- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
-
Mobilarena
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
prime77
aktív tag
válasz Elektrosokk #25851 üzenetére
Köszönöm a választ, de most valami vicceset írtam?
Vagy röhejes amit írtam?
Pedig próbáltam ügyelni arra, hogy aránylag normálisan megfogalmazzam a problémámat.
Megnéztem a te általad ajánlott parfümöt.
Egy az, hogy 90 ezer forint, a másik pedig, hogy se citrus, se levendula, se sárgadinnye nincsen benne - viszont pézsma, fa, na meg az a bőr - Jézusom, milyen lehet az.
És amúgy is, ezt hol lehet megvásárolni?
Mert én a Douglasben vásárolok mindent, ott ez nincsen sajnos.
Mondjuk egy minta jó lenne belőle.
Egyébként te tudod, vagy lehet tudni miért reformálták meg 2010-ben az illatot, miért cseszték el a Giot?
Miért nem lehet visszahozni a régi eredeti verziót?
Köszönöm előre is válaszodat![ Szerkesztve ]
-
-
prime77
aktív tag
válasz Misogi #25853 üzenetére
Hmmm, nagyon szépen köszönöm a válaszodat.
Igazából szuper volt 14 éven át.
Furcsa, ha egy ilyen sikeres illatot így elcsesznek.
Mindent kiöltek belőle, ami egyedivé tette.
Én hallottam olyat is, hogy nem felelt meg az uniós elvárásoknak, mármint tartalmazott olyan összetevőket.
Kicsit kétlem, na!
Akkor igazából senki nem tudja ezt.
És még az is fura nekem, hogy senki nem tudta lemásolni azt az illatot.
Feltehetően meg van még a régi formula a jó öreg Morillasnál + ő ismeri a titkot.
Biztosan újra tudnák csinálni.
Bizonyos dolgokat egyszerűen nem tudok megérteni, hogy ami csodálatos, minőségi, azt miért kell elrontani?
Ezek a mai illatok - hát egyik vacakabb mint a másik - és egyébként azon illatok meg amik nagyon drágák, na azokkal aztán embert ki lehet kergetni a világból olyan pocsékok.
Itt van ez az Aventus, ami pár évvel ezelőtt jött ki - egyébként ma már az sem olyan szerintem, mint mikor az első formulák elérhetővé váltak!
Szóval sosem felejtem el - 100 ezer forintba került, mikor az emberek többsége 1500 forintért vesz dezodort.
Rendeltem belőle mintát - ami egyébként szerintem jó volt, habár nem az én illatom.
De valahogy érződött rajta a minőség, a kraft.
De a Giot nem közelítette meg az sem.
Ma már az a jó ami drága, nagyban tudják ezzel manipulálni az agyat egyébként.
Mindenhol a minőségtelenség és a silányság - ez a tendencia az egész világon megfigyelhető - persze a mág több profit miatt.
Technológia az van, minőség már nem annyira.
Illatból is van millió, de hogy egy értelmes is lenne - egy klassz aquás, nyárias, citrusos illat.
Na mindegy, köszönöm még egyszer a választ - úgy látszik nem lehet tudni különösképpen az okot.[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz Elektrosokk #25851 üzenetére
rohadtul szerettem, míg tartott a 10ml-s decantom, eléggé finom, vizes illat, vadászom egy maradék üvegre azóta is, hátha...
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
prime77
aktív tag
válasz Elektrosokk #25855 üzenetére
Akkor nagyon köszönöm neked az ötletet!
Olvastalak fentebb, és hát elképesztően tapasztalt vagy valóban a parfümök terén!
Megtudnád még nekem mondani, hogy az általad ajánlott parfümöt eredetiben hol lehetne megvenni?
Vagy esetleg illatmintát rendelni belőle?
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, és elnézést, ha raboltam volna az idődet!
Amúgy nem tudom mennyire vagy ebben is járatos, de anno az Amwaynek voltak parfümjei.
Volt egy illatuk a Bois Des Tropiques - valamikor még gyerekként, 1993-ban kaptam egy ilyet - kis picike üvegben volt.
Na az is valami csudaklassz illatú volt, mondhatni egyfajta Gio előfutár - még az üvegcséje meg van amúgy, és a kis doboza is.[ Szerkesztve ]
-
Misogi
aktív tag
válasz prime77 #25854 üzenetére
Teljesen egyetértek veled, maga az illat még a mai napig is rendkívüli és zseniális. Nem használom, de akármikor érzem valakin, már távolról tudom mi ez.
Esetleg amit tudnék ajánlani hogy próbáld meg ezt: [link] Nem ugyanolyan, másabb, de hátha tetszik.
Ha kapható lenne még az Essenza, akkor azt mondanám hogy arra menj rá, szerintem az volt a legjobb illat az AdG line-ban...vétek volt abbahagyni.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz prime77 #25857 üzenetére
krémmánián nézz körbe, sokan árulnak üveget, mintákat, decantokat, tudsz próbálgatni szépen (vagy a Neroliban személyesen)
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
prime77
aktív tag
válasz Misogi #25858 üzenetére
"Teljesen egyetértek veled, maga az illat még a mai napig is rendkívüli és zseniális. Nem használom, de akármikor érzem valakin, már távolról tudom mi ez."
Itt a régi Acqua Di Gio-ra gondolsz, vagy az Aventusra?
A linket köszönöm, de 2020-ban, mikor kijött ez az illat rendeltem egyet a Notino-ról.
Amikor megjött és kifújtam magamra az illat szúrós és erős volt, leszáradás után meg mint a technokol rapid ragasztó.
Másoknak is mutattam, ők is fújtak belőle, és irgalmatlan rossz volt!
Ment is vissza a Notinak!
Mondjuk én onnan már nem rendelek többé, csak Douglas!
Ja igen, az Essenza - huhú.
Na az olyan volt szinte mint a régi Gio.
Ha kicserélték volna azt a fás jegyet benne citrusosra, akkor az egy az egyben olyan lett volna!
Igen, az egy bomba illat volt, sajnos csak egyszer tudtam hozzájutni - egy 40ml-hez. -
prime77
aktív tag
Szia!
Köszönöm tanácsodat!
Igen, szoktam ott is nézelődni, valóban jó ötlet.
Pár éve amúgy rendeltem az USA-ból "vintage" Gio-t - van kint ismerős.
Ő hozta nekem haza!
Az ebayen persze eredetinek írta az eladó!
Hát nagyon nem volt az, nagyon-nagyon nem - és elment rá 100 dolcsim.
Viszont Húgom kisfiának megtetszett, és ő mondhatni elzabrálta tőlem - hehe.
Manapság már vigyázok az ilyen dolgokkal nagyon - az úgymond vak vételekkel. -
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok!
Emagról érdemes parfümöt venni? Valaki rendelt már esetleg valamilyet? És ha igen akkor mi volt a tapasztalata? Mert, amit kinéztem az jóval olcsóbb, mint máshol. 1 db értékelés van az Emagon erre a termékre és azt írta, hogy kamu parfüm. Más nem derül ki belőle sajnos. A kommentből kiindulva, nem nyerte el a bizalmam. Ha tényleg kamut árul az emag akkor azt, hogyan tudja megtenni? Nem szeretnék kamu parfümöt venni... [Emag Bleu de Chanel] vs [Notino]
Emag: 28560 Ft
Notino: 47220 Ft
Előre is köszönöm/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
-
kk831228
addikt
válasz prime77 #25852 üzenetére
Azt hogy neked nem tetszik csak a dzsio, még nem jelenti azt hogy pocsék a többi illat vagy nem minőségi. Igen van sok olyan ami válztozik az évek során, ez nekem se tetszik, ez nagyban szabályozás miatt. Niche - t meg azért nem szeretik a nagytöbbség, amit leírtál, hogy 1500 ft - os sza... okkal fújkálják magukat. Nem értik, "csak az a jó amit a barátnő /barát használ". Nem is akarnak valami mást, meg nem is tudják kb hogy létezik ez a "kategória". Nagyban hozzáállás kérdése is, ahogy érzem neked hiába ajánlgatnak, mai niche-ből is, úgyse fog tetszeni mert hát mindegyik "pocsék és drága" .
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
prime77
aktív tag
válasz kk831228 #25865 üzenetére
Nézd!
Beszoktam járni a Douglasbe, ott meg lehet tapasztalni egy csomó illatot.
Akárhányszor bent voltam, még egy jó ilattal nem volt dolgom.
Sőt, ahogyan Húgom fogalmazta meg, hogy ha 3000-5000 forintok lennének ezek a parfümök, akkor esetleg megvenné az ember, de nem 30-40 ezrekért, mert ezek egyszerűen nem jó dolgok.
Annyival többet nem nyújtanak, mint az olcsóbb parfümök - de akinek van rá pénze, vegye.
Úgy is megveszik, mert mindig vannak olyan emberek akik megveszik az ilyen drága dolgokat.
A niche parfümökre visszatérve - a Notinotól rendeltem már jó pár ilyen illatmintát, de ezek nem hogy nem rosszak, hanem irtózatosan büdösek voltak - igaz 1 ml-es illatminták voltak.
Amúgy ez a niche kategória túl van hypeolva - nem is kicsit.
Ja, igen, az egykori Gio volt az egyetlen igazán kiemelkedő illat - sajnos tényleg ez van.
Nem hiába az volt a legtöbbet eladott parfüm a világon - ezt nem lehet tagadni!
Klassz lenne még a Bvlgari Aqva is, csak hát kifújod magadra, és szinte alig érezni valamit belőle rá fél órára.
Jó, a bőrödön érződik pár órát, de bassza meg - ne ezt nyújtsa már egy 30 ezres parfüm.
Még annyit.
Ha a szobámban befújom magam mondjuk Gio deoval, vagy Bvlgari Aqvaval, majd kimegyek a szobából és visszajövök 10 perc múlva, olyan mintha senki nem fújt volna semmit.
Mondjuk 1997-ben mikor először vettem 4500 forintért Gio dezodort, mikor a szüleim fizetése olyan 20 ezer forint lehetett, na akkor ha befújtam a deot a szobámba, akkor még 3 óra múlva is érezni lehetett szépen az illatot - a pulcsin meg 3 nap múlva is.
Ma ez pár óra!
Ez azt jelenti, hogy silány és minőségtelen a mai illatipar!
Én még régen egyébként használtam a Brut dezodort, ez ugye 90-es évek közepe, iskolásként nekem az is nagyon tetszett - az igazi Faberge illat.
De klassz volt még a Blue Jeans is, és a Fahrenheit is, bár az nagyon papás illat, de valóban nagyon szuper, és tartós is!
Amúgy most jött a Douglasból rendelésem.
Profumo EDP és Gio dezodor - mellé termékminták.
Valentino és Givenchy Gentleman minta - és basszus szinte ugyanazok az illatok, mármint a Valentino és a Givenchy.
Az összes parfümnek mintha ugyanaz lenne az illata, ez a gyümölcsös rágógumis szarok.
Vegye őket aki akarja, de a tizedét ha érik az eredeti áruknak!
Egyébként a Profumo úgy nyitott, hogy kifújtam, és semmi illat, csak az alkoholt érzed. :-)
Ez volt a nyitás, majd szépen lassan megjön az illat is utána egy 10 percre.
Ilyen ez sajnos, akárki akármit mond!
Arra meg kinek van pénze de őszintén, hogy megveszi a méregdrága 50-100ml-es parfümöket, aztán befújogatja magát, majd kérdezi a környezete véleményét, hogy na milyen.
Mert igazából parfümöt csak így lehet megtapasztalni, vagy 5ml-es sprayzhető illatmintával - ami ritka mint a fehér holló.
De egyébként tényleg, bementünk Húgommal vagy cimbivel a Douglasbe és elkezdtük fújogatni a papírcsíkra a parfümöket.
Már vagy 50-et kipróbáltunk és mindegyik olyan semmilyen!
És a srác, akivel bent voltam, mindig azt mondta, a Gio volt a legkirályabb, ezek ahhoz képest a kert végében sincsenek - ő 500 forintot nem adna ezekért a vacakokért.
Egyszerűen nem jók.
De az emberek veszik, mert neves parfümházak termékei, és mert csak ezek vannak, ilyen egyszerű ez.
A Daciát és a Skodát is megveszik, meg a Suzukit is - minden elfogy!
Nem igaz?[ Szerkesztve ]
-
prime77
aktív tag
Amúgy nem dzsio, hanem Gio!
Bár tudod te ezt.
Egyébként egy szavam nem lenne, de tényleg, felőlem mindenki olyan parfümöt vesz magának amilyet csak akar.
De, hogy miért kell elcseszni egy szenzációs, valamit is érő illatot, ezt sosem értettem.
Amúgy nem csak a Gioval van ez, ahogy a youtubeos parfümös videókat nézem, nagyon sok más illat is a megreformálás szomorú sorsára jutott már, ami sajnos rosszabb lett mint volt.
Jeremy Fragrance is jó pár ilyen parfümre panaszkodott már.[ Szerkesztve ]
-
iatti
aktív tag
válasz prime77 #25866 üzenetére
írod ezt a givenchy gentlemant. ismerted a 90-es évek közepéről valót? kijártunk a bécsi scs-be, ott vettem párszor belőle a douglasban. nekem az volt az etalon. jó tíz éve kijártam fuvarba németbe. gondoltam veszek megint. bekanyartam kifelé menet a douglasba. fújtam magamra, gondoltam majd hazafelé megveszem. még jó hogy nem vettem meg egyből. köze nem volt a régihez, se illatban se tartósságban. azt hittem hírtelen hogy hamis, de utána kezdtem el jobban olvasgatni a témában, és rájöttem hogy éhesek és pofátlanok lettek ezek a cégek. persze ez szinte mindenre érvényes. gyárt itt mindenki mindent, azt sok az eszkimó, és kevés a fóka
-
Azie
őstag
nekem is van ilyen kolléganőm, 2 jó illat létezik számára, az egyik a light blue, a másiknak nem tudta a nevét pontosan
mindegy mi van rajtam, az "büdös pacsulis" - a gourmandoktól a nyári könnyed illatokon át az nehéz oud, tömjénig
én is ezt éreztem, k. mindegy hogy mi, ha nem X, akkor szar
+ mindig meglepődök, hogy aki egy PH szakmai fórumot megtalál, az miért vásárol douglasban"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
duckload
aktív tag
Hali!
Van niche vonalon valami alternatíva ami hasonlít a D&G Light Blue intense hez?
Meg ajánlotok valamit Xerjoff Mefiston kívül nyárra niche vonalon? Eddig nyárra csak light blue intense meg mefisto van, próbálnék még valami kellemes cuccot."Gyöztél felettem, mert az végzetem, hogy harcaimban bukjam szüntelen, de új erővel felkeljek megint."
-
kk831228
addikt
válasz prime77 #25866 üzenetére
Azt hogy bejárkálsz a Douglas-be nem sokat jelent, kb 2 alkalom alatt végig szaglászod ami van, majd bemész 5 év múlva és ugyanazok az illatok fogadnak. (Ha már Douglas akkor Mammut Douglas, ott talán találsz egyediebb illatot is persze az is drága.)
Sok értelme nincs, amikor kezdtem bementem párszor Douglas, Müller stb. Volt egy kettő ami tetszett, de annyira nem volt maradandó, hogy vegyek is belőle. Utána egyszer mentem be Neroliba és ennyi. Onnantól kezdve, kb semmit mondó lett a Designer nagy része amik ezeken a helyeken található. Majd pár év múlva amikor megszagolsz pár niche illlatot másképp fogsz rátekinteni. Nem tudom milyen mintákat rendeltél niche - ből, gondolom Montale vagy Mancera. Montale legtöbb illata nekem is hányinger, sokan meg imádják Black Aoud - ot pl.
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
duckload
aktív tag
válasz tibbike01 #25873 üzenetére
Ez a Blamage kíváncsivá tett. De ez inkább tavasz ősz nem? Nagy melegben lehet sok. Persze csak az összetevők alapján!
Bergamusk on gondolkodtam még lehet ezekből decant lesz!"Gyöztél felettem, mert az végzetem, hogy harcaimban bukjam szüntelen, de új erővel felkeljek megint."
-
kk831228
addikt
Jahh, kb mindegy, minden büdös, hányinger ami rajtad van... "Csakarágumisémelyítős", ha kicsit igényesebb akkor CH Goodgirl, mert szép az üvege...
-
kk831228
addikt
válasz duckload #25876 üzenetére
Blamage nehezebb illat azért, Bergamask "nyáriasabb".
Amouage - Beach Hut, Bracken.
Mefisto után nehéz lesz találni ami könnyedebb illat és hasonlóan "finom" .
MFK Aqua széria, szinte mind viselhetőbb viszont nem is kiemelkedő.
Heeley - Sel Marin is jó kis illatt, csak rajtam illanós nagyon.Aqua Di sale : igazi nyári, de lehet picit sok is már.
-
prime77
aktív tag
válasz kk831228 #25874 üzenetére
Parfums De Marly-kat rendeltem.
Nekem rosszak voltak, de mondjuk Húgomnak tetszett az egyik.
Az igazság az, hogy volt már amúgy olyan, hogy elment mellettem egy faszi, aztán éreztem, hogy de kurva jó illat ez - mopndjuk csak kétszer volt ilyen.
De persze az ember nem megy egy fickó után, és kérdezi meg, hogy ugyan mondd már, mi van rajtad. :-)
Ja, és igazad van, semmi értelme bejárkálni a Douglasba, és tesztcsíkokra fújkálni.
Bőrön ugyanis mindig más az illat.
Egy biztos, hogy én jó illatot nem találtam magamnak.
Annak idején volt a HIS dezodornak a zöld változata, pár 100 forintos volt, olyan 97-98-ban.
Micsoda finom és friss illat volt az, az ápoltság illata.
Ilyenek manapság már nincsenek, vagy csak én nem találok. -
Jhonny06
veterán
válasz prime77 #25850 üzenetére
Már amúgy is akartam ajánlani a Tom Ford Costa Azzurra-t, szóval ha valami tenger-féle vibe-ok keresel, akkor ez szerintem tökéletes, tavaly nyáron is sokat hordtam, most megint beszereztem belőle egy üveget és imádom. Nem olcsó, de a Douglas-ben ki tudod próbálni és webshopokon olcsóbban megtalálod valamennyivel. A tartóssága rajtam brutális, szóval szerintem az 50ml-es is elég. Persze főleg akkor, ha más parfümöd is van és nem állandóan ezt akarod hordani.
Meg amit fentebb ajánlottak és szerintem az egyik legjobb ebben a "tengeres" kategóriában, az a Heeley Sel Marin. Rajtam a tartóssága is teljesen jó.
[ Szerkesztve ]
-
prime77
aktív tag
Na, hát pont erről beszélek én is.
Végre valaki aki emlékszik még milyenek voltak az igazán klassz illatok a 90-es években!
És milyenek most.
Az eszkimós hasonlat pedig nagyon jó.
Szerintem az emberek memóriája borzalmasan rövidtávú.
Nem emlékeznek arra milyenek voltak az igazi jó illatok.
És megveszik az új, megreformált cumókat is, amik már semmit nem érnek.
A név persze ugyanaz.
AMúgy tényleg örülök, hogy valaki egyetért velem.
Nem akarok itt nagyon "pattogni", bizonygatni az igazamat, de én így érzek a mostani parfümökkel kapcsolatban. -
prime77
aktív tag
válasz Jhonny06 #25880 üzenetére
Köszönöm Jhonny a tippedet!
Erről még nem is hallottam, még a youtube-os parfümösöktől sem!
Amúgy már meg is rendeltem egy mintát abból a parfümből, amit tegnap Elektrosokk ajánlott.
Ezt az Ocean Leathert, mert mástól is olvastam, hogy olyan mint a régi Gio, a megreformálása előtt - tegnap olvastam ezt a Krémmánián.
Bvlgari Amarat használtál valaha?
Nekem annak idején ajánlották, de nem jutottam hozzá már, mert az is "discontinued" státuszba lépett. -
kk831228
addikt
válasz prime77 #25879 üzenetére
Nagyon klassz lehetett, de elmúlt, teljesen mindegy kinek milyen az illat memóriája, annyi hogy elmondhatod bezzeg az én időmbe... Annyival jobb volt, hogy volt 10 illat, nem kellett válogatni mindenki azt használta és kész.
Mennyivel rosszabb annak, aki megveszi a reformulráltat most és használja boldogan, te meg emlékszel, hogy "de bezzeg akkor fúhh... " és keresed a 20 éves illatot, ami sehol nincs. vagy ha van akkor 10-szer annyiért adják mint a legdrágább niche illatot...Ocean Leather van a Cherry Garden-be, ugorj be szagold meg. Olcsóbb mint rendelgetni mintát, már ha pesti vagy...
Tf - Costa meg lehet van a Mammut Douglas-be.
[ Szerkesztve ]
-
-
prime77
aktív tag
Először is, fogadd el azt, hogy nem mindenki szeret szinte mindent.
Másodszor pedig, miért ne jöhetne ide fel egy olyan ember is, és szólhatna hozzá a topikhoz, vagy kérdezhetne, aki csak egy jó illatot szeretne magának.
Persze ez az úgynevezett jó illat is egy perszonális viszony az adott parfümhöz- ergo ízlés kérdése.
Gondolom te sem egy parfüm kreátor vagy.
Amúgy hol vásároljon az ember magának?
Mondd már meg nekem úgy őszintén!
Te mindenevő vagy az illatok területén, mások pedig finoman szemezgetnek, és kevés dolognak adnak esélyt.
Én azért jöttem ide, hogy az okosabb, tapasztaltabb parfümösöket kérdezzem a Gio megreformálásáról, hátha ők tudják, hogy miért történt meg.
Meg hátha tudnak tanácsot adni, mi az a mostani illat, ami hasonlít a régi Gio-ra.
Már kaptam is egy tippet, és meg is rendeltem tegnap a Neroliból.
Nincsen ebben semmi ördögtől való.
Vagy talán sznob vagy?[ Szerkesztve ]
-
-
Jhonny06
veterán
válasz prime77 #25888 üzenetére
A 90-es évek parfümjei semmivel sem voltak minőségibbek, mint a mai parfümök. Te kevered a minőséget a tartóssággal, ez elég gyakori jelenség, a kettőnek pedig semmi köze egymáshoz. Régen az atombomba tartósságú parfüm volt a divat, manapság szerencsére nem.
[ Szerkesztve ]
-
prime77
aktív tag
válasz Jhonny06 #25890 üzenetére
Igen, sokkal tartósabbak voltak a 90-es években.
Nem mondom, hogy minden illat jó volt akkoriban, de 3-4 elég tuti volt, köztük a 96-ban kijött Armani Acqua.
Volt még ilyen is, hogy Cote D' Azure, vagy valami ilyesemi neve volt, nekem az is tetszett nagyon.
De akkoriban még suliba jártam, és a Giot meg ezt az Azure-t is egy gazdag jóbarátom apján éreztem először.
Aztán mikor náluk voltam, ott láttam őket a fürdőben, és onnantól kellett nekem a Gio meg ez a Coty is.
Giot tudtam szerválni, de csak dezodorba, de az a szüleim havi fizetésének negyedébe került.
De az illat és a tartósság, felülmúlhatatlan volt.
Nem hiába képesek ma is kiadni egy 1997-es Gio szettért 500-800 dollárt.
Múltkor láttam az ebayen.
Azért az nekem már sok pénz na.
Amúgy köszönöm még egyszer az ajánlataidat, kipróbálom őket! -
Azie
őstag
válasz prime77 #25885 üzenetére
az jön fel aki akar, akkora sületlenségeket spamel, amekkorát akar, 2 napon belül nyomhathat bármilyen témát nyakló nélkül, csak lassan észre kéne venni, hogy nem nyitott a társaság a "régenmindenjobbvolt" vonalra, amit vagy nem értesz, vagy éresz, csak lesz*rod.
A kérdéseidre választ kaptál, teljesen objektíven, de te tolod tovább a talicskát és nem veszted észre, hogy nem a többi 1000 megy szembe a forgalommal.
+ahogy az első posztod kezdted, az sütött belőle, hogy totál képben vagy a reformulationnal, mint olyannal, csak g*ci lusta vagy utánaolvasni a neten.
kb. az első gugli találat leírja, hogy 2 ok van: árak vagy az alkotóelem tiltása.
és gondolom nem meglepő, hogy egy gyártó sem fogja neked megindokolni a piaci lépéseit
hol vásárolj? hát kb bárhol, ami nem a douglas. 2023 van.
szóval az ilyen kérdések alapján vagy trollkodsz, vagy a 90es években ragadtál tényleg."Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Azie
őstag
válasz prime77 #25888 üzenetére
nem tudom honnan ismerjük egymást, elmondod?
semmi hasonlat nem volt a parfümökhöz, konkrétan ladára gondoltam. te gondolod túl ezt a retro vonalat, meg hogy akkor minden szuper volt.
nem, nem volt szuper. az akkori minőségi parfümökkel azok találkoztak, akik a külügyben/mahart/malév stb. dolgoztak. ha ti ilyenek voltatok, akkor örülj neki, szerencsés vagy.
és hogy tisztázzuk, a gio egy jó illat, különleges volt, amikor megjelent, mert a többi designer illat sokkal nehezebb volt. De kb 3 éven belül annyira elterjedt, hogy kb más nem is létezett. ha szerinted jó, hogy bárhova mentél, csak egy illatot éreztél... hát ez szubjektív.
a többség itt szeret megismerni új illatokat, nem egyet hord egész évben, sőt! a mai kor gio-ja a 1million, pont ugyanolyan elcsépelt, mint a gio volt anno[ Szerkesztve ]
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
prime77
aktív tag
Először azt fogalmazod meg, hogy egy különleges jó illat volt, aztán olyan mint a 1 million, ergo egy elcsépelt.
Akkor most melyik?
Amúgy jajjj, ne hasonlítsuk már össze a kettőt - ég és föld!
Amikről meg te beszélsz, hogy az úgymond diplomata családok akkoriban szerencsések voltak - nos az a 80-as évek.
Én konkrétan a 90-es évek közepe-végéről beszéltem, a Gio például 1996-ban jött ki.
Még csak annyit.
Nem egy helyen olvastam, főleg külföldi fórumokon, hogy a Gio még ma is kurva jó, és még ma is a legtöbbet eladott illat a világon - viszont a régi illathoz már nem sok köze van, és rosszabb is annál!
Valamint sokan számoltak be arról is, hogy a vintage verzió - na, azt ha valaki tud olyat szerezzen be magának feltétlen, mert attól mindenki hátast fog dobni - az a non plus ultra.
Egyébként külföldi oldalon sem tudtak sokat mondani arról, hogy miért tették tönkre az illatot - volt aki valóban azt mondta, hogy talán az összetevők miatt változtattak rajta.
Olvastam ezt kb. 7 éve - gondoltam azóta hátha lehet tudni erről többet is - ezért kérdezgettem itt.
Na de már tényleg sok ez, nem éri meg ennyit témázni ezen.
Egyébként engem nem zavar, hogy máson is érzem az illatot, bár én soha nem találkoztam olyan emberrel, aki Gio-t használt volna - kivéve egyet, de az is Olaszországból jött - városom "testvérvárosából" voltak látogatóban a hivatalban, és akkor jegyeztük meg egymásnak, hogy na ez az Armani.
Na, de én itt be is fejeztem. -
prime77
aktív tag
válasz kk831228 #25896 üzenetére
Akármennyire is szarkasztikus és pikírt a diagramod, amit nyilván direkt annak szántál - sajnos az igazságot tükrözi - nevethetsz rajta.
Félre ne értsd, én nem a 60-as évek Magyarországát kívánnám vissza.
Hanem 1995-től mondjuk 2008-ig.
Mindenhogy a legjobbak voltak azok az évek - nyilván ezt nem úgy kell venni, hogy előtte meg utána kurva szar volt.
Persze ez személyes is, de én úgy látom, hogy valahogy 2010 után kezdett elkurvulni a világ, elgiccsesedni és silányulni, amire persze sokan nagyon vevők.
Hiszen nem szeretheti mindenki ugyanazt.
Érted! -
Talala
senior tag
Sziasztok!
Pár szóban tudnátok nekem összehasonlítani Armaf CDNIM változatait? EDT, EDP, Pure Perfume között mi a különbség. Csak a Pure Perfume verziót ismerem, fogyóban és vennék 1 újabb üveggel valamelyik verzióból
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
- Asszociációs játék. :)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Óvodások homokozója
- Hyundai, Kia topik
- Macska topik
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bitcoin topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple iPhone 11 - népalma
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest