- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz weinmaker #23102 üzenetére
Nem kell formázni, csak berakod a pendriveot, elinditod a progit, kitallózod neki a Niresh iso-t, kiválasztod a célt, és hajrá.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Clickbait
aktív tag
Sziasztok, egy kis problémám akadt a hanggal iAtkos ML2 alatt.
A probléma annyiban merül hogy ki nagyon halk a max hangerő.
VoodooHDA-t használok, kerestem rá megoldásokat, info.plistet szerkesztettem most így néz ki:ezt a sort írták megoldásként:
true/> _linenums:0'><key>VoodooHDAEnableHalfVolumeFix</key><true/>Így néz ki a beállítások-hang panel:
Valak esetleg tudna rá egy megoldást?
[ Szerkesztve ]
You got clickbaited.
-
LógaGéza
veterán
válasz Clickbait #23104 üzenetére
Itt hibás a szintaxis szerintem
true/> _linenums:0'> - ez nem kell.
Próbáld igy:
<key>VoodooHDAEnableHalfVolumeFix</key>
<true/>"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Clickbait
aktív tag
válasz LógaGéza #23105 üzenetére
Sajnos így sincsen semmi változás..
Hozzáadtam mégegy változást, közvetlen az alatta lévő értékét és igazra állítottam.Mert hangerőt sem tudok változtatni. Vagy be van kapcsolva vagy nincs.
ALC888.kext kell nekem, ABIT IP35 integrált hanghoz.
Retail OSX alatt működött egyszer, az viszont valami más kext volt sjanos már nem tudom honnan kotortam elő.You got clickbaited.
-
LógaGéza
veterán
válasz Clickbait #23109 üzenetére
ALC888-hoz kétféle kext is van Multibeastben (bár Maverickesben néztem) - szerintem neked a Legacy kell. Felesleges VoodooHDAval bajlódnod.
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
törölt tag
válasz Clickbait #23109 üzenetére
Egy próbát megér, a régi gépemhez is ALC-888 kellett.
Készíts másolatot a VoodooHDA.kext és AppleHDA.kextről, majd töröld le, utána bemásolod az AppleHDA meg a HDAEnabler.kextet, Kext Utility-vel (vagy amit szoktál használni) újraépíted a rendszer cache-t, restart -v -f bootkapcsolóval és teszteld le, hogy milyen.
)Mondjuk VoodooHDA-nál már nem biztos, hogy ott lesz az AplleHDA. úgy tudom azt törölni kell ha használod.)
-
weinmaker
őstag
Nem tudom a win32disk imagerrel megcsinálni. Az nem lehet a baj, hogy az img kiterjesztésű fájlt vár, és ez pedig iso? Valami más megoldás?
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
LógaGéza
veterán
válasz weinmaker #23112 üzenetére
Múlt héten csináltam egyet vele, tökéletesen ment. Nem tudom nálad mi lehet a probléma.
Az Maverickes Nireshből 2 féle van. Egy lemezre irható, és egy USB-re. Melyiket szerezted be?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Clickbait
aktív tag
válasz #92049152 #23111 üzenetére
Köszönm a választ mindnekinek,
viszont a te verziódat nem teljesen értem.
Amit letöltöttem fájlt, abban van egy AppleHDA.kextMost fentvan még a VoodooHDA, eytensions mappában pedig van egy HDAEnabler888.kext, AppleHDA1082 888.kext és egy AppleHDADisabler.kext meg ugye egy VoodooHDA.kext
You got clickbaited.
-
LógaGéza
veterán
válasz weinmaker #23114 üzenetére
Az USB-s egy .DMG fájl. Akkor az fog kelleni neked.
SCR3AMN00B
Ezek szép nagy katyvaszt csináltak a hangodnál, örülj hogy megy valami
[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
válasz LógaGéza #23116 üzenetére
Na akkor azt holnap megint torrentezhetem le. Kezdem gyűlölni ezt az egészet.
Mondjuk az egész megelőzhető lett volna, ha valaki lett volna olyan kedves, hogy belinkeli mit kell leszedni, de úgy kell kihúzni egyesével az információt.Persze az is lehet, hogy rossz fórumon vagyok.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
LógaGéza
veterán
válasz weinmaker #23118 üzenetére
Ez Warez, igy igen, ilyen szempontból rossz fórumon vagy
SCR3AMN00B
Elsőnek miért iATKOS ML2? Van valami speciális indokod erre, vagy csak ezt találtad, és azért?
[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
válasz LógaGéza #23119 üzenetére
Ez meg önámítás. Ha szigorúan nézed akkor mindenki warezol, aki ezzel a témával foglalkozik, mert ugye te sem hivatalos mac-en futtatod. De mindegy is, én segítséget szerettem volna, úgy gondolom, hogy tök normálisan kértem, csak mára már kicsit elfogyott a cérna.
-
LógaGéza
veterán
válasz Clickbait #23124 üzenetére
Valamiért nem frissült le a Kernel Cache.
Nyiss egy terminált és ird bele a következő parancsokat:
sudo rm -rf /System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/*
Ezek után rebootolj simán, ekkor újragenerálja a cachet elvileg.
-
Lanash
senior tag
válasz weinmaker #23120 üzenetére
Szerintem, ha egy kicsit vissza olvastál volna, akkor megtalálod mi kell neked. Pl. itt leírtam és linkeltem egy másik fórumozónak segítséget: #22988
De mielőtt elkezded magad felhúzni, lehet, hogy utána kéne olvasnod, hogy mit hogyan kell illetve mi kell neked. Ha Niresh féle distrót akarod arra ott a saját fóruma ahol, ha mindent elolvasol, akkor el tudod kezdeni az egészet. De lehet, hogy nem neked való, mert ha nem tudod, hogy kell fórumon utána olvasni és megcsinálni egy pendrive-os telepítőt akkor maga a telepítés sem fog menni és csak szitkozódni fogsz. -
weinmaker
őstag
válasz Lanash #23127 üzenetére
Hidd el elég sokat olvasgattam a témában, a gépemet is ezen dolgok alapján vettem. A szenvedésem amiatt van, hogy jelenleg egy amd-s windows7-es gépet nyúzok, és nem tudtam csinálni telepítőt. Nem a niresh disztrót akarok telepíteni, az csak ahhoz kellene, hogy az alól leszedjem végre az eredeti mavericks telepítőt, és elkészítsek egy nyomorúságos boot pendriveot.
Elismerem, hogy nem értek ehhez a témához, de ezért is kérdezek itt, ha tőlem kérdeznek más témában amihez én értek, akkor én segítek (szerintem ez így működik).
Most ott tartok, hogy valami imaget kell szereznem, ami tutira működik vmware workstation 10 alatt, és amivel meg tudom csinálni a boot pendriveot.
ui: Persze a bosszúsághoz az is hozzá tartozott, hogy nagyon lassan jöttek az infók, és azok is csak félinfók voltak. Aki valamit szeretne megoldani az nem hetek alatt szeretné, hanem lehetőleg tempósan. De biztos rosszul látom a kérdést, nálam ez máshogy működik, de ugye nem vagyunk egyformák.
[ Szerkesztve ]
-
Lanash
senior tag
válasz weinmaker #23128 üzenetére
Azért, hogy ne csak az észt osszam egy kis segítség: Niresh’s 10.9 –hez
Miután én csak gépre telepítettem és nem virtuális gépre (VMware, VirtualBox) ezért azt nem tudom leírni!USB telepítő létrehozása (6Gb vagy nagyobb USB-t használj):
1. Transmac alatt: jobb click az USB-re -> „Restore with image” -> kiválasztod a .dmg-t
2. Win32 Disk Imager: Win altt formázd meg a pedriveot -> Win32-őt használd rendszergazdaként -> alul válaszd ki a *.* kiterjesztést majd válaszd az "OSX-Mavericks.dmg" –t (Open) -> WriteBIOS beállítása:
1. Alíts mindent alaphelyzetbe majd utána a többi beállítási is jöhet
2. Boot sorrendnél legyen az USB az első
3. HPET mode – 64bit
4. SATA Control Mode – ACHI legyenBoot:
1. USB-t bedugod, a gépbe majd bekapcsolod
2.
3. Beírod a neked megfelelő boot flag-et. Nekem AMD FX-6300 nál a következő kellett: amdfx –v –x, itt azért meg kell említeni, hogy nem ismerem a géped, mert nem láttam, hogy akárhova leírtad volna így neked kell, utána olvasnod mi kell neked pontosan.
4. Amikor megjelenik a grafikus telepítő nyomsz egy „Agree” –t
5. Megjelennek a lemezek ahova telepítheted az OSX –et, itt kattints az „Utilities” -> „Disk Utilities” –re
6. Válaszd ki a telepítés helyét majd „Erase” fül -> Format: Mac OSX Extended (Journal) legyen -> valami nevet írjál be neki
7. Majd mehet az Erase
8. Ha ez megvan, akkor bal felül piros „x” és visszalépsz a lemezválasztóhoz
9. Kiválasztod a már megformázott lemezt és bal alul rákattintasz a „Costumize” gombra
10. Na, itt is kell tudni, hogy milyen a konfigod mert anélkül nem tud segíteni neked senki, hogy milyen kext kell neked!!
11. Ha megvannak a kextek jöhet az install
12. Amikor vége az Installálásnak akkor újraindul a géped
13. Utána már nem kell az USB-s installer mert fent lesz a bootloader és onnan indul a gépMac OSX 10.9 Niresh boot:
1. Ha minden jól ment, akkor itt már nem kell a boot flaget használni csak megvárod, amíg a „csík” lemegy és már bootol is a géped
2. Innentől további kérdéseket fog feltenni az OSX ezekre értelem szerűen válaszolni kell
3. Ha betöltött az OSX akkor még pár konfigurációt elintéz és már kezdheted is a hiányzó kextek telepítését majd a gép finomhangolását.A nehezén már túl vagy de azért itt is lehetnek gondok, de már van egy „működő” OSX 10.9 a gépen. És persze használhatod a Multibeastot is ha van benne neked megfelelő anyag. (tonymacx86.com)
Irodalom az egészhez:
Boot Flagek
Felmerülő problémák és megoldások
Hogy installáld Nires OSX 10.9 –et képekkel és angolul
Remélem egy kicsit tudtam segíteni, majd meglátjuk. Bocs a hosszú irományért.[ Szerkesztve ]
-
Lanash
senior tag
válasz weinmaker #23128 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztésből, és közben látom írtál.
Mindenképpen azt ajánlom neked, hogy ne virtuális gépre telepítsd az első OSX -ed, hanem rendesen gépre. Ugyan is ez a distró nagyban segít, mert már vannak benne kext-ek és nem neked kell 100% ban összeválogatnod. Amit te akartál azért az eléggé haladó szint ugyanis, amikor a telepítő pendriveot csinálod, neked kell összeválogatnod/letöltened a neked kellő kexteket, AMD esetén kernelt, kernelt kell patchelni, bootloader választás, boot.plist megírása stb...De ha ilyen vágyaid vannak elsőre, akkor itt van néhány link:
Magyar osx oldal fóruma ahol az egyik tag leírja ennek menetét.
Insanely MAC - itt a 10.9 AMD oldalt linkelem de itt vannak kernelek és kextek is
osx86.net - szintén kext, distrók, bootloader, dsdt -
weinmaker
őstag
válasz Lanash #23130 üzenetére
Köszi, hogy írtál de úgy látom okoztam némi kavart.
Az osx-et nem az amd-s gépemre akarom tenni, hanem vettem egy notit (hp probook), amire egy dualbootos rendszert szeretnék, mivel van olyan programom ami csak windowson megy.Ehhez van is komplett leírás a tonymacx86-on, csak ahhoz kell egy működő osx, amivel meg lehet csinálni a telepítő usb-t. Az összes szívás alapja, hogy egyenlőre se virtuálisan, se sehogyan nem tudtam ilyet csinálni (most olvastam utána egy vmware telepítésnek), hogy letöltsek egy nyamvadt original maverickset.
Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget!!!
[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
Lanash: nagyon köszönöm az érthető leírást, neked köszönhetően már mászik is fel egy niresh disztro a notimra.
-
LógaGéza
veterán
válasz weinmaker #23137 üzenetére
Nem létszükség. Az AppleIntelCPUPowerManagment kavar be. Nem hiszem el, hogy nem rakta be Niresh a NullCPUPowerManagmentet... Bár bármit el tudok képzelni a srácról...
-v -f -x cpus=1
Ezeket a kapcsolókat próbáld meg.
Most nézem, hogy ProBookot vettél. Pontosan milyet is?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Clickbait #23135 üzenetére
behozod a terminal-t és minden sor után enter.
sudo -s
kéri a jelszót, írd be
sudo kextcache -system-prelinked-kernel
sudo kextcache -system-caches
sudo rebootvan egy másik megoldás is, itt is ugyanazt kell mint fentebb.
sudo -s
sudo touch /System/Library/Extensions/
sudo reboot -
weinmaker
őstag
válasz LógaGéza #23138 üzenetére
Jaja egy 6560b-s probookot vettem i5 procival 4 gb ram hd 3000, és radeon vga.
Ezeket a kapcsolókat holt tudom beírni, vagy hogyan kell?Még egy kérdés, hogy érdemes-e szerintetek feltenni a notira a legújabb biost, vagy hagyjam így ahogy van?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
-
weinmaker
őstag
válasz LógaGéza #23144 üzenetére
Az jó lenne ha ilyet vennél, mert akkor nekem is tuti jól menne a rendszer
Elvileg szépen kellene futnia, maga a gép szerintem gyönyörű, és nagyon minőségi benyomást kelt.
Van itthon még 2 noti, és amit eladtam sem volt rossz, de ez egészen más kategória szerintem.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Clickbait
aktív tag
válasz #92049152 #23143 üzenetére
Repair Permissionhoz jó a Kext Utility? Természetesne van jelszóm hozzá.
Azt még kext telepítés után csapattam.
sudo kextcache -system-prelinked-kernel -után hibát ír, fentebb be is raktma egy képet róla mi történik.
A másikat viszont nem vártam, de nem is engedett sudo reboottal rebootolni, írta hogy dolgozik..Mindjárt megpróbálom újra.
[ Szerkesztve ]
You got clickbaited.
-
Clickbait
aktív tag
válasz #92049152 #23148 üzenetére
Sajnos most sem jött be, szerintem rosszul másoltam a kexteket, meg volt egy kis kavarás az elején.
Hétvégén midnent kirpróbálok, iCloud meg AppStore-t fixálom, meg kipróbálok egy combo updatet.
Ha megy megy ha nem nem és újratelepítem.Köszönöm az eddigi segítségeket!
HDD-n van a rendszer.
[ Szerkesztve ]
You got clickbaited.
-
weinmaker
őstag
Sajnos nem indult el. Elkezd betölteni, aztán a képernyő feketére vált és semmi sem történik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest