- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
Aktív témák
-
nemdan
senior tag
válasz nightshadow #17449 üzenetére
Nem játékot értek alatta,egyáltalán nem játszok csak böngészés stb.stb.. LG jó lenne anyáméknak is az van(megvagyunk elégedve vele), de nagyon fontos lenne a LAN, az itthoni szerverem miatt, hogy tudjak filmet nézni hálózatról, addig még nem építek egy HTPC-t a TV-hez...100 Hz nem tudom mennyire elhanyagolható, mert már annyira megoszlanak a vélemények, hogy magam sem tudom mennyi hátrányt jelent az 50 Hz egy tv esetében
A google olyan , mint a nők... Be sem fejezted a mondatot , már találgat..
-
Vakegérke
félisten
Mindenki volt újonc...
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
nemdan
senior tag
Egyébként az új Samsungoknál (2011-től) honnan lehet megtudni, hogy melyik IPS paneles?
-
s7evcsenko
addikt
válasz nightshadow #17451 üzenetére
Ám dicséretre méltó, hogy az elejétől elolvassa a topikot!
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
tzsolesz
nagyúr
Egy a lényeg, hogy az IPS-nek nagyon szépek, és eredetiek a színei.
Megvettem a 42LK430-at 2 napja. Egyfolytában ámulunk és bámulunk hogy milyen gyönyörű. Eddig is volt itthon két LCD monitorom, egyik LG, és Hanns-G (TN+film), de azok ehhez képest lámpás TV-ék.
Mindenkinek csak ajánlani tudom az IPS panellel szerelt LG-ket. -
tzsolesz
nagyúr
A feketéje tutira jobb, mert néztem. Kontraszt? Nem tudom, nem tetszett jobban mint az IPS kijelzője. Picit talán alapból erősebb a kontraszt, de ezen is lehet még ráadni bőven.
Tetszenek a samuk is, de most erre esett a választás, és nem bántam meg.A médialejátszóját még nem tudtam megakasztani semmivel, csak 3GPP-vel.
1080p mkv, mp4, meg ami alatt van DIVX... stb.... zabálja.
Amiket az ember általában a PC-n megnéz formátumot azt lejátssza. -
nightshadow
veterán
válasz nemdan #17452 üzenetére
100 Hz nem tudom mennyire elhanyagolható, mert már annyira megoszlanak a vélemények, hogy magam sem tudom mennyi hátrányt jelent az 50 Hz egy tv esetében
Sporthoz, filmhez ajánlott a 100Hz.
de nagyon fontos lenne a LAN
32D550-nek van LAN csatlakozója, de 50Hz-es, kb. 84k [link]
-
nemdan
senior tag
válasz nightshadow #17464 üzenetére
Igen, ezt linkeltem én is.Még meggondolom, hogy gyűjtsek inkább vagy megelégszek az 50 Hz-el.Bár az én szemem nem olyan "érzékeny" mint a nagyon fanatikusaknak, akik mindent észrevesznek.
-
nightshadow
veterán
Panasonic ET50 (TX-L47ET50B) 3D LED LCD TV Review [link]
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 22"-24" körüli TV/Monitort (LCD vagy LED). Milyet tudtok ajánlani? Mindenképp olyan kellene,ami ha gépezek (D-SUB), akkor a kompozit bemenetjére kötött sima koax kábeles kábel tv-t tudjam nézni PIPben. A régi Samsung 225MW-m képes volt erre.
Köszi.
Minden szinten,szinte minden.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz nightshadow #17468 üzenetére
Köszi, így már világos.
Kalibrálás alatt mit értetek? Jó lenne olyan 80-90W közé szorítani a fogyit....
A TV-ém PIP képes? Hol találok róla infót? Gyártó nem mondja.....
[ Szerkesztve ]
-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok!
Korabban kertem segitseget, de sajnos egy "miert kell a LED?"
Igazabol az az egy indokom van ra, hogy mert az uj tipusokban szinte csak LEDes TV van mar ahogy latom.LCD vagy LED?
A LED TVknel a felhsosodestol felek leginkabb... mennyire gaz? Mert ugye ez az amit nem lehet kiprobalni egy MM-ben.
Erdemes inkabb sima LCDt venni? Van LED elet 40-42 colon 200 alatt?Pls help!
- nem sport
- filmek
- sok hasznalat (gyerekmusorok napkozben)
- neha szamitogepre kotve
- nem konzolThx!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz ThorsHUN #17472 üzenetére
Én nézegettem a LED TV-ket is. hasonlítgattam a mezei LCD-khez. A dizájn ami először szembetűnik. Nekem ezen kívül igazából nem volt semmi ami megkülönböztetné őket. persze mindez üzleti fényviszonyok mellett. Otthon biztosan más lenne a helyzet, meg ugye érdemes lenne igazi full HD anyag mellett összehasonlítani, és nem valami Duna TV-és délutáni őskopiás vacakkal, mint ami a MediaMarkt-ban ment.
Mindent egybevéve addig nem tudod megkülönböztetni, amíg nincs otthon mind a kettő.
Semmivel nem rosszabbak az LCD-ék a LED-től, Persze a LED-es TV-ék kevesebbet esznek, ami nem utolsó szempont. Illetve ezek már majdnem mind SMART TV-ék.Az itteni ajánlásokat és a a saját tapasztalataimat egybevéve az LCD-ből az ajánlott típusok.
LG LK430 (50Hz), 450 (50Hz), 530 (valódi 100Hz), és a Samsung D550.
LED-ből még ami olcsó az a D5000, illetve a SMART TV-s D5500. Ezek voltak még nálam amik szóba jöhettek. Végül az LG 42LK430-nál döntöttem 114K-ért.[ Szerkesztve ]
-
ThorsHUN
őstag
válasz nightshadow #17473 üzenetére
Akkor adodik a kov kerdes
Erdemes e beszerezni az LG 42LK530ast amig lehet, vagy erdemes varni amig a 2012-es TVknek 200 ala esik ( leesik egyaltalan?) az aruk?Mikre kell odafigyelni es mekkora jelentoseget kell tulajdonitani a felhosodesnek es milyen lehetosegek vannak a felhsodoes kikerulesere (nem papiron leirt, hanem mukodokepes)?
(#17474) tzsolesz
Koszi!
LGbol az LK530as az amivel szemezgettem, de mondom megvarom az idei szeria hatha...
A SMART tv annyira nem mozgat meg
Abszolut kezdokent a fent leirt felhosodes az amire zavartan pislogok, hogy az zavaro lehet... neked mik a tapasztalataid konkretan ezzel?[ Szerkesztve ]
-
ThorsHUN
őstag
válasz nightshadow #17476 üzenetére
A felhosodest eloben nem lattam meg. Mennyire zavaro?
Az viszont teljesen uj volt, hogy a sima LCDkre is jellemzo.
Fogyasztasban mekkora kulonbsegek vannak egy 42 colos LCD es LEDes kozott?
200 alatt te milyen LED tv-t javasolnal? -
nightshadow
veterán
válasz ThorsHUN #17477 üzenetére
A felhosodest eloben nem lattam meg. Mennyire zavaro?
A mértékétől függ, bevásárló központban nem fogod látni, mert sötét szobában lehet észrevenni.
Az viszont teljesen uj volt, hogy a sima LCDkre is jellemzo.
Erre is jellemző, de kevésbé, mint az edge-Led-re. Hogy van-e felhösödés, s ha igen, mekkora mértékű, az igazából szerencse kérdése, mert ez konkrétan az adott készülékre jellemző, s nem az adott típusra. Tehát pl. van egy nagyon felhős D5000-es, az nem azt jelenti, hogy mindegyik D5000-es ilyen.
Fogyasztasban mekkora kulonbsegek vannak egy 42 colos LCD es LEDes kozott?
Minimális.
200 alatt te milyen LED tv-t javasolnal?
Attól függ, hogy pl. mik az elvárások?
-
ThorsHUN
őstag
válasz nightshadow #17478 üzenetére
42 col, 100 Hz-et szeretnek azert. Smart tv,3d tvre nincs szuksegem, de ha mar muszaj akkor sem tudom megmondani melyik fajta 3d az amire erdemes rafekudni (aktiv vagy passziv)
Amikre hasznalnam:
- nem sport
- filmek
- sok hasznalat (gyerekmusorok napkozben)
- neha szamitogepre kotve
- nem konzol
- TV musor nezeseMit kellene meg mondani?
Jah es nagy kerdes hogy erdemes e varni mittomen olimpiaig?
EB kezdesig?Koszi elore is!
-
pomk
őstag
Valaki ismeri ezt a típusú TV-t: LG 42LK430/450.
Vélemény? Tapasztalatok? -
pomk
őstag
válasz tzsolesz #17482 üzenetére
Mi az hogy "Metró"?
Eddig meggyőztél.
Kérdésem, hogy mivel nincs rajta LAN csatlakozó, mennyire fog ez hiányozni nekem?
Van egy laptopom, amiről HDMI-n keresztül bármikor össze tudom vele kötni. TV adás, filmnézés, és néha játékon kívül mostani TV-m sem használom másra. LAN igazából csak DLNA kihasználása miatt hasznos vagy másra is használható? WiFi-s TV pedig netezésre?
Annyi minden funkció meg kütyü van már rajtuk, hogy azt sem tudom, melyik mire való.Még egy kérdés:
ragaszkodjak a LED-hez, vagy ez csak parasztvakítás? Sok helyen olvastam, hogy kevesebbet fogyaszt. Érdemes ez miatt +20-30.000-t kifizetnem?[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
A metróban most 114500Ft.
LAN? nekem jó lett volna, de tudom nélkülözni. Ha a PC rá van kötve HDMI-n keresztül az már nyerő. Mert ágyból tudom vezérelni androidos telóval a PC-t (router....). Annyi hogy nem a TV távirányítójával rakod be a filmet a PC-ről, hanem a telóval indítod el, és a PC végzi a lejátszást a TV helyett.
Így oldottam meg. Bármelyik WIFi-s teló jó erre a célra.Persze innentől kezdve már SMART TV-d is van. Youtube, Facebook meg amit akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
Van olyan, hogy LAN-os, de nem SMART TV. Ez olyan, hogy megoszthatsz tartalmakat a PC merevlemezéről, és lejátssza azokat amiket USB-ről is. Van olyan hogy SMART, azok tudnak netre felmenni, és videómegosztó, közösségi oldalakon is böngészhetsz a TV távirányítójának a segítségével.
Lásd: Youtube-on.......
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz ThorsHUN #17479 üzenetére
Nézd meg az LG 42LK530-at [link] vagy a 42LV4500-at [link]. Ugyanaz a két tévé, csak az egyik hagyományos LCD, a másik pedig edge-Led-es. 42”-es, 100Hz-es, sima 2D tévé mindkettő. A probléma az, hogy mindkettő kifutó típus, nem sokáig kaphatóak.
Samsungból és Sonyból csak 40”-es van, s ha kell a 100Hz, ott megkapod a 3D-ét is mellé. Kivétel ez alól a Sony 40EX650, de mivel új típus, ezért az bőven 200k fölött van.
[ Szerkesztve ]
-
pomk
őstag
válasz nightshadow #17491 üzenetére
Erősíts meg abban, hogy attól, hogy kifutó típusok, nem feltétlenül nem ajánlott tételek?!
-
őstag
Erősen ajánlott többek szerint (szerintem is) mindkettő. A jó ár/érték aránya miatt.
Az hogy kifutó típus, csak azt jelenti, hogy 2011-es modellek, tehát leváltják őket a 2012-esek, miután már nem gyártják őket, mivel kell a hely a 2012-nek a gyártósoron. Mindössze ez az oka.
-
-
nightshadow
veterán
-
nightshadow
veterán
LG LM860 (47LGLM860V) 3D LED LCD TV Review [link]
-
pomk
őstag
válasz nightshadow #17496 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Akkor sürgősen el kell adnom a mostani tvmet.
Valakit nem érdekel egy Samsung 32LEB551? -
tzsolesz
nagyúr
SCART vs HDMI, T-Home SAT TV esetén mi a különbség a kettő a között?
Azt leszámítva hogy a HDMI digitális, a másik pedig sima RGB. Nincsenek HD csatornáim, csak a családi csomag.
Lenne minőségbeli javulás HDMI-n? Most a felbontása a TV szerint 576i 50Hz.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Projektor topic
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mazda topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor Magic V2 fél év után
- Parfüm topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest