-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisgyerek85
senior tag
Rokonom címére szeretnék vásárolni egy telefont. Az elég ha a shop oldalán megadom az Ő címét vagy a Paypalnál is meg kell változtatnom? Legvégén tartok a procedúránál már csak rá kell nyomni a fizetés gombra, de itt az én címem szerepel.
-
aytukabozs
addikt
válasz kisgyerek85 #33555 üzenetére
Bolttól is függ, van amelyik csak PP címre szállít, én az ucsó 2-3 rendelésemnél más címet használtam gond nélkül.
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
kisgyerek85
senior tag
válasz aytukabozs #33556 üzenetére
Szerintem akkor a PP címemet nem piszkálom. Leütöm aztán írok egy emailt is nekik róla.
-
Mottie
őstag
válasz kisgyerek85 #33557 üzenetére
Eladótól függ... Volt olyan aki csak PP címre postázott, de volt akivel simán lehetett egyezkendni.
Be Victorious!
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
egy magyar hölgy ma felhívott a DHL-től, hogy elkérje az e-mail címemet, amin a vámkezeléshez szükséges dolgokat le tudjuk e-mailezni. Na, szóval a tracking ezt írja legfrissebben:
Arrived at Sort Facility HONG KONG - HONG KONG
Most akkó mi van? Hol kezelik a vámot és minek higgyek, hol van a telefonom? Még hong-kongban, vagy már itt a Pesti raktáron, de még nem lett frissítve a tracking?
Illetve az otthoni címemet adtam meg mint címzett, de elképzelhető, hogy a munkahelyen leszek, amikor a futár begördül a csomagommal. Ilyenkor mi a helyzet? Majd a futár odahozza a munkahelyemre, vagy valahol lerakja a DHL, ahol átvehetem, vagy hogy van ez most? (bocs az ostoba kérdésekért...)
[ Szerkesztve ]
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
SUPREME7
addikt
válasz McSzaby #33560 üzenetére
Már előre kérik az email címet, de csak akkor küldik a mailt ha már megérkezik. Ha nem vagy otthon akkor kérheted másik címre de az bazidrága, ha jól emlékszem ~3K+áfa.
Meg is van:
"Amennyiben küldeményét más kézbesítési címre kéri, mint ami a fuvarlevélen szerepel, kérjük, igényét e-mailben jelezze, a cimmod@dhl.com e-mail címre, ennek a szolgáltatásnak a díja 2900Ft+áfa. Egyéb, szállítással kapcsolatos kérésével keresse ügyfélszolgálatunkat a 06-40/45-45-45 számon."
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
Sziasztok!
Postának hogy célszerű elküldeni a PayPal igazolást? Az előzményekben rámegyek a részletekre, nyomok neki egy képernyőkép mentést és azt küldjem el? (Bocsi, először csinálok ilyet.) A webshop emailt ugyanígy képernyőképként küldjem el?
-
llaszlo
veterán
Ezek között van olyan amelyik oldalnak van EU lerakata vagy EU-n belül lehet rendelni és nem kell pluszba áfát fizetni?
minideal, antelife, geekbuying,, tinydeal, banggood, focalprice, buysku, everbuying, ahappydeal, dx, etotalk,, buyincoins, ttmalls, vopmart, spemall, tmart, lightinthebox, coolicool, 1949deal, malleshop[ Szerkesztve ]
-
szili.tamas1
senior tag
Szanto Akos ur lefoglalhatott valami tudatmodositot.
2014-04-30 10:42, Item information : Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documentsAzota semmi. Lenovo P780rol van szo. Lehet tetszik nekik. Nezd meg jozsi b@zmeg ez sose merul le!!!!!!!
[ Szerkesztve ]
Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.
-
janek69
senior tag
válasz szili.tamas1 #33566 üzenetére
Ismerős vett egyet,kb 40 nap alatt jött meg és a kínai bekapcsolva hagyta. Naná,hogy símán működött még,esze ágában sem volt lemerülni a 4000mAh-s aksinak. Tegyük hozzá,hogy sim nélkül,de akkor se semmi.
-
szili.tamas1
senior tag
válasz janek69 #33567 üzenetére
Hatja. Lehet azota nyomatjak az engri bördzöt. Hivtam a postat, hozzajuk meg nem kerult az adott ragszamu "Csomag", a posta kicsereloben van a vamosoknal. Elkepzeltem hogy ezen akartak demonstralni a tudatlan kolleganak hogy latod dezso nem gaz ha a tavolkeletrol veszel mobilt. Persze vidd haza egy napra ugyis megszokta a paraszt hogy egy honapot nyalakodunk rajt. Hallod jozsi eltorte a gyerek. Dikhazd meg szivarvanyszinu a kijelzo. Nem baj majd ez a szili gyerek megreklamalja. Na nyomassuk a vamkezelesi nyilatkozatot.
Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.
-
maj-viktor
őstag
Jaja, még a sima vaterafutár is megéri... 500g felett olcsóbb, mint az ajánlott levél (és így még 50E Ft értékbiztosítás is van rajta alapból az árban)
1.000 Ft-ért házhoz viszik, de ez az akció ár is jó természetesen!
(500g felett így küldöm mindig - mindenkinek - mindent, akár vásárlás, akár családtagnak - barátnak csomag)(és a pláne amit sokan nem is tudnak, nem is kell hozzá vatera reg, kamu nick-el is meg lehet rendelni)
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
cliath
csendes tag
sziasztok,eddig ez volt a sztorim: ,,Aliról elvileg feladták a csomagomat több,mint egy hónapja,a svéd posta elvileg átadta 10 napja a magyarnak,de ott semmit nem tudnak róla. Indítottam dispute-t,azzal,hogy kérem vissza a pénzt.
Szerintetek hogy zárul a dolog??"
Na ez annyival módosult,hogy ma este egy hónappal meghosszabbították az úgynevezett vásárlás védelmet.
Ez most mit akar jelenteni??? -
maj-viktor
őstag
válasz cliath #33572 üzenetére
Ali-n 60napig ne várj csodát... sajnos ott annyi a vállalt szállítási határidő a legtöbb esetbe (kivétel persze, ha kevesebbett vállalt az eladó)
Egyszóval a dispute-ra válaszolhatja azt jogosan, hogy még nem érte el a maximális szállítási határidőt, ami 60nap. De 60nap után te vagy nyeregben, addig viszont az eladó (ha élő a szám, azaz jön, csak "lassan")
[ Szerkesztve ]
-
janek69
senior tag
válasz szili.tamas1 #33569 üzenetére
Nem Egri bördcöznek :-) azok az ismerősömét nem bontották fel,szerintem a tied sem.
Látja röntgenen jó nagy lapát kérdezzük meg a gazdát mi ez mennyiért vette és kész. -
cliath
csendes tag
válasz maj-viktor #33573 üzenetére
Oké,de ezt a 60 napot meghosszabbíthatják 90-re??
-
kisbrekes100
tag
Tudtok nekem olyan oldalt mondani iofferen kívül, ahonnan tudok jó minőségű replika cipőt rendelni?
-
tupacamaru
veterán
válasz kisbrekes100 #33576 üzenetére
Miért, az ioffer-ről tudsz?
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
kisbrekes100
tag
válasz tupacamaru #33577 üzenetére
Ma rendeltem onnan, meglátjuk mi lesz belőle
-
janek69
senior tag
válasz kisbrekes100 #33578 üzenetére
Nem tudom találsz-e vele,de ezt ismered? [link]
-
-
-
pomphl
csendes tag
Na végre elindult..
2014-05-09 19:12, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-04-14 20:01, Item information : Küldemény felvéve / Item accepted -
Palomar
csendes tag
sziasztok,
svéd postáról tud valaki új infót az elmúlt pár napban?
Ma ezt kaptam egy eladótól, akitől svéddel jött volna egy kis csomagom:
"friend the sweden post has stopped 3 days before ,so we just send by swiss post to you.
friend if you agree i will send the swiss post to you"Szóval leállt a svéd posta Kínában, vagy kamuszöveg, és egyéni problémája van az eladónak a svéd postával?
Továbbá svájci posta továbbra is "óramű pontossággal" 35-40 nap körül fut, mint tavaly év végén, vagy esetleg sikerült gyorsulniuk? Az akkori tapasztalatok óta nem rendeltem swissel azóta.
Üdv: Palomar
-
Gépötty
senior tag
válasz gyenge47 #33570 üzenetére
Én legutóbb nyolcadikán rendeltem Aliról, és még nem él a tracking a M. Kir. Posta szerint. De a China post is errorozik rá, igaz az még május elsejei 'sent to airline" szöveget nyom arra a Tr. számra is, ami a mi postánk szerint ideért hetedikén. A 17track már ír valami halandzsát mindkettőre, de ezeket a kisszéken komód - rajta háztető hieroglifákat szerintem az sem érti, aki használja - hát még én. A sokadik ragszám-kereső viszont azt mondja, hogy berakodásra vár valahol csingcsungfalván. Ezt csak azért vetítem le, hogy lásd, ezek a nyomkövetők is elég össze-vissza dolgoznak.
Ja, 05.05-én, mikor kihoztak egy csomagom, a magyar posta keresőjében még az volt, hogy 04.30-án megérkezett, igaz estére átváltozott kézbesítettre.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Dominó85
addikt
válasz janek69 #33588 üzenetére
Nem mindig lassú a svéd. Az eladó lusta feladni a csomagot legtöbbször. Mivel megvárják míg elegendő rendelés befut, csak azután adják fel a csomagot. Illetve van hogy még a termékből sincsen neki, de már ad egy kamu vagy később életre kelő TN-t. Első svéd csomagom 1 hónapja 41 napot futott, míg pár napja kaptam kézhez egy 12 nap alatt ideérőt (rendelés feladásától számított napok).
* Péter - 06302461862 *
-
Graphics
Jómunkásember
-
janek69
senior tag
Na ez a nemsemmi. Tegnap előtt rendeltem az ali-n kijelzővédőt chinaposttal.Tegnap jött az email,hogy shipped és ma már felugrott a trackcheker,él a tracking number.
-
tahepa
senior tag
válasz maj-viktor #33372 üzenetére
Postáznak.
Rendszeresen a céges postafiókra rendelek és megérkeznek a cuccok csájnából... -
imsur
csendes tag
Pandawill, JiayuG2F rendelés:
2014-05-09 11:12, Csvár posta , Item information : Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered
2014-05-07 07:39, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-05-06 00:25, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-05-03 13:10, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroadIlyen is van még? Nagyon kellemes meglepetés volt
-
maj-viktor
őstag
válasz tahepa #33593 üzenetére
Bocsánat rosszul fogalmaztam... sok ebay-es eladó kiköti, hogy nem postázz postafiókra... (persze vannak kivételek)
(#33594) imsur
Az nem baj, hogy ez nem fog működni Magyarországon!?
Vagyis a 3G mobilnet része!?...
Leírás: "3G: TD-SCDMA 1900MHz/2100MHz
(can be only used in China)"[ Szerkesztve ]
-
tahepa
senior tag
buyincoins.com-ról valakinek infója ?
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest