- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz Szellem. #51641 üzenetére
Spectre-hez javított Firmware IS kell az alaplaphoz, ezt egészíti ki az MS patch, mert only hardveres foltozás sem elegendő [link]
A BIOS frissítéssel még ne kapkodjunk Utólag kiderült, hogy még több Intel CPU vált instabillá az új BIOS-októl
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
tpeter77
addikt
64 bites Win7 alatt a Meltdown védelem nálam sem volt megoldva.
Manuálisan feltettem a frissítést és most már biztonságosnak ítéli meg a gépet.(#51639) Plag
milyen cpu-d van? Az asztali gépemben egy Xeon 1220 van, a progi azt írja: GOOD
de ahogy láthattuk a régebbi Q9400-nál is azt írja Good. Gondolom, a cpu gyengébb és azért.[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
-
kismokesz
tag
hello
olyan kérdésem lenne melyik a legjobb vírusirtó? ami nem fogja a gépet illetve megfog mindent vírust?
eddig G Data-t használtam de nem tudom regisztrálni igy hagyom.
köszönöm előre is. -
ƵøŁĭ
veterán
2018-as összefoglaló készítés kis léptékben elkezdődött.
[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #51643 üzenetére
Nem tudom, hogy ki lehet e kapcsolni, mert hiába írja ki, hogy Disable Meltdown, ha bezárom a progit és újra futtatom rendszergazdaként, újra kiírja, hogy Diabled, tehét megint tiltanom kell.
Ez meg a laptopm eredménye, szóval nem értem, hogy ez miért nem Slower? Hiszen ide is fel lett telepítve a Win10 frissítési patch:
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Szellem. #51672 üzenetére
Átállítod és utána újraindítod a gépet. Utána már kapcsol. Oda vissza az állítás után mindig újra kell indítani a gépet. Én mértem és nincs semmi változás. Állítólag csak a Spectre lassít lényegesen.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
ƵøŁĭ
veterán
Vírusirtó Topic 2018 BETA
A topikban senki se linkeljen semmiféle veszélyes kódot tartalmazó oldalt!
Ezt a kis összefoglalót azért hoztuk létre, hogy egyrészt a leggyakoribb kérdésekre ne kelljen minduntalan leírni a válaszokat, illetve, hogy néhány nagyon hasznos gyakorlati tanáccsal szolgáljunk Nektek, a teljesség igénye nélkül. Konkrét problémák, tanácsok, tapasztalatok továbbra is a topikban. Használjátok egészséggel.
A válasz egyértelműen az, hogy nincs. Ennek oka, hogy egyik ma kapható termék sem tökéletes. Mindegyiknek vannak erősségei és ugyan úgy gyengeségei. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy számára melyik a legmegfelelőbb alkalmazás.(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
A címe viszont azt sejteti, hogy maga a probléma kivédésében is szerepet fognak játszani az ESET termékei. Pontosabban, felfogják ismerni azokat a malwareokat, amik megpróbálják kihasználni a sebezhetőséget.
-
Kékes525
félisten
válasz marquuard #51686 üzenetére
Igen. A Hard Disk Sentinel. Az SSD véletlen elérésében lassítanak legjobban a processzorhibák javítása. De természetesen a többi meghajtónál is. Azonban a Meltdown javítás alig lassít, inkább a Spectre javítás.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Szellem. #51688 üzenetére
Szerintem el fog telni még jó néhány hónap mire valamilyen malware megjelenik ami a Meltdownt kihasználja, a Spectre-ét pedig nagyon nehéz. A vírusirtók pedig nagyon fogják figyelni. Adatbázisalapon a felfedezetteket úgyis megfogják. Nem tudom hogy a viselkedéselemzővel ezt meglehet e fogni? Az lenne csak az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #51689 üzenetére
Szerintem is így lesz! Kár emiatt piszkálni a kernelt oprendszer szinten.
Amúgy meg szerintem ez ilyen marketingfogás akart lenni az MS részéről, hogy gyorsan csináltak egy javítófoltot erre.
Én kikapcsoltam azzal a kis progival. Hagyja békén a rendszerem. Frissítem rendszeresen a gépem, de azért van az AV/IS, hogy figyeljen.
Amúgy meg érdekes ez a két sebezhetőség. -
Kékes525
félisten
-
MrChris
nagyúr
Még nem estem neki csak manuálisan, csináltam egy boot parancsot, hogy ne töltsön be meg uninstall-t szintén parancssorban. Azt nemtom, hogy ettől jobb lesz e, egyenlőre nem jött elő. Egy ablak jelenik meg jobb alul és valami felmérést vagy mit akarna csinálni. Tegnap eléggé sokszor szerette volna ezt, ma még nem jött elő.
-
Cs1csó
félisten
válasz flash- #51696 üzenetére
Mindig jogosult vagy a legfrissebb verzió használatához, 3000 Ft-ért 12+3=15 hónap sallangmentes védelemért nagyon is jó ár, DE mielőtt megveszed TESZTELD azon a gépen amin használnád, nehogy a vásárlás után derüljön ki hogy valamiért nem válik be. Az hogy IS, vagy TS, vagy csak AV döntően a klasszikus kártevővédelem melletti egyéb szolgáltatásokat jelenti: tűzfal (nem kell túl sokat mögé gondolni a win fala van egy kicsit átláthatóbbá téve) szülői felügyelet, VPN, felhő tárhely, stb.
A kisebb erőforrásról inkább azt mondanám, hogy mivel kevesebb a többlet szolgáltatás ezért kevesebb a lehetőség az összeakadásra bármivel is.
-
Pano
addikt
válasz flash- #51696 üzenetére
csicso megválaszolta a kérdést (annyival egészíteném ki, hogy a Kaspersky tudtommal a saját tűzfalát használja. Az AV kevésbé terhel és kevesebb lehet vele a bug), de sajnos IS-nél nincs custom install. Minden megy felfelé.
(bár IS-ból 2016-t próbáltam utoljára, nem tudom, hogy ezen változtattak-e).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest