Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ViZion

    félisten

    Most raktam Sandy Bridge-re ubuntu 12.04-et LiveUSB-ről, abban is alapból a pendrájvot jelölte meg a grub telepítési helyének. alul, egy kis fika legördülő, épp csak észrevettem. Amúgy hasít, SSD+2GB ram jót tett neki :)
    Dícséret off, mérgelődés on:
    Unity továbbra sem kellene, meg a sok töcskölő-app amit beleraktak. Értem én, hogy előre telepítenek mindent, mert erre van igény, de:
    1. aki nem ismeri a programokat, az nem indítgatja el, mert "nehogy baj legyen belőle" (kéretik nem magatokat venni átlag-usernek, itt azokra gondolok, akik ha más színű a guglikróm ikon, már nem klikkelnek rá)
    2. a telepítés marha bonyolult, főleg Ubin az sw centerrel... miért ne az user dobná fel, amit akar? (szocialista netwörk marhaságokra gondolok, azért pl. Libre office maradjon...)
    3. ha már telepítve van, miért nem lehet a sok vackot leszedni, miért nem engedi a függőségek megtörését, ha nekem x cucc nem kell (ilyenkor írigylem az openSUSE csomagkezelését)
    4. ha úgyis online frissít telepítéskor, miért nem kérdezi meg mire mit használnék? (netezés, zene, képnézegető, stb...) ubuntus időmben ezt felvetettem párszor, több fórumon, volt canonical kérdőív, ott is felvázoltam a szerintem ideálisat. Másnak is eszébe jutott természetesen, de az angol fórumon leoltottak minket, h van fontosabb, meg amúgy is lehet törölni-telepíteni... omg, akkor engedjen törölni.
    Lassan kellene egy Ubuntu single player edition ;]

    Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Új hozzászólás Aktív témák