- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok!
Faterom TV-t akar venni, és kíváncsi lennék mit ajánlanátok! Semmi sallang, csicsa, extra nem kell, csak TV-t szokott nézni, sok sportot. Hálószobába kell, nem túl világos szoba, ablakkal merőlegesen van a tv. 2-3 méterről nézik ágyból. Szekrénybe van betéve, szóval 82, max 94 cm-es fér be sztem. Nem szoktak DVD-t nézni, Blu-Rayt pláne Szóval full HD sem szükséges.
Mezei kábel szolgáltató van van otthon (nem UPC, Digi, vagy T-home, hanem Elektronet)
Szívem szerint plazmát vennék, csak hát faterom nem törődne a bejáratással, tuti beégne Na meg éjszaka sokszor úgy is marad a tv...
Szóval ezek fényében mit ajánlanátok?Előre is köszi!
-
BBéci
legenda
-
Gabesz87
veterán
Kiderült, hogy még a 102 centis is befér. De igaz, hogy plazmában 42 a min. Viszont mi az hogy elfelejthetem az ellenérveim? Én is plazma rajongó vagyok inkább, és jómagam is Panasonic plazma TV-t készülök venni. Olvasom a fórumot (na meg persze az 1.hsz-t is elolvastam sokszor a plazma topicban), tudtommal a plazma hátránya, hogy ghostol, ill. nem odafigyelés esetén beéghet. Pl. soprt1, sport2, m1-en Forma1 lógója nem épp plazmabarát...Jó, tudom, hogy a mai Pana plazmák már nem annyira érzékenyek erre, de jól tudom, hogy nem fateromnak való, mert ő nem fog azzal törődni, hogy néha zoomolva kimossa a képet, meg csatornát váltson csak hogy a ghost eltűnjön...
-
Gabesz87
veterán
válasz GeneraL_XTX #17303 üzenetére
Hát én azt hittem, hogy keveset akarnak rákölteni, bőven 150e alatt, viszotn az előbb hívtak, hogy kinéztek egy Sony 3D Tv-t 200-ért Azt hiottem leesek a székről lebeszéltem gyorsan róla. Szóval nem kizárt, hogy 200e is lehet a határ.
-
BBéci
legenda
válasz Gabesz87 #17304 üzenetére
Ha valaki mindig ugyanazt a néhány csatornát nézi, észre sem fogja venni, ha a logók beleégnek, mert mindig kint lesz az élő. LCD-t csak az ellenségeimnek ajánlanék.
Gyorsan vegyetek egy G30-at, amíg kapható!!![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Gabesz87 #17305 üzenetére
LCD-ből ami 3D-ben is jó az LG LW4500/5500 szériáját tudnám javasolni. 42-es méretben pont 200 ezer forint körül van. 2D-ben és 3D-ben is nagyon jó képe van.
Persze egyáltalán nem baj ha beég a csatornalogó egy 160 ezres készüléken Csak akkor vagy bajban ha majd mást akarsz nézni akkor is bámulhatod a RTL logóját a bal felső sarokban
-
BBéci
legenda
válasz GeneraL_XTX #17307 üzenetére
Cserében olyan képminőséget nyújt, amit LCD-ből kétszerannyiért sem kapsz meg.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dh66e
veterán
Csak ne vibrálnának,tudom te nem látod, de én igen és sokan mások is akiknek jó a szeme.Pedig ha most kéne tv-t vennem és nem lenne ez a számomra elviselhetetlen képzaj akkor tuti azt vennék magamnak.Van 3 évük hogy megoldják ezt és a ghostot (és még pár apróságot) és már rohanok is és veszek egyet.
-
Cyrin
addikt
Nem értem miért gond ez a csatorna logó beégés. Lejátszod a home videót, és mutogathatod, az ismerősöknek, hogy a gyerek milyen híres, hisz benne van az rtlklub-ban.
-
BBéci
legenda
Azért olyan baromi sokan nem látják, mindössze 15 %.
Egyértelmű, hogy Neked nem szabad plazmát venni, de aki nem érzékeny a vibrálásra, az ne alkudjon meg a szürkével fekete helyett, a gyors mozgások elmosódásával és még sorolhatnám.(#17309) Vakegérke
Ha nem nézel rendszeresen napi 2-3 órán át RTL klubot, vagy hasonlóan agresszív logójú csatornákat, és semmi mást, ami azokat "kimosná", nem kell tartanod beégéstől.[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
Drága barátom, hadd ne kelljen figyelemmel lennem arra, hogy drága pénzen vett tévém mit szeret, mit nem visel el.
Ha úri passzióm úgy tartja, hadd nézzek már hosszú órákon át olyan csatornát, amely elnyeri tetszésemet.Saját jogon választasz, én is választottam.
Remélem érzed, hogy nem akarlak meggyőzni, csak azt mondom, hogy nekem mi a jó.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
BBéci
legenda
válasz #46372352 #17317 üzenetére
A plazmás topikban megfordulók közül talán 1-2 ember látja, ez nem jó, vagy rossz szem kérdése, hanem idegrendszeri érzékenységé. A DLP-k szivárvány effektusát sem látom.
Barátaim, ismerőseim közül legalább tizenöten vettek plazmatévét az elmúlt 3-4 évben, az családtagokkal együtt közel 50 embert jelent. Még senki nem panaszkodott vibrálásra, mindenki kivétel nélkül ismét plazmát venne és vesznek is.[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
Nem sértésnek szántam a titulust, de ha annak véled, készséggel kérek bocsánatot.
Nem vagy a "drága barátom", elnézést kérek túlzottan bátor megszólításomért.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
BBéci
legenda
válasz #46372352 #17319 üzenetére
Egészen minimális mértékben láttam, azon valóban segített a 100 hertz.
Az első mondatodat aláírásként alkalmazhatnád!
(#17320) Vakegérke
Minden OK![ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Plazmáknál a következőt nem értem:
Elvileg ugye ez ugyanaz a technika, mint a CRT tv-k, csak nem elektronágyú, hanem pixelenkénti plazma kamra izzítja be a foszfort.
Viszont ha ez így van, akkor hogy lehet ilyen adat pl egy plazma tv-nél?
Árnyalat:6144 önálló színárnyalat
Meg egyébként is, még a leggányabb LCD is 262ezer színű (ugye 6 bit per komponens), akkor hogy lehet a plazma ennyire... gagyi?
ezt meg végképp nem értem:
Mély színek (Deep Colour -10/12-bit)::igen
Ha olyan kevés árnyalat, akkor mi ez a sok bit?Amúgy eddig még nem láttam olyan plazmát, aminél sötétebb árnyalatok esetén nem szúrtam volna ki rendes távolságból, hogy a színárnyalatok kikeverésével csak próbálkozik. LCD-nél ilyet egyszer sem láttam.
flém on?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
BBéci
legenda
válasz -=RelakS=- #17323 üzenetére
Az a baj, hogy félreérted a műszaki adatokat.
Amit idéztél, a 6144 árnyalat, az csupán a szürkeskálára vonatkozik. Mellesleg a VT50 csúcsmodellnél ez már a négyszerese: 24576!!! Ami az LCD-nél 262000, az a plazmáknál többmilliárd.
Más kérdés, hogy ezek valójában csak elméletileg létezhetnek, arról nem tudok, hogy valakinek bármelyiket sikerült volna méréssel igazolni.A ditherelési zajt akkor látod ideális nézési távolságból, ha a tévé rosszul van beállítva, vagy gyenge minőségű, vagy hibás. Optimális esetben 1 méternél messzebbről lehetetlen felismerni.
-
törölt tag
válasz -=RelakS=- #17323 üzenetére
És a Deep color jelentésével tisztában vagy? Amit a normál átvitel 8 biten dolgoz fel,a Deep color 12 biten. Ezt kb. éertsd úgy hogy van egy csúszkád mely 8-at tud lépni, a D.C pedig 12-öt így jobban finomhangolhatók a szinek. Így 8 színárnyalat helyett 12 színárnyalatot tudsz kihozni egy szinből. Így már nem is kevés az árnyalat. Így lesz nem 262 hanem 1.6 mrd szinárnyalatod. Az általad megadott szürkeskála lcd-nél 4096.
-
Gabesz87
veterán
Fater hajthatatlan Csak megvette amit kinézett:
Sony KDL-40EX720 240-ért! Ne mondjatok semmit inkább!!!Ennyiből magamnak vettem volna egy P50G30-at
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz szagnes69 #17328 üzenetére
Nem azt mondom, hogy rossz TV, csak apám nem fogékony az ilyen technikai újdonságokra. Szóval a büdös életben nem fogja használni a 3D-t, Skypot, Wifit, DLNA-t, sőt, még HD filmeket sem néz. Egy árva DVD lejátsztó sincs otthon
Csakis TV nézésre lesz használva. De legalább megmondom, hogy T-home digitálisra cseréljenek (mert ott nincs UPC, vagy DIGI), mert most csak egy mezei szar kábelszolgáltató van. Így meg nem sokat ér az a TV.[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz #09634560 #17326 üzenetére
hehe, a magyarázatodban régi hibába esel
a 8 bites csúszka 256, a 12 bites csúszka meg 4096 lépésben állíthatóAmiből viszont már megint előkerül egy vakuló paraszt probléma:
ha 8 bites jelet kapsz a a forrásodtól, miért is jó a 12 bites megjelenítés? Maximum arra tudok gondolni, hogy mikor állítgatod a fényerőt stb, akkor nem a meglévő 8 biten skáláz, hanem a használt 12 biten.A csúcs vakítás az RGBY panel a Sharp-tól. Nincs Y bemenő jel, innentől kezdve a szép sárgát a "sárgás" jelből kell kikeverni :]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
szagnes69
aktív tag
válasz Gabesz87 #17329 üzenetére
Így már értem. Akkor valóban egy kissé túl okos a tévé. Tényleg jobb lett volna egyszerűbb.
Mi is előfizettünk digitális csatornákra, mert az analóg jel már előtte sem volt valami erős. (T-home). Karácsonykor kódolatlanul adta a t-home a digitális csatornákat, nagyon szépek voltak a képek. Nosza elhatároztuk, hogy mi is előfizetünk, de nálunk sincs se digi, se upc, csak a t-home iptv szolgáltatása. Bekötötték, és jött a bosszúság, mert azt hittük minden úgy jön majd, mint karácsonykor a tv digitális csatornáin. Erre kaptunk set top boxot, meg egy újabb távirányítót! A tévé távirányítójával bekapcsolom a tévét, csatornát pedig egy másik távirányítóval váltok. Eléggé kiakadtam. Mintha lebutítanák a tv-t. Eredetileg tud digitális csatornáról nagyon jó felvételt készíteni, de így már nem. Ha nálatok is t-home van, meg iptv, akkor erre készüljetek. Bár lehet, hogy ezt ti tudjátok, mi nagyon tájékozatlanok voltunk. -
Gabesz87
veterán
válasz szagnes69 #17331 üzenetére
Nálam itt pesten már több mint egy éve IPTV van, én meg vagyok elégedve vele. Csak sajna egyelőre CRT TV-vel A távirányító meg....hát ez egy ilyen sport...ezzel együtt kell élni...
Nekem a set-top-box mellé még egy modemet is tettek. De szerencsére az csak a TV-t szolgálja ki. A meglévő netes modememet/routert nem bántották Féltem pedig, hogy kicserélik, mert egy rokonoméknak itt tőlem 3 utcára egy modemről megy minden, és az egy minősíthetetlen, kalap sz....A márkája is vicces: Pirelli Azt hittem csak gumit gyártanak.Azt láttam, hogy van egy TV gomb/led a STB távján, de azt nem tudtam, hogy meg lehet tanítani neki a TV alapfunkcióit. Lehet, hogy nem olvastam el a használati utasítást Vagy csak elsiklottam felette. na majd kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
szagnes69
aktív tag
válasz Gabesz87 #17333 üzenetére
Az iptv szolgáltatással nincs gondom, csak olyan furcsa volt a két távirányító. Mondjuk lassan-lassan megszoktuk. Mellé jött még a médialejátszó távirányítója. Nekünk is raktak egy routert (CISCO), szerencsére nincs vele gond.
blg: Az iptv távirányító okosításnak utána nézek. Köszönöm az ötletet![ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
Na, megvan a cucuska, LW5500 névre hallgat, de én csak drágámnak hívom.
Szép, meg jó, meg karcsú, de makacskodik. Valamit biztos én nem csinálok jól.Software 4.4.11. Leszedtem a gyári oldalról az 05.01.10 és 05.11.08 frissítést. Sorban kell frissíteni, ezt már tudom. Már csak az a kérdés, hogy ez megoldás lesz-e problémámra.
Kábeltévé csatornák rendben, de sem rádióadót nem talál, sem DTV-t.
Rendben van ez így?Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
törölt tag
válasz -=RelakS=- #17330 üzenetére
Köszi, valahogy én is így akartam irni. 4096 az a szürkeskála, nem közvetlen a D.C hez kapcsolódik.
És a +sárga jelet sztem nem is fogják bevezetni.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz nightshadow #17338 üzenetére
Tudom én is láttam. Lehet, hogy nem egészen 240 volt, nem tudom. Csak én mintha vmi ilyet hallottam volna. Nyíregyháza, Media Markt-ban lett véve amúgy.
Na, majd ha hazamegyek, valahogy megpróbálom legalább normálisra beállítani a képet, épp most szedek le egy Digital Video Essential nevű kalibrációs lemezt.
Meg arra gondoltam, hogy a dobozhang kiküszöbölése érdekében lehet nem ártana venni vmi ilyesmit: [link] Csak épp sehol nem találok.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gabesz87 #17339 üzenetére
Tényleg drága volt annyiért, ráadásul MM-ben vannak még g30-ak 160k-ért
FlatpanelsHD EX720 kalibrát értékei, kiindulásnak jó lesz:
Picture mode: Custom
Backlight 5
Contrast 89
Brightness: 57
Color: 50
Hue: 0
Sharpness: 0
Color temperature Warm2
Noise reduction Off
Mpeg noise reduction Off
Motionflow On
Film-mode Auto 1/Auto 2
Black corrector Off
Adv. Contrast Enhancer Off
Gamma 0
Auto Light Limiter Off
Clear White Off
Live Colour Off
Detail/Edge enhancer Off
R Gain -10
G Gain -9
B Gain 0
R Bias -2
G Bias -1
B Bias +1 -
tzsolesz
nagyúr
Az euronics mennyire olcsó?
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Tv vásárláshoz szeretnék tanácsot kérni;
Milyen tipusokat érdemes megnézni 47" 3ds max 300k Ft-s kategóriában?
Amire használnám:
-Pc-ről filmek/sorozatok
-konzol
-digitális tv adás
De elsősorban a film-/sorozatnézés a fontos szempont. Hol lenne érdemes megnézni, ahol az ár is jó és az üzlet is megbízható?Az egyik amit kinéztem eddig az egy LG 47LW5500 ennél ebben a kategóriában van jobb választás? Erről a konkrét tipusról esetleg személyes véleménye van valakinek?
köszönöm
-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
Van ma a piacon olyan LED tv, amit 200 alatt be lehet szerezni, 40-42 colos kepatloju, megoldottak mar a felhosodes problemat es javasoljatok is?
film és tv nézésre, nem igazán sportműsorokra és nem a TVn való konzol játékra.[ Szerkesztve ]
-
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- DIGI kábel TV
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest