Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sallylla

    csendes tag

    válasz Sallylla #98824 üzenetére

    Nemkívánatos fejlemények érkeztek a csomagommal kapcsolatban. :(

    Minden jel arra mutat, hogy a kiadó, akiktől vásároltam, olyan paritással adta fel a küldeményt, ami nem igazolja az előzetes ÁFA-kifizetés tényét.

    A DHL annyit mondott, hogy saját magam igazolására nincs lehetőség, vegyem fel a kapcsolatot a csomagot feladó céggel. Így is tettem, 24-48 órás reakcióidőt igértek, ebből a 24 óra már letelt és egyelőre semmi válasz felőlük (tuti nem kamu cég, csak ezek szerint szeretnek ülni a leveleken). :(((

    Tegnap állt a vámon a csomag, aztán ma reggel láttam, hogy elindult, gondoltam tisztázták maguk között a dolgot. Mint kiderült, semmi ilyesmi nem történt, ugyanis a futár ugyan ma csengetett a cuccal, ám a vámügyintézési díjat ugyanúgy követelték rajtam. Én azonban így nem akartam így átvenni, elvégre a feladó cég hibájából történt mindez, jogtalannak érzem az összeg behajtását. Pláne úgy, hogy a DHL oldalán feketén-fehéren ott virít, hogy előzetes ÁFA-kifizetés esetén nincs további fizetendőm.

    A DHL vámrészlegével is sikerült felvennem a kapcsolatot, ők azt javasolták, hogy fizessem ki a fenti összeget, majd próbáljam meg visszaigényelni a feladótól.

    Szerintetek mire van nagyobb esély, illetve hogyan járnék jobban? Melyik a zökkenőmentesebb megoldás? Ha kicsengetném azt a kilencezerxszáz forintot, majd visszaigényelném (már ha egyáltalán hajlandóak lesznek magukra vállalni a felelősséget és visszatéríteni azt nekem), vagy ha hagynám, hogy visszamenjen, és egy az egyben visszaigényelném a teljes vételárat?

    Mindenesetre az már biztos, hogy attól kiadótól soha többet nem rendelek. Ilyen pocsék vásárlási élményben még sosem volt részem, pedig már vásárolok egy ideje külföldről. :O

Új hozzászólás Aktív témák