Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #281028 üzenetére
Ugyanez a tapasztalatom, az alsó vagy középkategóriás decathlonosnál a legolcsóbb de még márkás alis ruházat sokkal jobb. Rion, Cheyi, Ykywbike, Spexcel szintet meg valszeg a legdrágább decathlonosok sem hozzák. Spd cipőt viszont nem igazán éri meg aliról rendelni szerintem, a Santic, Boodun pl. már teljesen jó minőség, de az áruk is ugyanott van, mint egy Shimano, Giro-nak, szóval kínai cipőn nem igazán lehet spórolni. Nekem a téli cipőm Boodun, nagyon elégedett vagyok vele, de csak azért rendeltem kínából, mert akkor pont nem találtam semmi jó német akciót.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #281041 üzenetére
Mennyi elfogult kijelentés, általánosítás .
"negyedannyiba kerülne, és ugyanannyira jó lenne" - így van. Ironikus, hogy most épp cipőről is szó volt, én elégedett vagyok az alis Boodunnal, te meg nem akarsz sz*r kínait, ezért veszel NW-t, amit jó eséllyel ugyanaz a bérgyártó csinál: Guangzhou Burtono Sports Equipment CO.,LTD. . Na jó, lehet a cipőket nem ők gyártják nekük (hanem egy másik kínai bérgyártó ), de a kesztyűket tuti.
"A németek sajnos teljesen elkurvultak" - ?
"az olaszok, meg a franciák sose tudtak autót gyártani" - Pagani?
"az amerikaiaknak meg mást jelent az autó, mint nekünk" - Tesla, Lucid?
"Kína meg sose lesz képes normálisat csinálni semmiből" - csak a szokásos kínaiszarozás, miközben furcsamód mindenki más több tucat kínai cuccot használ elégedetten. Hogy autós témánál maradjunk, a Byd, Zeekr, Geely, Nio pl. nagyon nem sz*rral gurigázik. Vannak olyan termékek, amiből már szinte nem is kapsz mást, csak kínait, pl. drónok, zseblámpák, vagy kérdezz rá hangfalas topikban, studió monitorok szintje alatt mit ajánlanak? Biztos vagyok benne, hogy kínai Edifiert fognak. De nyugodtan ragaszkodhatsz ahhoz, hogy neked kínai nem kell és vehetsz valami sokkal gagyibbat azonos áron, csak nem értem mi értelme. Az elvek olyanok, mint a fing, addig tartja az ember, amíg bírja, de idővel jobban jársz, ha elereszted.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz SteveAd #281055 üzenetére
Szerintem ezt teljesen félreértetted, a Boodun, vagy akár Rion, Ykywbike stb részemről itt pont annyira ajánlott márkák, mint hangfalas topikban az Edifier, messze nem noname cuccok. Nem áldozunk ezekkel fel semmit az olcsóság oltárán. A Boodun cipőm sokkal jobb, mint az előző Diadora téli cipőm, sőt, szerintem teljesen pariban van a Shimano, Giro nyári cipőimmel is. NW cipőm nem volt, kétszer is majdnem lecsaptam rá, de a kinézett modellről mindíg találtam ijesztő véleményeket, pl. a nyelve pár tekerés után az izzadtságtól csomóssá vált és teljesen tönkrement, vagy a külső bevonat réteg lehámlott a cipő oldaláról. Elhiszem, hogy a Rebel itt többeknek bevált és Cape Epic-en is azt nyúzzák, de nekem pont nem az a modell tetszik a kínálatukból . De ez ugy-e tabu téma itt, mert NW nem lehet sz*r, mivel olasz és prémium, ők csak jót gyárthatnak.
#281059 parandroid: nem vagyok annyira nagyon vájt fülű, de mivel apám 40 éve zenész, húgom zenész, nagybátyám zenész, kisebb stúdiónk is van, volt már lehetőségem pár hangfalat kipróbálni és szerintem a Bose úgy általában minden csak nem komoly, legalábbis az árkategóriájukban általában nagyon gyengéknek tűnnek, vannak sokkal-sokkal jobb, komolyabb vételek. Ha mindenképpen miniatürizálni akarsz, a Genelec 8010A, vagy iLoud Micro Monitor, na az valóban komoly. Edifier meg szerintem jó, de alacsony árszinten jó, egy belépő Edifier áráért nehéz jobbat találni, kb. lehetetlen. Na de ez nagyon off itt.
#281056 dom1n0: azért ugy-e te is érzed, hogy nem igazságos Castellit noname kínaihoz hasonlítani, majd levonni a tanulságot, hogy a kínaiak szarabbak? Miért nem hasonlítod egy nevesebb kínaihoz és azon belül kb. azonos kategóriájú modellhez? Na úgy már fair lenne az összehasonlítás. A Castelli sem noname nemde? Ezt sosem értem amúgy, az összehasonlítás kedvéért írok egy másik példát: a Shimano Tourney-t sem szokta senki Sram XX1 AXS-hez hasonlítani, majd levonni a tanulságot, hogy az Sram jobb, a Shimano meg vacak, ugy-e?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz fulton #281071 üzenetére
A nagy Genelec monyókat nem szeretem, de nyilván ízlés kérdése is . A kis 8010A-t viszont imádom. Mackietől eddig csak az SRM szériát hallottam, az nagyon szimpi volt. Bosetől amúgy eddig amit hallottam, azokkal az volt a bajom, mint az itthoni kis HK Soundsticks szettemmel, mély frankó, vannak csilingelő magasak és közép semmi . Plusz persze durván túlárazottak.
#281070 mauimagic: pont azt írta, hogy csak a japán és koreai autók jók . Szerintem van némi igazság is abban amiket ír, de hogy egy ennyire intelligens ember miért általánosít ennyire és miért nem hajlandó levenni a szemellenzőt egy pillanatra, az nekem magas. Egyedül képes egész kontinenseket lehülyézni, minden vagy fekete, vagy fehér, pont. Csak azt nem értem soha, hogy amikor valamit vakon lesz*roz, miközben többen évek óta elégedetten használják, azt mivel magyarázza? Gondolom igénytelenséggel. Én amúgy ezt a Gore fanatizmust sem értem igazán, a múltkor szétnéztem a weboldalukon és lehet tévedek, de nekem úgy tűnik, hogy pl. mezekből pl. nem is igazán gyártanak felső kategóriásat, a legdrágább Gore mezt is max középkategóriásnak mondanám. Ettől még valszeg nem rossz, de a helyén kéne kezelni. Plusz azt sem értem soha, hogy sokan miért általánosítanak márka alapján, "a NW jó, a Castelli más világ, a kínai sz*r". Ez így szvsz óriási marhaság, mert a NW, Castelli is gyárt belépő fapados ruházatokat, felső kategóriásat is és ugyanezt elmondhatjuk a kínaiakra is. Még a Decathlonban sem ugyanolyan a legolcsóbb mez minősége, mint egy drágább Van Rysel mezé . A random általánosítást nem kéne logikára és észérvekre váltani?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz dom1n0 #281073 üzenetére
Ez is általánosítás, mert ha a Castelli nadrágod felső kategóriás, akkor már nem fair az összehasonlítás, mivel a Bonavelonak olyanja nincs is. Persze ha pl. mindkettő kb. azonos szinten van papíron és így is a Castelli a jobb, elhiszem, szal én nem vagyok a nagy márkák ellen.
-
jjeahh
nagyúr
válasz parandroid #281078 üzenetére
"De az kizárt, hogy igényes, profi stúdiókben aliexpresses kínai cuccokon dolgoznak"
Meglepődnél, milyen monitor füleseket használnak apámék, nagyon rákaptak egyik alis márkára, pedig van neki pár Sennheiser IE 500 Pro is többek között . Studió monitorokat meg lazán lehet használni otthoni zenehallgatásra is, sőt, szerintem inkább azt, mint valamilyen 2.1 vackot.
"Amúgy jó ez az ötlet, hogy összehasonlításhoz ne a profi cuccokhoz hasonlítsuk az alis, meg temus kínait, csak az a helyzet, hogy akkor elveszik az árelőny, ami marad, azt meg kb pont a minőségi különbség (+ garancia, + support) indokolja."
Nem veszik el az árelőny, mert a drágább, minőségi kínai is nagyon jó ár/érték arányú. A minőségi különbség meg nem bőrszín, nemzetfüggő . Egy 30 dolláros mezre meg milyen supportot akarsz? Ha nem tetszik, visszaküldöd ingyen.
A Gore érvelésed így már érthető, a hangfalas hasonlat viszont nem jó. Vannak olyan termékvonalak, amiből érdemes otthonra is konzumer helyett professzionálisat venni.
"Amúgy valószínű, hogy ez a boldogság, meg az elégedettség receptje: meg kell találni azt, ami a legjobb minőségi szint, és az igényeidet kielégíti, annyiért, amennyit reálisan rá tudsz szánni"
Ezzel maximálisan egyetértek, csak hát ha a kínaiakat elvből kizárod, pont az igazán best buy cuccokról maradsz le.
-
jjeahh
nagyúr
válasz SteveAd #281087 üzenetére
Az a baj, hogy állandóan megkapom, hogy ali fanatikus vagyok, pedig én inkább csak jó ár/érték arány fan vagyok. Ha ezt gyakran a kínaiak hozzák, arról nem én tehetek . Olyant, meg, hogy aki NW-t, Castellit hord az sznob, én ha jól tudom sosem írtam, ilyeneket rendszerint mások szoktak írni, aztán valamiért végül mégis rám ragasszátok. Egyetlen egy dolog miatt csatlakozok mindíg ehhez a szarakínai vitához: valamiért nagyon idegesít ez a magas fokú elfogultság, szemellenzős gondolkodás.
"Szoval a velt markafanatizmusra ugyanolyan fanatikus reakciokent erkeznek ezek a bezzegazAlis kommentek"
Most sem így kezdődött a vita, hanem paranoid szarakínaizásával, amit megint nem bírtam nem lereagálni, főleg hogy most már nem csak a kínaiakat, hanem a földgömb 90%-át leszarozta .
Bringás cipős érveléssel egyetértek, sajnos még nem zárkóztak fel a kínaiak a nagy nevekhez, de ezt írtam is, hogy aliról bringás cipőt nem érdemes venni, mert van pár jó, de az már valóban Shimano, Giro árban van. Ahogy azt is leírtam, hogy én vettem ugyan egy Boodun cipőt aliról, amivel nagyon elégedett vagyok, de csak azért esett erre a választásom, mert a német webshopokban épp nem találtam semmit jó áron. Ne kelljen már ismételgetnem magam."Csak mellekesen, az alapjan, hogy nem valt be 1-2 "nyugati" kozepkategorias marka nalad, de az olcsobb kinai igen, tevedes lenne altalanositanod, hogy ez markatol/modelltol fuggetlenul mind igy van."
Ilyent sosem írtam. Mármint valóban volt pár márkás drága ruházatom, amik nem váltak be, de soha nem állítottam, hogy minden márkás ruha vacak, nem szokásom ennyire általánosítani, ha meg mégis megtettem, nem volt szándékos.
"mellesleg az MW81 10 eve nem akar szetmenni, es ezt azert megneznem, hogy a Boodunod is tudja-e majd 10 ev mulva"
Nálad valszeg egyszerűen többet tartanak a cipők. Nálam eddig úgy tűnik 2-5 évet bírnak a Shimano, Giro cipők, pedig nem a legolcsóbbat veszem soha. A Diadora bírta a legkevesebbet, pár hét után már lejött a talpa, többször visszaragasztottam, míg végül elfogyott a türelmem és így lett a Boodun. Ez egyelőre úgy tűnik kimondottan jól bírja a kiképzést, szerintem lazán a Shimano, Giro cipőim szintjén van. Bár szerintem nem években kéne mérni, hogy mennyit tart egy cipő, hanem kilóméterben.
Szóval amikor paranoid egész kínát, sőt, már a fél világot leszarozó már már fajgyűlölésbe torkolló kommentjeire reagálok, nem értem miért kapom meg mindíg, hogy ali fan vagyok . Egyáltalán ha leírom, hogy xy kínai márka igenis jó, miért vagyok rögtön lehurrogva és fanatikusnak titulálva? Miért kell mindíg szélsőségesen tekinteni erre a témára és miért csak Castelli sznob meg kínai fan létezik? Az élet nagy kérdései.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz velizare #281115 üzenetére
Az szerintem olyan márka, mint a Rockbros, vagy akár a West Biking, a minőségük vegyes, vannak nagyon gagyi cuccaik, de jók is. Erre valszeg az a magyarázat, hogy nem gyártanak, hanem átcímkéznek, így a termék minősége az eredeti gyártótól függ.
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZavaBalazs #281122 üzenetére
Én pont a kettő közötti "elvet" követem, mármint a túl olcsótól félek, a drága meg... nem kell mert túl drága
-
jjeahh
nagyúr
válasz SteveAd #281133 üzenetére
A másodikra kínaiszar alternatíva .
-
jjeahh
nagyúr
válasz mauimagic #281135 üzenetére
Nálam is hasonlóak az arányok általában . A csuklód nem fáj a hidegtől ilyen rövid kesztyűben? Vagy ott már nincs annyira hideg? Én is tekernék, de itt felhős, -2 fok és ki is vagyok purcanva, kell egy pihenőnap 3 nap mozgás után.
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz mauimagic #281150 üzenetére
Ez jött le a videóból?
#281151 Tin: "Skacok a kínai kutatás-fejlesztést úgy hívják, ahogy a ruszkit: másolásnak"
Le vagy maradva 10 évvel. Már nem ritka, hogy a kínaiak találnak ki valamit, amit aztán a többiek másolnak. Hirtelen most pl. az első keretmentes (vékony keretes) mobil ugrott be, a xiaomi mi mix, amit aztán mindenki lemajmolt és ma már nem is létezik másféle. Bringás ruházatból sem a másolatokat szoktuk ajánlani.
"Kína a nyugat nélkül még mindig a születésszabályozás szintjén vergődne"
Ez is marhaság, nemrég valaki pont itt hozott fel egy konkrét ellenpéldát: a BYD úgy a világ harmadik legértékesebb autómárkája, hogy európába még be sem törtek rendesen. Szvsz Kína EU nélkül is szépen meglenne, fordítva viszont nem biztos.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Hagyd már azt a Wish-t meg Temut, rendel a franc onnan . Amíg ez az ország nem fizet meg eléggé ahhoz, hogy lazán megvehessek egy túlárazott felhypeolt Dyson porszívót vagy Castelli mezt, addig köszi, jól elvagyok a sokkal olcsóbb, de még mindíg minőségi (másolat? ) kínai Dreame porszívómmal és Kemaloce mezemmel . Tucatszor hallottuk már azt is, hogy egy normális kínai már azonos árban van a nyugatival, de ez sem mindíg igaz, lásd a Xiaomi mobilom, amit 150$ körül vettem anno, vagy egy tucat másik márkát tudnék írni, pl, Oclean, Shunzao, Yunmai, a fent említett Edifier, vagy akár szinte bármelyik komolyabb lámpagyártót is írhatnánk. Mindegy, hagyjuk, meguntam, én pár kína ellenes topiklakó ellenére továbbra is lazán ajánlani fogom azokat a cuccokat, amik nekem beváltak. De felőlem gyárthatják marslakók is, végfelhasználóként számomra a lényeg a jó ár/érték arány.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Zoliwrc #281273 üzenetére
Verekedést meg hasonló terror dolgokat nem szeretem, furának tűnt egy nyilvános fórumon felbujtani rá az embereket, ugyanakkor lehet, hogy felétek sem ártana erdőbe magatokkal vinni egy filléres 1000 forintos kis bors sprayt? Olcsó, pici, ha valaki-valami támad, lefújod, mész tovább. Ennyin ne múljon. Agresszív kutyák vagy akár vaddisznó ellen is jó.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #281282 üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
válasz arcitec #281293 üzenetére
A paprika nem tudom milyen, de valszeg nem azt vettek ők sem, csak valamiért felétek az összes ilyen sprayt paprikának nevezik az emberek. Vannak spec kutyákra kitalált sprayek, amik általában CS hatóanyagúak (szintetikus), de az összes normál OC (Oleoresin Capsicum, természetes hatóanyagú) spray is működik kutyákon, ezt tapasztalatból írom. Plusz ugy-e a medve sprayek is OC hatóanyagúak, amik aztán embertől a kutyán és vaddisznón át a medvéig mindenfélén hatékonyak, aminek orra-szeme-szája van. Erősen ajánlom a Ballistol termékeit, mert az tutira jó minőség, nem hagy cserben és baromira jó az egész palack, ki van találva rajta a biztonsági zár is rendesen. Tőlük egészen pontosan a FOG verziót érdemes venni, mert azzal nem kell pontosan célozni. A PERFECTA is jó sprayeket gyárt, de a biztonsági zára hamar letörik. Felénk mindkettőt lehet kapni bármelyik vadászüzletben.
A törvény azt hiszem felénk is ugyanígy tiltja, mint felétek, de itt már szerencsére mindenki tudja, hogy szükség van rá, ott is lapul az összes terepfutó, túrázó meg bringás zsebében a bors vagy a medve spray, nélküle nálunk nem ajánlott erdőbe menni. Remélem ti sosem juttok ilyen szintre
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Maximum1 #281329 üzenetére
Ugyanezt képzeld el majdnem minden egyes tekerésen 5, de ha nincs szerencséd, akár 25-30 kaukázusival . Most egy ismerős vezetett e-mtb túrákat akar szervezni a környéken, lesz neki is baja velük elég . Van, ahol bandázva, medve sprayekkel felszerelve sem merek tekerni.
-
jjeahh
nagyúr
Igen, de kellemetlen és nem tudom meddig bírom még. Nem véletlen, hogy amikor egyedül tekerek, ugyanoda járok mindíg, igaz ott is van nyáj meg kutyák, de legalább csak 5 kutya van. Elég sokan emiatt hagyják abba a szaladást, tekerést, túrázást felénk, plusz ott vannak a medvék is...
#281340 parandroid: irigylem őket.
#281336 Hasaggymeg: a bovden nem nyúlósabb érzés mindíg, mintha hidraulikus lenne?
-
jjeahh
nagyúr
Ez hol van? Magyarországon is vannak ilyenek? Mondjuk ezt még simán meg lehet oldani sokkolóval. Ahová járok terepezni is van 3-4 tanyáról elszabadult kutya télen is, de ezek engem nem zavarnak, mert csak egyszer támadnak meg, sokkolóval elijesztem őket és megjegyeznek örökre, tudják, hogy velem nem szabad játszani. Sajnos a pásztor kutyákkal ez nem működik, tavasztól késő őszig mindenhol támadnak. "Vicces" amúgy, hogy a sokkolómra rákeresve az emag.hu-n mindössze két találat van és mindkettőt román cég árulja . Emag.ro meg tele van ilyenekkel, szal látszik, hogy nálunk van rá kereslet.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz A Zéé #281393 üzenetére
Én tuti bővebb futó pólókban tekernék a helyedben, aztán ha lement "pár" kiló, jöhetnek a casual fit, loose fit mezek, ha ismét lement pár kiló, jó lesz a race fit is. Mondom ezt úgy, hogy már 2 hónapja nem ettem kenyeret, mégsem sikerült leadni egyetlen kilót sem (a 60-ból ), de az igazsághoz hozzátartozik, hogy heti 2 rövid terepezés + 1-2 túra ehhez nem elegendő, majd ha jönnek a jó idők, felszárad a terep, többet tekerek és hamar lemegy rólam a karácsonyi fölösleg.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #281397 üzenetére
Régen én is így fogtam fel, de ma már nem így gondolok erre, nem kell pótolni, mert egyszerűen szükségtelen, így, hogy megszoktam a kenyér nélküli életet, az a furcsa, hogy a család többi tagja minden mellé eszi, egészen egyszerűen rossz szokás. Viszont tény, hogy azóta több olyan kaját eszek, mint a rizs, quinoa, zabpehely (mostanában reggelente az egyéjszakás zabkásákra vagyok rákapva joghurttal, gyümölcsökkel, angolul overnight oats), meg nasinak ilyesmiket csinálok gyakran, bocs, tudom sokaknak nincs instája, de másképp nem tudom linkelni . Az egész mit eszel téma megszokás kérdése, ha rászoksz a kenyérre, szalonnára, kolbászra, nem tudod nélküle elképzelni az életed és mellette gagyiságnak tűnnek az egészséges ételek. Ha viszont nagyjából átszoksz egészségesebb ételekre, akkor azt nem érted, más miért tömi magát annyi sz*rral, miközben panaszkodnak, hogy nem tudnak lefogyni. Nagyon finom kajákat össze lehet dobni pl. zabpehelyből, a lehetőség kb. végtelen.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #281417 üzenetére
"tojás, hal, sonka, sajt, máj, tükör tojás,
házi kolbász, tepertő, szalonna,hagyma, pörkölt,gulyás, töltött káposzta,zsíros kenyér, vajas lekváros kenyér"Amiket áthúztam, azokat nem eszem meg, gulyást csak a savam miatt nem, töltött káposzta meg nem a legjobb, de azért ennyire nem viszem túlzásba a "diétát", az simán jöhet, főleg, hogy hús is van benne (fehérje). Szal semmi extra, csak egyszerűen nem igazán eszek kenyeret, amihez te megszoktad a kenyeret, azzal sem és cukros üdítőket, édességeket sem igazán, mert ugy-e ha ilyesmit vásárolsz, ott van mindíg a választási lehetőség, hogy egészségesebb kaját tegyél a kosárba helyette és akkor már miért ne? Hal, sonka, sajt, máj, tükör tojás stb mellé nem kötelező kenyeret enni, simán jók nélküle is, csak amíg a kenyértől függsz, addig elképzelhetetlennek tűnik.
Más, kezdődik a szezon.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #281429 üzenetére
Amúgy amihez nagyon kell a kenyér, mert rászoktál, mint valami rossz drogra, lehet kapni pl. rizskenyeret, meg hasonlókat. Szvsz nagyon finom az is, sőt! Ha elkezdenél valamiért kenyérmentesen élni, az elején, amíg átszoksz lazán helyettesíti a normál kenyeret, főleg a sok vacak minőségű fehér kenyeret, amit felétek lehet kapni. Anno amíg ott laktam, jókat mosolyogtam a kenyereken, Komáromi haveroknak megigértem volt, hogy viszek ki rendes házi kenyeret kóstolóba. Egyszer vettem volt a Tescoban valami tradicionális hagyományos Erdélyi házi kenyeret, legalábbis ezt írta rajta, aztán felénk még kalácsnak is gyenge lett volna, erdélyiként életemben nem láttam olyan "kenyeret"
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #281434 üzenetére
Sokféle rizs létezik, nem csak fehér és általában tudtommal lassabban szívódnak fel a kenyérnél. Mostanában amúgy én nem rizset, hanem zabpelyhet eszek a legtöbbet, rostos, magas a fehérjetartalma és brutál sokféle kaja készíthető belőle, így nem lehet megunni. Most pl. zabpehelyből készített tiramisu ül a hűtőben és egy tál banános-mézes kókuszreszelékbe forgatott zabgolyó.
-
jjeahh
nagyúr
válasz jjeahh #281425 üzenetére
Mondom én, hogy kezdődik a szezon, ez a második ma
-
jjeahh
nagyúr
válasz Ixion77 #281456 üzenetére
Ez a fekete rizs menő, sosem láttam ilyent
Quinoát, chiát ismerem, chiát szoktam tenni azovernight oats-baegyéjszakás zabkásába is. Nagyon vegyesek a vélemények amúgy, hogy meg kell-e törni vagy sem, te meg szoktad?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Speedy007 #281467 üzenetére
Ha jól látom ez is szép fényes . Én azon csodálkoznék, ha valaki kiveszi a Shimano gyantás fékbetéteket pár terepezés után és nem lenne üvegesre égve
#281469 parandroid: nálunk is krumpli krumlival megy, de én próbálom mindíg egészségesebb módszerrel elkészíteni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #281511 üzenetére
Menjetek terepre is, akkor lehet sikerül, aszfalton szerintem sehol nem fog összejönni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz szuszinho #281532 üzenetére
Nekem az egyetlen bajom pont a forró viaszba mártás előtti takarítás, még mindíg nem tudok erre egyszerű és hatékony módszert, ezért hamar elkoszolódik a viaszom. Oké, benzinbe bele lehet dobni, de mostanában nincs itthon benzinem, amikor kéne.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #281543 üzenetére
Mert 10 percig törölgeted, kenegeted. Nekem ennyi idő tekerni egyet, lemosni az egész bringát, láncot kifőzni és talán belefér egy alsó láb szerviz meg egy kiadós alvás is
#281544 eddie1978: nálam a vízben főzés sem olvasztotta le a viaszt, a vízzel lemosás egyáltalán nem ért semmit
#281548 -=RelakS=-: erre a leülepedésre, vakargatásra nem is gondoltam, megpróbálom majd
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #281590 üzenetére
Neked valszeg ez már ösztönszerű, természetes folyamat, miközben nekem hajmeresztő, ennyi munka tényleg nem kell a forró waxoláshoz sem és itt sokan arra írják, hogy macera .
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #281594 üzenetére
Nem dédelgetem annyit
#281593 balintbaba: van megoldás, igaz nem olcsó, de lehet valahol találsz olcsóbban is. Vagy van drót is.
-
jjeahh
nagyúr
válasz dom1n0 #281617 üzenetére
Ja, a múltkor írta valaki, hogy a NW weboldalán és a cipő dobozán különböző méreteket ír. Hogy melyik a valós méret, nem derült ki . Szal néha még ebben sem lehet bízni, de ja, talán a legmegbízhatóbb adat mind közül a centiméter.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #281651 üzenetére
Szerintem ha a lehető legolcsóbbat akarod, nyugodtan vissza lehet menni 810-ig, vagy butított Touring Plus. Hiányzanak belőlük a modern trendi ficsőrök, de az alapokat tudják és ez még a nagy kijelzős széria, a következő szériánál kezdték kisebb, laggzó kijelzőkkel butítani őket, hogy aztán a 830-840-el legyen amit javítani. Ha bátor vagy és nem kell navigáció, én lehet rápróbálnék esetleg egy ilyenre. Ha beválik, akkor később frissítenék navis komolyabb verzióra. Nekem úgy tűnik, hogy a Brytonnal ellentétben az IgpSportokat mindenki dicséri, nem igazán szidja senki.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Dark Archon #281660 üzenetére
Igaz, én sem hiszem, hogy olcsóbb komputert akar, mint a konzolja, de gondoltam megválaszolom az utolsó kérdését: "Melyik az, amit mar meg szabad venni?"
Az is igaz, hogy nem tudom az IgpSport garmin konzolra rámegy-e, ránézésre hasonlónak tűnik. Amúgy meg az integrált konzol gyári fotóin Edge 800 vanFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Dark Archon #281674 üzenetére
Ja, arra írtam a 810-et
-
jjeahh
nagyúr
Már a GCN-t is kínai alis márka szponzorálja:
-
jjeahh
nagyúr
'Reggelt
-
jjeahh
nagyúr
válasz Ringman #281773 üzenetére
Utcai nadrágból 30-31 jó rám, decathlonos túranadrágból 38 (L30), boxerből S-M és bringás nadrágból, mezből is általában az S-es jó. Ilyen méretekkel szerintem nekem M vagy L nagy lenne. De nincs a Gore-nek mérettáblázata?
-
jjeahh
nagyúr
Érdekes fék teszt, le sem írom milyen gyártmányú
-
jjeahh
nagyúr
válasz Sleek #281878 üzenetére
Én amikor ilyen pedálon becsatoltam, a cipő talpa nem feküdt fel a kereten, valszeg inkább lapos talpú trail-enduro cipőkhöz jó (?). Milyen cipőd van? Nem túl képlékeny a talpa? Mert akkor én azt tanácsolnám, hogy vegyél merevebbet.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Because #281894 üzenetére
Unom ezeket a véget nem érő vitákat a szabályokról, de szerintem azt is figyelembe kell venni, hogy ki van nagyobb veszélyben. Egy autó azért kellene szép nagy ívben kikerüljön, mert ha elüt, meghalsz. Ha te nem tartasz az autóktól 1,5 méter távolságot, azzal csak a saját életedet kockáztatod, az autósét nem, mert egy fémdobozban ül. No meg hányszor előzöl bringával autót vagy másik bringást? Sokkal-sokkal ritkábban, mint az autók téged.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OpenMediaVault
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest