- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigManus
addikt
válasz Spam123 #8600 üzenetére
A 4 magos 8 gigás gépet megfogja a NOD? Az fura.
De a Te konfiod is erős, lassulás nélkül kellene futnia a NOD-nak.
Én azt javaslom, hogy majd minden programnak van 30 napos verziója, tesztelgess párat.
Kaspersky, BitDefender, AVG.Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
Spam123
tag
válasz BigManus #8602 üzenetére
Nem megfogja, csak simán érezni, hogy sokkal lassabban indul a gép meg ilyenek...
Sok volt a fals riasztás is.Most Vipre-t próbálom ki köszönet dudasj-nek érte, eddig eléggé jónak néz ki. Remélem az is marad.
Soha az életben nem hallottam róla és Te sem ajánlottad, de remélem be fog válni ettől függetlenül.
-
BigManus
addikt
válasz Spam123 #8603 üzenetére
Nem, nem ajánlottam, van vele több rossz tapasztalatom, de a magyar supportal is.
De azt se várd, hogy az összes cég termékét felsoroljam sorrendben.
Meg nem is az én véleményem a szentírás, én max javaslok valamit, amit vagy elfogadsz vagy nem.
De ha javaslatot vársz, tessék egy " ranglétra "
1, Comodo IS
2 AVG IS 2012
3, ESET SSDe mindezen programok nem érnek semmit, ha az internetezési szokásaid nem megfelelőek.
Van aki a Kaspersky mellett is tönkre vágja a rendszerét havonta, van aki meg a Microsoft Security Essentialsal is vígan elvan.Mondjuk ha megnézed a konfigomat, gyengébb mint a Tied, de amikor teszteltem az ESS 5-öt, semmiféle lassulást nem tapasztaltam sem boot időben sem a rendszerben.
[ Szerkesztve ]
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
Spam123
tag
válasz BigManus #8604 üzenetére
Most teljesen összekavarodtam.
Nekem a vírusírtó csak annyira kéne, hogyha véletlenül valami trükk miatt olyan weblapra lépek, amire nem kéne, akkor blokkoljon mint a Nod32 vagy ha egy trójai becsúszna akkor leirtsa. Semmi extra nem kell, ésszel netezek, ezzel nincs gond.
Milyen hátrányt találtál VIPRE-vel kapcsolatban? Lassítja a gépet vagy nem talál meg minden vírust?
-
dudasj
tag
válasz BigManus #8604 üzenetére
Én csak a spamszűrő rendszert használom tőlük, azzal nagyon jók a tapasztalataim. A supporttal is, pár órás időkkel oldottak meg / reagáltak mindenre nekem idáig. Vírusirtó téren csak demo-verziót használtam még, én a céges fsecure-t használom ami nekem és a cégnek tökéletes, de az bizony fogja a gépet. Néhány (4) ismerősömnek ilyen van és nem volt vele gondjuk idáig. (Kb. 1-2 éve vásárolták és nem volt azóta semmilyen gond a géppel). A "teljesítmény számít" feltételedből azt gondolom főleg 3d megy nálad fő profilként, oda szerintem bőven elég. A Nodról (eset) speciel nekem van rosz tapasztalatom, hivatalos napi frissítésű verzió (igaz 5-6 éve nem mostanában) több millás kárt okozott a cégemnél, ha ingyen dobnák utánam se kellene többet... Szóval tényleg számít hogy hogyan használod a gépet és hogy mire, a jó/rosz tapasztalatok annak a függvényében jönnek...
[ Szerkesztve ]
-
dudasj
tag
válasz Spam123 #8603 üzenetére
"Én azt javaslom, hogy majd minden programnak van 30 napos verziója, tesztelgess párat."
Ez így van, a kollégának teljesen igaza van, - nem muszály a "legszigorúbbat" felraknod ha nincs szükséged rá. Ha nem változnak a szokásaid, egy hónap elég hogy belődd mire van szükséged. -
BigManus
addikt
válasz Spam123 #8605 üzenetére
" Nekem a vírusírtó csak annyira kéne "
Akkor talán azt kellett volna leírnod, hogy...
A web szűrés a sarkalatos része a fals riasztásoknak.
Mindegyikkel lesz, ha vissza olvasol találkozhatsz fals leírásokkal mindegyik programnál szinte.Milyen hátrányt? Nem írom le, mert nem lenne etikus.
Páran ismerik a sztorit, már lezártam ezt a részét.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
Az, hogy anno a sunbelthez csatlakoztak volt symantec-es emberek, nem jelent semmit a termékre vonatkozólag.
Szerintem ne szarozz le egy nyilvánvalóan jó programot.
Rát vetül ezzel rossz fény.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Szellem.
Topikgazda
A Nodról (eset) speciel nekem van rosz tapasztalatom, hivatalos napi frissítésű verzió (igaz 5-6 éve nem mostanában) több millás kárt okozott a cégemnél, ha ingyen dobnák utánam se kellene többet...
Azt megkérdezhetem, hogy mi az, hogy milliós kárt okozott a Nod32 a cégnél?
A leírásodból úgy vélem, hogy nem a Nod32 okozott kárt, hanem az adott vírus, ami felkerült a gépre. Ergo, nem biztos, hogy a Nod32-t kéne hibáztatni érte! Azt tudni kell, hogy nincs 100%-os védelem, és egyik kergető mellett sem lesz!
Azt meg megemlíteném, hogy az aktuális rendszergazdának, gazdáknak a dolga biztonságosra konfigolni a céges rendszert. Ha ez nem megy nekik, akkor sem a Nod32-t kell hibáztatni. Valószínűleg a rendszergazda hibázott, vagy figyelmetlen volt, vagy egyszerűen nem ért a szakmájához.
Nálunk a cégnél Nod32 van és érdekes, hogy 200 gép esetében eddig sem lassulás, sem fertőzés nem volt. -
dudasj
tag
válasz BigManus #8610 üzenetére
Priviben megírnád nekem ha szépen megkérlek? - Gondolkozom rajta hogy ha lejár a licenc jövőre a cégnél akkor ezt is kipróbálom és lecserélem erre a cégest, de ha olyan nagy Magyar support gondok vannak esetleg vele akkor lehet hanyagolom. A spam szűrőjük nagyon bevált, nem is gondoltam volna tíz másik fizetős után hogy létezik olyan amit nem kell "buzerálni" havonta, telepítés, finomhangolás és néhány kivétel szabály hozzáadása után hozzá se kell nyúlni évekig, havi 1-3 spam és 0 elakadt 40 usernél
-
Spam123
tag
Csodálatos, hogy ahány ember annyiféle vélemény Ennyi erővel zárni lehetne a topikot és egy hsz.-t meghagyni: 30 napos próbaverzsön, majd kitalálod mi a jó magadnak...
-
BigManus
addikt
Nem, nem olyan problémák vannak a supportal.
Személyes jellegű volt a probléma, Plag ismeri a sztorit, de sem nyilvánosan sem privátban nem lenne korrekt kiadnom.Spam123
Ne szítsd a tüzet!
Segítségért jöttél, mi jóindulatúlag leírtuk a véleményünket!
Ha ez neked nem tetszik, viszlát!
Nekünk megfelel ez a topic.[ Szerkesztve ]
-
dudasj
tag
válasz Szellem. #8612 üzenetére
Nos, jelenleg Fsecure van fent és 6 éve egyetlen vírus/trójai... sem tudott bekerülni a cégbe, ez azért sokat elárul...
Konfigolni nem én konfigoltam az igaz, akkoriban (6 éve) kerültem az akkori "új" melóhelyre és a régi rg. vásárolta nod32 és az általa végzett beállítások mellett vettük át a céget. Átvételkor megnéztük ugyan és standard alapon voltak a beállítások, de nem maradt időnk komolyabban bekonfigolni mert nagyon rosz állapotban volt minden más is, és erre már nem maradt időnk az első hónapban. Mondjuk nem is értünk volna vele semmit... A gondot egy trójai okozta ami óránként (nem az ) újraindította a gépeket és a szervereket. Az adatbázisok lesérültek az első ilyen kényszer leállásnál és sok szakember sok munkája kellett a helyreállításukhoz. A nod amúgy nem is ismerte fel ezt a fajtát, f-secureval irtottuk le kikapcsolt hálózat mellett egyenként a gépekről őket. Miután tönkre ment az adatbázis kb. 2-3 napra rá tették bele a nodos fejlesztők hogy egyáltalán felismerje. Azóta nem bízom az ilyen "garázs" cégekben, azért nem mindegy hogy egy cégnél egy ezer fős cég terméke van (Fsecure pl.) ami óránként frissül ha szükséges vagy a lelkes húsz eberes Kft. próbál meg alkotni valamit ami otthonra amúgy tökéletes is lehet de egy cégnél nem szabad ilyet használni szerintem.
Amúgy meg lassulás - egy jó védelmi rendszer ami dolgozik is nyilván fog lassítani de egy cégnél ahol a biztonság és megbízhatóság az első ez nem gondolom hogy baj lenne, na meg a mai hardvereken nem igazán érezhető ez szerintem egyik terméknél sem, a scsi azért elég gyors, egy cégnél meg fájl-szerverre dolgozik úgyis mindenki... Tehát ezt én nem tekinteném szempontnak[ Szerkesztve ]
-
Spam123
tag
válasz BigManus #8616 üzenetére
Én nem szítani szeretném a tüzet, csak leírtam a konklúziót, ahogy én ezt látom. Amennyiben ez nem így van ahogy látom, kérlek írd le, hogy akkor mit láttam rosszul?
Nem kell egyből a modkerbe szaladni ha már valaki leírja a véleményét kulturáltan "trollokodás" nélkül.[ Szerkesztve ]
-
dudasj
tag
-
dudasj
tag
válasz BigManus #8620 üzenetére
Ufók ellen lehet tényleg nincs de adott ismert helyre (pl. nálam az én felhasználóimhoz, az ő szokásaikhoz és a kintről jövő próbálkozásokhoz) szerintem van. Eddig (6 év) legalábbis 100%-osnak bizonyult Aztán persze lehet bármi amiről most még nem tudok vagy még nincs is, de ami itt előfordulhat az védve van. Persze ehhez kell egy jó vezetőség meg értelmes dolgozói gárda és szabályok sokasága is de szerintem megoldható. A nasa... szerintem minél több pénzt áldoznak be védelemre anál jobb lesz az, a nasa-nál ami állami cég (ha jól tudom) ez kétlem hogy sok lenne, én pont őket gondolnám olyan helynek ami igencsak sebezhető minden téren. Az amcsi munka-kúltúráról meg ne is beszéljünk
-
veterán
A nyugalom a hosszú élet titka. Vagy az másik reklámban volt? Na mindegy, szóval értitak a lényeget, ugye?
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Tudna valaki segíteni, hogy VIPRE vírusirtóban hol tudom kikapcsolni azt, hogy tegyen fel kérdést minden művelet előtt, mint pl a Nod32 vagy más programok? Mert így szó nélkül töröl olyan dolgokat is, amit nem kéne.
-
őstag
válasz Spam123 #8618 üzenetére
Lehet, hogy a NOD32 beállításaidnál vannak gondok, és az induláskor, valamint azt követően a háttérben scannel egy kicsit. Egyébként véleményem szerint is az egyik "legerőforráskímélőbb".
Egyébként nem biztos, hogy pénzt kellene kidobnod a védelemért, mert pl. egy AVG Free Antivirus 2012 vagy egy Panda Cloud Free Comodo fallal már egy erős védelmet jelent, ha jól be van állítgatva.
Van úgy, hogy a topicban egy-két embernél néha elgurul a gyógyszer, de a segítőkészség az mindenkiben meg van, és talán ez a lényeg... Sokakat húztak már ki komolyabb bajból is!
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
Novics
senior tag
Hmmm... nézegettem, hogy milyen tűzfalat javasoltok - spam123-nak annyiból tényleg igaza van, hogy ahány ház, annyi szokás - és a comodo honlapján azt látom, hogy az IS Pro - csak most, csak nekem, mert csak... - $4,99. Már nagyon régóta avast! home free-t használok, és semmi bajom nincsen vele, de öcsém felhívta a figyelmemet arra, hogy nincsen tűzfalam. Na szóval, csak azt kérdem, hogy a Comodo IS megér ennyit, vagy inkább maradjak a bejáratott avast!-nál - ami az összefoglalóban ki van emelve, mint az egyik legjobb ingyenes AV - és legyen mellé egy comodo FW - szintén ingyé' - vagy szánjak rá egy ezrest, mert az IS jobban fog működni? (A Comodot egyáltalán nem ismerem, de ez nem gond. Először az avast!-ot sem ismertem. )
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
blattida
nagyúr
válasz HZoli87 #8631 üzenetére
Látom, hogy most már nincs részletes állítási lehetőség az active protection-ön belül, ez a négyes sorozat estében még működött.
Mindegy, így Panonak van igaza.
Novics
Csak akkor vedd meg, ha szükséged van supportra, különben nem érdemes, mivel ugyanaz, mint az ingyenes Premium.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
HarryPotter
őstag
ajnos nem ismerem ezt a programot, valaki tud erről valamit? Most egyébként ingyenes akcióban: [link] s
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
blattida
nagyúr
válasz HarryPotter #8637 üzenetére
Olyasmi, mint a defensewall, egy erős hips, kiegészítve sandbox szerű funkcióval, fehér és fekete lista alapján működik, nem igényel vírusadatbázist.
Biztos, hogy működik és biztos, hogy nem rossz, ha gondolod, próbáld ki és számolj be a tapstztalataidról.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Vasinger!
nagyúr
Mi a véleményetek az Microsoft Security Essentials-ról?
Ingyenesek között van jobb nála?
Igazából csak egy kevéske fájlvédelem kéne, nem sok, csak hogy mégis legyen fent valami. Lehetőleg ne szívja nagyon az erőforrást se le. -
Szajo
őstag
Sziasztok, nem akarok senkit meg ijeszteni, de nagyon durva dolgokat láttam/halottam!
Az a helyzet hogy haver valami nagyon durva vírust kapott be, és egy hacker tört be a gépébe, persze a1hónapra rá, addig gondolom kialakította a gépében a saját kis "lakját". Hibaüzenetekben írt, hogy változtasson a dolgain és habár minden jelszavát feltörte csak a Warezzal kapcsolatban állókat bántotta, (talán valami rendőrség féle, nagyon profi hacker volt az elmondása szerint, mindent ő irányított a gépén csak a bekapcsoló és a reset gomb működött normálisan, kis ablakot hozott fel valahogyan amiben írt neki stb).
Szóval egy nem legális torrent oldal tagja vagyok én is, ide felkerült egy fájl KreszTeszt 2012 néven amit többen is leszedtek köztük én is!
A helyzet a következő volt: kreszteszt.exe hülyemódomra elindítva, exe egyből eltünt... egyből kaptam a fejem és rendszer visszaállítás majd rá 30perc-1órával avira secure CD vel (bootolós virusírtó) kipucoltam a gépet, talált is 28 vírust, köztük vagy 15 crack és stb volt megmondom öszíntén, mert ugye azokat is annak érzékeli. Szóval hogy most jelenleg semmi furcsa nincs a gépben háttérben nem fut semmi fura, vajon ez a bootolós vírusírtó segített? Nem kell féljek? Több trójait is talált furcsa A00325 meg hasonló néven a sys32ben amit leírtott elvileg.Apropó haveromnak csak a teljesen minden vinyón fomat+windows ujratétel segített, de ő nem volt ennyire gyors és elővigyázatos! 21 es port nyitva volt neki és a nod32 jelzéseire sem figyelt mert azt hitte a warez miatt van. Szóval azóta még mindig terjeng ezen a bizonyos nagy torrent oldalon ez a vírus, haver felhasználóján is töltötte fel álnéveken a vírust majd ezáltal egy láncot kialakítva. De furcsamód kommunikált az áldozatával és figyelemre intette, valamint CSAK a Warezes dolgait törölte/piszkálta... érdekes nem?
Milyen vírusírtó ami még jó lehet, tudtok még más bootolós vírusírtót?
-
Mosanke
senior tag
Ha még nem volt akkor olvassátok szeretettel.
A német AV-Test.org intézet, mint eddig már sok-sok éve, így most is, idén január 31-én is közzétette az előző év folyamán végzett tartós antivírus termékteszt-sorozatának eredményét. PDF formátumban olvasható az eredmény és angolul van.
Katt ide az olvasáshoz.[ Szerkesztve ]
-
riki
senior tag
Ilyenről már hallottam,de az rootkit volt. A hir tv info műsorában volt,hogy rootkit segítségével üzentek a felhasználóknak ,köztük 40 ! magyar felhasználónak ,hogy "más is használja a gépét". Igazából szerintem a partició törlés, majd lassú format segít igazán ilyen esetben.
[ Szerkesztve ]
-
BigManus
addikt
Warezolj csak... De akkor ne lepődj meg az ilyen dolgokon.
Az én ajánlatom a következő:1, tegyél fel egy Kaspersky-t.
2, kapcsold ki a védelmét.
3, a jó sok warez crackedet futtasd le egymás után.
4, uninstalld a Kaspersky-t.
5, formázd le a winchester-t.
6, ha mindennel megvagy, kezd előröl.Neked nem bootolós vírusirtó kell, hanem változtatni a szokásaidon!
Ne mi oldjuk meg ajánlgatással a warez miatti problémáidat.
Te pont az a felhasználó vagy akinek teljesen mindegy mit ajánlanak, akkor is tönkre teszed a rendszered.Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
old-dog
aktív tag
válasz Mosanke #8642 üzenetére
Kicsit meglep a Bitdefender jó szerplése, de csak azért mert nem elterjedt kis hazánkban, de itt a fórumon sem sokat hallani róla. Lehet a magyar nyelv hiánya teszi? Jól elvagyok az AVG-vel. Aki az első 10 helyezett valamelyikét használja az biztos lehet a védelmében. Persze, ha kellöen odafigyel netezési szokásaira is. Persze a NOD hullámzó teljesítése is meglep.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest