-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
válasz maj-viktor #36949 üzenetére
Nem kaptál róla mélt január közepén?
Én nem töröltem ki, február 17-től lépett életbe.We've made further changes regarding the eBay Money Back Guarantee as summarised below (please see the eBay Money Back Guarantee policy for the full details):
• The timeline for opening an eBay Money Back Guarantee case will change from 45 days from payment date to no later than 30 days after actual (or latest estimated) delivery date. This timeline change will give all buyers, domestic and international, the same amount of time after actually receiving or expecting to receive their item, to get protection for their purchase with the eBay Money Back Guarantee.
• The timeline for buyers and sellers to appeal an eBay Money Back Guarantee case from the day it is closed will change from 45 days, to 30 days.
-
SUPREME7
addikt
válasz maj-viktor #36954 üzenetére
eBay esetén az Estimated delivery végétől 30 nap, tehát mondjuk kínából 70-80 nap is lehet.
-
Zeki
nagyúr
válasz maj-viktor #36954 üzenetére
Nem érted?
Az ebay nem a vásárlástól számított 45 napig véd, hanem a legutolsó vállalt kézbesítési dátumtól 30 napig. -
maj-viktor
őstag
Ja na... ezt mondom én is, csak akkor hülyén fogalmazok!
Hogy a 45.napos "régi szabály" továbbra is él, csak ez most kilett tolva!
(vagyna nem a vásárlás/fizetéstől van 45nap, hanem a vállalt max végső szállítástól 30nap)[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
pomphl
csendes tag
[ Szerkesztve ]
-
Qukee
csendes tag
Január óta megy egy disputom az Ali-n. Nem nagy összeg, de azóta is processing van az állapoton. Általában mennyi idő, amíg kivizsgálnak egy disputot?
-
Laza...
addikt
Van kérdés?
Never give up!
-
parati
csendes tag
válasz Laza... #36919 üzenetére
Látom, parázs vita alakult ki.
Az én jelenlegi történetem:
05.25-én e-cigi mod rendelés kínából, 30-án (!) az országban a cucc. A tracking a beérkezéstől egy kalap lófekáliát nem ér a 2-3 napos csúszásával. 6-án megjelenik 4.-i dátummal, hogy adatbekérés a címzettől. Azonnal küld számla, paypal trx másolat, ami kell. Tudom, pünkösd, meg ilyenek, de 11-én érkezik a postai levél, amiben leírják, hogy a 20 nap 4-én indult...
Ugyanaznap H.I. vámügyintézőtől jön egy e-mail, amiben azt írja szószerint, "érdeklődöm, mi van a csomagban?"
Érdeklődik... 12 nap után.
Páromnak sikerült lebeszélnie róla, hogy azt írjam, lézer-kard alkatrész.
Én elhiszem, hogy emberhiány van, meg ilyenek, de a helyzet az, hogy vannak dolgok, amiket ezzel nem lehet magyarázni. Pl. amig megírta az érdeklődős mailt, simán megnézhette volna a shop oldalán a számla alapján, hogy mi az. A másik pedig, hogy az ÁFA rendben van, ez a törvény, kínai rendelésbe mindig bele van számolva. De a postai ügyintézésért is fizetünk, ez bizony szolgáltatás. És ez bizony hulladék minőségű, úgy, ahogy van. Jó, hogy azt meg nem kérdezte, hogy kaparós sorsjegyet kérek-e.És nem azzal van a bajom, hogy megfogták a VÁM-on.
A cucc még mindig nincs itt, 6-án beküldött igazolásokra:
2014.06.10
13:46
Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documentsMegfordult a dolog, ahogy én látom, 1 hét a posta, 2-3 a VÁM.
Bravó.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
június 3.-a óta várok a DHL-es csomagomra erre jön az email: Returned to shipper
ilyenkor mi van? thl t5s lett volna...
-
Laza...
addikt
Kínából elindultak a Pandawilles és a Banggood csomagok. A többieknek várni kell a köv. fordulóra
Never give up!
-
nagyúr
válasz aytukabozs #36965 üzenetére
most írtam nekik emailt, gondolom holnapra válaszolnak.
-
csubuka
addikt
Ha volt már a pandawillel egy készülékem kapcsán korábban elfogadott partial refund claimem, ami lezáródott és később mégis garis baja lett a gépnek akkor mi van? Semmi paypal védelmem nem lesz és úgy küldjem vissza? Gyanús, hogy le leszek húzva....
-
axlfsi
veterán
válasz parati #36962 üzenetére
Húha együttérzek veled!
Én is már elég sok e-cigi cuccot rendeltem kintről (pl. FT-ről), de eddig -- kopp-kopp -- még semmi nem akadt fenn (mondjuk, igyekszem is mindig 33$-n belül maradni /rendelés)... Habár, most nagyon szemezgetek az új HANA koppintással, ami kicsit több ).(#36964) Laza... ahogy elnézem, rajta van azon a bringán az összes többi bagázs küldeménye is
[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
janek69
senior tag
2014.06.11
11:11
Küldemény információ:
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
2014.06.11
13:09
Küldemény információ:
Elektronikus vámkezelési dokumentum kész / Electronic customs declaration ready
2014.06.11
13:47
Küldemény információ:
Vámhatározat kiadva / Issue of customs decisionIlyenkor semmi emailt nem küldenek,hogy mennyi az annyi?
Postán elém löknek egy összeget azt tetszik-nem teteccik vigyed. -
princzet
csendes tag
Ez a "küldemény vám elé álítva" meddig szokott tartani? 06.05 óta ez van a csomagommal. Nem történik semmi.
-
ferke72
aktív tag
Érdeklődnék mi a tapasztalat nektek HK post és Fedex kombinációval?Gondolom az eladó átküldi futárral Hk-hoz és utána azzal jön majd. Azt írta legalább 14munkanap lehet igaz a trancking meg se mozdul most még.
Tenger másik oldalán azért másképp mennek ezek a dolgok,ott láttam a legkisebb mozgolódást is elég hamar,itt tényleg lehet akár 2 nap mire felteszik merre jár? és még a tetejére gondolom a vámon fog csücsülni nekem is mint ahogy sokaknak itt.. milyen doksikat kell beküldeni nekik és hová? köszi!Nem az számít, hogy mennyi időnk van, hanem hogy mit kezdünk vele.
-
aytukabozs
addikt
válasz princzet #36972 üzenetére
teljesen rapszodikus és követhetetlen.
két 28.-án érkezett, és 29 vám elé állított pakkomból az egyik 3.-án elindult a vámkezelés rögös útján és 11.-én kézbesítették,
a másikat 6.-án kezdték piszkálgatni és máig nem végeztek vele...Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
maj-viktor
őstag
válasz janek69 #36977 üzenetére
Igen, és!?
22 EURO felett aggódhatsz... onnantól van rá +27% ÁFA...
150 EURO felett "csak" 2,5% VÁM van (bár van amire 0%-os a vám)(szóval nem hiszem, hogy a 2,5% miatt kéne aggódni, sokkal inkább a 27% miatt)
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
beg
veterán
válasz maj-viktor #36978 üzenetére
Ha telefon vagy tablet, akkor semmilyen értéknél sincs vám. Forrás.
Szerk: janek69-nek válasz.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
varadigabor
senior tag
válasz princzet #36972 üzenetére
Enyém se mozdul meg 5.-e óta vicces hogy 7 munka nap alatt még rá se néztek....
Abban reménykedem hogy talán 20. nálam lesz..
Amúgy belföldön a posta egész jó mostanában du. 4-kor siófokon feladott csomag itt volt másnap reggel 9-kor.
700 Ft volt talán nagyobb levél. Jobb mint a futár az inkább 2 nap alatt szokta kihozni és drágábban.www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
jojoando
senior tag
válasz varadigabor #36980 üzenetére
Ha még a papírokat be is kérik akkor talán a hó végére sorra kerülsz!
-
RVR400
veterán
válasz varadigabor #36980 üzenetére
Egész jó? Régebben nekem is így mentek a cuccok amiket küldtem. A legutóbbi viszont 2-án feladva Miskolcon, és 5-én kézbesítve Sződön, nem sima levél, hanem ajánlottként feladva.
-
törölt tag
Sziasztok. Mi a véleményetek a Doogee DG550 típusú telefonról?
-
kmarci25
veterán
válasz #82471168 #36983 üzenetére
Az a véleményünk, hogy rossz topikban érdeklődsz. Fáradj át ide.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
zeon.hu
nagyúr
udv!
angliából egy barátom múlt héten küldött kisebb csomagot/levelet.
mennyi idő alatt kellene ide érnie elvileg?#?*@&!
-
-
Balu02
csendes tag
Na, nehéz szülés volt, de tegnap csengetett a postás a Hongmi 1S-sel.
Május 22-én adták fel Szingapúrban, 24-én el is repült, 29-én megérkezett Ferihegyre. Innentől a szokásos tempót futotta, 4-én vámolni kezdték (aznap papírokat el is küldtem), 6-án vámhatározat elkészült, és 12-én hozta a postás. Nekem nem volt sürgős, így belefért.
Még csak ismerkedem a telefonnal, de egyelőre szép is, jó is (bár a proximity sensor nem volt kalibrálva, de megoldottam, igaz tyúklábas menüben kellett hozzá érzésből matatni).
-
janek69
senior tag
válasz maj-viktor #36978 üzenetére
Már bocs,de 1. nem aggódok, 2. ott is állítólag emberek dolgoznak akik tévedhetnek és szeretném tudni,hogy ők úgy számoltak-e ahogy én.Mi van ha odamegyek a postára és a 38 000 ft-os telefon mellett ott lesz egy 39000 ft-os számla mert valamit elnéztek. Vagy ezek annyira szuperek,hogy soha nem tévednek.A t..köm ki lenne,ha ennyi várakozás után vissza kellene dobnom a csomagot,mert titkolóznak és nem küldenek egy elektronikus számla értesítőt email-ben a 21. században.
-
bl4ze
veterán
6-án fizetett termék, USA-ból postázás : 13-án a postaládában!
Ezt nevezem!
Tetszett..:. bl4ze .:.
-
nagyúr
Minideal válaszolt. A júni 3-án indított csomagom tegnap viszafordult hozzájuk, azt mondták várjam meg amíg visszaér és ők majd újracsomagolva megint elküldik DHL rendelés hogy a ....
nem azért fizettem ki közel 5.000 Ft-ot szállításra, hogy lassabb legyen mint az SG post
mit tegyek szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
upsyka
aktív tag
Sziasztok,
Új helyre költöztünk, és amikor ebay-en átírtam a címet véletlenül az utca névből lehagytam egy betűt középről ( most javítottam ) azóta rendeltem egy 17 dolcsis csomagot, szerintetek meg fogom kapni, vagy postánál valahol visszafordítják? Esetleg tudtok tanácsot adni, hogy ha visszafordítják ismeretlen címmel, az hol történhet meg? Helyi kispostán esetleg olk-n? Van postai ismeretség, elvileg tudok szolni fentebb is...
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok én kertész,hogy gyökerekkel foglalkozzak...
-
Bpisti84
tag
2014.06.11
14:02
Küldemény információ:
Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedureSzerintetek érdemes már küldeni a papírokat a vámkezeléshez vagy várjam meg amíg átfordul "Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől", esetleg amíg jön a levél?
Egyébként nem sűrgős a csomag, mert jövőhét közepétől úgyis külföldön leszek, addig pedig nem hiszem, hogy kihozzák.
Ja és a remény hal meg utoljára
-
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Autós topik
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA SPORTS FC™ Mobile Football
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Overwatch 2
- Home server / házi szerver építése
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest