Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • musli26

    tag

    válasz Steady74 #64720 üzenetére

    Kipróbálnám én is a Champion kajákat.
    Mindegyiket használtad már?
    Kedvencek?
    Tavaszra felmelegedő vízre melyiket ajánlod?
    Keszeg,kárász,pontyra.

    Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold

  • BogyóBP

    addikt

    válasz saen #64750 üzenetére

    Én is ugyanezt mondtam neki de hát falrahányt borsó. Szóval az is gond volt hogy a sok felszereléssel nehéz is lenne helyet váltani főleg sajnos.


    sasa311: Nekem az volt a bajom vele hogy a két tök egyforma úszót teljesen máshogy kellett kisúlyozni. (hogy lehetséges ez?..lol). Viszont az exner úszóknál meg mindig úgy jártam hogy 2-3 peca után az úszótest szarrá volt verve pergett le róla a festés. Még a drágább pávatoll úszónál is. Ugyhogy most azt fogom tenni hogy vannak ilyen seria walter nagy match úszók szintén 12 grammban amihez természetesen 0grammos slider adapter két fajta antenna( amit tegnap nagyon hiányoltam) jár plusz minden féle csecsebecse. A clarussot csak és kizárolag a masszivnak tűnő törzse miatt vettem meg, de a calibráló szál se ért sokat, az egyiket sikerült egy picit meg is roppantanom ahogy probáltam ki be tologatni.. Volt nálam 5grammos mini match is de azt csúszóra szerelve az életbe nem állt volna be.

    [ Szerkesztve ]

    ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

  • Steady74

    Topikgazda

    válasz musli26 #64751 üzenetére

    A dévérest használom+50% bodorkás. Ha hideg a víz, akkor barnát, ha meleg, akkor a sárgát a dévéresből. Feederre 1 kg dévéres+0,5kg bodorkás+1kg lösz vagy föld elég szokott lenni. Aroma Walter féle brasem aroma szokott lenni kb egy fél flakon (fele vízmennyiség hozzáadása után) meg Sesnas Bremix. Kis marék angolmorzsa és kész is vagy. Keszeg, kárász eszi szépen. Pontyosát nem próbáltam, Szilárd szerint a caprxcarp-pal nyerte az eb címét, és nagyon szereti használni.

  • MurdR

    veterán

    válasz Steady74 #64753 üzenetére

    Valóban ennyire fontos a kajának a színe hűvösebb időben?

    MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

  • hermanyi

    őstag

    válasz MurdR #64754 üzenetére

    víz válogatja . Van ahol igen de a sötét kaja jó szinte bármikor .

    Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

  • freelanced

    addikt

    válasz freelanced #64724 üzenetére

    Üdv!

    Az előző hozzászólásomhoz ha bárkinek szüksége van egyéb kiegészítő információra, netán pontosításra megköszönöm, ha megírja. Netán ha nagy vonalakban ki tud segíteni valaki hogy merre induljak a keresgélésben az is tökéletes számomra.

    Köszönöm! :R

    Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

  • Steady74

    Topikgazda

    válasz MurdR #64754 üzenetére

    hát megmondom őszintén, hogy ennyi tapasztalatom nincs, annyi időt nem töltök a vízparton, hogy igazoljam ezt vagy az ellentétét. Szóval hiszek azoknak, akik tapasztalatuk alapján ezt mondják, de gondolom tényleg vize válogathatja.

  • saen

    veterán

    válasz MurdR #64754 üzenetére

    Én azt mondanám inkább, hogy tiszta vízben számít és hidegben jellemzően tisztábbak a vizek.

  • hermanyi

    őstag

    válasz freelanced #64756 üzenetére

    " Érdeklődnék, hogy volt esetleg mostanában ajánlás kezdő felszerelést illetően, "
    Kezdőnek én spiccbotot javaslok 3-7m es hosszban (víz függő) .
    De mivel a módszert nem írtad igy szerintem senki nem fog tudni normális ajánlást adni .
    Amit nem baj ha tudunk . Módszer, víz jellegzetesége ahol használva lesz (Tó ,Patak ,Csatornák esetleg valamelyik nagyobb folyamunk . És nem utolsó sorban a cél hal .

    Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

  • A Zéé

    addikt

    válasz freelanced #64756 üzenetére

    Milyen módszer, milyen vízen, milyen áefekvésben? Ezek elég fontos infók lennének.

    #64754 MurdR
    Fater a stégjén csak fekete kajával etet, télen-nyáron. Egy volt tőzegbánya tó, fekete a talaj, a víz is elég sötét, ha nem kavarja fel a szél.
    Nekem a Sződligeti kísérletezgetéseimből az jött le, hogy a sötétebb kaja jobban ott tartja a halat. Próbálgattam ott spiccbottal egy időben, hogy etettem egy sötétebb, meg egy sima etetést ugyanabból a kajából. Pesten már majdnem fekete, homokos talaj volt a kertben, én télen-nyáron sötétítettem vele a dunai, vagy keszeges kaját.

    #64753 Steady74
    Te honnan veszed a kajáit? Én még egy horgaszboltban sem láttam :/

    Just a simple Lineman...

  • WarninShotZ

    tag

    válasz A Zéé #64760 üzenetére

    Energofish partnerboltokban szerintem van majdnem mindenhol. De pl vecsésen a oecaplázába van 100%.

    SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21

  • Aflamin

    tag

    válasz freelanced #64756 üzenetére

    Üdv!
    Én, az újrakezdő azt mondom, hogy olyan felszerelést vegyél kezdőként, ami itthon is könnyen pótolható, nem drága és jól használható.
    Pergető téma: nekem 2 felszerelésem van, egy UL Wizard Street Fishing (228cm, 2-10g) 3000-es Cormoran orsóval, meg egy medium-heavy DAM Yagi Cast (220cm,15-53g) Abu Garcia BMAX3-L multiorsóval. Van még egy 5m-es bolognai botom is felszerelve, ha majd úszozásra adom a fejem.
    Külföldről csak akkor rendelj ha tudod mit akarsz!
    Majd a többiek biztos adnak jó tanácsot!

    [ Szerkesztve ]

  • horcsog

    tag

    válasz Spoon16 #64740 üzenetére

    Pakstól lefelé horgászom a Dunán. Nem járok a pesti szakaszra. Olyan folyóvízi békéshal ami nem szereti a kenyeret nincs szerintem, vagy beteg. :) Az nem baj ha raksz hozzá pirított darált kenyeret is , de az áztatott megint máshogy viselkedik és más ízű stb , ragaszt is valamennyire. Ha többféle kenyeret raksz hozzá pirított áztatott még jobb lesz a kajád. A kenyérrózsát nem csak viccből mondtam mert tapasztalatom alapján kb úgy 2000-es évektől elég nehéz olyan kenyeret venni ami jó kenyérrózsának. Mindegyik jó valamilyen szinten frissen de ami igazán jó olyan 100-ból 1 se. :) Érdekes korábban egyféle kenyér volt a boltban vidéki kisvárosban de az pont jó volt enni is és frissen kenyérrózsának is. Hová tűnt itt a nagy bőségben nem tudom. :) Mondjuk mi már régóta otthon sütünk kenyeret nem a halak miatt hanem a kenyerek minősége miatt amit lehet venni. Szinte nincs kovászos kenyér szinte mindegyik ez a felfújt valami de ez más téma. :) Ma is olyan kenyérből ettem amit szombaton sütöttem kb 10-15 deka bőven laktató volt és az állaga kb olyan volt mint szombaton . Nem teljesen de nagyon közel hozzá 4 napos kenyér. Lényeg a lényeg én a helyedben zúdítanám be a kenyeret a vízbe még ha földdel összekeversz áztatott kenyeret és azt begombócozod nem lesz egy utolsó kaja folyón vsz. Minden nélkül .

    [ Szerkesztve ]

  • A Zéé

    addikt

    válasz WarninShotZ #64761 üzenetére

    Pesten a Kiscellibe meg a Kalandba szoktam járni, ha nem Walterbolt, mindkettőben vannak ET cuccok, de Champion kaját sehol sem láttam sosem. Zalaegerszegen sincs egyikben sem, vagy legalábbis nem láttam. ahova szoktam járni, pedig itt is vannak amúgy Energo-s cuccok. :(

    Ki szerettem volna próbálni már régebben, de akkor úgy néz ki nincs más, mint a webshopos rendelés.

    Just a simple Lineman...

  • hermanyi

    őstag

    válasz horcsog #64764 üzenetére

    Dunára 3 liter csonti 6-8 kiló kavics ragasztva . nem kell tulspirázni .

    Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

  • MurdR

    veterán

    Köszi srácok, rápróbálok a feketére.

    MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

  • horcsog

    tag

    válasz hermanyi #64766 üzenetére

    Kenyérrózsával nem is horgászol soha? Van azért olyan nap mikor jobb az élőcsalinál vsz. Nem mondom , hogy azzal olyankor nem lehet fogni de a kenyeret jobban eszi valamiért időnként. Vagy a gilisztát mint a csontit olyat is szoktam néha tapasztalni. Lehet könnyebben észreveszi azért vagy a fene tudja. Méretben is szelektálhat vsz van olyan is jó kenyérrózsa vagy egy egy úsztatás trágyagilisztával, vagy bankot robbantani harmatgilisztával néha ugyanazon az etetésen egész más méretű halak kezdenek jönni.

    [ Szerkesztve ]

  • hermanyi

    őstag

    válasz horcsog #64768 üzenetére

    hagyományos kenyér rózsát nem használok . A franciák találmányát viszont igen . Efektive kenyér az is ,csak nem jön le a horogról .
    Gilisztát szoktam ,sőt ha marad versenyről akkor a kajába is vágom Nagydunán .

    [ Szerkesztve ]

    Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

  • horcsog

    tag

    válasz hermanyi #64769 üzenetére

    Ismerem horgászkenyér vagy mi a búbánat soha nem ázik le kb. Lehet a régi emlékek miatt de nekem a kenyérrózsa szimpatikusabb és más is a kettő. Friss jófajta kenyérből az pont a nagy dévéreknek van kitalálva. :) Vagy paduc mennyire szereti. Csontit ilyen mennyiségben nem szoktam használni szerintem 3 liter csonti nekem egy évre elég kb. :) Használnék többet csak ne mérnék ilyen drágán. 200 Ft lenne a reális ára literenként nem egy kis dobozkának.

    [ Szerkesztve ]

  • joe979

    aktív tag

    válasz hermanyi #64766 üzenetére

    És akkor nem kell csodálkozni, miért van annyi géb :D Amit beraksz anyagot a peca alatt, abban a pillanatban le is ikráznak a kis hecik ;]

    Szissz

  • hermanyi

    őstag

    válasz joe979 #64771 üzenetére

    Géb es részen nem ragasztok csontit :D pecázni szeretek nem gébezek :D Egy nagydunai peca nálam ha etetőanyagozom az kb 25 liter . Ha csontizom akkor 2-3 liter + a kavics . Ezzel a mennyiséggel elvagyok 4 max 5 órát , de annyi elég is bőven.

    horcsog : igen az . És szerintem nincs különbség . Tömény félig sütött kovász .

    [ Szerkesztve ]

    Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

  • horcsog

    tag

    válasz hermanyi #64772 üzenetére

    Azért ázik le nehezebben mert nyersebb. De kinyílik úgy mint a friss kovászos kenyérből ami rendesen meg van sütve ? Amit én használtam az nem ázott le de nem is lett olyan lágy mint a friss kenyér mikor vizet kap más volt az állaga , nem nyílott úgy szét mint az "igazi". :) De nem tudom az milyen márka volt elég régen próbáltam.
    Egyszer volt szerencsém olyan horgászkenyérhez is amit alig lehetett tépni. Nem ázott le de olyan volt mintha valami szintetikus szálakból lenne. :) Még most a horgon lenne valószínű de nem sok köze volt a kenyérhez. Mintha beledaráltak volna egy műszálas ruhát olyan volt. :) Biztos jó volt az is valamire de kenyérrózsának nem.

    [ Szerkesztve ]

  • hermanyi

    őstag

    válasz joe979 #64773 üzenetére

    Sóderesen szoktam Csontit ragasztani , kövezet részen nem használok max negyed vagy fél litert .
    Hál istennek nem boltba veszem az élő anyagot igy elviselhetőbb .

    Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

  • freelanced

    addikt

    válasz hermanyi #64759 üzenetére

    Köszönöm a válaszod!

    A horgászmódszert illetően örömmel venném ha esetleg lenne kedve valakinek bővebben beszélni a témáról. Mármint nyilván elolvastam az összefoglalót, de az nem teljesen derül ki sehonann, hogy egy kezdő horgász ugyan hogyan kezdi a dolgot, milyen horgászmódszert választ, vagy ha nincs konkrétan kezdőknek javasolt módszer, akkor pedig milyen szempontok alapján válassza meg a horgászmódszert.

    A víz jellegzetessége szintén egy olyan dolog, hogy nincs kőbe vésve egyelőre. Nem tudom Budapest és vonzáskörzetében ki hova jár, mit ajánl, egyelőre nem ismerek konkrétumokat.

    Botor módon azt feltételeztem, hogy létezik "univerzális" bot, ami ugyan mindenre nem jó, de szinte mindenhol használható az itthoni vizekben, erre arra, nyilván a kifogható halak fajtáját korlátozni fogja. Viszont ha jól értem ilyesmi nem nagyon létezik, tehát kezdőként sem tudom megúszni egy bottal, nem tehetem meg, hogy nekiindulok kirándulni, netán bottal a "kezemben" aztán megállok valahol és használom, sem pedig azt, hogy kinézek egy folyót, patakot, tavat ahova aztán elkirándulok horgászat céljából, mert nagy valószínűséggel szükség lehet teljesen más horgászbotra, a más horgászmódszer miatt. Az persze logikus, hogy egy-egy bot méret szempontjából erősen limitál, de reméltem, hogy a közepes példányok foghatóak egy-egy bottal.

    Ilyen szempontból akkor lehet, hogy csak javaslatra, ötletekre lenne szükségem, hogy mivel kezdjem. Nyilván több szempontot is figyelembe lehetne venni, akár azt, hogy a ponty egy meglehetősen elterjedt és horgászott hal itthon, ha jól rémlik a rekordot is itthon fogták. Ezek alapján elindulhatnék ezen a vonalon is de úgy vélem, hogy a tapasztaltabb kollégák jobban ki tudnak ilyen téren segíteni, hiszen nem biztos, hogy amit én tapasztalatlan fejjel jó útnak látok az valójában az.

    A másik ennek kapcsán felmerülő kérdésem az, hogy vajon így mennyi botra van szükség minimálisan egyfajta rugalmasság kialakításához, amivel több helyen is megkezdhető a horgászat.

    Hogy röviden válaszoljak a felvetett problémára, egyelőre sem hal, sem pedig konkrét helyet, nem választottam, így ezekre nehezebben tudok a fentiektől eltérő választ adni, hasznosnak találnám ha a közelben lakók, esetleg azok akik ismerik a környéket sűrűn járnak erre tudnak javsolni valamit.

    A Zéé

    Köszönöm a te válaszod is, vélhetően a fenti nagyjából megválaszolja, ha túl terjengős az utolsó bekezdés is választ ad lényegében, rövidebben. :K

    Aflamin

    Köszönöm a te hozzászólásod is, megnézem az ajánlott botokat.

    _______________________________

    Általános infó:

    Amit meg tudok válaszolni, az az árfekvés, első körben 20-30.000 Ft-ot szánnék a botra, nyilván ha olcsóbban is kijön nem bánom de nem szeretnék rossz minőségűt venni, a silány minőségből fakadóan pedig rövid időn belül újat vásárolni. Így ha a fenti keret nem elégséges maxmimum később veszem meg, félreteszek még rá.

    Orsó terén ahogy olvastam, hallom szintén nem érdemes túl olcsót venni, így oda is hasonló kerettel, 20-30.000 Ft-al számolok, a bothoz írtak rá is érvényesek, mind az alsó mind a felső keretet illetően.

    Ha bármi kimaradt volna, bármilyen infóra szükség van írjatok nyugodtan, illetve köszönöm mindenkinek a segítségét a témában! :K

    Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

  • szgzuri

    csendes tag

    Ma délután úsztattam egyet a Dunán, de nem volt kapásom. Remélem majd legközelebb.

  • joe979

    aktív tag

    válasz hermanyi #64775 üzenetére

    Nincsen ezzel semmi gond, mert tök jó dolgokat megosztasz velünk, összegek , technikák, és egyéb szép dolgokat. Jobban belelátsz, ebben mozogsz .. és ez tök jó . Csak ezen a szinten a peca amiben benne vagy , az sokaknak hajmeresztő és akkor hol van a profi szint, ami gondolom évente bele tud menni 10+ millába simán a szezon hanem sokkal többe .... :R

    Szissz

  • hermanyi

    őstag

    válasz joe979 #64778 üzenetére

    Én csak egy mezei hobby pecás vagyok semmi több . Versenyek egy része az engedélyem miatt kötelező . Olcsó belépő szinttel kezdetem én is ,csak egyre több ismerős lett a vízparton (válogatott kerettagok is idővel ) és volt szerencsém kipróbálni az ő általános és néha verseny cuccaikat is . Igy szembe ötlőtt a 2 felszerelésbeni különbség ,mind kényelemben mind használati és élvezeti értékben (verseny cucc ritkán élvezetes) . Vásároltam prémium termékeket is de nem tetszettek ,vagy nem álltak kezemre . A jelenlegi cuccaimmal viszont (rakost leszámítva ) 100% ig elégedett vagyok . Tudom nem olcsók de ezek megtetszettek . Hál istennek ma már megtehetem és amig nem igazán addig volt segítségem amiért a mai napig hálás is vagyok .
    Visszatérve nem biztos ,hogy mindenkinek a profi felső kategória csúcsa a jó . Azok nem nagyon torelálják a hibát ,és az akkor bizony nem olcsó, és lehet ,hogy kézre se álnak az illetőnek . Én nagyon szívesen oda adom szinte mindenkinek kipróbálásra amim van ha odajön ,hogy had nézzem már meg vagy próbáljam ki ha lent vagyok a vízen .
    Az ,hogy meg kinek mennyibe van a peca azt mindenki saját maga dönti el ,hogy mit tud és mit hajlandó rá költeni . Nekem tavaly szerintem 7 számjegyű volt , de abban volt 1 OB is ami önmagában brutálisan drága .
    Én azt vallom ,hogy mindenki próbáljon ki ha tud felső közép vagy netán tan felső kategóriás cuccokat ,hogy megtudja ,hogy mi a különbség . És onnantól rajta áll a dolog ,hogy vesz 3-4 Dart színvonalú dolgot vagy a 3-4 bot árából egy felső közép kategóriásat .

    freelanced Ha életedben nem pecáztál akkor az alapok kellenek . Spicc bot és tessék nekiállni snecizgetni kis keszegezni ,idővel a ponty kifogása sem lesz reménytelen vállalkozás vele . Megtanulsz kötéseket és az alapokat. A spicc botozásban szinte minden benne van . RSD rengeteg csatorna mindenhol eredményes tud lenni . Javasolt bot hossz 6m . Ha pontyozni szeretnél elkezdeni akkor a feeder mást nem tudok ajánlani . De az nem az én reszortom ebben a csoportban .

    [ Szerkesztve ]

    Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

  • A Zéé

    addikt

    válasz freelanced #64776 üzenetére

    Ha még sosem horgásztál, akkor nehéz az elindulás valóban.
    A legelterjedtebb békéshalas módszer ugye a feeederezés.
    Egy 20k körüli Medium-Heavy bot 360 cm hosszban és ilyen 100g körüli dobósúllyal jó mindenes.
    Pl. A Nevis Vanity Carp feeder 40-100, vagy 45-120g dobósúllyal (vagy ugyanez más színben, ByDöme Power Fighter márkával, 1,5 árszorzóval), hozzá egy 5000-es ByDöme orsó (mondjuk én 4000-est használok ugyanekkora botra, de a trend nem ez :D )
    Ezzel elvagy a tavak 99%-án, formapontyok remekül foghatóak vele, de nem ezzel megyünk célzottan a 10+ -os halakért, és a Nagy Dunára se kell gyakran leülni vele (bár ez is hely és vízállás függő).
    Úszózni is jó móka, meg érdemes is próbálkozni vele, de a match módszer eléggé bonyolult tud lenni. Ha nem ezzel akarnál kezdeni, akkor egy olcsóbb 5 méteres spiccbot pont megfelelő. Mondjuk egy Nevis Torrent, vagy Patriot. Ez eléggé korlátoz távolságban, de egyszerű és eredményes módszer.
    Ha mégis match, akkor egy 390-es Nevis Whisper Carp Match bot jó opció elsőnek. Hozzá egy 4000-es sekély dobos orsó. Ez megint egy olyan bot, amivel az állóvizek nagy részén eredményesen el lehet horgászgatni, megkötésekkel még a Dunán is.
    Bojlizáshoz nem értek, olyan botot nem tudok ajánlani :D
    Pergetés az nehéz dió, az tényleg elég "technós" módszer, ahány víz és halfaj, kb. annyi bot kellene :D Általános dobósúlyt, hosszt és botot nehéz mondani sajnos. Nekem az ilyen mindenre egész jó, de semmiben sem kiemelkedő botnak talán 213 cm hosszú, 7-25g-s Pontoon21 Gad Gancho bot vált be a leginkább. Inkább wobbleres bot, de 10 g-től felfelé azért jigelni is lehet vele. De ezzel pl. domolykózni, sügerezni nem kell :) Erre egy 3-15g körüli bot jobban való, de ezzel meg a sodrásban, meg nagyobb wobblerekkel nem kell horgászni, szóval...
    Kell még merítő, táska, meg egy halom csetresz, ezekre kérj segítséget eladótól. De amúgy bot, orsó vásárlásban is lehet, hogy érdemes hagyni magad rábeszélni valamire.

    megjegyzés: nem Nevis ügynök vagyok, és majd mások biztos mondanak nagyon más botokat is, de szerintem ezek a nem a legolcsóbb Nevis botok ár-érték arányban teljesen rendben vannak. A nagy átlag magyar igényeknek megfelelően vannak kitalálva, vállalható áron, korrekt minőségben. Kiindulásnak teljesen jók, és kezdő pecásként nem hiszem, hogy észreveszed a különbséget egy drágább cucchoz képest. Lehetne venni finomabb botokat is, de nem biztos, hogy érdemes, ha egyedül vagy, nincs melletted valaki tapasztaltabb, aki segít, figyel, terelget akció közben.

    Első körben ne erőltesd az egyszerre 2 botos horgászatot, felesleges. De az nem árt, ha van legalább 1 fenekező (feeder, vagy bojlis) és egy úszós (spicc, vagy match) bot a táskádban.
    Pestiként meg érdemes lenne valamelyik Walterlandot megtámadni, aztán segítséget kérni. Nekem a Dunakeszivel van tapasztalatom, ott 10-ből 8x egész segítőkészek az eladók, és nem mindenáron a saját márkásra, vagy a lehető legdrágábbra akarnak rábeszélni.

    Just a simple Lineman...

  • BogyóBP

    addikt

    Sziasztok. Valaki pecázik FOX MATRIX AQUOS ULTRA-X FEEDER 3,6M 70GR bottal? A blank vastagsága érdekelne mert ahol meglehetne nézni természetesen nincs készleten :D Ezek az ilyen hüvelykujjvastagságú törzsblank botok nem érdekelnek, én a vékony botok híve vagyok. Van is egy 90g os korum feederem de azt annyira nem szeretem. 70-80g dobosulyba nézelődök de kb semmi jót nem találni. Láttam egy tubertinit ami tetszett Tubertini atrax de van egy hülye osztás az eva nyélben amit nem pontosan értek miért van de egyre több boton látni. A Delphing eket meg se néztem illetve még ezt a Linda(Leeda) márkát néztem de erről gőzöm sincs kicsoda micsoda..

    [ Szerkesztve ]

    ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

  • KunEmber

    senior tag

    Haligali!

    Tegnap este nem volt erőm írni, bepótolom most. RSDn voltam, szokásos helyen, de most nem tetszett, rettenetesen szendvedtem. Jó hír az, hogya folyó az beindult és leheett kicsit, nagyot, még nagyobbat fogni.

    Főbb megoldott problémák:
    - 20as kosár mindig arrébb pattant, miután kiesett belőle az etető. Nagyjából 6-8 értelmetlen bevágás kellett, mire rájöttem, hogy nem hal. 30as kosár fel, de azzal nem tetszett semmi, nyűgös voltam, meg valahogy nem a sodrás volt a hiba. Aztán rájöttem, hogy a bot spicce maximum 5-8 fok eltérésben a dobáshoz képest és egyszerűen túlfeszítettem annyira a zsinórt, hogy amikor kibomlott az etető, elhúztam a kosarat. Mikor erre rájöttem, olyan 30 fokra növeltem a bezárt szöget és onnantól a 20-as kosár tökéletes volt.
    - annyira gyorsak voltak a kapások, hogy sokszor esélyem nem volt (75 cm előke), kézbe kellett vennem a botot.
    - kézbe vett bot egy székben, ami messze van a víztől, egy halál. Kell vennem ládát, hogy pukkadna meg aki ezt az egész keszegezést kitalálta.
    - RSD és social distancing: esélytelen. Oda jönnek, kérdeznek, gyerekeket halat akarnak simogatni, kutya majdnem feldönti a botot, hattyú kimászuk a vízből, meg akar enni, patkányok tömkelege... nah, volt baj tegnap ;]
    - ennek ellenére délután 15:40től egészen este 7ig lehetett lehetett fogni. Jött sok apró keszeg, hatalmas géb (majdnem akkora mint a tenyerem), gyönyörű bodorkák és nagy dévérek (RSDn értsd 40 dkg) is.
    - nem misztifikáltam túl, decathlonos etangot és decathlonos gooster 4x4 apróhalas etetőt kevertem + egy doboz csonti és pinki.
    - Walter Racer 330LQ: én szeretem azt a botot, jól teljesített most is.

    Egy szóval melós peca volt, de élveztem.

    [ Szerkesztve ]

    http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

  • hermanyi

    őstag

    válasz BogyóBP #64781 üzenetére

    Leeda wichwood map 1 cég. Leeda a fő. A horgászat belépő és alsó közép kategória Angliában. Map közép és felső kategória, wichwood pedig a nagyhalas márka. Nem durung botok. De 2 részesek így a szállítás sokaknak nyüg.

    Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

  • Mexbacsi

    tag

    Sziasztok!

    Épp vásárlás előtt állok és a kosaramban van már egy OKUMA Longbow LB60 orsó, amihez kellene nekem egy 390-es bot, de tanácstalan vagyok. Haldorádón nézem, mert elég jó áron van ott az orsó most. Nincsenek extra igényeim, sima method feederezéshez kellene bot, de nem tudom mit lenne érdemes úgy 20 körül hozzápasszintanom.
    Tudnátok segíteni? Vanityt néztem, de csak xxh van azt meg nem használnám ki.

  • Atis45

    aktív tag

    válasz freelanced #64776 üzenetére

    "egy kezdő horgász ugyan hogyan kezdi a dolgot"
    Szerintem legtöbben úszózással kezdtük, Spicc bottal, bár nekem annó bambusz botom volt de szerintem páran még horgásztak bambusz bottal itt a fórumon. Utána kaptam egy gyűrűs botot orsóval, és azzal is úszóztam. De ez már nem mai történet.
    Ha még nem voltál horgászni, akkor szerintem érdemes lenne valakivel kimenni pár alkalommal horgászni (ha van rá lehetőséged), hogy mégis milyen az egész történet, mi minden kell a horgászathoz, és hogy egyáltalán be jön-e neked ez az egész, még mielőtt bele fektetnél pénzt. Úgy kipróbálni a horgászatot, hogy milyen pl kint ülni a vízparton órákig, netán kapás nélkül.

    [ Szerkesztve ]

  • galervin93

    őstag

    válasz Sungoo #64785 üzenetére

    Így elsején, ja... :D

    ---

    Sziszi kajáját Pesten a Duplakukacban (Köki mellett) lehet kapni, én is szoktam venni. A két keszeges tényleg nagyon jó kaja, nincsenek agyon aromázva. Meg van valami nagy szemű sárga, na az is baba ha kárász-ponty a célhal meleg(ebb) vízben.

    ---
    Haver tegnapelőtt nagyon pontyot akart fogni, elmentünk Gyálra, persze betlizett szegény. :N Én meg kárászoztam egy jó methoddal, pici kosár, Aqua uni, mini pelletek, és kipróbáltam a mono előke + szakáll nélküli horog + csalitüske fonott zsinóron szerkót, ami kompatibilis a versenyszabályzattal, és azt kell mondjam, nem tudom eddig miért nem így használtam ezt a módszert. :K A mono előke még ha vékony akkor se gubancolódik, de mivel a tüske fonottra van kötve a csali szépen szabadon mozog. Jó kis pörgős peca volt, néha kell ilyen is. :)
    Ha lesz időm akkor meg ma kiszaladok a Dunára, összekotyvasztottam 10 liter kaját, szívem szerint úszóznék, de lusti vagyok, elsőre marad a feeder, aztán möglássuk. :))A víz minimálisan árad, és tegnap délután elérte, sőt meg is haladta a mágikus 10 fokot. Hurrá. :)

    [ Szerkesztve ]

    Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

  • saen

    veterán

    válasz freelanced #64776 üzenetére

    Akkor az én véleményem.

    Nagyon fontos, hogy eldöntsd, hogy melyik fajta horgászat jön be neked, melyik halfajok érdekelnek. Mindenre nem lehet horgászni, csak szétforgácsolod magad, de sose leszel igazán sikeres. Persze ez nem azt jelenti, hogy soha nem lehet másra horgászni, mint a kedvenced, de kell egy fő csapásirány. Szóval békés vagy ragadozó halak a kedvencek? Ha ez meg van akkor azt is el kell dönteni, hogy sok halat akarsz-e fogni mérettől függetlenül, vagy hajtod a kapitális példányokat.

    Azt azért érdemes tudni, hogy a hazai horgászat alapvetően a békéshalakról, azon belül is elsősorban a pontyokról szól. Erre a legkönnyebb horgászni, mert szinte mindenhová tolják a pontyot ész nélkül. A ragadozóhalas téma az nehezebb dolog, mert azt nem lehet csak úgy telepíteni és kell hozzá a nagy víz és ez limitált itthon. Ráadásul túl népszerű a lehetőségekhez képest, így kezdőként ez azért nem lenne egyszerű pálya.

    Én azt javaslom, hogy nézz sok horgászfilmet, ha van ismerős járj ki vele pár alkalommal és döntsd el, hogy a horgászat melyik része érdekel. Helyetted ezt senki nem tudja eldönteni. Persze egy döntés nem végleges, lehet variálni is, csak kezdésnek nem érdemes túl sok módszerbe belevágni, mert nagyon drága lesz.

  • Zoli bácsi

    őstag

    válasz Mexbacsi #64786 üzenetére

    [link] Például.
    Vagy a Pro method feeder sorozat, kissé drágábban.
    Esetleg rendelj máshonnét, az orsót is megkapod máshol olcsóbban. Esetleg keress olyan helyet, ahol kapsz kifutó szériás Longbowot, úgy keresd hogy pótdobbal. :K ;)

    Szerk: Körülnéztem közben, tényleg jó áron van az Okuma, nem láttam olcsóbban. Mondjuk Walternál is ennyi, Horgász_zónában is.....Tényleg azt javaslom, kérdezz rá, ahol pótdobos van, onnét rendelj. Nem a pótdob a lényeg, rossznyelvek szerint az új sorozatnál nem csak a dobon spóroltak.... :O

    [ Szerkesztve ]

  • balou84

    csendes tag

    válasz Zoli bácsi #64790 üzenetére

    Pótdobos LB60-at már nem igazán árulnak, ahol az van még a honlapon készleten ott sincs már. :(

  • Mexbacsi

    tag

    válasz Zoli bácsi #64790 üzenetére

    Power Fighter Feeder 390MH lett végül és megvettem ott az okumat. nem vagyok annyira profi (sőt), szerintem nekem bőven elég lesz. Később, ha fejlődöm úgyis váltani fogok kategóriát, ott meg már drágább minden.
    Most pl egy nevis primus 390es van és carpfighter lcs 6000, amivel semmi bajom. Szóval nem nagyok az igények még. Köszi az utánajárást és segítséget :) :R

  • freelanced

    addikt

    válasz hermanyi #64779 üzenetére

    Köszönöm a válaszod!

    Spicc botra esetleg tudsz ajánlani konkrét modellt, márkát, hogy merre érdemes nézelődni?

    A Zéé

    Köszönöm a részletes válaszod!

    Erről a botról mi a véleményed, véleményetek? Okuma Custom Black Feeder

    Illetve köszönöm az ajánlásod bot, orsó terén is, így kicsit könnyebb lesz elindulni mind Feeder, mind spiccbot és pergető terén.

    Az egyéb kiegészítők kapcsán márkában vállalható általánosságban bármi vagy azért itt is résen kell lenni?

    Abszolút egyetértek egyébként, első körben én sem szeretnék a legdrágább botok felé menni, sőt, ki szeretném tapasztalni a dolgot.

    Viszont akkor vélhetően ez lesz az egyik legjobb elindulási módszer, a spicc botot hermanyi kolléga is javasolta, így vélhetően egy spicc egy feeder egész sok mindenre elég lesz, ha nem is veszem meg egyből a kettőt, felírom a listára mindenképp.

    A dunakeszi Waterland lényegében útba esik, opció lehet, köszönöm a javaslatot, ha időm engedi benézek.

    Atis45

    Köszönöm a te válaszod is, úgy tűnik elég sokan horgásztak spiccbottal az elején. Sajnos nem nagyon van ismerősöm aki horgászna, vagy érdekelné a dolog, bár a neten egész jó videók vannak de azért nem az igazi. A befektetett pénz kapcsán pedig szintén jó lehetne a használt ha érdemes, abból ki lehet szállni jobb esetben viszonylag kis veszteséggel.

    saen

    Köszönöm, hogy leírtad a véleményed.

    Valóban, én is erre jutottam, csak ugye számomra az jelenti a nehézséget, hogy nem ért konkrétan olyan hatás, vagy nem motivált olyan személy ami / aki miatt elindultam volna az egyik vagy a másik irányba, emiatt viszont az érdeklődési köröm elég széles, mondhatni minden halra szívesen horgásznak előbb vagy utóbb, mind érdekel. Ettől függetlenül egyet értek, valóban nem lenne ideális mindenre egyszerre. Ami mindig is érdekelt ha valamit muszáj mondanom az a pisztráng, de vélhetően nem optimális ezzel kezdeni és mivel mondhatni ritka sok utazást is igénybe venne így nem is említettem ezt, nekem is ideálisabb lenne elsőként egy-egy közeli hely, viszonylag könnyen elérhető cél.

    A válaszod mindenképp hasznos, több helyen is olvastam illetve tanácsolták a pontyot, illetve te is megerősítetted, attól függetlenül, hogy érdekelnek a ragadozóhalak nagyobb esélyem lesz könnyen elindulni a békés halak irányába így talán célszerű arra mozognom első körben.

    Horgászfilmek terén van esetleg olyan amit szívesen ajánlanál?

    Nem is vártam, hogy helyettem döntsön bárki, viszont azok amiket leírtak most itt hasznosak és segítenek abban, hogy én döntsek a kérdésben, mert sok olyan dolog is elhangzott amit ebben a formában nem szednek össze egy leírásban. Illetve sok esetben külföldi oldalakat olvasgatok de ott is nagyon más tud lenni az ajánlás, valami oknál fogva eddig bármit néztem 198 - 213 cm körüli Medium pergetőbotot (spinning) javasoltak kezdésnek, ami viszont teljesen az ellentéte az itt kapott ajánlásoknak, ami feltételezem az adott víztömegek, halfajták eltéréséből, sajátosságából adódhat, mert szinte senki nem ajánlotta pergetőt itthon eddig kezdésképp.

    Első körben egyébként azt mondanám, hogy inkább több halat szeretnék fogni, mintsem nagy méretűeket. Nyilván jó lenne komolyabban űzni, nagy halakat fogni, de úgy vélem kezdésnek ez nem ideális, inkább vagyok híve a fokozatos kitapasztalásnak, illetve azért valahol a több fogás sikerélmény terén is többet tud nyújtani, legalábbis abból kiindulva, hogy vélhetően egy nagy halnál több faktor is számításba jöhet ami a sikeres és sikertelen fogás közötti különbséget jelenti.

    Általános kérdések:
    Érdemes használt termékeket is nézni, azokban gondolkodni?

    Illetve költség terén mivel lehet számolni, milyen konstrukciót javasolnátok? Az állami jegyről tájékozódtam már, de azt egyelőre jegy hiányában nem látom a rendszerben, hogy egy-egy adott területre mennyibe kerül a jegy, milyen konstrukciók vannak.

    Maga az engedély illetve az azt követő költségek sem teljesen egyértelműek:

    Horgászkártya - 2200 Ft / 5 év
    Horgászokmány tok - 600 Ft
    Állami horgászjegy - 3000 Ft / Turista horgászjegy 2000 Ft
    (Itt például nem világos, hogy ha turistajegyet vált az ember annak árát be tudja váltani állami jegy vásárlásakor végül vagy sem? Egy kolléga mintha említette volna itt, hogy igen, de múltkor kérdeztem a központi számon ahol azt mondták nem, illetve állítólag turista jeggyel a jegyárak is drágábbak.
    Horgászvizsga - Ingyenes
    Fogási napló - 300 Ft
    Egységes szövetségi hozzájárulás - 2000 Ft

    Egyesületi tagdíj - Minimum 2000 Ft
    (Ez ismét nem teljesen világos, van ahol ezt látom van ahol 42.000 Ft-ot látok új belépő tagok esetén, netán a Tagfenntartó díjat kéne nézni? Szintén van ahol 8000 Ft-ot találtam az állami jegyre egy adott egyesület weblapján.)

    Alapjáraton ezek alapján minden együtt körülbeül 10.000 Ft körül kellene, hogy legyen. No de mennyi az annyi? Jön ehhez még valami, kihagytam esetleg valami, netán félrenéztem?

    Gondolom ami még plusz költség a területi jegy ára, ami országosan 74.000 Ft. Közületek általánosságban ki milyet fizet, milyen konstrukcióban horgászik?

    Milyet lenne érdemes váltanom szerintetek? Netán célzottan szoktatok attól függően, hogy ki hova megy?

    A másik kérdésem az, hogy nem lehet érdemes sporthorgásznak jelentkezni? Avagy a költségek ott is hasonlóak ha a nevezési díjat stb hozzáadjuk ( ha jól rémlik két verseny kötelező) ? Azért is kérdezem mert az első pár hónapban nem feltétlenül bánom ha nem vihetek el halat, szívesen visszaengedem amit vissza lehet, úgy is csak gyakorolni szeretnék első körben, viszont emiatt ha nem is viszek el semmit kissé sokallom a 74.000 Ft befizetését. Próbáltam utánanézni a dolognak de eléggé szétszórtak az infók erről, szóval ha meg tudnátok osztani ki milyen konstrukcióban horgászik vagy nekem mit javasol így Budapesthez közel azt megköszönném. Ha jól rémlik lehet csak a duna szakaszra venni amiben például a hermanyi kolléga által említett RSD is benne van, de az is 50.000 körül van ami szintén nem biztos, hogy megéri ha 24.000 Ft-al többért mindenhova lehet menni. Szóval kissé tanácstalanul állok a dolog felett, sőt így első körben mindennel együtt nem is kis befektetés, tehát ha van alternatíva azt nem bánnám.

    Köszönöm a válaszokat előre is!
    Üdv,
    Freelanced

    Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

  • saen

    veterán

    válasz freelanced #64794 üzenetére

    Engedély: mennyit tervezel horgászni menni? Nem feltélten kell éves területiket venni, lehet napijegyezni is. Ki kell számolni, hogy melyik éri meg jobban... Pl 74000Ft-ért elég sok napijegyet adnak és hát azért abban sincs benne az összes víz, közel sem. Sporthorgász jegy meg csalóka, mert kell hozzá versenyezni is, ami nagyon nincs ingyen. Kezdőként ráadásul nem is javaslom, komolyabb versenyeken nulla esélyed lesz és elveszel helyet komolyabb versenyzőktől.

    Horgászvideok: Két részre osztanám:
    Békéshalas peca: itt lehet nézni a magyar versenyzőket (Erdei Attila, Walter Tamás, Döme Gábor, stb), de azt azért érdemes tudni, hogy főleg a Döme nagyon keményen tolja a marketinget és pont a lényegről nem beszélnek sokszor, csak eladni akar. Alapvetően én inkább az angol békéshalas filmeket ajánlom, youtube-on is van sok, az is a reklámról szól, csak ott finomabban tolják és azért említenek fontos dolgokat is, mint pl helyválasztás. Ha hozzátudsz jutni valahol különlegességekhez, mint pl a Catching the Impossible sorozat, ezek jó kedvcsinálók és segíthetnek belőni azt is, hogy mi érdekel.
    Ragadozós peca: hazai videokínálat kb kuka, aki érti az nem csinál videot, aki meg csinálja az meg nem érti ;] Kb az egyetlen kivétel akit tudok az a Kecskés Viktor (Predator TV néven keresd), őt személyesen ismerem, ő ügyes srác és nem kamuzik a videokban. Nemrég indított egy kezdővel való sorozatot is, azt talán érdemes megnézni. Ezen kívül kb bármi, én kedvelem nagyon a Kanalgratis videokat, svédek csinálják, de figyelembe kell venni, hogy az ottani körülmények mások, mint az itthoniak. Az biztos, hogyha a pergetőhorgászatot választod akkor ne számíts könnyű és gyors sikerre. Ha lesz víz és halfaj ami érdekel, akkor tudok ajánlani cuccot is, de enélkül felesleges bármit is venni.

    Pisztráng: van itthon is pisztránghorgászat, igaz, hogy limitált, meg nincsenek komoly halak, de azért van. Alapvetően három helyet tudok, de itt-ott azért vannak tavak ahová tesznek még pisztrángot, de ezeket nem követem. A legegyszerűbb a Gaja patak itt Fejér megyében, itt rendezik az országos parti pergető bajnokságot + legyes egy fordulóját is minden tavasszal ami a pisztrángról szól. Ez egy ismert hely a bajnokság miatt és mint minden ismert hely az országban általában nem jó :DDD Verseny előtt mindig televágják hallal, aztán a versenyek + a hozzá kapcsolódó felkészülések kb szét is vágják. Ettől függetlenül ez nincs messze pesttől és egy lehetőség. Cserébe itt kőkemény szabályok vannak, idéntől sikerült elérni, hogy napi max 5 fő horgászhat, talán a versenyek után is érdemes lesz kijárni, főleg mivel halelvitel sincs. Azt tudni kell, hogy túraútvonal mellett van a patak, szóval folyamatosan kérdezgetni fognak, hogy mire horgászol, szép hely nagyon, de nem nyugodt. Jellemzően a frissen telepített halra jobb a pergetés, de amikor már megszokják a vizet a túlélők, akkor meg a legyezés.
    Két hely van még az országban, egyik a Zala megye és környéke, ott a nyugati határ mellett több helyen van pisztráng (pl Pinka), ezeket kevésbé ismerem. Másik lehetőség Miskolc és környéke, itt a Hámori tó meg a patakok körülötte. Anno itt fogtam én is, illete hajnalban a tó nagyon szép, főleg mikor ugrálnak a pisztrángok. Igaz magában a tóban nekem nem ment (csak patakban), fogtam mindent (süllő, sügér, stb) csak pisztrángot nem :D Sajna már régen voltam, nem tudom most milyen a helyzet.
    Alapvetően a pisztránggal az a helyzet, hogy ahol lehet elvinni ott telepítés után még a fáról is emberek lógnak és kiszednek mindent. Ahol nem lehet elvinni ott kicsit jobb a helyzet, de az se könnyű kenyér. Cserébe életem pisztrángját (közel másfél kiló) #4-es legyes bottal, komoly sodrásból szedtem ki, azt sose felejtem el. Volt vagy negyed óra a fárasztás, többször kiugrott, lefeküdt a sodrásban, hiába terheltem nem akart feljönni, pedig már töréshatáron volt a bot. Ott remegtek a lábaim utána :D Szóval lehet hangulata, de az igazi pisztrángos peca az inkább a környező országokban vannak, az összehasonlíthatatlanul jobb, igaz sokkal drágább is.

  • yanna

    őstag

    válasz hermanyi #64119 üzenetére

    Nagyon köszönöm a tippet, a héten találkoztunk személyesen. Ma kaptam az üzenetet, hogy a 3 db. orsóm elkészült. Jövő héten megyek érte. :D Ajánlom bárkinek és mindenkinek is! (Ráadásul majdnem földik vagyunk. :) )

  • joe979

    aktív tag

    válasz hermanyi #64779 üzenetére

    Nem csak ez a lényeg, mezei hobbi pecás vagy , mert az amatőr pecások 90%-a feeder boton kívül mást nem ismer . Rólad órdít jó értelemben , szereted ezt, ez a kattanásod. Kell is ide[ de te megosztasz olyan infókat , amik csak a vízparton tudhat meg az ember, vagy ott sem ] , de szerencsére sityu is ha ráér , vagy hörcsög is tud szakmailag hozzátenni a dolgokhoz. Bocsi, Zéének vagy galervintöltől Zolibácsi ig, pedig ők tudják igazán pörgetni a topikot , vagy @mriya@ , ő a csatorna fedél alól is fogja a 5+ pontyokat .... :DDD

    Szissz

  • horcsog

    tag

    válasz freelanced #64794 üzenetére

    Kezdőként nem a felszerelésed mennyisége és minősége lesz az elsődleges. Hanem kint lenni a vízen horgászni , bármilyen halat fogni , kapás látni stb. Aztán egy idő után már tudod úgy is merre akarsz továbblépni. Mint egy most kezdő sofőrnek se fog igazán számítani egy trabantba ül be vagy egy mercibe mert a kuplunggal meg a fék , gázpedál hol van és el tud e indulni azzal van elfoglalva. Kimész horgászni azzal leszel elfoglalva fel tudd szerelni , be tudj dobni , aztán ha ez sikerült akkor kb abba az irányba tudd dobni ahová akarsz , aztán jöhet a távolság stb. Szerintem kezdésnek az úszózás az igazi, bár ha kimész a vízpartra szinte mindenki fenekezik még akkor is ha a hal a lába előtt van 1 méterre. :) Pl én gyerekként patakon kezdtem horgászni a horgászbotom egy mogyoróbot volt benne két szög orsónak és drótból hajlított gyűrűk. :) A horgászni ezzel is lehetett és egy élmény volt. Aztán látták ez a gyerek elvetemült és vettek egy gyerekeknek szánt üvegbotot tárolóorsóval (úttörőbot volt a neve:) még zsebpecát is adtak a szetthez. :) Aztán peremfutó orsó egy rileh rex, aztán engedélyem is lett . De most se mondanám azt mindenre van bőven felszerelésem bár ha soha többet nem vennék horgászcuccot zsinóron kívül valószínű 20 év múlva is lenne ólmom horgom úszom és villantóm stb készleten még akkor is ha csak horgásznék 0-24-ben. Évtizedek alatt gyűlik a cucc ha megszereted ezt a műfajt, de vsz ne törekedj arra kezdésként halmozni a dolgokat majd kialakul az évek alatt.

    [ Szerkesztve ]

  • horcsog

    tag

    válasz freelanced #64794 üzenetére

    Még annyi ( bocs, hogy 2 hozzászólásba megy) az egyszerűségre törekedni, neked most minden új kiegészítőkben is. Árulnak annyi a lényeget tekintve felesleges kiegészítőt. Mintha a legegyszerűbb módszerhez is egy kazal aprócikk kellene, hogy halat foghass. Miközben ez nem így van. Egy specialistának bizonyos esetekben jól jön de ahhoz, hogy a módszert alkalmazd ráadásul kezdőként teljesen felesleges holmik hegyekben állnak. A horgászfilmekben is tisztelet a kivételnek sokszor olyan szerelékek aprócikkek , csalik stb vannak bemutatva amik nélkül is az a módszer tökéletesen művelhető . Olyan feleslegesen bonyolított végszerelékek sokszor azzal a céllal még vegyél valami kütyüt mert anélkül az nem elkészíthető. Ilyen kiegészítőkre egy kazal pénzt elkölthetsz miközben a vízparton nagyon jól meglennél nélkülük is. Csak ezt így egy fórumon leírni nagyon nehéz mert bemész egy boltba és ott van több kamionnyi áru. Mondjuk egy feeder peca is alapjáraton a világ legegyszerűbb végszerelékeivel művelhető de ha megnézel egy Döme filmet pl akkor abból az derül ki egy fél horgászbolt kell hozzá és akkor még az etetőanyagról és 20 féle ilyen olyan pelletről nem is beszéltünk. :) Mindig az a cucc a legjobb ami minél kevesebb alkatrészből tudja azt amit kell. Minél egyszerűbben felszerelhető módon ha beszakadna stb. Etetőanyagoknak , csaliknak megint egy könyvtárnyi irodalma van. Régen mondtam volna olvass horgászújságokat, de most azok is tele vannak reklámokkal és kevés az igazán érdemi tartalom. Régi horgászkönyvek. Pl Szarka László Keszeghorgászat modern módszerekkel egy jó könyv sok alap infó benne van. Bár feederezés amikor íródott még nem volt ilyen felkapott inkább úszós módszerek vannak benne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák