- Hívószám-hamisítás
- November 19-én elindul Kínából a Vivo X200 és X200 Pro
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
-
Mobilarena
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zoarden
tag
válasz driv4r #34344 üzenetére
Hát én ezt úgy értettem hogy valami microbrand, ami saját nevéről van elnevezve és valami öreg órásmester/designerről van szó aki történetesen Biden névrokona.
Egyáltalán nem jutott eszembe hogy JB, az usákos prezident, akire órakedvelőként célzol.
Meg pláne nem arra, hogy valami kínai brand
#34349dzsi23
Esetleg ismerősi/rokoni videoarchívumból szedted elő?
Nagy...néni mindennapjai miután megjött az aktuális rendelés futárral az aliról...?I want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
driv4r
aktív tag
válasz xcvbxcvb #34355 üzenetére
Köszi, egy újabb csodálatos világ tárult fel most előttem, nem ismertem ezt a frencsájzt, és az az órás lány is nagyon cuki. 1971 óta nyomják a Wiki szerint, ilyenkor kicsit sajnálom, hogy nem oda születtem, itt csak a Négy páncélos, a Tenkes, a Pirx, meg előtte még ez jutott, bár a Tamara szerintem minden kisfiúnak tetszett.
-
driv4r
aktív tag
válasz zoarden #34356 üzenetére
Órakedvelő az öreg, SM300, DJ2, Moonwatch, most ezek jutnak hirtelen eszembe, illetve egy Seiko kvarc kronó. Elődjének (meg talán utódjának:( meg volt a kezén
acél bilincsarany Day-Date, ez mondjuk egy ‘adóoptimalizáló’ ingatlanosnál must have, Patek Ellipse meg valami szintén svájci szögletes, de nem Reverso. Obama talán Timex / Casio guy volt, de volt valami speckó amerikai órája is a vége fele. A korábbiaknál a Day-Date és a Vulcain Cricket órákat szokták emlegetni, a Gerald Ford meg köztudottan Hamilton / Pulsar LED mániás volt, ahogy Frank Underwood meg IWC fanboy;)
Dr. Iv4r amerikanisztika - kultúrantropológia szakos hallgatóinknak tartott proszemináriumából adtunk most rövid ízelítőt, heti egy óra, teljes félév, kollokviumi értékelés vagy házi dolgozat, 2 kredit. -
driv4r
aktív tag
válasz driv4r #34333 üzenetére
Na ez viszont tutira nem kínai, viszont továbbra is olcsó. Amikor ezt tokozták Svájcban, akkor Kínában épp a régi dolgok elpusztításával foglalkoztak. Jófogás, 6000 Ft, klasszik átvételi körülmények: újpesti piac, kocka Lada csomagtartójában kockás plédre kipakolt rozzant ketyegők.
Fiamtól vettem vissza karácsonykor, daily beaternek adtam neki, mert a rendes óráját nem meri viselni ott, ahol most van, de ezt se hordta.
Nekem meg tetszik a plexije és a broad arrow mutató, havonta egyszer biztos felveszem majd. Valószínűleg hitvány pecekgátas szerkezet, de láttam már ezt a márkát jobb formában is. -
dzsi23
addikt
válasz zoarden #34356 üzenetére
Egy régi szép emlék drága Gloria nénémről.
#34353 xcvbxcvb:
Sok-sok évvel ezelőtt, a kezdetek kezdetén még kedveltem a Modern családot, ma már nem nézném önszántamból, tegnap is csak háttérzajként funkcionált a tv-ben (túl sokadik évad, nagyon sokadik rész), viszont ez az órás dolog pont átjutott a szelektív hallásom szűrőjén.Én csak TMNT-ként ismerem a négy páncélost.
#34352 xcvbxcvb:
Hirdetem, de még képlékeny, hogy el is adom-e. Sok másiktól viszont biztosan megválok."Új órát veszel?"
Ez a terv, egész pontosan 1, max. 2 új óra a terv 2024-re. Bár a tavalyi évet is ezzel az elhatározással indítottam... meg sem mondom, végül hány darab lett belőle de idén már nem fogok ilyen könnyen elcsábulni.
-
driv4r
aktív tag
válasz zoarden #34361 üzenetére
Passz, szerintem latin, érettségiztem belőle anno, de már meg nem mondom, mit jelent. Vagy a rend, cím, sor stb. jelentésű ordo, ordinis főnévhez van köze, vagy még inkább a megkezdeni jelentésű ordior ige valamilyen képzett alakja. Voltak hülye nevű svájciak bőséggel, de Kína ebben is legyűrhetetlen azért, lássuk be.
-
laci1892
őstag
Sziasztok!
Mióta olvasom ott a fórumot és böngészek órák után van pár minőségibb márkától órám. ( Heimdallr, steeldive, addiesdive, pagani design, San Martin) van olyan gyártó aki még említésre méltó minőséget tekintve?
Keresek magamnak egy sportosabb elegáns órát. -
driv4r
aktív tag
válasz laci1892 #34368 üzenetére
Még egyet se vettem, de a képek és az árazás alapján szerintem a Baltany, Merkur, Proxima, Berny, Ixdao, Thorn lehet talán még a jobbak között, az általad említettek mellett.
2024-re itt egy kedvcsináló, az Aesop nekem rémes, de a többi nem rossz. Jodie meg ugye szinte a teljes karrierjét az Aliexpress órák szemlézésére építette, talán érdemes megnézni az ő videóit is.
Ha leírod, szerinted mi a 'sportosabb elegáns', az is sokat segítene. Én pl. már tusakodtam szmokingban is, elegáns is voltam, meg sportos is, de ez a kifejezés azért mindenkinek mást jelent:)
-
driv4r
aktív tag
válasz zoarden #34372 üzenetére
Ez jó! Ezt most próbálom puska nélkül, fejből. Valami ilyesmi, nem?
'Ha ebben az évben nem veszek jó órát, az egész lakott világnak legyen [clades]' ~ rossz, szörnyűség, kárhozat, pusztulás? Legalábbis ezt gondolom a kontextus miatt, kicsit olyan a hangulata, mint a 'fiat justitia, pereat mundus'. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz pulutodurumo #34374 üzenetére
Felhívom a topiklakók figyelmét, h itt a mandarin nyelv a hivatalos. Moderátor.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
zoarden
tag
válasz driv4r #34373 üzenetére
nagyon jól megy ez neked fejből!
Annyi pontosítás - nem a legyen (nem rossz kívánság), hanem úgy volt szándékolt hogy ez csak egy megállapítás->az egész (lakott) világ katasztrófája ha én idén nem veszek egy jó órát :-)
bevallom én viszont puskáztam!De ne offoljunk tovább mert a man- és womandarinon kívüli orientalista narifélék, a főzőbanán és az egyéb délszaki-gyümölcs nyelvűek diskurzusból kirekesztésének fennforrgása tényálladékolódik (beleértve ötös kezelő sankhályi nyelvjárást is)
akár feljelentés utáni admin kényszerintézkedéseket vonhat maga után,
Írd meg Pm-ben ha van még erre reakciód! :-)#34374 pulutodurumo
:-) most már szabad neked is?[ Szerkesztve ]
I want to be what I used to be when I used to want to be what I am now!
-
nebancsa
senior tag
Egész jók lettek ezek a bulova-cadisenek.
[link] -
-
Faresz1976
aktív tag
válasz pulutodurumo #34374 üzenetére
Ezt az én apám is szokta mondani
____www.kreativmindennapok.hu____Egyedileg készített fadoboz, esküvőre, ballagásra, keresztelőre____ Eladó óráim: https://drive.google.com/drive/folders/1p5WKfyrdp9TxkHcB3R9j4rcK4bknZRw2?usp=sharingk.hu
-
driv4r
aktív tag
válasz Churpik #34382 üzenetére
Hát ezt csak onnan tudom, hogy még tavaly rákerestem, hogy lehet ennyire hülye neve…;) életben nem jöttem volna rá, az eredeti latin mondat szórendjére se emlékeztem, és abból nem is lett közismert betűszó, mint mondjuk az SPQR. De ebben a topikban a negyedik hozzászólás megfejtése jobban tetszik;)
-
dzsi23
addikt
válasz Churpik #34381 üzenetére
Hmm, oké, hogy a Cigának ott van a Blue Planet, ami szerintem is megérdemelten nyert GPHG díjat, de a többi órájuk eléggé egy kaptafa: "legyen szkeletált, az sem baj, ha csúnya"... bár bevallom, néha engem is csábít némelyik, mert szeretem a szkeletált órákat. De azért a Behrens egészen más dimenzió, az tényleg top kategória Kínában (is). Mindenesetre nagyon várok egy olyan Cigát, amit szívesen megvennék, mert ígéretes az irány (bár néha benéznek 1-2 zsákutcát, pl. ezt), de tok tekintetében jó lenne valami kifinomultabb.
-
driv4r
aktív tag
válasz Churpik #34383 üzenetére
Ezt már többen, többször is írtátok, hogy azért ilyen olcsók az Alis termékek, például az órák, mert állami dotáció van rajtuk, erőteljesen ösztönzik az áruforgalmat. De én erre nem láttam még semmi hivatalos infót, egyszer régebben keresgéltem picit, és csak az maradt meg bennem, igen, létezik exporttámogatás, de teljesen szelektív, nem általános, és nem is kiemelkedően magas. Szerintem egyszerűen csak hagyják dolgozni a piacot, és csak azoknak a fejére koppintanak rá, aki túl nagyra nőnek és elhajlónak kezdenek számítani az egyre vonalasabb kínai belpolitikában, gazdaságpolitikában. Nem hiszem, hogy pl. az órabiznisz annyira stratégiai kitörési pont lenne, pláne ennyire alacsony marginokkal, egy full konténer órán nincs annyi haszon a kínai állam szempontjából, mint mondjuk egy kilóra megvett ká-európai középkáderen, még ha mondjuk 100kg felett is van... Ebben a másik topikos kommentemben van egy link az áruforgalmi volumen változások trendjére, kicsit más képet mutat, mint az általad feltett értékbeni trendek (volume vs. value). Szerintem az e-autó, IT / telco, de akár a nehézgépipar inkább számíthat államilag kiemelten támogatott területnek, nem a San Martin és Berny órákkal fogják leigázni a világot, hanem a pénzügyi eszközökkel, befektetési expanzióval, fejlődő országok hitelcsapdájával, vagy ha minden kötél szakad, nyers erővel. Pont a napokban volt hír, India lenyomta Kínát termékenységi számokban, az igazi törésvonal valószínűleg ott lesz a következő pár évben, amikor ez a két állam egymásnak feszül majd a befolyási övezeteik tágítása közben.
-
mqm
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék kicsit a mechanikus órák felé nyitni, viszont inkább "kicsiben" szeretném kezdeni, hogy lássam egyáltalán nekem való-e ez a buli.
Így jutottam arra a megállapításra, hogy nekem indításnak jó lesz egy kínai óra valami normálisabb mechanikus szerkezettel.
Melyik az a top3 kínai brand ami ajánlott? Melyik oldalon lehet őket a legjobb áron beszerezni? (AliExpress, ebay stb..)
Köszönöm előre is a segítséget! -
driv4r
aktív tag
Szia, pont pár kommenttel feljebb volt ez téma, a #34369-34370 között. Engem kivéve itt már mindenkinek van órája az Aliexpress-ről, szívesen segítenek szerintem, főleg ha kicsit specifikálod az igényeid, pl. fazon, típus, funkciók, árszint. Szerintem ne a brand, hanem ezen igények, elképzelések felől induljál, ha pl. Neked pilóta kell, arra van több brand, több modell, több szerkezet, többféle árpont. De ez csak az én javaslatom, többiek gyakorlottabbak itt kínaiban.
-
Bukk900
őstag
válasz bigmasterg #34391 üzenetére
Jól néz ki, hátulról még inkább!
De mit lehet ezzel mérni? -
bigmasterg
addikt
válasz Bukk900 #34392 üzenetére
A külső skálával pulzust.
[link]
+
"Pulsometers and asthmometers work on the same principle to indicate a patient’s pulse or respiration rate, respectively. The scale is typically explained on the dial. For example, it may read “Gradué pour 30 pulsations” or “Graduated for 5 respirations.” The user starts the chronograph and stops it when the indicated number of heartbeats or breaths has been counted. The seconds hand will point to the number of beats or breaths per minute on the scale."A belsőkre még nem jöttem rá.
szerk.: Belső körből a külső, a klasszikus tachymeternek néz ki:
Szerk2.: és ennek a folytatásának tűnik a belső vonal, így nem csak 60ig lehet mérni vele.[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
válasz bigmasterg #34393 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből.
Az Omega speedmaster chronoscope is tudja ezeket, más elrendezéssel és egy plusz telemeter funkcióval.A két legbelső kör itt is a tachymeterhez tartozik.
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
driv4r
aktív tag
válasz bigmasterg #34394 üzenetére
[link] [link]
Csak hardcore nyálcsorgatóknak / kronó rajongóknak, nekem ez az egész pulso- , tele-, tachymeter téma, illetve a megvalósítása mindig is túl zavaros volt. Vagy csak rossz a szemem hozzá:)
Most készülök bezsákolni egy öreg Seiko kronót, azon pl. nincs is külön mp. mutató, illetve egy azaz 1 darab gyűjtője van. -
Bukk900
őstag
válasz bigmasterg #34393 üzenetére
Ezt a belső skálát megtaláltam ezen a három mutatós Merkur órán is... ezt a koronával kell használni? Mert az igen valószínűtlen, hogy akkor érek egy km kőhöz, amikor a 12-nél van a mp mutató.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest