- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
Aktív témák
-
StLui
veterán
válasz Vakegérke #17196 üzenetére
Ne az én véleményemre adjál, mert mondtam én nem értek hozzá, ezeket mind ebben a két topicban olvastam, mert én is érdeklődő vagyok. Az utánam szólók sokkal profibbak mindketten pl. De ha elolvasol a két topicban párszáz hsz-t te is ennyire képben leszel mint én. Egyébként csak az plazma hátrányokat kérdezted az előnyeivel szemben, ugyanígy lehet sorolni az lcd hátrányokat is a jó tulajdonságaival szemben. De tényleg ne engem kérdezgess, én mindenképp visszaolvasnék pár hónapot, ezt is tettem én is. Én g30-at vennék 42-ben, csak azért nem gt30-at mert pici a tv 3d-hez max 1 ember élvezi 120-150cm-ről, és kb 40-nel drágább. De amíg nem meséltek itt a az lcd hátrányairól nem is foglalkoztam vele, sőt azóta sem kerestem meg ezeket a hibákat a samu 40a656 tévémen, csak néha közelebb ülök hozzá ha hd filmet nézek gyönyörködni a felbontásban, mert amúgy majd 3 méterre vagyunk a tv-től.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
nightshadow
veterán
-
vlevi
nagyúr
válasz Vakegérke #17200 üzenetére
"Nem merem kockáztatni, hogy ha először nem is látom,"
Médiamarktba kell elballagni, és nézni plazmát. Én ott láttam. Főleg a világosabb jeleneteknél látszik a vibrálás. Persze lehet, hogy a sötétnél is, csak az áruház annyira ki van világítva, hogy ott már minden plazmát elnyom a külső fény.
Igazából nem látható a dolog, csak érzed, hogy valami bántja a szemed.[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
Mivel megtiszteltél azzal, hogy megszólítasz, igyekezlek megtisztelni azzal, hogy komolyan veszlek. Aztán hogy ez vak vezet világtalant kapcsolat, ám legyen, jót beszélgettünk.
Részemről megköszönöm minden szavad.vlevi: Köszönöm az észrevételt. Azt hiszem, megmaradok LCD vonalon. Nem szeretném szidni magam, miután kiderül, hogy bár elsőre nem láttam a villogást, mégis bántja a szemem a plazma képe.
Egyébként is az LCD-ről szól ez a topic.No most van ugye a LW4500, LW5500, meg az LE8500, mindhárom LG. Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy ezek valamelyike lesz választottam.
Szépen kérlek titeket, hogy erősítsetek meg választásomban, ne nyúljak mellé.
Persze ha van alternatíva, amely veri őket, szívesen venném a véleményt, csak ha 3D-s, ne "fejfájdítós" legyen.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
-
törölt tag
válasz nightshadow #17202 üzenetére
Látom boltban is, de ott még az otthoninál is zavaróbb, hiszen a szemed sarkában hatványozódik a jelenség, márpedig bolti körülmények között elkerülhetetlen a sok kiállított tévé miatt.
Az volt az érdekes, hogy a g30-as szemből nézve nem villogott a Media Marktban, talán egy nagyon picit világosabb jeleneteknél. Ha csak ennyire villogna, az még kárpótolna az LCD-csíkok, bevilágítás, szappan100Hz ellenében. Mikor tegnap beüzemeltük, akkor otthoni nyugodt körülmények között, HD anyaggal vizsgálva is rendkívül zavaróan villogott, nem beszélve a tévé menüjéről, kb stroboszkóp jelenség . Szerencsére a gazdája egyáltalán nem látja.
Maradok tehát LCD párti, az összes hülyeségével együtt is ez a technológia nyer, mert a vibráló, villogó képnél zavaróbbat elképzelni sem tudok. Túloztam is kicsit a ránézni sem tudnék kijelentésemmel, de jó volt picit csíkmenetesen svenkelő kamerát, sokkalta természetesebb plazma "100Hz"-et. nézni.
Volt kiállítva LG 42 és 47LM620S, ezek jöttek idén középkategóriába. Nagyon meggyőzőek, szerintem egy ilyen típus lesz a következő tévém. Az LW sorozathoz képest mindenben javultak, nem is kicsit, pedig azok sem voltak rosszak.
-
őstag
válasz Vakegérke #17204 üzenetére
Szerintem nem nyúlsz mellé egyikkel sem. Ha az a 20.000 forint most annyira nem számít, akkor szerintem vedd az LW5500-et. Tudom, azt írtad nem kell smart tv, de lehet ez még változni fog, akkor legalább benne van.
Ahogy a szavaidból kivettem, nem 1-2 évre szeretnél most tévét választani, hanem hosszabb időre. Ezért ez a javaslatom.
A másik megfontolásra érdemes dolog, hogy azt mondod nem érdekel a smart tv, de feltehetőleg több filmet fogsz nézni USB-ről, akkor ezt a 20.000-ret, ami benne van most a keretben, azt költsd rögtön egy médialejátszóra. Alapfunkcióként filmek nézéséhez jót találsz már ilyen áron. Ezzel kilövöd azt az igen idegesítő helyzetet, mikor rádugod az USB-t a tévére, aztán se kép, se hang, mert nem játsza le a beépített médialejátszó, amit szeretnél. Az LG-nél egyébként feltehetőleg gyakrabban lesz képed hang nélkül, mert a DTS hangot nem játsza le. Ezért egyébként nem érdemes másik márkát választani, mert az meg valami mást nem fog lejátszani.
-
igmond
tag
Sziasztok!
Légyszi ne haragudjatok, hogy egyáltalán nem idevágó témával zaklatlak Titeket, de NAGYON kellene a segítség egy egyetemi csapatmunkámhoz!!!!!
Kérlek töltsétek ki ezt a kérdőívet: [link]
Barátnő, feleség, Ti magatok bárki jöhet aki tud, nagyon fontos lenne mert ezen múlik az év végi jegyünk! Kérlek segítsetek ha tudtok, és BOCSÁNAT, hogy ilyenekkel zaklatlak Titeket, de már kifogytunk az emberekből és nagyon szorít az idő!!!Köszönöm előre is!!!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #46372352 #17210 üzenetére
Aki nem olyan érzékeny rá, mint mi, eszméletlen jó vételt csinál az utolsó darabokkal. A nagyobbak is egész olcsón beszerezhetők, a 42-es 160k-ért szinte ajándék.
Én az LG 47LM670S árára vártam, de kissé elszálltak. Véleményem szerint ez lesz az egyik legjobb LCD idén, legalábbis abban az árkategóriában, amiben még megéri tévét venni, nem pedig vetítőben gondolkodni.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Vakegérke #17209 üzenetére
Bármelyiket választod, a hangszórós ötletet elfelejtheted, tévékből úgy sem lehet normális hangot kicsikarni. Optikai bemenetes erősítő az egyedüli üdvözítő megoldás.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Borisz76
veterán
válasz #75912448 #17211 üzenetére
Azért 400.000 Ft-ért TV-t venni..... mert jelenleg újonnan kb ennyibe kerül a LG 47LM670S.
Nem vagyunk egyformák, nállam a lélektani határ az pont a fele.
Csak előbb kaparjam összeSynology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
BBéci
legenda
válasz #75912448 #17214 üzenetére
Voltam ma LG termékbemutatón, a Nano LED háttérvilágítású csúcsmodell megtetszett, rövidesen tesztelni fogom.
Eggyel több vagy kevesebb, kicsire nem adunk!
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
55LM960? Ha végeztél átveszem féláron, mint használt típust. Erről még nem olvastam semmit, az LM760-ról áradoznak néhány teszten, pl FlatpanelsHD, az LM660-ról a Trusted Reviews írt nagyon jókat. Bár simán elképzelhető, hogy a csúcsmodell ár/érték-minőség arányban nem közelíti meg a közép, felső középkategóriát.
-
BBéci
legenda
válasz #75912448 #17217 üzenetére
Az árát nem kérdeztük, maguktól nem mondták.
Az a lényeg, hogy ne okozzon olyan csalódást, mint az összes eddigi kétbetűs, ami nálam járt. Amit eddig láttam, meggyőző, kivéve a félfull 3D-t, mert azt elfogadhatatlannak tartom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Coix
tag
Sziasztok,
Néhány mostani tévé tesztjében olyasmit olvastam, amit nem igazán tudok hová tenni. A mostani tévék már mind FullHD felbontásúak, mégis azt írják, hogy mozgóképben csak 700-800 sort tudnak megjeleníteni.
A geeks.hu-n az LG 47LW5500 tesztjében ezt írják: "Mozgóképek esetén a válaszidőből következően a tévé nem képes 1080 sort megmutatni, a valóságban a részletesség 700 sor körüli."
Hogy egy klasszikust idézzek: És ez akkor így most hogy?
200-250 ezer Ft környékén ez teljesen normális egy LED-es tévétől? Ha valóban 1080p felbontást akarok, akkor mélyebben a zsebembe kell nyúlnom?
Ha valaki tudna egy kis magyarázatot adni, hogy hogyan is kell ezt értelemzni, akkor azt megköszönném.
Üdv,
Coix
-
tzsolesz
nagyúr
Erről a TV-ről mik a vélemények tapasztalatok?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #17222 üzenetére
Igen, én is néztem.
Olyan üzlet van, ahol 80-85k között találok full HD-t (sony, LG, Samu stb... tehát a jobbaktól) és hitelre is el lehet hozni?
-
Watt25
veterán
válasz GeneraL_XTX #17221 üzenetére
Az eredeti kérdésre én is várom a választ és ettől féltem, hogy egy ilyen választ kapok...
Valaki meg tudja mondani, hogy pontosan mit kell érteni az alatt, hogy egy FullHD TV mozgókép felbontása csak 500-700sor?
A kérdések, amik felmerülnek bennem:
1. Miért ne tudná a teljes képernyőt frissíteni? (Mi a technikai akadálya?) Főleg amiatt fura, hiszen vannak 100-200Hz-es TV-k, ami elvileg azt jelenti, hogy 100-200 képkockát kitesznek a képre? Vagy akkor ez sem igaz? Nem kerül ki 100-200 teljes képkocka a képernyőre? De még az 50 sincs meg?
2. Ha valóban nem frissül a teljes kép, az mit jelent? Fentről lefelé a képernyő mondjuk 70%-a már az új képkockát tartalmazza, az alsó 30% pedig még a régit? És aztán mi lesz? Mikor frissül a maradék?
3. Gyakorlatilag szabad szemmel mi az a különbség, amit észre kell vennünk két TV között, amelyeknek jelentősen eltér a mozgóképfelbontása?
Szóval, valaki írja már le pontosan, hogy mi is az LCD panel frissítési folyamata ilyen szempontból, mert rohadtul nem értem ezt az egészet. Próbáltam én rákeresni a neten, de ilyen részletességgel sehol sem találtam meg leírva, hogy mit is jelent ez az egész. (Mindenhol kb. ennyivel van elintézve, hogy nem frissül minden sor. De ez nem válasz.)[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz Watt25 #17225 üzenetére
"A HDTV-k állóképpel többnyire tökéletes felbontást mutathatnak, de a mozgás a felbontás gyengülésével jár. Ez jelentősen hat a látványélményre sportműsorok vagy akciófilmek nézésénél. Annak felmérésére, hogy mennyi felbontás-veszteség lép fel a mozgás következtében egy úgynevezett "FPD Benchmark" szoftvert használt a szakíró, ami egy Blu-ray lemezről a fenti monoszkóp mérőábrához hasonlót jelenít meg a képernyőn. Ez fehér alapon fekete, ékszerűen összetartó vonalak sorozatából áll, melyek mellett a felbontást jelző számok találhatóak. Erről álló helyzetben illetve mozgásban - ott ahol a vonalak még elkülönülten láthatóak, vagyis nem mosódnak össze - leolvasható a sorfelbontás. Az értékek aztán összehasonlíthatóak.
Az eredmények alapján a húsz 1080p felbontású HDTV három csoportba volt sorolható. A legjobbak között csak plazma készülékek szerepeltek. Ezek mindegyike 1080 sor állókép felbontásra volt képes, és 830-880 sor közötti mozgókép felbontást mutattak. A következő csoportba a mikrodisplay hátulról vetítős TV-k kerültek, melyek modelltől függően 1050-1080 sor közötti állókép illetve 610-780 sor közötti mozgókép felbontást produkáltak. A leggyengébb csoportba csak LCD TV-k soroltattak 400 (egy ilyen készülék volt) és 1080 sor közötti állókép felbontással, valamint 360 (egy készülék) és 600 sor közötti mozgókép felbontással. A tesztelt LCD TV-k közül három volt 120Hz-es vagyis megduplázott képfrissítésű, s ezek mindegyike elérte a 600 soros mozgásfelbontást."
-
tzsolesz
nagyúr
LG 32LK450-ről mik a tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz GeneraL_XTX #17226 üzenetére
Na, ez már valami, bár még minden kérdésre nem kaptam választ.
De legalább tudom, hogy mire kellett rákeresni, és így találtam egy jó dolgot:
[link]
Ha jól értem, ez a FPD benchmark beszerezhetetlen, vagy ha meg mégis, akkor $100 körüli áron...
Viszont ugyanitt van két mp4 file, ami pont a lényeget tartalmazza. Most töltöm le.[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #17229 üzenetére
IPS, az komoly lehet valóban.
-
BBéci
legenda
válasz Watt25 #17228 üzenetére
Elsőszámú technikai akadály a folyadékkristályok lomhasága. Egyszerűen nem képesek kellő sebességgel váltakozva zárni-átengedni a fényt. Eredetileg állóképekhez találták ki az LCD-t, aztán megpróbáltak tévét készíteni belőle. Több-kevesebb sikerrel. Sokan a mai napig azon a véleményen vannak, hogy mozgóképhez nem az igazi.
Ezért próbálok mindenkit lebeszélni az 50 hertzes tévékről, mert a mozgóképfelbontásuk drámaian alacsony, mindössze 300 soros.[ Szerkesztve ]
-
Brian_GT
őstag
- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -
-
Watt25
veterán
Bocs, de ez a válasz még mindig nem elég nekem. Te ugyanis egyetlen kristályról beszélsz. Ha csak ennyi lenne a gond, akkor két kérdés merül fel.
1. Miért ne lehetne egyszerre több kristályt frissíteni a panelon, ha az a baj, hogy az összes kristály befrissítése több ideig tart, mint amennyi ideig egy képnek a panelon kell lennie?
2. Oké, csak 300 sort frissít be. Mi lesz a többivel? (Ezt a témát még érintőlegesen sem válaszolta meg még sehol senki.)
3. Ha létezik 200Hz-es LCD TV, az azt jelenti, hogy ha mondjuk 200Hz-en befrissít 300 sor, akkor 50Hz-en simán be kéne tudnia frissíteni 1080-at. (1200-at is ugyebár...)Hát, ez sem két kérdés lett.
Érzem, hogy valahol nem jó a logikám, de ez azért van, mert mindig mindenhol csak félmondatokkal van elintézve a kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Brian_GT #17235 üzenetére
Szívesen segítek tanácsokkal, de arra nem vállalkozom, hogy kinyomozzam, milyen kimenetek vannak a tévéden. Ezt azért illene tudnod, csak rá kell nézni a hátuljára és AUDIO OUT feliratot keresni.
Nem szokott olyan lenni a mostanában gyártott tévéken, egyértelműen az SPDF-re álltak rá.(#17236) Watt25
Félreérted a mozgóképfelbontás fogalmát.
A 300 sor annyit jelenti, hogy a benchmark ábrán azt lehet megállapítani. A lényeg ebből következik, nem lesznek élesek a gyorsan mozgó tárgyak, hanem elmosódnak. Például közelről mutatnak egy arcot, látni rajta a pihéket, a bőr pórusait, meg lehet számolni a szemöldök szálait. Abban a pillanatban, amikor megmozdul, ezek összefolynak és homogén felületet látsz a részletek helyett. Még a 100 hertzesek 600 sora is kutyafüle, ezért próbálják növelni mindenféle trükkel.[ Szerkesztve ]
-
szagnes69
aktív tag
Sziasztok! Most már engem is érdekel, hogy mire képes a televízióm? Nemrégen vettünk egy Sony KDL 40EX721-es televíziót, ez a tévé hány sort tud megjeleníteni? A válaszotokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz szagnes69 #17238 üzenetére
Sony KDL40EX723 LCD TV Review [link]
"Motion Resolution
With the [Motionflow] system set to “Clear”, the Sony 40EX723 managed to resolve all 1080 lines from the FPD Benchmark Software disc’s scrolling resolution test chart. Prior to calibration, we had checked out the different [Motionflow] systems with synthetic test charts like this one as well as with real world material, to find out whether or not there was any difference between the “Clear” and “Clear Plus” settings. As far as we could tell, there was no difference, meaning that we found no reason to use the “Clear Plus” mode (it dims the light output of the TV for apparently no reward). Interestingly, we could detect subtle coloured flashes in the most detailed parts of the pattern, but this was never visible with real world material in 2D (some coloured aliasing was visible in 3D crosstalk areas, though).
The “Smooth” and “Standard” Motionflow settings were considerably more blurred, returning only 550 lines. Predictably, shutting the Motionflow system off entirely resulted in the usual “baseline LCD” performance of just 300 lines."
[ Szerkesztve ]
-
szagnes69
aktív tag
válasz nightshadow #17239 üzenetére
Köszönöm a válaszodat, de kénék egy kis értelmezési segítséget. Nem tudok angolul, még a régi éra szülötte vagyok (orosz), és bár a google chrome-om is fordította az oldalt, meg fordító programmal is lefordítottam, az nem teljesen egyértelmű fordítást végez. Tehát azt írja, hogy a standard képnél 1080 sort tud, mozgónál 550-et vagy motionflow-val 1080, és motionflow nélkül 550? Végeredményben arra lennék kíváncsi, hogy mozgókép esetén mit tud, mert azt hittem, hogy ott is tudják a tévék az 1080-at.
-
Coix
tag
válasz szagnes69 #17240 üzenetére
A lényeg az, hogy ha a menüben a Motionflow beállításoknál a Clear vagy Clear Plus beállítást választod, akkor ezek között nincs érdemi különbség, és mindkettőnél 1080 sort produkált a benchmark teszt. A Clear Plus használatát feleslegesnek tartja nem ad hozzá észrevehetően a minőséghez.
A Smooth és Standard opciók választásakor csak 550 körül volt a megjelenített sorok száma. Ha a Motionflow ki van kapcsolva, csak 300 sort tud, ami a cikk szerint a normál LCD teljesítménynek felel meg.
Röviden ennyi.
Egyébként köszönöm a válaszokat az eredeti kérdésre. Ha egy tévével kapcsolatban nem találok ilyen adatot, akkor más adatokból ezt nagyjából ki lehet következtetni? Pl. válaszidőból, frissítési frekvanciából, stb.?
[ Szerkesztve ]
-
szagnes69
aktív tag
válasz GeneraL_XTX #17245 üzenetére
Bocsika! Új vagyok a témában, átállítottam a tévét a motionflow tisztára (1080), mit jelent az, hogy szappanopera effektus? Mit kell lássak?
-
szagnes69
aktív tag
Hát ez jó! Erre nem gondoltam. Minden esetre nézegettem - nézegettem, de túlzottan nagy eltérést nem láttam a sokféle motionflow beállítás között, inkább mintha a fényerő változna (érdekes). Nekem mindegyik kép tetszett. Lehet, hogy gyorsabb mozgásnál látszódna jobban. Alapvetően nincsen igazán nagy tapasztalatom ezekkel a tévékkel, mert ez az első "lapos tévénk". A családban van egy 2 éves LG, annál jobb a képe, de az egy régebbi típus, nem is ilyen tudása, tehát nem lehet összehasonlítani. Én a nagyon átlagos felhasználó k közé tartozom, akik nem mindig látják azt, amit a szakik igen.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Crypto Trade
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Vírusirtó topic
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok