- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LantosBerry8
senior tag
válasz maj-viktor #33450 üzenetére
Nem tudom, én nem kértem, hogy azzal jöjjön, nem is fizettem érte.... ingyenes szállítással jön, egyébként egy telefon tok
-
XmoD
senior tag
Skacok! Ha kiderul tegyuk fel egy telefonrol, h. total elter a specifikacioja a gyaritol es en ezt megreklamalom. Van ra esely hogy visszavegyek ?
-
beg
veterán
Ha még nem járt le a vásárlói védelem (pp 45 nap, ali 60), akkor igen. Ezért (is) szoktunk megbízható boltból rendelni és kerülni a gyanúsan olcsó cuccokat.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
XmoD
senior tag
Pandatol lett rendelve egy Doogee DG150 pp-vel fizetve. Csak Upo kollega kicsit elszomoritott h. se por/ se viz vedelem a keszulekben amit O kapott. A gyarto pedig ezt irja rola : "Powerful anti-pressure drop, water splash, dust,shock. " illetve szerepel az IP67 szabvany is a leirasban.
Az enyem mar uton van.
[ Szerkesztve ]
-
blackfox
csendes tag
Sziasztok!Tudja valaki,hogy mi lett a Dual-simes topiccal?
-
caprine
senior tag
válasz maj-viktor #33444 üzenetére
Csatlakozom, nekem 31 nap után jött meg a tinydeal-ről rendelt csomagom, igaz a rendeléskor pont volt egy kínai ünnep, aztán itt nálunk mire ideért pont május 1-es hosszú hétvége volt, na meg vámolás alá tették, papírozás oda vissza, szóval minimum 1 hetet buktam ezek miatt, így szerintem 3 hét alatt itt lehetett volna normál esetben.
Lehet nem kellene leírnom, de nálam a vastag karton doboz 2 sarka is a bubis boríték ellenére erősen meggyűrődött, meg szét is nyílt az egyik oldala, szóval kapott rendesen szállítás közben, de a benne lévő telcsi szerencsére nem sérült meg
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
poffsoft
veterán
válasz poffsoft #31173 üzenetére
Most jött a levél a postától, kivizsgálták panaszomat, elnézést kérnek, és mivel tévesen (a vámügynöki tevékenység elvégzése nélkül) számítottak fel 2x4000 Ft-t a mellékelt utalvánnyal bármely postán felvehetem a visszatérített pénzt.
A felelősségre vonáshoz szükséges lépéseket megtették az illetékes kollégákkal szemben - mondjuk ennek annyira nem örülök...Nem gondoltam volna, hogy már a postán is létezik ilyen
Mindenesetre azt köszönöm, hogy utólag mégis igazat adtak nekem...
[ Szerkesztve ]
-
XmoD
senior tag
válasz aytukabozs #33464 üzenetére
-
maj-viktor
őstag
válasz LantosBerry8 #33451 üzenetére
Akkor nem lehet, hogy figyelmetlenségből véletlenül lemaradt egy R-betű az E előtt!?
Mivel a "regisztrált levél" formátuma ez:
RyxxxxxxxxxHUy bármilyen betű lehet általában B, C, E, Q, stb.
x helyén 9db random szám
utolsó két karakter meg országkód(#33453) XmoD
Erre van a PayPal védelem, hogyha nem azt kaptál, ami a leírásba volt, akkor minimum egy partial refund jár...
Viszont ezt írtad:
"Powerful anti-pressure drop, water splash, dust,shock. "Ez a water splash, az nem vízállóságot jelent, hanem csupán "cseppálló"
dust, shock, meg porálló és rázkodásvédelem-ütésálló!? (mondjuk ezeket bámelyik mobilra ráírhatják)AZ IP-s szabvány viszont ha úgy volt feltűntetve, hogy vízálló, akkor jogos a reklamációd, egyéb esetben viszont nem igazán...
What Does IP67 Mean? - Aceeca.com
http://aceeca.com/handhelds/ip67
Ez alapján csak por és ütődésálló (15cm - 1méter között)[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
XmoD
senior tag
válasz aytukabozs #33468 üzenetére
hmm a cn oldal elado. de a cc az el ott viszont szo sincs ip6x-rol
maj-viktor: Meg nem kaptam meg a keszuleket csak a kollega elmondasara alapozok es felkeszulok a legrosszabra.
[ Szerkesztve ]
-
XmoD
senior tag
válasz maj-viktor #33471 üzenetére
Ha valoban nem az amit irtak akkor full refund lesz. mindegy azert mentettem a screenshotokat datummal idovel ellatva.
-
kisbrekes100
tag
Sziasztok az ioffer-ről mik a vélemények?
-
aytukabozs
addikt
válasz maj-viktor #33469 üzenetére
A linked jó, csak rosszul értelmezed
az a 15cm-1m az nem magasság, hanem vízmélység!
[szerk.]
6=teljes védelem por ellen, 7=vízálló 1méterig,
ezzel szemben a vitaindító doogee dg150 egy félpohárnyi fröccsenő víztől lucskos lett a kijelző belsejéig[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
maj-viktor
őstag
Jó full refund akkor is áll, ha bontatlanul visszaküldöd még annyi is elég, hogy "nem tetszik", csak ilyen esetekben (full refundoknál), kérdés, hogy kit terhel a visszapostázás költsége mely mobil esetén ~3.000 Ft!
Ha ők hibáztak, nekik kéne állni, de a paypal ezügybe nem szokott a vásárló oldalára állni mindig... ők csak azt mondják, hogy ha full refundot akarsz, akkor postázd vissza nyomonkövethetően, de hogy ez kit fog terhelni, csak a webshopon múlik mennyire korrektek és visszautálják-e paypalon a visszaposta költségét
-
Graphics
Jómunkásember
Svédpostás csomagom még tartja a súlyát, országhatáron belül ez jó jel
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz pomphl #33479 üzenetére
trackitonline.ru oldalon rákeresve, de a svédposta honlapján is látszik mikor mennyi súllyal rendelkezett... Persze lehet csak ráfirkantják.
-
kisbrekes100
tag
Erről az oldalról mik a vélemények? Nagyon fontos lenne!!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz kisbrekes100 #33481 üzenetére
Hát majdcsak nem kamu az a 416 ezer facebook kedvelő...Első blikkre nem kamuoldal.sztornó
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz kisbrekes100 #33481 üzenetére
Már volt itt róla szó, mind hamisítvány és kínából küldik. Ha megállítják a vámon le is foglalhatják.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz kisbrekes100 #33485 üzenetére
MAjd ezután
Az sem mindegy honnan jön a cucc... EU, EU-n kívül.. stbstbstb.
-
maj-viktor
őstag
válasz kisbrekes100 #33487 üzenetére
eBay-es vicvackokra nekem sem szokott lenni, inkább csak az értékesebbekre... (pl. mobil, tablet, kamera, stb.) ~50-100$ feletti műszaki cikkek
Amúgy ja... régebben mintha több csomag átcsússzant volna, mostanában 50-50 fifty-fitfy az arány... szóval vagyigen vagy nem... mindenképpen kalkulálj rá +30%-ot hogy ne érjen negatív meglepetés, csak pozitív!
[ Szerkesztve ]
-
LantosBerry8
senior tag
válasz maj-viktor #33469 üzenetére
Nem tudom.... A trackitonline és az espeedpost nyomkövető is ír ki adatokat.... 04.30. -án regisztrálva, 05.01. -én átadva a hong kong postnak.... -de ennyi, itt megáll és semmi más adat nincs....
-
maj-viktor
őstag
Amúgy amit már tök rég akartam itt kérdezni, ti milyen EU-n belüli webshopokból szoktatok rendelni!?
(vicces de én annó - ~5éve - rögtön a sűrűjébe ugrottan és Kínából kezdtem el rendelni és azóta kb. itt ragadtam, az olcsóság miatt, de néha jobb lenne a gyorsaság)Jöhet minden...
- műszaki cikk
- ruha
- sportszer
- specifikus termékek (nekem pl. a fotózás/videózás a hobbim)
(másnak lehet épp a vadászat, horgászás, sport vagy mittudomén és sokmindent szerez be egy adott EU-s webshopból)JÖHET MINDEN! MINDEN MENNYISÉGBE! ELSŐSORBAN A POZITÍV TAPASZTALATOK! DE AKÁR NEGATÍV IS, hogy ha más rákeres az adott webshop névre, akkor lássa mivel van dolga...
Érdekelnek bevált EU-s webshopok (esetleg ha valahonnan rendelsz rendszeresen pl. heti rendszerességgel, akkor hogyé szállítanak? milyen plusz díjuk van? feldoldozási idejük milyen? hány nap alatt szokott megjönni!? Mondjuk EU-n belüli az ilyen 1, max. 2hét sima postával)
Szóval kezdem eggyel:
memóriakártya esetén EU-n belül mymemory.co.uk-ről csak jót tudok írni (~10 db renelésem volt, mindegyik rendben volt)mymemory.co.uk:
+ természetesen van PayPal fizetés
+ jó árak (EU-n belülihez - magyarhoz képest, Kínából van olcsóbb is persze)
+ feldolgozási idejük: 1munkanap (eddig mindig ha egyiknap kora délután leadtam egy rendelést - azonnali PayPal fizetéssel, azt másnapra feldolgozták és postázták
+ gyors - szállítás Kb. 5munkanap
+ szállítási árak: az első 3termék 1,95fontért, további termékek +1fontért szállítanak
+ eredeti termékek (nem kamu kártyák vannak, mint pl. sok eBay-es, ali-s, Kínai eladónál)
+ angliai cég, de a levél feladója pl.: Svájc meg Hollandi volt eddig- kis negatívum: a levél regisztrálatlan levélként jön (szerencsére eddig mindig rendben megjött, és amúgy rákérdeztem, hogy nem-e küldenék regisztráltként pluszköltségért, de nemleges választ kaptam)
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
maj-viktor
őstag
válasz Graphics #33491 üzenetére
Na igen, ez még rémlett innen a fórumból, mint EU-s webshop...
Jöhet még minden, de nem csak "benyögni" , google keresést én is tudok , hanem amik be is válltak, stb. tudsz róla véleményt formálni, hogy blabla gyors blabla jó áron blablabla jó minőség, stb. xD
-
Graphics
Jómunkásember
válasz maj-viktor #33492 üzenetére
Késő van a bla-bla-hoz is cikket kéne írnom
-
maj-viktor
őstag
válasz Graphics #33493 üzenetére
Jó megértem, most nem konkrétan ellened szólt, hanem csak így a jövőbe nézve az eljövendő kommentekhez fűztem...
Meg jó tudom itt az emberek 90%-a mobilt és tabletet rendel csak... (de én pl. nem feltétlen csak azt, néha az is becsúszik nem tagadom, de nálam nem ez a jellemző)
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz maj-viktor #33494 üzenetére
Valami bevillan beírok könyörtelenül
-
maj-viktor
őstag
Megvan még honnan volt ismerős a sportsdirect, még régebbről nekem...
Homár poszt, hogy a magyar sportsdirect nem az a sportsdirect (mármint a nemzetközi):
http://homar.blog.hu/2013/11/05/sportsdirect_com-osok_a_teljes_idegosszeomlas_szelenJunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Zeki
nagyúr
válasz maj-viktor #33496 üzenetére
-
maj-viktor
őstag
Ugyanaz... vagyis nem, mármint a nemzetközi webshop-ba található termékek nem találhatóak meg a magyar boltba... (a magyar boltnak meg nincs is webshopja), állítólag a poszt alapján... én nem vágom, csak beugrott innen volt ismerős még a neve!
-
cliath
csendes tag
Egy kis tanácsra lenne szükségem!
Aliról elvileg feladták a csomagomat több,mint egy hónapja,a svéd posta elvileg átadta 10 napja a magyarnak,de ott semmit nem tudnak róla. Indítottam dispute-t,azzal,hogy kérem vissza a pénzt.
Szerintetek hogy zárul a dolog??
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest