-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
Megjött a 16 gigás microsd kártyám sinceritytradingtől. Minden baba, leellenőrizve. Hong Kong posta, 2 hét.
Írás: 9MB/s olvasás: 19MB/s
Jaja, madzagos tekerősbe.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zeki
nagyúr
A geekbuyingnál töketlenkednek, cseten is, mélben is. Szerintük nem tudják visszaadni a gyerektablet árát, mert ők már shipped. Mondom a DHL 5 napja azt mondja, hogy Shipment information received, és sem idő, sem darab szám nincs. Ez nem shipped. Meg a dhl postát nem kérem vissza, csak a tablet árát. Ezek akkor sem lépnek. Megy a dispute.
-
-
janaman01
addikt
Dhl nagyon kiváncsi volt a telefonomra...úgy felbontották mint a huzat, de legalább tették volna vissza normálisan a telefont a fóliába és a bubis zacsiba....de csak bebaszták mellé....
[ Szerkesztve ]
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
beg
veterán
Újfajta megtévesztő tracking bejegyzést talált fel a magyar csomagvisszatartó. Azt hittem eddig ez egyedi, de ma is megismétlődött. Amikor a nagyfaluból beérkezik a vidéki poros főpostára (1-es számú posta), akkor jön egy track bejegyzés, hogy sikertelen kézbesítés, 1-es postán átvehető. (hozzám a 7-es tartozik utca szerint). Majd annak rendje módja szerint 1-esről elvándorol a 7-esre, ahonnan a postás srác kihozza, átveszem, aláírom.
Örülök, hogy sikerült maradéktalanul átállni az új rendszerre.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
jojoando
senior tag
Nem értem, Magyar postánál kiírás, Célországba elküldve / Item sent abroad,
Kínai oldalon:2014-06-02 07:08:45 HUBUD Despatched to ATC
Ahány oldal, annyi fajta a duma[ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
A trackchecker mikor kezd el jelezni valamit? Semmit se ír ki pedig hozzáadtam. A weboldalon a státuszuk repülőre vár..
PS5
-
beg
veterán
válasz jojoando #36263 üzenetére
Pedig ugyanazt jelentik.
(#36264) dekrer: Ha a droidos, akkor néha előfordul, olyankor többször egymás után hozzá kell adni, le kell törölni, megint hozzáadni, egyszer csak leszedi az infókat (default check-ben kipipálni pár trackert). Ha a pc-s verzió, azon még nem volt ilyen nálam.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
csabi236
tag
Sziasztok.
Ibuygou-ról rendeltem egy telefont holland postával május 22-én,28-án adták fel a csomagot elméletileg és most van 4.-e és hiába nézem a tracking id-jét sehol semmi.előzőleg rendeltem egy power bank-ot ami összesen 10 nap alatt megjött holland postával. Beszéltem az eladóval de ő csak azt írja hogy nyugodjak meg és várjak.Ha pár nap múlva nem történik semmi akkor paypal dispute lesz belöle szerintem.
Van valakinek valamilyen tapasztalata holland postával kapcsolatban?Mit tanácsoltok ?
Köszönöm előre a válaszokat.Üdv
-
aytukabozs
addikt
válasz csabi236 #36266 üzenetére
Nem ibuygou, és nem holland posta, de nekem volt rendelésem ami a TN kézhezkapásától a 14. napon lett követhető.
Itt egy nagyon érzékletes leírás mik lehetnek az okok, egy sajnos azóta errefelé inaktív fórumtárstól.Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
b0bcat
addikt
válasz aytukabozs #36268 üzenetére
Tényleg, hova tűnt Outlander?
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
Vasinger!
nagyúr
Esetleg valaki innen hátha tudja a választ erre: [link]
-
aytukabozs
addikt
válasz b0bcat #36273 üzenetére
Nem sokkal a beidézett hozzászólása után besokallt, gondolom a naponta érkező féltucat olyan kérdésen amire a válasz az összefoglalóban le van írva.
Meg mintha valami flamewar is lett volna a dologban.
De ezt nem tudom mer' a memóriám már nem a régi....Pedig régen is sz@r volt.
[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
b0bcat
addikt
Csak egy kósza gondolat: miért nem szervezünk topiktalálkozót? (Pont most lesz MA közönségtali is nemsokára...) Megnézhetnénk egymás kínai csodáit, szervezhetnénk városi tájfutást GPS-szel, stb...
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
Evita85
tag
Ezt most olvastam: érdekes... (nem tudom hogy itteni-e a sztori,mert RC vagy milyen helikopteres a sztori.. Kis olvasnivaló
-
Vasinger!
nagyúr
válasz maj-viktor #36278 üzenetére
Nem volt tracking. Posta dobta be a szokásos értesítő cetlit a küldeményről, csak rá van írva, de most megnéztem a papírt és azon már volt, erre ezt írta:
The item (XXXXXXXX) was tendered for delivery on 3-Jun-2014 without success because the addressee was not available at the time of delivery. The item is being held and the addressee is being notified.
-
Graphics
Jómunkásember
Aliexpress gyorstalpaló kéne nekem.
Nem rendeltem még onnan, tudom lehet meglepő lesz
- Gyémántok oké
- Eladó oké
- Termék megvan
- Paypalom van, de az itt nem játszik, hogy tudok fizetni?Bocsi a lámaságért.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
spy14
tag
Az mennyire normális, hogy már 4 napja megérkezett Magyarországra a csomag, de még nem állították vám elé? Eddig szinte mindig egyből vagy max. fél-1 napon belül vám elé állították.
-
RVR400
veterán
-
aytukabozs
addikt
Nekem 29. óta áll úgy 1 csomag, a vele utazó másiknak meg ma változott a státusza vámkez alattra. kiváncsian várom mikor és merre mozdul emez.
#36277 ) b0bcat
hogyisne hogy aztán a 3. sör után széklábakkal meg sörösüvegekkel dobálja egymást a qualcomm meg az mtk tábor[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
RVR400
veterán
válasz aytukabozs #36294 üzenetére
Az MTK-sok nem fognak odatalálni, csak 1 utcával arrébb.
-
maj-viktor
őstag
válasz Graphics #36284 üzenetére
Aliexpress = bankkártyás fizetés
(#36286) spy14
Mostanában ez a normális... nincsen vám elé állítva / vámkezelve bejegyzés... célországba megérkezett majd ~1hét múlva jó esetbe "Kézbesítve"(#36291) CineDOG1
Ahogy RVR400 is írja... spanyol... nem is értem miköze a magyar DHL-nek, pláne miért egy magyar nyelvű honlapon jelent meg, mint panasz... (mert magyar ajkú a "sértett"? O.o )(#36295) RVR400
De szeméééééééétttt! DD (és jogos! xD)[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
nagyúr
válasz maj-viktor #36297 üzenetére
Bankkártyás fizetés = bukta
Alipayyal kell fizetni az biztonságos.
-
maj-viktor
őstag
válasz tboy93 #36298 üzenetére
Miért lenne bukta!? O.o
45+ vásárlásom volt az aliról bankkártyával... semmi buktám nem volt... még refundom is volt rajtuk keresztül... teljes - részleges, stb.
https oldalon keresztül megy, így nem para... (titkosítva megy át az adat), de tény a PayPal-t jobban szívlelem!
(persze plusz biztonságként WebKártyával nyomom, de sosem volt jogosulatlan pénz levételi próbálkozás - szal hülyeséget beszélsz... miért lenne bukta!? Ezt komolyan elmagyarázhatnád)[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
RVR400
veterán
válasz maj-viktor #36297 üzenetére
Mostanság nem tudom, hogy mi lehet normális és mi nem. Ez pl Törökországból érkező csomag lenne:
2014-06-02 09:09, Item information : Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure
2014-05-29 22:43, Item information : Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
2014-05-29 22:34, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-05-27 20:01, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-05-26 12:19, Item information : Küldemény felvéve / Item acceptedJah, hogy onnan is 2 hét legalább mire megkapom, és pl ez átment a vámon, míg a hétfőn kapott SG-m a vám közelében sem járt, és feladástól számított 6 nap múlva már kézbesíteni próbálták. Én nem próbálok rendszert keresni már a postán, mert egyáltalán nincs. Meg ugye az adatfeldolgozásig együtt érkező két csomagom, amiket több mint 1 hét különbséggel kaptam meg...
Alin 180 rendelés fölött járok. Ebből mondjuk volt kb 5 dispute. Az alipay csak a paypal-rajongóknak lett kitalálva szerintem...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest