Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pano

    addikt

    válasz daimonion #46214 üzenetére

    De komolyan miért nem képesek a cégek lerakni egy bugoktól kevésbé mentes terméket ?

    Azért, mert a cégek nem hajlandóak fizetni/megfizetni a belső program tesztelőket, azokat akiknek ez a szakmájuk. Egyre jellemzőbb, hogy a szoftver tesztelőn (is) akarnak első körben spórolni. Ezért van az, hogy egyre több bugos szoftverrel lehet találkozni kiadáskor és még utána is (nem csak AV).
    A spórolás alatt az értendő, hogy vagy nem alkalmaznak ilyen embert, vagy keveset. A kevés meg nem tudja tartani a határidőket alapos tesztelések mellett és nem tudja a megfelelő minőséget biztosítani.

    Belsőleg általában -ahol nem alkalmaznak erre szánt szakembereket- maguk a programozók végzik egyedül a tesztelést is, de ők meg nem tudják úgy elvégezni, mint egy hivatásos szoftvertesztelő. Nem úgy jár az agyuk, meg a kódolás mellett idő se igen jut egy normális átfogó tesztre. Arról nem is beszélve, hogy ilyen mélységekig nem is az ő asztaluk lenne.
    Aztán ez a köztes tesztelés kimarad és egyből ugranak a felhasználói tesztekre, amikből beszivárognak a bugok, de ez nem hatásos és minőségbiztosítás szempontjából is aggályos.

    Tudom miről dumálok, én is QA-el foglalkozom, tehát tesztelő vagyok egy fejlesztő cégnél. Az én főnököm nem sajnálja ránk a pénzt, meg is látszik a szoftvereken, a végső kiadott állapotban aránylag kevés bug jön elő és/vagy alacsony besorolásúak.
    A fejlesztők meg bugmentes szoftvert nem tudnak írni, az lehetetlenség. Csak törekedhetnek rá.

    Szerencsére már kezdik felismerni az ilyen cégek, hogy "muszáj" QA szakembereket megfelelő számba alkalmazni, csak egyelőre még lassan ébredeznek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák