Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dom1n0
senior tag
válasz mauimagic #301921 üzenetére
és fattyu: Köszi.
11.15kg 520-as pedálokkal, Tacx kulacstartókkal, gyári garmin mounttal, egész jó. egy 5kg-al könnyebb mint a Cube
Azért vettem Cannondalet hogy inkább a váz törjön mint a csontom
Szerk: természetesen elkezdett esni, ennyit a mai próbáról
[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz mauimagic #301928 üzenetére
Mézga Aladár:
Igazából nekem jelenleg a wide tányér hátul országútin megoldotta a gondjaimat, én elég magas pf-el szeretek mászni, meg haladni síkon is.
simán 90+ a legmeredekebb részeken is, hegyes, mászós napok végén is 95körüli pf átlag van.
Kardió rendszer meg bírja, az a dolga Viccet félretéve nekem alacsonyabb pf-en magasabb a pulzusom mint pörgetve.Maximum1: Köszi
[ Szerkesztve ]
-
-
lsebestyen
addikt
válasz mauimagic #302225 üzenetére
Én rendeltem tartalék alis betétet. Kíváncsi vagyok milyen, azért majd mezzsebbe elrakom a gyári Shimanot az első próbaúton.
Ha már ali, ma teszteltem ezt a Rhinowalk váztáskát, elég minőségi darab. Nekem viszonylag ki van maxolva a váz-láb közelség, így néha-néha beleért, de 3-4 óra után hozzászoktam, hogy ott van, utána már nem zavart.
1.2L űrtartalom, tök sok minden elfér benne, pl a 330ml colás doboz is (amióta ugye 50ft a betétdíj... ). Belül az alján párnázott, vannak a rögzítéseknél vázvédő nyelvek, a zipzárnak zsebe, hogy ne zörögjön. Kívülről műbőr hatású (?), simán elhiszem, hogy vízálló.+1: a DIY ricecaket ne alufóliába csomagoljátok, mert beletapad. Reggel félkómásan jó ötletnek tűnt, eddig sütőpapírt használtam, azt is kell.
-
lsebestyen
addikt
válasz mauimagic #302229 üzenetére
Jó hát azért a hamisítvány más...De majd beszámolok. Nekem az L04C betétek nagyon bejönnek, bár hozzáteszem másmilyet még nem is próbáltam. Ma is megkergettem pár lefelében a Pilisben, atom jó ez a tárcsafék dolog...Olyan féktávokat veszek, el se hiszem, pedig már van a bicóban 12k+ km.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
válasz mauimagic #302231 üzenetére
Nem lejtőzök igazán, User Error-t kizárnám , "A Kerékpárfékgyártó Gyíkenberillumináti valamiért nem kedvel " talán más a használati szokásom pl. nem az utca közepénél kezdek el fékezni hogy a végén meg tudjak állni. Utánfutóval a nyakamon is jóval jobb a tempóm mint a sok andalgó városi túristának
-
Speedy007
őstag
válasz mauimagic #302242 üzenetére
Látom már. Ritkán szoktam egyszerre a kettő használni inkább akkor mikor utánfutót húzok így a gyerekek nem szállnak ki előre szíjazás ellenére a futóból, vagy mikor boltból tartok haza és tele vagyok csomaggal vagy "majré féknek" szoktam használni mikor bamba vagy idióta autós nem tudja eldönteni hogy mit akar vagy a gyalgos. Ha nem akarok azonnal megállni hanem jó hosszú fék távot akarok venni mert olyan a forgalmi szitu akkor csak a hátsót szoktam használni de minden esetben az első szoktam használni csak.
Update:
Meg télen mikor síkos,havas az út (bár havazást még ez a tárcsafékes kerékpár nem látott) de V-Féknél még akkor így szoktam használni hogy elsőnek a hátsó utána nem sokra az elsőt is húzom hogy egyforma legyen a fékerő és ne csússzak el[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
válasz mauimagic #302238 üzenetére
Még flamelni sem érdemes rajta annyira túlzottan leegyszerűsítetted. A helyes megfogalmazás - mint mindenhol - az "attól függ" lenne itt is. Milyen talaj, milyen meredekség, milyen tempó, milyen kerékpár. Például egy lobogós szakaszon kanyar előtt simán megvan az 50/50 arány, nagyon meredeken viszont nyilván előre tolódik ez.
-
Speedy007
őstag
válasz mauimagic #302271 üzenetére
Szerintem tudok fékezni csak a tárcsafék nem passzol igazán a stílusomhoz, gyerekként hegyen laktunk 10-15%-s lejtésű volt nem emlékszem rá pontosan . De a lényeg nekem akkor patkófékes-kontrás bringáim voltak (csepel camping vagy bmx) ott és sok környékbeli srácnak és az volt a kedvenc hobbink hogy a buszt kergettük lefelé a hegyen ami ment 60-70km/h-val így nagyon megkellet gondolni egyszem patkófékkel ha csak az volt vagy kontrával a fék távokat. Később 14-15 éves korom környékén volt egy cantilever fék-s MTB-m (valami ritka felszerltségű volt akkor nem értettem hozzá de akárhányszor megfordultam vele bárhol szervízestől kezdve a bakterig bezárólag a vasútállomáson mind azokat a cuccokat akarta ami a kerékpáron volt rajta) míg ott laktunk ugyanolyan stílusban mentem le hogy csak egy féket használtam rendszerint az elsőt. Párom fordítva működik ő a hátsó használja csak az istenért nem akarja a kettőt egyszerre használni vagy csak az elsőt ha a helyzet úgy adódik ő fél tőle hogy orra esik az első féktől. De sokan vannak ilyen vagy ehhez hasonló rigolyákkal vagy hasonló felhasználással.
Bár azt elég korán megtanultam sajnos a vatta új BMX-m kárán gyerekként (azóta sosem estem el kerékpárral kopp....kopp....koppp...) hogy hajtű kanyarban poros íven egyszerre a két fék használata nem jó párosítás utána úgy néztem ki mint a fél kész múmia . Talán emiatt lehet az részben hogy ritkán használom párban a féket és "tanultam meg egy fékkel közlekedni" csak a tárcsafékes kerékpár ehhez a stílushoz nem igazán passzol -
Fall-N
veterán
válasz mauimagic #302321 üzenetére
6100-ast még nem próbáltam, nem tudtam , hogy van olyan jó már, mint egy XT. Akkor tényleg nem érdemes 8100-at venni. Azzal egyetértek, hogy a fékezési technika nem lehet jó. Nekem is a Deore volt tervben de M8000 lett belőle (jó áron meg tudtam venni).
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #302322 üzenetére
Milyenek azok a Vittoria gumik? Mindenhol ezeket látom mint anno a Race Kinget, vagy utána svábi Ralph és Rayt.
Napfénysüti...épp aTTam egy kudost érte. ...a kanyon meg szebb.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #302327 üzenetére
A száraz, murvás szórt, vagy éppen morzsolódó talajon szerintem semmi sem tapad, tegnapelőtt én is szinte buktam egyet mikor megindult az első kerék egy apró rézsű oldalán 15+% meredeken, pedig lassan mentem és elől is már ez van 1,5 báron. ...a korábbi, kemény keverékű gyors faxtrakkal lehet felszántottam volna az oldalt könyökömmel.
Speedy007...szinte biztos, hogy Montenegróban is csak azért égettem meg a hátsó tárcsát mert félkézzel egy csomót filmeztem ereszkedve és ezért csak egyik féket használtam.🤔...vagyis ésszel és 2 jó fékkel csodákat lehet művelni.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Speedy007
őstag
válasz mauimagic #302344 üzenetére
Azt az egyet szeretem és irigyeltem is emiatt a tárcsaféket használókat hogy a kerék deformációja nincsen hatással a fékre nem kell utána állítgatni állandóan a féket illetve ha fogyott a fék pofa akkor is itt minden magától történik. Maximum a tárcsa lehet hullámos de ahhoz sok mindennek kell történnie
-
-
Ringman
nagyúr
válasz mauimagic #302557 üzenetére
Koszi, ezt jo tudni. Igen, elegge buntet a hiba, de ennyire hitvany peldanyra nem szamitottam. Trenerre jo lesz majd. Vagy nehezeknek, ez benne van a pakliban
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz mauimagic #302564 üzenetére
egy 11 sebi lánc mennyibe kerül, 20-30 eur?
nem igazán számít, hogy 2 v 3 db-ot kell venni egy évben (annyit sem, mert kevesebbet tekerek )
90 RMP-en, ott nincs helye hibának!
ne essünk túlzásokba, ez is visszatérő dolog, hogy z2, de nem tudok olyan gyorsan pedálozni[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
attiss66
senior tag
Az az igazság, hogy vigyázok a láncra és a fogaskeréksorra. 40e volt a kettő cseréje összesen, amiből a lánc 18e. És, ha porszemcsés, akkor tudom, hogy csiszolja a láncot/mint a smirgli/és a fogaskeréksort, plusz a nagy lánckerekeket is és azt inkább kerülném. Amikor kezdtem az országútizást, még nagyon régen, 1 sebességgel mentem, a szervízben csodálkoztak, hogy csak 1 lánckerék volt elkopva, a többi pöpec. Erőből mentem, dombra is ugyanaz/persze ez alatt a kisebb dombokat értem/ , mint síkon. Hamar tönkrement a lánc is és a fogaskeréksor is, a tisztítással se nagyon foglalkoztam, ha nem volt száraz a lánc, akkor hagy szóljon. Na azóta változott a helyzet, Debrecenig kisebb emelkedők vannak, de váltok vagy 200-szor, hogy tartsam a 70-80 pedálfordulatot, szinte ugyanolyan wattal megyek mindenütt, mert rögtön felváltok, leváltok, érzésre.
[ Szerkesztve ]
-
attiss66
senior tag
válasz mauimagic #302568 üzenetére
"Szerintem a váltó-, váltókar amortizációt is érdemes belevenni az egyenletbe!"
Hú, baxxameg, tényleg! Remélem , hogy bírják, eddig még nem panaszkodtak.
"Én egy keszonkamrában tekerek, ahol a túlnyomás és a légszűrés miatt nincs por "
Jó neked, úgy öröm az élet.[ Szerkesztve ]
-
Lacerta
aktív tag
Igazából a lánchajtás csak azért produkál bicajos viszonyok közt is szabad szemmel látható élettartamot, mert baromira robusztus és igénytelen.
Ha sikerülne egy láncváltós hajtóművet zárt, por-és víz ellen is védő dobozba rakni, merülő olajkenéssel, akkor évtizedekben és 100k kilométerekben lehetne gondolkodni. -
MC Pite
veterán
válasz mauimagic #302582 üzenetére
Nem.
Aluból amúgybse jó kiszedni, a por úgy is szétbassza meg a kisbtartományban forgás, 3-6 év múlva megint cserélheted, arra a kis időre meg minekPixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz mauimagic #302589 üzenetére
a spanyol nyelvű videókkal hadilábon állok...meg kell próbálni mert szokott lenni angol felirat is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Formula-1
- PlayStation 5 Pro teszt
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Synology NAS
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Amazon Fire TV stick/box
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI FPV Racer drón - Beyond unlocked
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest