- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteveAd
tag
válasz jjeahh #281158 üzenetére
Hosszabb tavon viszont ennek a "penztarcammal szavazok" hozzaallasnak az lesz a kovetkezmenye, hogy az europai berek szamos mas szektorban is elindulnak szepen lefele a beka segge ala ahogy teljes agazatok szamolodnak fel (kozben a oligo/mono/polhelyzetbe kerult kinai gyartok szepen elkezdik felfele vinni az arakat, meg elobb-utobb naluk lesz berfelzarkozas is, es majd szepen nezhetjuk, hogy mar a Kemaloce mezt sem tudjuk megfizetni). Egyeni fogyasztokent fontos az ar (is), de ha nagyon sokan ezt a mintat kovetik, akkor itt meg eleg nagy bajok lesznek (es mar az aksigyar futoszalagja melletti melo is csak alom marad sokak szamara).
A befutott, megbizhato markakra visszaterve, 5 eve en is ugyanennyiert vettem Xiaomi telot, de nezd meg annak a kategorianak a mostani arait. Ha egy Boodun cipo is hozza egy Lake minoseget, de szinten 250-450 euros savban, akkor viszont miert eri meg majd ezt valasztani (hacsak azert nem mert a kozbeeso nehany evben a dompingarakkal kinyirtak az europai/amerikai konkurenciat es nem lesz mas valasztas)?
Tenyleg nem akarom a geopolitikai vonalat tovabb ragozni, de nem "Kina" vagy a kinai nep ellen emelt szot senki, hanem a jelenlegi kinai gazd.-pol. rendszer altal kitermelt (es tamogatott) uzleti modellekrol es gyakorlatrol. Ennek vegso soron mindnyajan netto haszonelvezoi voltunk eddig, de ohatatlanul felmerulnek tagabb kerdesek is, illetve en szemelyesen megvalogatom, hogy miben (hangfal, hardver, mobil pl.) vasarolok szivesen markas kinai termeket, es miben valasztom tovabbra is az akar Kinaban gyartott "nyugati" termeket (pl. utcai vagy kerekparos cipo, sisak, nadrag/mez). Hogy ezek az egyeni preferenciak mikor es hogyan fognak modosulni, azt most nem tudom megjosolni, de azert szeretnem ha nem tunne el a valasztas lehetosege, amit viszont az ardompinges, allamilag tamogatott, technologiai koppintassal is megvadolhato termeles komolyan fenyeget jelen meglatasom szerint. Peace!
-
Tin
veterán
válasz jjeahh #281158 üzenetére
Nem tudom hagyni, amíg nem érted meg, hogy a kínai termékeknél a szállítás is a termék része. A marketing meg egyszerűen az alacsony ár, körítés nélkül. Pedig normál esetben annyiba kerülne a Kínából szállítás, mint amennyibe a visszaküldés (jó drága), tehát a drágább cuccokat leszámítva nem is érné meg megvenni. Aliról sem, meg sehonnan, hacsak nem EU-s raktárból megy, de még ott is van, ami egyszerűen alig-vámolt "belopott" áru.
Egy normális nyugati országban fizetnek adót, elvégzik a teszteket, megfizetik a dolgozókat, van haszna a kereskedőknek, akik boltot tartanak fent, létezik garancia, szerviz, vevőszolgálat, és természetesen kutatás-fejlesztés, nem beszélve a matketingről, ami lehet leárazási kampány, különböző sportolók támogatása, és így tovább. Mutasd már meg, hogy az Alis kínai termékeknél melyik megy a fentiek közül? Na EZÉRT kerül annyiba.
A Xiaomi is jó, az első pár hónapban van frissítés, az adataidról ki tudja, hol kötnek ki, btw. a DJI appja pl. le van tiltva a Play Store-ból adatlopás miatt, vajon miért, pedig nem is olcsóbb. Vegyél Xiaomit, mert "jó", a lányomnak is az van, de ő még csak 9 éves, meg anyósnak, de ő meg 70. De nyugodtan bízhatsz benne, mert olcsó, meg jól néz ki, meg ugye "minek a túlárazott sz.r".
Engem nem zavar, hogy mit veszel, de amikor előadja valaki (ne vedd magadra!), hogy a mocskos nyugati kapzsi cégek, akkor én meg hadd adjam elő az én véleményem a kínai kommunista párt világmegváltó terveiről. Mert a kínai modell kb. a következő: gyere hozzánk, gyártass velünk olcsón. Amikor már mindent kifigyeltünk, lemásoljuk a terméked, és eladjuk harmadáron, kihasználva, hogy szegény országként fillérekért szállíthatunk a gazdag országokba, és a gazdag országok fizetik a szállítási költség nagy részét. Sőt, a Temu és Wish boltokba belenyomunk pármilliárd dollárt, és áron alul adunk mindent, amivel tönkretesszük az otthoni iparod, majd amikor azok csődbe mentek, felvásároljuk bagóért a cégeidet, majd eladjuk a branded alatt annak a terméknek a halvány másolatát, amit pár évvel korábban nálunk kezdtél gyártatni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- Addiesdive AD2101 automata karóra
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest