- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fricibácsi
tag
Az lw5500 és lw5590 típusok csak a PVR funkció meglétében különböznek egymástól.Smart funkciók,böngésző jól használhatók a fent említett két típusnál, vagy inkább felejtősek?
-
gulyasa
őstag
válasz Fricibácsi #12901 üzenetére
Bolti állapotukban igen.
Viszont az LW5500 is - mint azt itt már többször leírták - PVR képessé tehető.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
ferob
őstag
Nem tudom valaki tapasztalta-e, de az én LM660S tévémnél a lejátszott filmeknél vagy bizonyos reklámoknál néha "búg" (olyan torzítás szerűen) a hang kiadása közben a hangszóró, esetenként zavaróan is.
A hangot nem állítom túl hangosra, de mégis előfordul és leginkább filmek lejátszásánál.
Szóval a kérdés, hogy más tapasztalt-e hasonlót és ez mennyire normális a tévé hangszóróinak a teljesítményéhez képest? -
gulyasa
őstag
válasz Fricibácsi #12906 üzenetére
A SMART a kettőben (LW5500/5590) ugyanaz.
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
-
gulyasa
őstag
válasz Fricibácsi #12908 üzenetére
Nézd, ha rám hallgatsz és van rá lehetőséged még, akkor a tavalyi LW5500-ast veszed meg.
És nem a SMART miatt mondom, nálam az volt az egyik legutolsó szempont.
Az idei tévék nem elég meggyőzőek számomra, viszont tény, hogy az LM oldalán is található egy-két előny, amit az LW55xx széria nem tudott.
Neked kell eldönteni, pontosan mire használnád, mi az a funkció, ami elengedhetetlenül szükséges a számodra.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Fricibácsi
tag
válasz gulyasa #12909 üzenetére
Elsősorban 3D és a HD filmek nézésére használnám, ezt mindkettő tudja. Smart csak érdekes kiegészítő lenne.Az a gond, hogy olyan boltban nem jártam ahol mindkettőt egyszerre meg lehetett volna nézni. A LW szériából már csak kevés lehet, már az edigitalba sincs, Auchanba még látni ritkán, és ilyen ingyenes hirdetőoldalakon találtam párat,gyanúsan olcsón. Ezek olyan "kamionról lepottyantak" lehetnek?
-
gulyasa
őstag
válasz Fricibácsi #12910 üzenetére
Ha nincs más, és pénz sincs több, akkor marad az LM615 - ami nem egy csúcskategória (mondjuk az LW5500 sem csúcs, de fölötte van az LM615 szintjéhez - ahogy hallottam).
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Con Troll
senior tag
Sziasztok!
Még tavaly vásároltam egy 42LW5590-et, azóta olvasgatom a fórumot, elvétve aktívkodok.
Most egy kérdésem lenne; mostanában ha be/ki kapcsolom a tévét a hődilatáció miatt a műanyag burkolat recseg-ropog. Nagyon idegesítő, 15-20 percig csinálja ezt. Az első pár hónapban ez nem jelentkezett. Sőt, most már akkor is elkezd kattogni, ha pl. energiatakarékosság szintjét OFF-ról maximumra nyomom át. Ugye lényegesen kevesebb hő termelődik és emiatt csinálja.Nem lehet ez ellen valamit tenni? Az esti filmnézések előtt már negyed órával be kell kapcsolom a tévét, csak azért, hogy "bemelegedjen" és ne a film alatt pattogjon.
[ Szerkesztve ]
-
ferob
őstag
válasz Azurooandrew #12905 üzenetére
Nem tudom, gondolom jelen van mióta megvettem.
Elég ritkán veszem észre, főleg mikor nagyon zavaróan zúg a hangszóró, pl. film lejátszása közben egy zenei effekt/betét alatt, de valami joghurtos reklám alatt a nőnek a beszéde is kiváltja ezt.Kipróbáltam és teljes hangerőn se jelentkezik ez a "zúgás" a hangszóróból, csak ugyanúgy ritkán.
Szóval talán valami mélyebb vagy erőteljesebb hang alkalmával történik, de ebben se vagyok 100%-ig biztos.Senki sem tapasztalt ilyet? (LM660S)
-
czaczaczacza
csendes tag
Üdv!
Keresek Székesfehérvár és/vagy környékén olyan embert aki a műholdas Upc adást közvetlen a tv-n nézi (LG-n) (nekem 42lw659-em van) (és a HD adások is mennek) vagyis mediacard+cryptoworks modullal. Az én kártyám és modulom szeretném kipróbálni másnál mert nálam valami nem oké és addig a szervizt nem akarom kihívni, remélve hogy nem a tv-vel van a baj. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Rossz minőségű az adás, lejátszóról teszteld.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
PeGaTi
csendes tag
Sziasztok! 47LW650S és 47LW659S között tulajdonképpen mi a különbség, mert az LG oldalán az összehasonlítás szinte betűre azonosnak mutatja a két tv-t? Most outletből lehetne vennem 225e HUF-ért 47LW650S-t, picit karcos kávával, de máshol már nem nagyon kapni. Megéri az árát, vagy inkább az idei LM modellekre gyűjtsek még pénzt? Köszi előre is a válaszokat!
Az élet nem habostorta...
-
blakey
titán
Ha minden esetben berezonál, akkor az nem normális. A hangmód mire van állítva? A helyedbe vennék egy kis aktív pc-hangszórót és azzal tv-znék.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cotag
senior tag
A februári 47LW5590 -es tévém most kapott új kávát, és lcd panelt...
A garira figyelni fiúk, tényleg számít a vásárlás helye!!!Páran emlékeznek talán, benyomható volt a panel széle 1-2mm volt a mozgás...
Ez lett orvosolva, csillagos ötös az LG szervíznek!!! -
blakey
titán
Azon kívül, hogy mozgott mi volt a gond? 1-2 mm nem vészes ráadásul a philipsek amik nálam voltak egytől-egyig ilyenek voltak, a boltban is mindegyik. Nem rögzítési hiba volt? Kávát minek cseréltek?
[ Szerkesztve ]
-
ferob
őstag
válasz blakey #12919 üzenetére
Normálra van állítva, ahhoz nem nyúltam.
Szerk: Kipróbáltam pl. Mozi beállítással, nem változik tőle a helyzet.Nem minden esetben, csak amikor mélyebb vagy erőteljesebb hang jön.
És nem tervezem akármi vásárlását egy ilyen modell megvétele után, éppen ezért nem tetszik, hogy csak azért, mert mélyebb vagy erőteljesebb hang jönne a tévéből hangerőtől függetlenül, akkor az búg-zúg.Főleg, hogy nehogy már egy sima tévéadást ne tudjak ilyen búgás nélkül nézni.
Persze többnyire nem fordul elő, de ilyen kommentátor beszéd vagy erőteljesebb beszéd a reklámba, vagy valami lejátszott film betétzenéjétől abszolút zavaróan lehet hallani.Szóval, akkor ez valószínű, hogy nem normális? (Mindkét hangszórót megfogva kézzel és közelebbről meghallgatva észlelhető ez, tehát nem csak az egyiknél jelentkezik, ezért gondolom, hogy talán nem konkrétan hibás a hangszóró.)
Később majd próbálok készíteni egy kisebb hangfájlt a jelenségről, hátha valaki az alapján meg tudja mondani, hogy hiba-e vagy ennyit tud.
[ Szerkesztve ]
-
ferob
őstag
válasz blakey #12919 üzenetére
Megcsináltam az említett hangfelvételt, szóval akárki, aki ehhez érdemben hozzá tudna szólni, annak megköszönném.
Jobban megvizsgálva, az egész tévé beremeg kicsit ilyenkor, mert lehet érezni, ha a tévére teszem a kezem.
Hangelvétel a jelenségről és viszonyításképp meghallgatható ITT az eredeti, hogy milyennek kéne lenni.
[ Szerkesztve ]
-
berlin
csendes tag
Még mindig eladó a 3D Blu-ray lejátszó!
Ha kell valakinek.
Hivatalos garis, 2012.06.01. vásárolva.
Dobozában van, hozzá sem nyújtam, a csak míg ellenőriztem, hogy működik.Üdv!
Csak priviket várok, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Próbáld meg úgy, hogy kihúzod az antennakábelt, hátha az okozza a jelenséget, ha nem az, akkor a konnektorból a többi készüléket. Egy próbát megér, hátha interferencia, földhurok az okozója. Nálam földhurok volt (igaz nem volt ilyen jellegű a hiba, némi torzízás nálam is volt), ezért egy leválasztót tettem az antenna végére. Nálam áthallás is volt egyes bemenetek között, stb. amióta használom semmi gondom.
[ Szerkesztve ]
-
ferob
őstag
válasz blakey #12926 üzenetére
Nem ez a hiba, mind megpróbáltam már, sőt rengeteg egyéb dolgot is.
Végül is közvetlen közelről megvizsgáltam a tévé hátulját miközben így zúg és arra jöttem rá, hogy valahol a bal hangszóró fölött a hdmi és usb csatlakozók környékén belül valamit nagyon megrezegtet és ez adja ki a hangot.
Legalábbis eléggé úgy tűnik.Hívhatom az LG szervizt... nem egy jó hír, mivel 1 hete vettem a tévét.
-
PeGaTi
csendes tag
-
blakey
titán
válasz PeGaTi #12929 üzenetére
Nem merek megesküdni, de úgy rémlik, hogy a 659-esben más a panel (valamivel jobb), nem a számokban kell keresni az eltérést.
-
Con Troll
senior tag
Erre valakinek van valami ötlete, tanácsa? Esetleg tapasztalata?
-
Fricibácsi
tag
Visszaolvasva a fórumba, azt írta valaki, hogy az LW5500 SMART funkcióba nem játsza le YouTube-ról a videókat. Változott ez azóta, kijött új firmware, lehet orvosolni a problémát?
-
gulyasa
őstag
válasz Fricibácsi #12932 üzenetére
Már a v05.01.10-ben sem volt semmilyen probléma a youtube app-al, csak kicsit nehézkes volt a kezelés.
A v05.11.08-ban kicsit újítottak is rajta (mint ahogy az mtvVideóTÁR app-on is), más lett kezelőfelület, szerintem jobb lett. A legutóbbi v05.12.05-ben nem változott.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
lovi27
addikt
válasz Con Troll #12931 üzenetére
Valamelyik rögzítő csavar nincs rendesen meghúzva. Ne gondolj nagy mozgásra, 1-2 tized milliméteres mozgás is kellemetlen pattogást okozhat. Az LG-nél nem ritka, hogy a panel mozog, nincs rendesen rögzítve, kedvenc trükk, hogy nem teljesen húzzák meg a hátláp csavarjait az egységesebb háttérfényelosztáshoz, esetleg elengedett egy rögzítés, stb.
Minden esetre ez nem normális jelenség, ne szenvedj tőle. Hívj ki márkaszerelőt, a tv-éd még garanciális. Szinte biztos, hogy megtalálja a zaj forrását. Arra figyelj, hogy a rögzítés után a háttérfényelosztás ne legyen rosszabb (egyenetlenebb), mint amit eddig megszoktatok.
-
gulyasa
őstag
válasz Fricibácsi #12934 üzenetére
Két mód lehetséges:
- az LG support-ról letöltés, pendrive-ra másolás és onnan telepítés (ugyanott leírást is találsz a fw frissítés menetéről)
- vagy hálózatra/net-re kötött tévé bekapcsolt automatikus frissítéssel. Ha talál újabbat, azt automatikusan letölti és telepíti - ha le-oké-zod...De egy jó tanács: automatikus telepítést nem árt kikapcsolni, mert az LG-nek vannak partizán akciói a firmware-ekkel kapcsolatban (de a Samsung is csinálja).
Pl. a v05.12.05 (jelenleg a legfrissebb) fw előtt a szerviz menüben sok okos dolgot be lehetett kapcsolni (PVR, USB hub, THX,...). Frissítés után a "jó dolgok" elérhetetlenek lettek a szerviz menüben, illetve ami előtte be lett állítva, az marad meg, további változtathatóság lehetősége nélkül, és a régebbi fw-re visszaállás lehetőségét is letiltották.
(Igaz, azóta megoldódott a "downgrade"...)Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
betyarr
veterán
led tv-nél az normális,hogy egyes nagyon világos műsoroknál pl egy futballmeccset nézek és mozog a kamera,akkor nagyon halványan mintha függőleges sávok lennének a képernyőn?ez hiba,természetes a led világítás miatt,vagy csak finomhangolni kéne a tv-t?
érdekes módon csak egyes világos műsortartalomnál veszem észre,de nem mindig,és csak akkor ha mozog a kamera.[ Szerkesztve ]
-
ilor14
tag
Mit gondoltok az LG 42LM3400 szerintetek jó?
-
tomyka74
senior tag
üdv!
42LM660 tv-en 03.03.50 fw. van fenn! érdemes a legújabbat feltenni vagy maradjon sokat olvasom,hogy inkább visszaszokták tenni a régebbit, bár én a service menü-ben nem szoktam nyúlkálni!
szóval érdemes vagy nem, jobb lesz tőle a tv " agya "vagy inkább hagyjam (gondolok itt jobb képalkotás vagy menüben változás vagy mittomén)?
köszi a tippet! -
oke
senior tag
42LM660-hoz milyen külső mobil racket ajánlanátok IDE-s vinyóhoz a DVR funkcióra?
-
Dj Frenkee
csendes tag
Sziasztok ! Van egy Lg 42lw 5590 okos televízióm. Tud nekem segíteni valaki abban hogy hogyan tudok távirányítóval PL. böngészőbe számok helyett betűket beírni? Vagy csak a képernyőn megjelenő virtuális billentyűzettel lehet a < > és a fel le gombokkal kiválasztani a beírandó karaktert? USB- n nem lehet valami billentyűzetet rákötni?
-
ilor14
tag
válasz Azurooandrew #12946 üzenetére
Amúgy szerintetek netről rendelni jobb vagy a közelből venni tv-t?
Békés megyei vagyok és Budapestről venném akkor szervíznél gond lenne elvinni a tévét vagy valami? Vagy esetleg erre is belehetne adni szervízbe a tv-t? -
oke
senior tag
Segítségeteket kérném, adott a már általam említett 42LM660, mely HDMI-vel)van összekötve a PC-vel (iit van egy HDMI-DVI átalakító). Innen indítíom a daemon toolsba mountholt 3D-s BD25-öt, pl Avatar. TotalMedia Theatre 5-el játszanám le, de nem igazán látom, hogy 3d-s lenne a kép, a programon belül csak a 3d beállításra csak rá tudok kattintani,állítani viszont semmit nem enged, halvány minden lehetőség. Hiába állítom bárhová a tv-t 3D gombjával, nem látok látványos változást. Tudna valaki segíteni, mit csinálok rosszul? Melyik 3D módra kellene állítani a TV-n?
-
Macsorsi
tag
A 2013-as modelleket mikor fogják bemutatni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.