-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
Never ending stoooryy....
A geekbuying történet folytatódik...
Hetekkel ezelőtt rendeltem tőlük egy gyerektabletet DHL-el.
Pár napra rá a tmart.com-ról is rendeltem, de azt az angol raktárukból. Az az 5. munkanapra meg is jött.
Ezek meg 1 hét után kiszúrták a szemem egy olyan dhl számmal, ami azt mutatta, hogy nem adtak fel semmit.
Napokon át kérleltem őket, hogy ha eddig nem adták fel, már ne adják fel (mert a máshonnan rendelt tablet megjött), és kérem vissza a pénzem.
Persze szerintük fel volt adva, és nem tudják a csomagot visszafordítani. Holott a dhl szám több mint egy hét után sem mutatott mást, minthogy küldemény információ felvéve (de se időpont, se csomag darabszám). Paypalnál kivertem a balhét, pár napra rá refundoltak is. Aznap reggel. még a refund előtt mondta azt a geekbuying, hogy oké, mégis visszatudják fordítani a csomagot, de a postaköltséget nem tudják visszautalni. Erre délelőtt a paypal full refundolt.
Az a dhl szám azóta sem mutat mást.
Erre mi történik?
3 napja jött egy újabb email, hogy feladták a csomagom, és itt a dhl tracking szám. Ott már volt időpont is.
Most meg mára az be is élesedett, az sms is jött, hogy adjam meg a mélem a dhl-nek, mert küldeményem jön.
Tehát az után hogy kértem a rendelés törlését, az után hogy nagy nehezen belementek hogy törlik, de a dhl díját nem tudják visszaadni, az után hogy a paypal full refundolt, ezek mégis feladták a csomagom.
Most erre mit mondjak?
A bal kéz nem tudja mit csinál a jobb.[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
Hát innentől rajtad áll. Vagy lelevelezed velük, hogy elszabták, de neked volt gyerekszobád és van lelkiismereted, mennyit utalj PayPalon, vagy vámáron lesz egy tableted.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
El_Diablo
tag
Kapott már valaki RI kezdetű CN-es TN-t?
-
aytukabozs
addikt
válasz wood77 #37164 üzenetére
No nekem befutott...
(#37201) CineDOG1
Durva egy logisztikai rendszer lehet ott a geek-éknél
Nem akarom az élő lelkiismeretedet eljátszani, de azért erre aludj mégegyet, nemrégiben valakinek valami párdolláros szar duplán megkapása kapcsán szét lett oltva itt a feje, ez meg nem pár tíz dollár, de végülis te tudod...[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
Tetran
csendes tag
Sziasztok!
Mi lehet a csomagommal?
2014.05.28
18:02
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.05.30
00:25
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad -
aytukabozs
addikt
válasz Tetran #37209 üzenetére
Semmi nincs vele, jön.
(az eddígi beírások alapján a többszöri sent abroad bejegyzés jelenthet Kínán belüli átrakodást is, meg azt is hogy a reptéren leolvassák a vonalkódját aztán valamiért mégsem jön el)kinti trackerek mit mondanak rá?
[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
Tetran
csendes tag
válasz aytukabozs #37210 üzenetére
RF230825801SG 28-05-2014 30-05-2014 Despatched to overseas (Country code: HU)
Tehát hogy úton van. Csak eddig 9-11 nap alatt megérkeztek nekem a csomagok, ezért furcsálom.
-
spy14
tag
Nekem ma megjött, ami 10-én érkezett az országba(értékhatár alatti).
"Csak" 6 nap. Lehet összeszedik magukat lassan?
-
Zeki
nagyúr
Küldemény elhagyta a DHL kiszolgáltató részlegét HONG KONG - HONG KONG
Gondolom akkor a repülőn van/lesz mindjárt a csomagom.
Be is kérték tőlem a vásárlási adatokat.
Gondban vagyok, mert csütörtökön nem leszek otthon. Kihozzák szerdán, vagy nyomtassak egy meghatalmazást? Lehet nyomtatok... -
maj-viktor
őstag
válasz jojoando #37192 üzenetére
Te szellemi beteg vagy amúgy!?
És ez most egy halálosan komoly kérdés!
(#37194) beg válasza jojoando (#37192) üzenetére
Hülye kérdés! Ő azt választja majd, aki 6hónap múlva a tél közepén 20E Ft-ért megcsinálja!(#37201) CineDOG1
Leírásod alapján, simán "megtartós" történet! Bár nem tudjuk az pontos összeget és hogy így milyen költség lenne pl. egy visszaposta![ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
wood77
tag
Na végre megjött a 05.20.-as rendelésem... Igazából csak az az elszomorító, hogy 11 nap alatt megérkezett és 16 további napot vergődött itthon a vámügyintézés miatt, pedig emailben gyorsan küldtem az adatokat..
(a pünkösd miatt kb. 2 nap extra csúszás lehet benne)
Tehát a 26 nap nem olyan vészes, csak az borzolja az ember idegeit, hogy a fele időt már itthon vesztegelte a vámon.
2014-06-16 12:11, Kecskemét Posta Feldolgozó Üzem, Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered,
2014-06-11 13:32, Vámhatározat kiadva / Issue of customs decision
2014-06-11 12:41, Elektronikus vámkezelési dokumentum kész / Electronic customs declaration ready
2014-06-11 11:12, Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
2014-06-06 13:47, Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
2014-06-06 13:47, Betárolás a Postaimport raktárba / Storage for customs procedure
2014-06-06 10:26, Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
2014-05-31 00:24, Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2014-05-31 00:22, Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-05-30 10:15, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-05-29 12:30, Célországba elküldve / Item sent abroad
05.20. megrendelés -
maj-viktor
őstag
válasz aytukabozs #37208 üzenetére
Milyen művészi kép, az élesség, meg minden... xD
Azért a pár dolláros tétel (gondolom Domino85 fülesére gondolsz), más volt, ő szándékosan arra játszott, hogy ingyen kapott valamit és akkor újra rendel a csókától és bekamuzza, hogy nem kapta meg a TN nélküli cuccot újra... és így akart 2 ingyen fülest 10-15$-ért... azért ott más volt a történet!
De nemrégibe ott volt a projektoros történet... ugyebár valaki rendelt egy mobilt / tabletot - már nem emlékszem és kapott egy ~duplaértékű projektort... úgy hogy vámot is fizetett utána (a mobil után) és a vámosok se vették észre, hogy a doboz mérete nem egy mobilé, hanem projektor...
Itt is más a történet DHL-el kérte... nem kapta! Refundolták részbe (futárdíj nélkül), és most mégis feladtak... valamit! Még nem tudjuk mit! Valszeg a gyerektabletját... újabb számolás, mennyi a visszaposta, stb. - így simán megtartos történet a shop hibája miatt!
-
Deck
titán
Elfelejtettem a PayPal jelszavamat. Kértem emlékesztetőt de kell tudni hozzá a titkos kérdésre a választ amiről fogalmam sincs már micsoda..
Szeretnék rendelni egy fülhallgatót lendmeurears.com-ról. Megoldható lenne, hogy valaki rendel nekem egyet és befizetem neki a pénzt bankban? Mivel PayPal-el kell ott fizetni
[ Szerkesztve ]
PS5
-
SUPREME7
addikt
-
maj-viktor
őstag
válasz aytukabozs #37213 üzenetére
Egy 05.28.-án feladott csomag esetén fura idő!??? Majd bő 1hónap után (30-40nap), után mondj ilyet inkább...
Bár tény, hogy a HK - SG jó / jobb időket szokott futni, mint a CN, bár mostanában a CN is egész jó a lassú posták között (~1hó)JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
SUPREME7
addikt
Azért az nem semmi, hogy az UPS szerint Budapest 18. kerülete Vecsés Még jó, hogy csak most, miután átvettem néztem rá a nyomkövetésre, pénteken már megpróbálták kézbesíteni, de mivel nem voltam itthon nem tudtam átvenni, de biztos ha akkor ránézek és látom, hogy Vecsésen sikertelen kézbesítés, eszeveszett telefonálgatásba kezdtem volna, pedig csak az UPS nincs képbe Magyarországgal
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Lehet a pandawillnek bizakodva visszaküldeni a telót, úgy hogy közben már nem tudok paypal disputet-ot nyitni (a gariztatás idejére...), az a vonat már elment?
-
maj-viktor
őstag
Erre varrjatok gombot!
Ezt a csomagomat:
2014-06-15 00:21, Célországba megérkezettmost ma 10perce kaptam meg... az komoly! És nekem is van május végén "Célországba megérkezett" "beragadt csomagom"...
vám/áfa érték alatti - kicsi borítékos amit most megkaptam... (pedig jellemzően az ilyenek szoktak beesni a kupac aljára)
-
maj-viktor
őstag
válasz Laza... #37225 üzenetére
Az azért tényleg durva... mikor küldted e-mailbe a doksikat!?
Mondjuk nem tudom eldönteni, hogy a 2napos Pünkösd zavart be most ennyire, vagy ilyen rohamosan sok csomag jön és kevés az ember!?
(Szerintem tuti a második)
/szerk
Ebből látszik, hogy mostmár talán az is átáll a DHL-re, aki ragaszkodott a lassúpostához! (vám/áfa feletti értéknél már ígyis - úgyis van már szinte 90%-ban)[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz Laza... #37225 üzenetére
A világ legrövidebb könyvei sorozat következő része: A Magyar Posta és a FIFO rendszer kapcsolata...
1 db telefontok:
2014-06-16 07:50, Borsodszirák posta, Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered
2014-06-14 18:20, Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-06-11 23:01, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-06-10 23:02, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-06-10 12:28, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-06-08 18:38, Küldemény felvéve / Item accepted3 db USB kábel:
2014-06-10 22:16, Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-05-31 23:03, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-05-30 15:23, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-05-28 19:59, Küldemény felvéve / Item acceptedJah, erre már beküldtem az adatokat múlt héten. De ez sem lesz meg egyhamar, mert még az adatbekérést is elfelejtetták pénteken:
2014-06-12 10:16, Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
2014-06-05 14:41, Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2014-06-05 13:19, Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-05-25 00:25, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-05-23 16:39, Célországba elküldve / Item sent abroad[ Szerkesztve ]
-
Laza...
addikt
válasz maj-viktor #37226 üzenetére
5.-én....
Ez a történés a blogom. Még mint látszik, nem tudom befejezni
Hogy kapnák be
Never give up!
-
varadigabor
senior tag
Vannak csodák.
Rendeltem miraclemarttól rc heli alkatrészeket 9-én adták fel és ma meg is jött hongkongi postával
Csomagra 3 dollár van írva, mondjuk 15-be került.Bezzeg a telefonomat még vámolják
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Laza...
addikt
válasz varadigabor #37230 üzenetére
Basszus, Te egy kivételes alkat lehetsz... Minden újoncnak átcsúszik minden. Hová jutott ez a viláááág...
Never give up!
-
RVR400
veterán
válasz Laza... #37231 üzenetére
Másrészt Kínába kifelé megy a cucc, mint a villám. Mondjuk DHL-árért el is várható:
2014-06-14 09:28, Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-06-12 04:02, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-06-12 04:02, Indító kicserélő hivatalba beérkezett / Item in office of exchange
2014-06-11 16:50, Miskolc 1 posta, Küldemény felvéve / Item accepted -
mazsi
senior tag
Valaki rendelt már a To2C webáruházból? Van értelme ezzel vesződni egyáltalán?
Egy bontatlan, és egy extrával megpakolt DJI Tello drón eladó.
-
jojoando
senior tag
válasz maj-viktor #37216 üzenetére
Mit nem értesz ezen?
Nincs még a vám elé se állítva, akkor 3-4 nap után alapból továbbítani kell, nemtarthatja akármeddig raktárba.,... ennyi, de ja , sokszor!
Vámkezelésre vár játszik a 30 nap, de egyik fórumtárs nem tudta ezen dolgokat szakszöveggel, törvénnyel alátámasztani, csak a 30 napot, de már unom erre a visszatérést énis!
Legközelebb DHL-l rendelek, remélem kiszárad utána a postai szolgáltatás ezen része![ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz jojoando #37234 üzenetére
Kellemetlen lehet minden nap, minden percében ezen rágódni. Tényleg írj egy levelet, add ki magadból a dühödet, vagy ereszd el az egészet. Annak, hogy itt leírod naponta többször, tényleg semmi értelme.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
maj-viktor
őstag
válasz jojoando #37234 üzenetére
Bocsi, de te tényleg szefós vagy...
Továbbra is... van egy elméleti rész (az általad említett 3nap) és van egy gyakorlati rész, mely jelen állás szerint akár 1-2 hét is lehet, míg változik a TN státusz... hibába hozod fel az elméletet, ha azt a gyakorlat felül írja!
[ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
Másik kérdés:
rendeltem egy másik csomagot is rcpartyról de nem adtak tracking numbert: Kérdeztem hogy hol találom:ezt írták:
Hi, please kindly track your order later with tracking number: RC848408317HK
Track it here:
http://sc.hongkongpost.com/gb/app3.hongkongpost.com/CGI/mt/enquiry.jsp
Thanks for your great support of RCPARTY!az oldalukon is van egy követési mód itt ez van:
2014-06-09 12:13:27 Shipped
2014-06-07 09:22:52 Preparation in progress (CN)
2014-06-06 19:32:55 Payment acceptedkövetni nem tudom sehol... miért kérik hogy ne keresem még?
Lehet fel se adták mégwww.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
vapega
tag
-
calogero198
csendes tag
Hello!
A Magyar Posta nyomkövetőjében ma jelent meg a Küldemény felvéve / Item accepted bejegyzés. Ez vajon mit jelent? Eddig csak a Malaysia Poston volt bejegyzés a csomagról. A csomagomat 05.09. rendeltem. Szerintetek megérkezik 1-2 héten belül? Vagy PayPal 45 napot elindítsam? Köszi előre is... -
beg
veterán
válasz calogero198 #37246 üzenetére
Nem érkezik meg. (Ha olcsó csetresz, akkor esetleg)
Nem te indítasz, hanem az elindult magától a vásárlás napján. Neked arra kell ügyelni, hogy a 44.napon nyiss dispute-ot, ha addig nem jönne meg.
Az eladót kellett volna zargatni napi szinten, mikor a több mint egy hónapja rendelt cuccodra semmi mozgás nem jött heteken át.[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
solarix45
senior tag
Sziasztok!
Van egy csomagom ilyen státusszal:
2014.06.05 13:47 Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2014.06.13 08:41 Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedureMa elküldtem dél körül e-mailen a PayPal igazolást, meg az elektronikus számlát. Az automata e-mailből úgy vettem ki, hogy nem nagyon fognak rá reagálni, csak ha kell. Ilyenkor mire lehet számítani? X nap múlva kiküldik a csomagot utánvéttel és az utánvét összege egy ca. 80 EUR-os csomagnál csak a 27% áfa lesz? És mennyi lehet az az X?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
item No. Year Status Location Destination Country Date
RD280596205CN 2014 Collection 52311206 HU 20140605 2014
RD280596205CN 2014 Opening 51003100 HU 20140606 0732
RD280596205CN 2014 Departure from outward office of exchange 51003100 HU 20140606 1652
RD280596205CN 2014 NULL CAN HU 20140607 2105A legutolsó bejegyzés tényleg azt jelentené, hogy Kínából elvitték Kanadába a csomagot, és majd onnan jön ide?
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
beg
veterán
válasz kmarci25 #37249 üzenetére
Magic Google mondá:
Hi, CAN refers to Guangzhou Baiyun International Airport. NULL refers to the state of "Delivery to the Airport". Due to the flaw of the tracking system, it cannot well show the state when translating from Chinese to your country, so you get NULL.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- Autós topik
- Politika
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- További aktív témák...