Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz wopi #36987 üzenetére

    Ez inkább hardveres kérdés lesz. 2 GHz a maximális órajel és mindkét mag képes rajta stabilan működni.

    Működik a Speedstep feature; valamilyen olyan feltétel áll fent, ami miatt visszaveszi az órajelet a felére. Kérdés, hogy most épp miről megy az R61-ed: akkuról vagy hálózatról; ha hálózatról, akkor 65 vagy 90W-os a töltő, illetve bent van-e az akku.

    Az is könnyen elképzelhető, hogy a Debian alatti alapértelmezett energiamenedzsment a terhelés függvényében, illetve energiatakarékossági szempontokat figyelembe véve változtatja az órajelet. Nyilván be lehet lőni valahol valami olyasmit, hogy "maximum performance"-nak megfelelő módban kezelje a procit.

    Alapvetően ha nincsen gondod, nem érzed lassúnak, akkor érdemes valamiféle "on-demand", vagy "power source optimized" módra beállítani az energiamenedzsmentet. Mivel nem tudom, hogy Debianon ezt hogy lehet, illetve hogy hívják, ennél konkrétabban nem tudok segíteni.

    Viszont van Debianra is tlp, illetve tp_smapi, ha nem volna elég jól finomhangolható az alap energiamenedzsment.

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák