- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
mymemory.co.uk-ről rendelt cuccokra van áfa/vám?
-
LantosBerry8
senior tag
[JIAYU STORE] -ról van valakinek tapasztalata? rendeltetek már innen?
-
maj-viktor
őstag
válasz tboy93 #33751 üzenetére
Nope - mivel Angliai cég, onnan is küldik (vagy épp Hollandia), így vám/áfa stb. mentes... Pontosabban az adott országba megfizetik rá az ÁFA-t, de neked nincs plusz költséged!
Ha visszaolvasol / keresel rá, már elég sokszor írtam róla jó tapasztalatot... (meg más is)2 fontosabb infó a mymemory-ról:
- 1,95 font a szállítás az első három termékre, utána +1font termékenként
- regisztrálatlan levélként küldik (átlag 5munkanap alatt itt van a rendelés pillanatától / fizetéstől számítva, ebből 1nap a rendelés feldolgozás, a maradék 4 a szállítási idő)[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Švejk
őstag
Sziasztok,
Rég jártam már itt
Az van hogy útban van felém egy egér, HK-val jön, elég gyorsnak tűnik az Alis eladó is meg a posta is. De régebbi rendeléseknél úgy emlékszem, hogy a Célországba megérkezett státusz után egy pár percre már jött a vámkezelés. Most meddig kell rá várni?
2014.04.30
13:12
Küldemény felvéve / Item accepted
2014.05.07
14:55
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.05.12
11:28
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country -
Pakkler
csendes tag
Sziasztok!!!
Nagyon szeretném valakinek a segítségét kérni aki tud! Van egy olyan problémám, hogy csináltam egy hülyeséget. rendeltem az 1949deal.com-ról 1 telefont, de úgy hogy előtte elfelejtettem regelni az oldalra. Paypallal fizettem dhl-el kértem. Így hogy nem rgeltem megfog jönni így is a teló? És ha nem jön meg így is tudok refundolni? nagyon szépen köszönöm ha valaki tud válaszolni. sziasztok!
A fent leírtakra a dual simes fórumon kaptam olyan választ, hogy megkapom így is. mégis kb mikor számíthatok a telóra? még a héten megjöhet? Tegnap délután rendeltem!
Előre is köszönöm a válaszokat! -
csendes tag
Sziasztok!
Én is hasonló hülyeséget csináltam. Pandawillről megelőző utánaolvasás nélkül rendeltem egy telefont, ráadásul regisztráció nélkül és még ráadásul bankkártyával. A pénzt levonta. Most 3 órája ezt látom:Oops! We're sorry
Notice Messages: Transaction Approved
Your Order No. is 10XXXXX55
We will confirm your payment and inform you when the order processing is initiated (normally in 1 hours). If not, please review your order information below and complete the payment for order processing.
Please continue shopping.A "continue shopping" egy link, amire hiába megyek ide dob vissza, más értesítést nem kaptam.
Ha rendelés nyomonkövetésébe beírom az adatokat, semmit nem ír ki. Sem hibát, sem mást.
119USD volt a vásárlás, szóval sikerült belecsúsznom az ÁFÁ-ba is?
A rendelés így rendben van, nem kell semmit tennem?Előre is köszönök minden megnyugtatást!
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
Mostanában sokszor kimarad és "Célországba megérkezett" státusz után "Sikeres kézbesítés" van...
(#33756) Pakkler
DHL-ék gyorsak, kérdés a webshop mennyire, ha átadják a DHL-nek, akkor ők nem szoktak már totjázni átlag 1hét alatt az országba vanLegközelebb jobban figyelj és legyél bejelentkezve... amúgy úgyolyan rendelésnek számít, mint a reges rendelés, és a paypal védelemnek is úgyanúgy kell élnie hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz vasutassrác #33758 üzenetére
ÁFÁ-ra már ~30$ felett számolni kell
Amúgy ránézésre ez teljesen rendben van... mármint ez a folyamata egy rendelésnek! Leadod, vársz míg feldolgozzák ez lehet 1nap, de 1hét is - kapsz egy TN számot, ennek megint kell pár nap, míg élni fog, ezután tudod követni, majd vársz - vársz a csomagra, míg megjön az országba! (sima postával átlag 1hónap egy ilyen külföldi rendeléses történet)
(arra nem térek ki, hogy miért vagy olyan hülye hogy reg nélkül és hogy bankkártyával fizetsz és nem paypal-al, amikor van rá lehetőség)(#33760) Pakkler
Most mondjam, hogy én a legutóbbi "drágább termékemre", 1hónapot kellett várnom!? (bár tény "lassú postás volt" és még meg is vámolták... mostmár "drább terméknél" asszem én is áttérek DHL-re, ha már ígyis-úgyis megvámolják, minek várjak 1hónapot, ha 1hét alatt is itt lehet)....amúgy ezekre válasz szinte minden infó ott van az összefoglalóba felül...
[ Szerkesztve ]
-
Pakkler
csendes tag
válasz maj-viktor #33762 üzenetére
én főleg azért kértem dhl-el mert nem akarok 1 hónapon keresztül idegeskedni hogy vajon megjön e vagy elveszlik valahol a csomag. Dhl-ben jobban megbízom, meg persze gyrsabb is bízok benne. inkább kifizetem a vámot meg áfát csak tényleg érjen ide a teló. Mondjuk meglepődnék hamég a héten itt lenne, bár nem sok esélyt adok neki, de nagyon tudnék örülni neki
-
maj-viktor
őstag
-
maj-viktor
őstag
Üzenem annak a fórumtársamnak, "aki leszólt", amikor 2,5% általányvámról beszéltem...
A ma jött csomagomon ott áll lerészletezve a 2,5% vám!
(bár most utólag belegondolva mire fel!? Vám csak ~40E Ft felett van, ez meg egy ~20E Ft-os tétel volt)Naaaa ezt megreklamálom a NAV-nál hogy miért történt... (a pénz olyan fityfene összeg, hogy nem kártérítés kell nekem, csak hogy-hogy!? O.o)
Konkrétan 516 Ft van szó, azért is mondom nem az összeg miatt "reklamálnék"...
[ Szerkesztve ]
-
Laza...
addikt
válasz maj-viktor #33765 üzenetére
Nem minden vámmentes. A telók, számtech. eszközök pl. igen. A kerti motoros fűkasza vám köteles
[ Szerkesztve ]
Never give up!
-
Švejk
őstag
válasz maj-viktor #33759 üzenetére
Úgy legyen
-
maj-viktor
őstag
válasz Laza... #33766 üzenetére
Igen, én ezzel képbe vagyok... de csak 150€ felett ami kicsit több mint 40E Ft, nem pedig konkrétan egy ~100$ körüli termékre, ami ~23E Ft... Itt a jogszabály szerint csak ÁFA van, vám még nincs!
Javíts ki, ha rosszul tudom....
[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
válasz maj-viktor #33762 üzenetére
Köszi a segítséged!
A hülyeségemre valóban nincs magyarázat.Azt még el tudnád árulni, hogy az ÁFA ügyintézés hogyan megy?
És a posta 4 hét körüli?[ Szerkesztve ]
-
Laza...
addikt
válasz maj-viktor #33768 üzenetére
Meg reklamálod, és megmondják a tutit. Én csak egy user vagyok
Never give up!
-
maj-viktor
őstag
válasz vasutassrác #33769 üzenetére
DHL esetén, ha visszaolvasol / rekeresel:
Küldenek egy SMS-t, hogy add meg az e-mail címedet!
Ott tájékoztatnak!Röviden elkell küldeni a fizetési bizonylatot stb. infókat (lsd. összefoglaló) És a DHL gyakorlatilag intéz mindent... neked csak a futárnak kell majd fizetned a plusz ÁFA-t... (érdemes kinyomtatni, amit kérnek, de futárral is segíteni fog, ha nincs nyomtatási lehetőséged előre)...
A posta gyakorlatilag ugyanez, csak sokkal lassabb és ők még leakasztanak 1.500 Ft (vámügyintézési díjjal) DHL-nél ez bevan építve az árba
(#33769) vasutassrác
Gyakorlatilag igen, ez a tapasztalat átlag 1hónap a rendelés pillanatától / fizetéstől, addig, míg a kezedbe megkapod a cuccost (lebontva átlag 1hét rendelés feldolgozás & 3hét szállítás) <--- lassú - olcsó - ingyenes posta eseténPersze vannak jobb és rosszabb időt futó csomagok is
(#33770) Laza...
Mondom, nem is foglalkoztam vele... most újból a kezembe vettem a papírt és most ugrott csak be hogy ácsi, ez 100$-os termék, ami nincs 150€ felett, így mire fel a vám!? (és még mindig nem az 500 Ft-os fityfene vámról van szó, hanem hogy akkorez hogy!?)Ezt mindenképpen megérdeklődöm e-mailbe!
Mert a jogszabály szerint csak 150€ felett kellett volna vámot fizetnem! ami újra írom ~40E+, ez a termék meg ~100$ ~23E FtAmúgy én is csak egy user vagyok
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz maj-viktor #33765 üzenetére
Én szóltalak le, de akkor írtam is, hogy telefonra, tabletre nincs vám, "csak" 27% Áfa.
Nem tehetek róla, ha nem figyeltél oda. -
llaszlo
veterán
válasz g.palfalvi #33702 üzenetére
Ki az eladó? CSak, hogy ne rendeljünk tőle. Alap lenne belinkelni szerintem.
-
llaszlo
veterán
válasz g.palfalvi #33689 üzenetére
Azt egyébként mégis, hogy gondoltad, hogy egy ilyen telefont te megkapsz 200USD-ért??
Vagy ennyire naív voltál?? Ha elhitted, hogy egy gyári áron is 270-be kerülő telefont te megkapsz bőven az alatt az ár alatt, akkor neked is van min elgondolkodni.
Vagy honnan jött a 300USD? Mert máshol már 200+94-et írsz. Ez nem világos. -
szili.tamas1
senior tag
válasz Dominó85 #33742 üzenetére
Ehhez kapcsolodoan lenne egy kerdesem.
Mondjuk veszek egy telefont az alirol $20al olcsobbert mint a pandawillen ugye. Ha a pandan megveszem es beszarik mondjuk 3 honap mulva, en visszakuldom ok megjavitjak es eladjak masnak es azt is letagadjak hogy te visszakuldted akkor mi van? Dispute idon tuli garancia szvsz a kinai webshopoknal egyenlo az orosz rulettel.Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.
-
Laza...
addikt
-
janek69
senior tag
válasz szili.tamas1 #33776 üzenetére
Szerintem le nem tagadják a pandánál,csak te kapsz egy másik javítottat a te javított vackodat,meg eladják másnak happy hour-ban vagy csak símán. Sok olyan panaszt hallottam már rájuk,hogy kétséges volt,hogy új-e a készülék.
-
-
szili.tamas1
senior tag
válasz janek69 #33779 üzenetére
Most a pandawillt csak peldakent hoztam fel. Ha visszakuldod es utana nem kapsz semmit, semmit se tudsz csinalni. Kb. ugyanazt mint az alin. Ott viszont irhatsz panaszt az alinak hogy atb@sztak. Webshopnal kinek irsz? Szijarto Peternek?
Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.
-
maj-viktor
őstag
Ezt én akkoris megértettem és tudtam és most is tudom...
De most konkrétan egy 100$-os csomagról van szó, ami még mindig kevesebb mint 150€, akkor erre miért van/volt vám!? (most ne a százalékon legyünk kiadva, hogy az éppenséggel 0 vagy 2,5 vagy 10)
-
hege21
aktív tag
MY postáról van tapasztalat?
-
pomphl
csendes tag
-
RVR400
veterán
-
vicamuso
tag
válasz maj-viktor #33749 üzenetére
Köszönöm! Nem emlékeztem már mivel trackeltem régen kaptam HK posttal csomagot, talán tavaly... úgy emlékeztem van valami kínán belüli trackelési lehetőség, de időközben rájöttem, hogy az a SG post.
(igen-igen türelem tisztában vagyok vele ez egy ilyen sport)
(közben látható lett a HK post oldalán, miszerint a feladó feladta és postázásra előkészítés)Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
gipsztigris
addikt
Szóval, azt gondolom, hogy ez gyalázat ami a NAV/Posta-n működik! Négy nap alatt ideért Kínából a telefonom, és már nyolc napja van Ferihegyen , de még mindig nem sikerült egy nyomorult vámhatározatot kiadniuk! Pedig a dokumentumokkal nem vártam meg a levelet, hanem azonnal küldtem nekik emailben amint megjelent a nyomkövetőn, hogy "vámkezelés alatt".
Remélem olvassa valaki a NAV-tól, mert akkor üzenem nekik, hogy igen sűrűn gondolok a szüleikre, de elsősorban az egyikre!"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
zzola
titán
válasz gipsztigris #33796 üzenetére
Na b+...
-
janek69
senior tag
-
atala
addikt
Az Ebay/Paypal vásárlás esetén a mitől számít a 45 nap határidő dispute indításhoz? Váráslás napja, a kifizetés napja, vagy a postázás napjától?
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Kiakadtak az európai chipvezetők az USA, Kína és az EU követelésein
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Robotporszívók
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- Be Quiet! Pure Power 11 600W CM / CSOMAGKÜLDÉS
- GETAC UX10G2 ipari Rugged tablet + bill.(I5-10210U 8X4200Mhz, 8GB DDR4, 256 GB SSD, jó akku, WIN11)
- Lenovo Tab M10 3rd Gen (TB328FU) 10,1" 3/32GB szürke Wi-Fi tablet tokkal, dobozával, papírjaival
- DG Home 1 ElphaPex Dogecoin bányászgép 620W - 2GH
- Super mario odyssey
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest