Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • [HUN]NIMROD

    aktív tag

    válasz Mr K #1347 üzenetére

    Látjátok, ez a baj veletek, amikor megérzitek hogy kezdtek sarokba szorulni, akkor jön a tekergőzés (meg az ignorálás, mint TFSi, strucc feje a homokban, nem válaszol, elkezd másról beszélni).

    Te meg mit szeretnél annál egyértelműbben feltett kérdést, mint ahogy ott van a 1344-ben?? Követted az előzményeit, szövegértés megy elemi alsós szinten? Mert ha nem fejtetted meg a feladatot, akkor valami ezek közül nem stimmel, nem bántásból mondom... A végére le is egyszerűsítettem nektek, de tessék újra itt van, de kéretik SEMMI MÁST mellé magyarázgatni, odabiggyeszteni, kiegészítgetni, hanem csak az eldöntendő kérdésre adott egyszavas választ:

    TEHÁT: valóra vált az ősrégi klasszikus kézfejbe RFID chip "alusisakos" "konteó"?
    IGEN / NEM

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz TFSi #1349 üzenetére

    "ellenőrzött helyekről származó információt érdemes használni"

    Hány (korrupciós, halált okozó) botrány volt már orvos-egészségügyi (és más egészséget érintő) termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban, ahol a gyártó, a kereskedő, az orvos és az állami és magán felügyelet (és politikai és jogi szereplők) is tudatosan hazudott/hazudtak, nettó önös profitérdekek alapján...???
    Akkor mi (pl. mely intézmény) számít feddhetetlen, megbízható - "ellenőrzött" - információforrásnak?
    Ennyit ér az "ellenérved"...

    Fauci hol van, mit csinál, felelősségre vonták már??

    "Szerintem."

  • syberia

    veterán

    válasz Mr K #1348 üzenetére

    Szomorú látni hogy nálad ennyire megakadt a lemezjátszó, de ennyi idő után fel kéne fognotok hogy a tömeges immunizációs kampány visszafordíthatatlan egészségkárosodást okozott a beoltottaknak, például tünetmentes szívhegesedést.

    https://howbad.info/

  • TFSi

    őstag

    válasz [HUN]NIMROD #1351 üzenetére

    Elismerem, hogy az RFID a technológiai fejlődés egy mérföldköve, de remélem telefonkártyát se használtál, mert az annak a nagyapja volt. Vagy mit ismerjek el? Létezik a teleport is már kezdetleges formában.

    miklós315: ha jól értem pár gazember miatt kérdőjelezzem meg az amúgy jól működő tudomány bizonyítási folyamatait?

    [ Szerkesztve ]

    Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

  • niof

    addikt

    válasz syberia #1353 üzenetére

    Te mondod, hogy valakinél beakadt a lemez????????
    Hónapok óta csak ez a nyamvadt kovid a témád. Annak idején azért mentettem le a kedvencekbe ezt a topikot, mert találtam érdekes olvasnivalókat, konteókat, tudod...
    Ami most megy itt, már ne haragudjon meg senki, de a sz@r jobbra-balra kenegetése. Egy más téma sem került ide mostanában, szóval, lehetne arról vitázni, hogy kinek mi akadt be...

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz TFSi #1354 üzenetére

    "amúgy jól működő tudomány bizonyítási folyamatait"

    Nincs intézmény ember nélkül. Nincs tudomány ember nélkül.
    Ahol ember van, ott korrupció is akad.
    Ezért nincs olyan, hogy "amúgy jól működő" = feltétlenül hiteles forrás.
    Miért fontos ez?
    Mert a víruspánik legfőbb, szent érve az időhiány volt, a szintén kiemelt tudományosság mellett.
    Ergo "kuss, hidd el, vedd a szurit, nincs idő agyalni, mert mindmeghalunk" alapon nyomult a banda (politika, gyógyszergyártók, oltáspárti köz-tömeg).

    Akkor hogy jön ki X-re, hogy 1. nézz utána, ellenőrizd le, 2. hosszú távú hatástanulmányok elemzését ne is kérd/várd, 3. ellentmondásos adatok (kommunikáció) halmozódnak egymásra, 4. légy felelős, okos, dönts jól, bízz...?

    Azt - bár magamévá tenni nem tudom, de - el tudom fogadni, ha valaki azzal érvel, hogy "leszarom a hosszú távú kockázatokat, pánik van, mindent meg kell próbálni, ami elérhető, bármi is lesz", de ez a "tudományosság, hitelesség vs. gyíkembersimogató buta csürhe" narratíva nettó bullshit.

    [Zárójelben még idebiggyesztem: gender vs. biológia tárgykörét illusztrációképp... Nemváltás, férfiak szülési joga, stb.]

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

  • Mr K

    senior tag

    válasz [HUN]NIMROD #1351 üzenetére

    Én hinni akarok, csak nem értek semmit.

    - A 40-es években Asimov leír egy szerkezetet, amire ma azt mondanánk, tablet.
    - Clarke 56-os regényében fiatalok egy csoportja számítógép által generált virtuális valóság alapú játékban vesz részt.
    - Valaki valamikor leírta (nem tudom, hogy ki és mikor, mert nem árultad el), hogy a jövőben az emberek kézfejébe RFID azonosítót ültetnek.

    Ha a harmadik konteó, akkor az első kettő is az? Ha nem azok, akkor miért nem?

    Akkor nézzük az IGEN/NEM játékot.
    - Elhiszem-e, hogy létezett az "RFID" konteó? IGEN (te biztosan nem csapnál be...)
    - Létezik-e RFID technológia manapság? IGEN
    - Be lehet-e ültetni az emberek kézfejébe? IGEN (Valószínűleg, bár manapság inkább az NFC a menő, nem?)
    - Van-e mindenki kézfejében azonosítást végző bármi (RFID/NFC/nanogép/...)? NEM (Pár ember beültettetett magának ilyesmiket (sajtóhírek szerint), de korántsem általános.)

    Nézzük a dolog értelmét.
    1. Egy csomó államban van kötelező személyi igazolvány (nálunk is), amivel szükség esetén igazolnod kell magadat. Magyarországon jelenleg a rendőr bármikor indok nélkül is igazoltathat bárkit.
    2. A bőr alá ültetett bármi (RFID, NFC, stb.), ehhez nem sokat ad hozzá. (Hiszen eltávolítható, azaz ugyanúgy manipulálható, mint a személyi igazolvány, adott esetben.)
    3. Ha az állam (vagy a háttérhatalom) totális megfigyelés alá akarja helyezni az embereket, ahhoz nem kell beültetni semmit sehová: lásd Kína, ahol kamerák, mobiltelefonok, stb. segítségével megoldják a dolgot, nem kell hozzá semmilyen beültetett izé.
    4. Ha manipulálhatatlan azonosításra van szükség, akkor meg ott a DNS, amiről már tudjuk, hogy minden élőlény folyamatosan potyogtatja el mindenfelé (csak egyelőre még nem tart ott a technológia, "röptében" begyűjtésre és analizálásra kerüljön, de majd emlékezzetek 25 év múlva, hogy én már most megmondtam).

    Amit a #1224-ben írsz (fogorvos mindenkit becsipel az érzéstelenítő injekcióval), az fentiek értelmében kissé értelmetlen, és technológiailag sem tartunk még ott. Sajnos. (Sajnos?)

    (Ha valami igazán disztópikusat akarsz, akkor olvasd el a g.A.I.a.-t, ez az RFID-es teória fasorban sincs hozzá képest. :) )

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

  • TFSi

    őstag

    válasz Miklós315 #1356 üzenetére

    A politika mindig biztosra megy, azaz hogy tudja menteni magát bármilyen helyzet is adódjon, így sokszor opportunista, és ehhez igazítja a propagandát.

    A másik veszélyes, károkozó manipulátor a klick bait média. Ezt mára olyan szintre emelték, hogy az infostarton és a reutersen kívül, plusz néhány podcast, semmilyen más hírforrást nem használok.

    A tudomány is sokszor befolyásolt, nézd csak meg a klímaváltozás szekértáborait. Az orvostudomány ettől azért komolyabb, ami nem jelenti azt, hogy mindenben igaza van. Sosem csak egy cikket olvasok a témában, bármiről is legyen szó.

    Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

  • niof

    addikt

    válasz Mr K #1357 üzenetére

    Pontosan. Az RFID konteó, annak idején, mikor "megjelent", még közel sem voltunk azon a technológiai szinten, mint most. És ahogy haladtunk előre, megjelentek sokkal komolyabb alternatívái, mint pl. a személyhez kötött felhasználói fiókok tömege, valamint az akkor elképzelt RFID képességein jóval túlmutató mobiltelefonok. Személyhez kötött, azonosítható, követhető, kb. mindent megtudnak az emberről, amit akarnak. És még ez nem is a csúcsa a dolognak. A legnagyobb poén, hogy az RFID-t valamilyen indokkal be kellett volna ültetni (kb. rizsszem méretű volt akkor, egy nagyobb tűvel bőr alá be lehetett tolni, és csak akkor volt aktív, ha kapott némi elektromágneses behatást, hogy annyi feszültség generálódjon a tekercsében, hogy működni tudjon - ezt csak úgy mellékesen), viszont ezzel ellentétben a mobiltelefonokat fülig érő mosollyal ölelte magához az emberiség önként és dalolva! Kamerák, mikrofonok, GPS, megfelelő módszerekkel minden monitorozható, amit a user csinál vele, közben a biztonság illúzióját harsogja mindegyik cég, de tudjuk, hogy ez nem igaz, azt csinálnak ezekkel az adatokkal, amit nem szégyellnek. És az üzletembereknek nem nagyon szokott szégyenérzete lenni. Szóval, költői kérdés, hol vagyunk már az erősen korlátozott képességekkel bíró, félpasszív RFID chipekhez képest? Egy másik univerzumban.

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

  • [HUN]NIMROD

    aktív tag

    Minden érintettnek: látom még mindig nem sikerült rendesen kapitulálni, csak megy a mellébeszélés, magyarázkodás, de azért érzem hogy érzitek, ezt a meccset elvesztettétek. Akartam a puszta "IGEN"-ek után még egy ilyenre rákérdezni, de akkor ezt inkább hagyjuk, a másik nagy klasszikus "konteó" az MKUltra program, ami szintén hosszú évtizedekig volt gúny tárgya - mármint ha valaki ennek a létezését feltételezte. Aztán hogy s hogy nem, erről is kiderült hogy igaz.
    Akkor most rátérnék arra, miért kellett ezt idáig végigvinni (bár teljesen nem értetek célba). Nos azért, mert bármilyen téma merül fel, az SOSEM érv, hogy "áá ez csak konteó, menj és vedd fel az alusisakot". Rengeteg másik esetben is bebizonyosodott már, hogy ami kiszivárgott, az nem fantázia volt (kit érdekelnek a sci-fik), hanem terv, egy agenda része, amik akár évszázadokon átnyúlóan vannak lefektetve. Kapiskáljátok már?

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

  • TFSi

    őstag

    válasz [HUN]NIMROD #1360 üzenetére

    Kapitulálunk ha majd megértjük, miért van ekkora jelentősége egy a technológiai fejlődés következtében megjelent innovációnak. Mitől konteó az RFID? De tudod mit, legyen igazad, IGEN, megszületett a bőr alá ültetett mikroeszköz, de ez mégis miért összeesküvés kategória? Kicsodák, kik vagy mi ellen szövetkezik valaki ebben az RFID történetben? Háttérhatalom, Bilderberg-csoport, Polgár Jenő Hivatal?:U

    [ Szerkesztve ]

    Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

  • niof

    addikt

    válasz [HUN]NIMROD #1360 üzenetére

    Hát, az MKUltra az egy titkos kormányprojekt volt, naná, hogy ameddig tudták, tagadták/titkolták. De elég csúnyán belebuktak, kb. 2-3 hete láttam erről valami doku. filmet (pontosabban a végét, mert nagyjából a vége felé kapcsoltam oda). Aztán persze más kérdés, hogy az elért eredményeket miben és hogyan alkalmazzák továbbra is, különböző projektekben.

    Amúgy meg nem a konteókkal van a gond, hiszen hé!, én is azért járok ide, hogy ezekről olvassak. A gond az, ha nem tudod megkülönböztetni a lehetségesen gyanús elméleteket a teljesen irreális és megalapozatlan elképzelésektől. Ilyen pl. a laposföld. Kellő ál-szakmaisággal elkezdték pár éve nyomni, és sokan azért "hitték el", "mer' há' valami tudós aszonta", akkor az biztos úgy van. :U
    És ha továbbra is az birizgálja a csőrödet (sasmadár), hogy az RFID-re nem válaszoltunk, akkor tessék. Igen, az elképzelés megvalósult, de másként, sokkal kifinomultabb módon, minden kényszer, vagy ráhatás nélkül. Az, ahogy eredetileg elképzelték anno, életképtelen, nem megvalósítható. Helyette ott a telefon, az e-személyi, a bankkártya, stb., amivel vidáman nyomon tudnak követni bárkit, akinek ezek közül bármi van. Bár a plasztik kártyák továbbra is félpasszív eszközök, tápellátás kell a működtetésükhöz.

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

  • niof

    addikt

    válasz TFSi #1361 üzenetére

    De, abban igaza van, hogy létezett ilyen konteó. De megvalósíthatósági problémák miatt a szőnyeg alá lett söpörve. Aztán, mikor volt a 9/11, akkor elkezdték nyomni a propagandát, mutogattak ilyen kedves ámerikái családokat, hogy ők bizony beültettették a csipet, mert mi van akkor, ha történik valami katasztrófa, és nem tudják a holttestüket azonosítani? Ez volt a duma, hogy ezért. De aztán megint a süllyesztőbe került, és akkor már terjedőben is voltak egy jó ideje a mobilok, ami sokkal egyszerűbb megoldás lett, mint a "beültetés"...

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

  • TFSi

    őstag

    válasz niof #1363 üzenetére

    Értem, de ebben mi a rendkívüli, vagy olyan többlet jelentéstartalom, amitől tartanunk kellene?

    Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

  • [HUN]NIMROD

    aktív tag

    válasz TFSi #1364 üzenetére

    +niof: Van egy tippem, miért ez a nagy értetlenkedés: még mindig nem kötitek össze a sok egymástól látszólag független információmorzsát, nem alakul ki a nagy kép. Olyan ez, mintha néznétek ez a képet, és azt mondanátok hogy ez még bármi lehet, és ha egy "alusisakos" állítja hogy a Mona Lisa, akkor szerintetek ez csak egy konteó.
    Az utolsó konkrét kérdésedre: azért kell tartanunk ezektől, mert mindenben hazudnak, titkolóznak (pl MKUltra), és már rég kiderült hogy selejtes sátánista pszichopata beteg állatok (pl Epstein szigete - zárójelben csak az a két kirakósdarab a kismillióból, amiket az elmúlt napokban megemlítettem.)
    Ja, a laposföld minden konteók öreganyja, na hát én ezzel már úgy vagyok, hogy egyáltalán nem rázna meg, ha kiderülne, hogy ez is igaz. Kíváncsi vagyok, ti hogy álltok az érvekkel/ellenérvekkel, mert az idők során nagyon sok olyan "bizonyíték" bizonyult kamunak, ami a gömb mellett szólt, és igazából csak egyetlen egy megdönthetetlennek látszó jelenség van, ami kizárja a laposságot. Tudjátok melyik ez?

    [ Szerkesztve ]

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

  • cappa72

    nagyúr

    válasz [HUN]NIMROD #1365 üzenetére

    és igazából csak egyetlen egy megdönthetetlennek látszó jelenség van, ami kizárja a laposságot. Tudjátok melyik ez?

    Erre kíváncsi lenék én is.

    Mert pl az én szemszögemből az antennák és hullámterjedés kéziköny (#2054) és annak matematikája bizony a gömbölyded földet támasztja alá.

    Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

  • TFSi

    őstag

    válasz [HUN]NIMROD #1365 üzenetére

    Próbálj felszállni egy repülővel és abszolút magasságot tartani, sosem szallnál le. Legalábbis a Földön. Egyébként járt már valaki a Föld végein, anélkül, hogy lepottyant volna az űrbe? A láposföld és a gravitáció kérdésköre is érdekes lenne, valamint a mélységi bányászat.

    Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

  • Mr K

    senior tag

    válasz TFSi #1367 üzenetére

    "Egyébként járt már valaki a Föld végein, anélkül, hogy lepottyant volna az űrbe?"
    Az Az istenek a fejükre estek c. dokumentumfilm végén mutatják is.

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

  • TFSi

    őstag

    válasz Mr K #1368 üzenetére

    Na igen.:))

    Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

  • [HUN]NIMROD

    aktív tag

    válasz cappa72 #1366 üzenetére

    Hát nem tudom ez mennyire cáfolhatatlan, de annak fényében hogy éppen a lézeres mérésekre is az a válasz hogy még a FÉNY IS GÖRBÜL, nem biztos hogy mérvadó.
    Alapvető hogy csak azt fogadom el, ami valamilyen közvetlen érzékszervi tapasztalathoz köthető, tehát elméletek, számolgatások, levezetgetések stb nem jók.
    Na nem akarom sokáig húzni az időt és kivárni hogy jön-e a "hajónak először az alja tűnik el" és a többi ilyen legenda amikről már kiderült hogy nem igaz, az én végső érvem tehát az hogy ha lapos lenne akkor a Napnak a "déli féltekén"/"közelebb a jégfalhoz" gyorsabban kéne száguldania ha azt akarjuk hogy az a félév ugyanolyan hosszú legyen mert nagyobb sugarú kört kellene megtennie, tehát Dél-Amerikában, Ausztráliában stb egy nap rövidebb lenne, és azt látnák hogy a Nap nagyon hamar elrohan felettük. Vagy ha a sebessége nem változik, így a napok hossza van rendben, viszont cserébe elkerülhetetlenül hosszabb lenne az a félév.
    Persze ha jönne egy megfigyelésen alapuló cáfolhatatlan bizonyíték a laposságra (pl egy hajó precízen mérve a sebességet és a helyzetet, egy adott szélességi körön körbemenne az Antarktiszhoz közel, és kiderülne hogy a megtett távolság a többszöröse az elvártnak, vagy felküldenek egy ballont amin infrakamerával ellátnak olyan messzire is ami már a görbületen túl kéne legyen stb), akkor erre a fenti ellentmondásra is kell lennie valamilyen magyarázatnak. De ilyet laposföldestől még nem láttam, olvastam, hallottam.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

  • TFSi

    őstag

    válasz [HUN]NIMROD #1370 üzenetére

    Ha az elméletek, számolgatások levezetések nem működnének, akkor ma is barlanglakók lennénk, vagy hasonló. A fény görbül, de nem földi mértékben, mert az elhanyagolható.

    Gondolom semmilyen tudományos bizonyíték, működő technológia nem hat meg, pláne úgy, hogy valószínűleg szakképesítésed sem biztos hogy van reál tárgyakból. Vagy ha van is, te csak magadnak hiszel.

    Így megkérdőjelezni dolgokat és jelenségeket elég merész vállalkozás, és valószínűleg én már nem leszek alkalmas itt semmilyen érvelésre, mert a hitvitáknak nem látom értelmét. Sőt lelkileg nem bírom ezt a topicot, számomra annyira megdöbbentő.

    Búcsúzom: további boldog létet kívánok minden kedves topiclakó kollégának!:K

    Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

  • Mr K

    senior tag

    válasz [HUN]NIMROD #1370 üzenetére

    Hát, ha csak érzékszervi tapasztalatokra szeretnél támaszkodni(*), akkor legegyszerűbb felrepülni magasra, ami megoldható pl. ballonnal, vagy akár házilag barkácsolt rakétával is.

    Mivel (figyelemre méltó ellentmondásként) a te megoldásod is tartalmaz elméleti megfontolást és számítást (amit tapasztalati úton akarsz ellenőrizni), akkor némi számolgatás után kiderül, hogy egy lapos földön mindenki számára látható és érezhető lenne, hogy lapos.

    (*) Az érzékszervi tapasztalatokkal pedig csak óvatosan: Galilei pl. hosszasan vizsgálta, hogy vajon amit a távcsőben lát, az tényleg a valóság-e. Te hogy állsz ezzel a dologgal?

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

  • niof

    addikt

    válasz [HUN]NIMROD #1370 üzenetére

    Nem akarok fizikai kiselőadásba itt belemenni, de azt ugye tudod, hogy a fény nem görbül, csak a tér? Ezért működhet a LIGO, És erre fog épülni a LISA is. Ha fingod nincs róla, hogy ezek mik, akkor a LISA-ról itt egy keveset megtudhatsz.

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

  • cappa72

    nagyúr

    válasz [HUN]NIMROD #1370 üzenetére

    Vigyázz, hosszú lesz...

    Mivel én ilyeneket (antennák, műholdak) mértem még vagy 30 évvel ezelőtt, így nekem ez egy olyan pont, ahol nem nagyon tudom elfogadni, hogy lapos a föld (akkori megszerzett tudásommal).
    Ha lapos lenne, akkor nem lenne szükséges ennyi antennára magasabb frekvenciákon (ez most azért kicsit sarkított), iszonyat nagy spórolást eredményezne ez a mai viszonyokhoz képest.
    Vélhetően az antennák tervezését most is ilyen irányelvek alapján végzik, ahogy tették a hőskorban.
    Érdekes módon ezek az elméleti leírások a gyakorlati alkalmazásban valahogy mégiscsak működnek (rettentő sok mérési jegyzőkönyvet kellett készíteni papíron, hisz akkor még nem volt usb, max IOIOI, meg párhuzamos port, katódsugárcső és további mára már elavultnak ható technikák)

    Alapvető hogy csak azt fogadom el, ami valamilyen közvetlen érzékszervi tapasztalathoz köthető, elméletek, számolgatások, levezetgetések stb nem jók.
    Azért (pl.) a szem és az agy, mint rendszer (jel-előállító és jelfeldolgozó) eléggé átverhető. Ezért készültek műszerek (nem komplex műszerre gondolok. Pl. van olyan eset, amikor az ember úgy érzi, hogy dombnak felfelé áll az autójával, és mégsem. Az autója meg "felfelé" gurul; pedig nem, hanem lefelé, csak érzéki csalódásnak vannak kitéve egy rossz viszonyítási alap miatt. Egy szimpla vízszintmérő ráébreszti az agyat a turpisságra - tehát kell egy külső műszer.
    Vagy a küllős kerék visszafelé forog bizonyos frekvenciánál, és annak többszörösénél – látszólag. Ez pedig közismert jelenség.
    De jópár kép, mint ez is képes összezavarni az agyat, még ha ideiglenesen is.
    Tehát ha kizárólag erre az erősen korlátozott rendszerre szorítkozol, az kevés. Szerintem.)

    Persze a bonyolultabb mérőeszközöknél már sok turpisságot sejthet bárki, aki nem ismeri a mérési mechanizmust, módszert, műszert. Ott már jöhet, hogy “de már beleintegrált hamisításokkal bír a műszer, azt jelzi ki, amit a "háttérhatalom" akar, nem jó a mérési módszer, stb.)
    Ezzel nem tudok és nem is akarok kezdeni semmit. Nálam ez nem lesz vita tárgya senkivel.
    Építettem műszereket (nem komplex, hanem egyszerű elemekből, nem integrált, hanem diszkrét elemekből), és aki nem érti hogyan működik (nem személyesen rád, hisz nem tudom ez irányú felkészültségedet/ismereteidet/szakképesítésedet, hanem általánosságban), azzal felesleges vitázni, mert az nem (szakmai) vita lenne.
    Ebből/ilyenekből akkor lehetne valami, hogyha a két tábor mindegyike fel tud mutatni általa készített mérési rendszert – ideértve a mérési módszert, műszert, annak kalibrálását, hibahatárait/bizonytalanságát, és elemzési leírását – is. Majd mindkettővel mérni (keresztpróbás szinten, tehát mindegyik tábor mindkét mérőrendszerrel, megismerve és alkalmazva a másik által létrehozott rendszert) ugyanazt, és a kapott értékeket közösen elemezni és értelmezni, pusztán szakmai alapokon. És még ekkor sem lehetünk benne biztosak, hogy elfogadják egymás véleményét a “táborok”, illetve felmerülhetnek addig nem ismert tényezők is, amelyekre egyikük sem gondolt.
    Amíg csak sufnimérések mennek innen is és onnan is, nem közös munkával, addig ebben sem konszenzus, sem kompromisszum, sem közeledés nem lesz, csak az egymásra mutogatás, és a csakisénvagyokazokosabb mocsárba történő visszasüppedés lesz jelen.

    elméletek, számolgatások, levezetgetések stb nem jók.
    Ezek szerint a fizikai mennyiségek sem elfogadottak részedről? Mert azért ez a mondat elég durván ezt írja le.
    Pl. súly vagy tömeg ( N vs kg, súly vs tömeg, hogy csak a legegyszerűbbet említsük - melyek között a gyorsulási együttható az összefüggés, és ez a föld egyes részein ha igaz, akkor más-más érték), ami mérés nélkül nehezen értelmezhető. Tehát elmélet, számolgatás, levezetés nélkül létezik számodra a fizika? Ha igen, akkor hogyan?
    Nem szívatás, nem trollkodás, hanem valódi kíváncsiság az, ami miatt kérdezem. (nem azért írtam ennyit, hogy ne tanuljak ma is valamit... még ha helyesírási hibák vannak is benne.)

    elméletek, számolgatások, levezetgetések stb nem jók.
    Akkor a konteó, mint conspiration theory miért van jelen nálad? Hiszen ezek teóriák, azaz elméletek, számolgatások, levezetgetések.
    Az általad linket eddigi dolgok vajon a te érzékszervi tapasztalaiddal összefüggésbe hozhatóak? (témától függetlenül)
    Vagy akkor ez most hogyisvanez'? Ez az "elméletek, számolgatások, levezetgetések stb nem jók" csak a laposföld résznél értelmezhető esetedben?

    ha lapos lenne akkor...<leírásod>
    És melyik modellben? Mert van több modell is.

    Amúgy vannak konteók, melyek tényleg említésre és megfontolásra érdemesek, de mindegyiket fenntartással kell kezelni. (Ahogy a polarizált megnyilvánulásokat is, lásd /látszólagos/ jobb és baloldal politikai színjáték) Célszerű kételkedni a konteóban, és abban is, amiről ellenvéleménnyel van. (T'om, ez libsi felfogás, egyes körökben lipsi)
    Számomra mindig ott kezdődik ezekkel a gond, amikor isteni magasságokba emelnek teóriás személyeket, mert ők tudják a tutit. "Csak a Puffin adhat neked erőt, és mindent lebíró akaratot".
    Fricska erre Brian élete...
    Orwell, Állatfarm, "négy láb jó, két láb rossz".

    [ Szerkesztve ]

    Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

  • cappa72

    nagyúr

    válasz Mr K #1368 üzenetére

    :DDD Sírtam röhögve a hozzászólásodon: "dokumentumfilm"
    Amúgy meg laposföldre poénosan ennyit: #3

    [ Szerkesztve ]

    Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

  • Oldfoksz

    junior tag

    Pár nappal ezelőtt szóba hoztam hogy miért etetitek
    ezt qrutzinpho-szökevény nimródot.
    Le lettem torkolva mint "friss hús" meg különben is
    is mindenkinek joga van a véleménye kifejtéséhez.
    Most meg a sorra veri az egyébként patkolt biztositékot
    másoknál is :DDD

    füstjel->zászló->morze-nincs is mit mondanom

  • lacafaca

    őstag

    válasz niof #1373 üzenetére

    én sem, de bizony a fény görbül a gravitáció hatására...persze ez nem fér bele az ódon, idejétmúlt bebetonozott mai tudományba, így érthető, hogy sokan ragaszkodnak hozzá...na emiatt is dagonyázunk ma egyhelyben és osztogatják az alusipkákat e rendszer támogatói. ha akarsz erről bizonyítékot, készíthetsz magadnak egy "gravitációs távcsövet" 2 forintból és meggyőződhetsz magad is róla a saját szemeddel, hogy a fény még itt a földön is bizony görbül egy másik gravitációs hatásra ;)

    Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

  • niof

    addikt

    válasz lacafaca #1377 üzenetére

    Te is rosszul tudod. És még ráadásul le is írod, hogy a gravitáció görbíti. Nem a fényt görbíti, hanem a teret, amiben a fény halad, ezért görbül. Csillagászati fizika, elég alap dolog. Nagy tömeg közelében torzul a téridő, ezért az ott elhaladó fény görbülni látszik, de valójában csak a tér görbületén halad tovább. A JWST képein is sok ilyen van, lencsehatásnak is nevezik a jelenséget a felvételeken.

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz niof #1378 üzenetére

    "Nem a fényt görbíti, hanem a teret, amiben a fény halad, ezért görbül."

    De akkor görbül, hiszen, ha nem görbülne - mert nincs kitéve a környezetének, a közegének -, akkor nyílegyenesen haladna tovább...?
    Vagy nem?

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

  • syberia

    veterán

    válasz syberia #1174 üzenetére

    Az ember életének utolsó állomásán, ahol a temetkezési vállalkozók és boncmesterek az élet elkerülhetetlen végéről tesznek tanúbizonyságot, egy hátborzongató minta rajzolódott ki. Thomas Haviland, az amerikai légierő egykori őrnagya által végzett úttörő felmérésben 269 patológus a világ minden tájáról egy nyugtalanító tendenciáról számolt be: a szokatlan, fehér, rostszerű vérrögök jelenlétéről az általuk kezelt holttestek mintegy 20%-ánál.

    Miközben a világ lakossága a COVID-19 világjárvány bizonytalanságával küzdött, az mRNS-injekciók 2021-es bevezetése reménysugarat hozott. A boncmesterek körében végzett világméretű felmérés eredményei azonban arra utalnak, hogy lehetséges kapcsolat állhat fenn e szokatlan vérrögök és az mRNS-injekciók között. Ez a felfedezés messzemenő következményekkel jár, mivel az orvosi közösség igyekszik megérteni ezt az új jelenséget.

    A 2022-ben kezdődött felmérés azóta több mint 1700 temetkezési vállalkozástól gyűjtött válaszokat szerte a világon. Az eredményekből kiderül, hogy a többségük még mindig találkozik ezekkel a különös rögökkel az általuk kezelt holttestek 20%-ánál, még akkor is, amikor a járvány már a történelem évkönyveibe vonul vissza. A fehér, rostos és a tipikus vérrögöktől eltérő rögök miatt az egészségügyi szakemberek válaszokat keresnek.

    E rejtélyes vérrögök okáról számos elmélet létezik. Az egyik ilyen hipotézis a tüskefehérjék lehetséges szerepe, amelyek mind a koronavírusban, mind az mRNS-injekciókban jelen vannak. Egyes orvosok szerint ezek a spike-fehérjék "amiloidszerű fehérje-összehajlási rendellenességeket" okozhatnak, ami vérrögök kialakulásához vezethet.

    Továbbá, a patológusok 79%-a figyelt meg mikrorögképződést az általuk kezelt holttestek átlagosan 25%-ánál. Ez a ritka jelenség, amelyet a "kávézaccos" megjelenés jellemez, egy újabb réteggel bonyolítja a vérrögöket övező orvosi rejtélyt.

    E szokatlan vérrögök felfedezése nem korlátozódik a világ egyetlen szegletére. Brenton Faithfull új-zélandi temetkezési vállalkozó is beszámolt arról, hogy a COVID-19 vakcina bevezetése után ilyen vérrögöket találtak a holttestekben. Miközben a világközösség továbbra is küzd a világjárvány következményeivel, ezek a leletek élesen emlékeztetnek a még előttünk álló számtalan ismeretlenre.

    https://bnnbreaking.com/world/unusual-blood-clots-a-mysterious-link-to-mrna-injections
    https://twitter.com/DiedSuddenly_/status/1756334572906610870
    https://rumble.com/v1wac7i-world-premier-died-suddenly.html

    [ Szerkesztve ]

    https://howbad.info/

  • niof

    addikt

    válasz Miklós315 #1379 üzenetére

    Látom a konteók azok mennek, de a fizika kevésbé...

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

  • cappa72

    nagyúr

    válasz syberia #1380 üzenetére

    Nagy kérdés, hogy ez a halál beállta után, vagy előtt keletkezik.
    Ha utána, akkor már "kit érdekel" (emberi szempontból, ugyanakkor tudományos szempontból igenis érdekes, vizsgálandó visszacsatolás lehet).
    Ha előtte, akkor erős odafigyelés igényelne - mennyivel előtte, mikortól, stb.
    Kérdés, hogy az "előtte" verzió megfigyeléseiből lesz-e egyáltalán bármiféle vizsgálat.

    Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

  • cappa72

    nagyúr

    válasz syberia #1383 üzenetére

    Lehet, hogy valaki érti.
    Én nem.

    Viszont a temetkezési vállalkozó nem fog válaszolni az én kérdésemre, gondolom.

    A heparin (véralvadásgátló) hatástalan lenne?
    Jó kérdés. :K
    Majd kitaláljál véralvadásgátló véralvadásgátlóját. Jó, ez kicsit cinikus lett...
    Nagy kérdés, hogy mit hoztak a covid vakcinák "pluszban" nekünk, s majd milyen ellenszerek lesznek az esetleges káros hatások ellen. Már ha van, és/vagy kell. Nagyon sok eme témában a bizonytalanság. Sajnálatos módon.

    A rezsicsökkentés rezsicsökkentését már feltalálták már. ;]

    [ Szerkesztve ]

    Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

  • syberia

    veterán

    válasz cappa72 #1382 üzenetére

    Nagy kérdés, hogy ez a halál beállta után, vagy előtt keletkezik.

    A halál beállta előtt keletkezik.

    https://howbad.info/

  • cappa72

    nagyúr

    válasz syberia #1385 üzenetére

    Én nem értek hozzá (mint említettem nem is értem), de nem gondolom, hogy temetkezési vállalkozónak (nem degradálva ezzel az ő tapasztalatát) kellene erre választ adnia. (Illetve adhat, mert megkérdezik, további kérdés, hogy élettani, biológiai, orvosi szempontból ez mit okoz, mit okozhatott, része-e, okozója-e a halál beálltának, stb... összefüggések vizsgálatát kellene ehhez értelmezni, elemezni)

    [ Szerkesztve ]

    Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

  • Mr K

    senior tag

    válasz syberia #1380 üzenetére

    "Az egyik ilyen hipotézis a tüskefehérjék lehetséges szerepe, amelyek mind a koronavírusban, mind az mRNS-injekciókban jelen vannak."

    Én értem mire gondolt a költő, de azért szögezzük le, hogy magában az "mRNS" injekcióban semmiféle tüskefehérje nincs. (Az oltás hatására maga a szervezet gyárt tüskefehérjéket nagyon korlátozott ideig (max. egy-két nap), nagyon korlátozott mennyiségben.) A koronavírus természetesen tartalmaz tüskefehérjét (és más szervezetidegen fehérjéket is), és fertőzés esetén ezeket nagy számban és hosszú ideig (hetekig, egyes esetekben akár évekig) termelteti a szervezettel.

    "a járvány már a történelem évkönyveibe vonul vissza"

    Igen, az emberiség már elfelejtette a vírust, de szerencsére a vírus nem felejtette el az emberiséget. Az alábbi grafikon pl. azt mutatja, hogy az USA-ban heti hány ember kerül(t) kórházba koronavírus miatt:

    Angliában jelenleg a lakosság két százaléka fertőzött éppen SARS-CoV-2 vírussal (a karácsony előtti héten volt a legutóbbi csúcs 4,5%-kal). Mo-ról nincs hivatalosan közzétett adat, de szakemberek több százezerre becsülték a heti fertőzésszámot a karácsony előtti időszakban.

    Ami az átfertőzöttséget illeti, az NHS felméréssorozatából ismert, hogy csak 2022-ben a 66 milliós Egyesült királyságban 66 millió fertőzést regisztráltak, azaz a járvány eddigi négy éve alatt feltételezhetően szinte mindenki megfertőződött már legalább egyszer.

    "E szokatlan vérrögök felfedezése nem korlátozódik a világ egyetlen szegletére."

    Ami jó hír, mert tudható, hogy az mRNS átoltottság viszont erősen korlátozódik a "nyugati" világra, azaz jelentős népességek élnek a földön, akik életükben nem kaptak még mRNS oltást (Afrika nagy része, India, Kína nagy része, népesebb egyéb ázsiai térségek, stb.), emellett az is ismeretes, hogy a "nyugati" népesség legnagyobb része már évek óta nem kapott (új) mRNS oltást, viszont továbbra is rendszeresen fertőződik covid-dal. Ezek alapján viszont elvileg elkülöníthető, hogy a holttestek vérrögösödése(?) az mRNS oltáshoz köthető-e és/vagy a vírushoz. Ha a vírushoz is, akkor az oltás szerepe tök mindegy, hiszen míg az oltottság korlátozott, a vírus fertőzöttség általános.

    Elnézést a sok offért.

    P.S. Azért remélem a temetkezési vállalkozók nem boncolják fel rutinszerűen a rájuk bízott holttesteket. Csúnya lenne.

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

  • [HUN]NIMROD

    aktív tag

    válasz Mr K #1372 üzenetére

    De hát én is ezt írtam az előzőben: infrakamerás ballon.
    "Laposföld gravitációs tere": ez egy vicces kis hülyeség. Ha valami nem úgy van, ahogy eddig feltételezték, akkor újra kell építeni AZ EGÉSZ világképünket.
    Galilei távcső: Platón barlangja.

    #1373niof : tudom, hogy azt hiszik, hogy a tér görbül. Korábban azt is hitték pl, hogy a fénynél semmi sem haladhat gyorsabban, aztán ezt nem sikerült összeegyeztetni a Nagy Bumm elmélettel, így nagyvonalúan megengedték hogy az Univerzum korai keletkezési fázisában mégiscsak legyen egy gyors felfúvódási szakasz - csak úgy, hasraütésre. És ez még ma is csak egy bizonyítatlan elmélet. Na így baromi könnyű ellentmondásokat "feloldani". Szóval mindent újra kéne gondolni az alapoktól.

    #1374cappa72 : mint ahogy már szintén írtam: itt legfelül + hajó körbemegy. Ezek azok a tapasztalati mérések, amik érzékszervinek minősülnek. De nehogy megint le kelljen írni: mivel a déli oldalon ugyanolyanok a nappalok, ezért nem lapos (úgy tűnik).

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

  • niof

    addikt

    válasz [HUN]NIMROD #1388 üzenetére

    OK. Nyilván te jobban tudod. Szevasz.

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

  • [HUN]NIMROD

    aktív tag

    válasz niof #1389 üzenetére

    Nem ÉN tudom jobban, csak látni való hogy sorban kapják a pofonokat, de nem tanulnak belőle. Még mindig toldozgatják-foltozgatják a dogmáikat.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

  • Mr K

    senior tag

    válasz [HUN]NIMROD #1390 üzenetére

    (Úgy néz ki, sikerült kétszer belelépnem ugyanabba a folyóba...)

    "Még mindig toldozgatják-foltozgatják a dogmáikat."
    Ha valamit toldozgatnak-foltozgatnak, akkor mitől dogma? Vagy mit értesz dogma alatt?

    "Korábban azt is hitték pl, hogy a fénynél semmi sem haladhat gyorsabban"
    Már nem hiszik?

    "És ez [a kozmikus infláció] még ma is csak egy bizonyítatlan elmélet."
    A tudományos elméletek bizonyíthatóságának meg érvényességének kérdésébe nem hiszem, hogy egy konteós topicban érdemes lenne mélyebben belemenni. Mindenesetre az "inflációs" elmélet (ami már több mint 40 éves), adott egy olyan modellt, ami nem volt ellentétben az akkori megfigyelésekkel, sőt tett olyan predikciókat, amik azóta igazolódtak, és egyelőre nem is tudunk jobbat, annak ellenére, hogy néhányan már most is megkérdőjelezik, és bármikor jöhet egy olyan felfedezés, ami miatt ki kell dobni (vagy módosítani kell).

    Mindenesetre ha a tudomány keretein belül akarod támadni a tudományt, akkor annak meglennének a maga szabályai... Ez persze nem jelenti azt, hogy kívülről nem támadhatod, pl. az egy teljesen valid megközelítés, hogy az infláció úgy ahogy van marhaság, hiszen mindenki tudja, hogy a világot ~6000 évvel ezelőtt teremtették...

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

  • niof

    addikt

    válasz Mr K #1391 üzenetére

    :DDD
    De amúgy pont van egy friss tanulmány, hogy vannak, akik úgy vélik, a mi kisebb univerzumunk egy másikban (meglévőben) született (vagy egy nagyobb, már meglévő elnyelte azt), és így magyarázhatóvá vált a hirtelen infláció, meg még néhány más dolog is.
    Magyar nyelvű, rövidebb cikk róla.

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

  • [HUN]NIMROD

    aktív tag

    válasz Mr K #1391 üzenetére

    Attól dogma, vagy az a dogma, ami az alapja az egésznek. Szent és sérthetetlen kezdeti elképzelésekhez nem nyúlnak hozzá.
    Fény: már nem, ez maga a gyors felfúvódás. Ahhoz képest a fénysebesség rokkant csigatempó.
    Én nem "támadom" a tudományt, hanem megállapítom, hogy ami tudománynak van eladva, az sci-fi, és itt a FI-n van a hangsúly. (Aktuális poén, hogy Dancsó legújabb videójában úgy köszön el az űrkutatási témánál, hogy "csekkold a többi science fiction cuccomat is". Márpedig nem hiszem, hogy keveri a fogalmakat.) Nagy Bumm, húrelmélet, kvantumok, "görbül a tér" stb, regényírókat megszégyenítő mennyiségű kitalációt halmoztak fel. Legalábbis ami a fizikát, azon belül is az atomi szintnél kisebb nagyságrendeket és a kozmológiát érintő kérdéseket illeti. Ha úgy tetszik, az itt a konteó, hogy ebben is hazudnak, pedig van az emberiségnek valahonnan helyes tudása is már régről. És nem a 6000 éves teremtésre gondolok.

    niof: na pont az ilyen fantazmagóriákról beszélek. "Párhuzamos univerzumok"... 4. meg 23. "dimenzió" mikor kerül elő megint?

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod

  • niof

    addikt

    válasz [HUN]NIMROD #1393 üzenetére

    Látod, ebből, és az ehhez hasonló válaszokból lehet tudni, hogy halvány segédfogalmad sincs arról, amiről véleményt nyilvánítasz. Pontosabban, véleményt mondhatnál, csak akkor azt írd oda, vagy jelöld valahogy, hogy az vélemény, nem pedig állítás.
    Ajánlom, ha az asztrofizikába bármilyen szinten bele akarsz ugatni a továbbiakban, akkor legalább arra vedd a fáradtságot, hogy néhány ELTE Atomcsill epizódot megnézel, kezdve Dávid Gyula előadásaival, és kicsit gondolkozz el a látottakon/hallottakon. Talán akkor a párhuzamos univerzumok elméletét nem fogod összekeverni a sci-fi filmek dimenzióival. Mert ugye dimenzióból fixen van 3, negyediknek pedig szokás az időt tekinteni, és ez sem új dolog.
    Amúgy meg, mivel fantazmagóriát emlegetsz, ebből úgy gondolom, hogy még arra sem voltál képes b+, hogy a rövid, magyarul írt cikket elolvasd. A JCAP ugyanis nem egy vicclap, hanem egy tudományos szakfolyóirat. A tanulmányban pedig matematikai modellekkel arra a következtetésre jutottak, hogy ez az elmélet jobban illeszkedik a standard modellbe, mint eddig bármi, ezért most jön az adatgyűjtési szakasz, ahol majd megpróbálják igazolni a dolgozatban szereplőket. A tudomány pedig úgy működik, hogy amiről nem tudjuk, hogy hogyan működik, azt megpróbáljuk kitalálni. Elmélet, bizonyítás, gyakorlat. Ez ebben az esetben is pont így van.
    De valószínűleg a te világodban a Kacsa magazin, meg a Hihetetlen magazin és a fészbúk a hiteles információ forrás...

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

  • Mr K

    senior tag

    Mivel meglepően szegényes itt a felhozatal konteókból, itt van egy, bár elég vérszegény szegény:
    Minden harmadik republikánus szavazó elhiszi, hogy Taylor Swift egy Biden-párti pszicho-összeesküvés része

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

  • Mr K

    senior tag

    válasz [HUN]NIMROD #1393 üzenetére

    De nincsenek dogmák a tudományban. Egyedül a matematikában vannak axiómák, de azok meg legalább szabadon megválaszthatók. (Egy vallásban pl. a dogmák rögzítettek, nem szokás vizsgálni őket, és főleg nem kérdőjelezhetők meg (lásd eretnekség).)

    Szóval mondanod kellene konkrét tudományos dogmákat. Az infláció biztos nem lesz jó, mert az az elmúlt évtizedekben módosult az eredeti formájához képest, és vannak alternatív elképzelések is.

    Ha valaki lemaradt volna róla az általános iskolában. A (kozmikus) infláció során nem történik (speciális relativitáselmélet értelemben vett) mozgás: nem a részecskék mozognak, hanem a tér tágul. Lufival vagy mazsolás kaláccsal szokták illusztrálni. (Vegyünk egy 120 centi átmérőjű lufit. Üljön rajta két hangya 10 centire egymástól. Fújjuk fel a lufit 1 másodperc alatt a 10 milliószorosára (ha jól számolom kb. akkora lesz, mint a Föld). Ekkor a hangyák ezer km-re kerülnek egymástól, miközben valójában egyik sem mozdult a helyéről. Mazsolás kalácsnál a kelési fázisnál jelentkezik az a hatás, hogy a mazsolák egyre messzebb kerülnek egymástól, és nem azért mert átverekszik magukat a tésztán, hanem mert a tészta tágul ki közöttük.) Azaz az infláció során látszólag nagy sebességgel mozognak egyes részecskék, a valóságban viszont, lokálisan, soha nem lépik át a fénysebességet. Amúgy a fénysebesség mint korlát csak lokálisan értelmezett: ismert példa, hogy a legtávolabbi megfigyelhető galaxisok már a fénysebességnél gyorsabban távolodnak tőlünk.

    (Amúgy az inflációt sem kell "szentírásnak" venni: ez csak egy elmélet, ami nincs ellentétben azzal, amit jelenleg tudunk a világról. Ha valakinek nem tetszik, akkor kitalálhat jobbat, csak annyi a feltétetel, hogy az is egyezzen a megfigyelésekkel. (Van pl. olyan elmélet, hogy a fizikai állandók időben változhatnak, és ha feltesszük, hogy a múltban a fénysebesség sokkal nagyobb volt, akkor nincs szükség az inflációra. Persze ennek az elméletnek is vannak olyan pontjai, amibe bele lehet kötni, ráadásul a fénysebesség jelenleg elég állandónak tűnik...)

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák