Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Hasaggymeg #184918 üzenetére
Ez hasznos infó. Ha viszont több a fog mint a totális kapacitás mi történhet? Ezt mondjuk sok helyen írják, hogy a japánok elég konzervtívok a fogszámokkal kapcs.
Mondjuk mákom van mert pöccre jó váltót is sikerült találnom (shimi ajánlásával). Sajnos úgy jár az aki nem nézi meg, hogy down swing vagy side swing a váltó, csak azt, hogy bilincses mint Én!
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
tacto
aktív tag
válasz Hasaggymeg #184918 üzenetére
Félretolni? Összeszedni, ez alap. Sajnos, teljesen igazad van.
-
tacto
aktív tag
válasz Hasaggymeg #184929 üzenetére
Na erről azt gondolom, mint kutyás, hogy az elengedéssel jórészt ezt a részt is elengeded.
Épp a "vadonban" ha már, legalább csak akkor tedd, amikor már túl van a dolgon. Hozzáteszem, kirándulós, bringás helyen ne...De a futtatók vannak elengedésre, természetesen ott is összeszedni a cuccost. -
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #184930 üzenetére
Az új bicón van szélvédő?
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
tacto
aktív tag
válasz Hasaggymeg #184933 üzenetére
Hehe, hát persze. Nem sokkal ezelőttig még három kutyám volt, már csak egy maradt sajnos. Igen, főleg, mikor egészségesek, mindenük rutinos, kb. rendszer szerint történik. Amennyiben egy séta során / elején elvégzik, utána már tervezhetőbbek ezek a dolgok.
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #184942 üzenetére
Nyertél, tubelesszel járok. Vagy akkor én nyertem?
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
RexpecT
addikt
Remélem nem adtál sokat ezért az alkoholos filcért
Ringman:
Passz, de akit esetleg érdekel, XC vonalon is jönnek új dolgok idén: [link][ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
-
rétisün
veterán
ha tubelesshez nem is elég, bőven jó. ilyent használok az egyik bringán, amire nem tettem konzolt, ez meg belefér a kulacstartóba tehető kacatosba (2 belsővel együtt) és ugye itt outiról van szó, ahol nem 1.5 bar a megszokott nyomás....legutóbb dec. 23-án volt szerencsém(?) tesztelni.
legújabb agymenésem: II. vh-s tematikájú (Ryan közlegény, Fury, Ellenség a kapuknál, Elit alakulat, etc) virtuális, görgőn letöltendő Balaton-kör.
(II. vh ízlés szerint bármilyen sorozatra, több filmből álló 'franchise'-ra cserélhető)
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
zsocy
őstag
válasz Hasaggymeg #184953 üzenetére
Görgőzni sosem izgi, én is sorozatot nézek közben, de egy Balaton kör méretű virtuális tekerésbe én belepusztulnék az biztos Még a virtuál Velencei tó sem megy, pedig az igazit bármikor körbetekerem örömmel.
-
INTELligent
senior tag
válasz Hasaggymeg #184955 üzenetére
Ne is mondd , a legjobb montival a Kisalföldön... Ráadásul én azt is észrevettem, hogy mivel automatikusan nem kell pozíciót váltanom, merthogy max. töltésre kell mászni, így a kezem is jóval könnyebben el tud fáradni.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
rétisün
veterán
válasz Hasaggymeg #184953 üzenetére
nyilván izgi az nem lesz, inkább a kihívás, hogy még ilyent nem csináltam.
pro: ilyen még nem volt, januárban még nem kerültem Balatont(?) kihívás, nincs szembeszél, nincsenek kulturálatlan többi bringások, nincs kátyú, nincs autós, bármikor lefújhatom
kontra: monoton, hosszú, elsőre azért tényleg agymenésnek tűnik
igaz, az 'átlagember' már az 50 km hallatán is a fejét fogja, neki elképzelhetetlen ennyit bringázni
előszörnézős filmet sosem nézek görgőn, mint ahogy egy könyvet se meló közben olvasok el először. (persze lehet, ez az én defektem) görgőn olyan kell, ami valamennyire leköt a monotonitás ellen, de ha éppen lepillantok az órára (mikor lesz már vége a tervezett távnak ) nem vesztek semmi lényegeset a filmből/sorozatból.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #184977 üzenetére
Ha valakinek csengetned kell, akkor úgyis le kell lassítanod, meg körültekintőbben elmenni mellette, mert lehet, hogy olyan süket, mint én, és ez koskormánynál szinte automatikusan fogásváltást is jelent.
De ahogy írtam, több helyen is próbáltam, nekem ez vált be. Simán lehet, hogy másnak meg itt soha nem fog kézre állni.
Amúgy a racsnihang a legjobb, meg mellé még egy nyikorgó fék, és nem kell csengő. A cx-en mindkettő volt, arra nem kellett csengő.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
kenguru99
senior tag
"Motherfuckerezik az átjárón átkelő gyalogosoknak"
A piroson átkelő gyalogosoknak.
-
gabro0
őstag
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Hasaggymeg #184984 üzenetére
Nem vagyok montis, bár tervben van, hogy a "patkány " gépet visszaalakítom montivá egyenes kormánnyal, de inkább a koskormány vonz...
Azért remélem maradhatok...
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
FeniX-
senior tag
válasz Hasaggymeg #184993 üzenetére
A gepidán ugyanilyen van és ott 28as a legnagyobb. Köszönöm, megnézem.
Azzal már fel tudnék tekerni egy nagyobb emelkedőn? (elől 44)[ Szerkesztve ]
-
FeniX-
senior tag
válasz Hasaggymeg #184995 üzenetére
Akkor nincs más hátra, mint hogy a bringaátalakításra szánt pénzt szteroidokra költsem.
-
::Trunks::
senior tag
válasz Hasaggymeg #185022 üzenetére
Nem igazán tudok rájönni mi a baja. Beül szépen a helyére, minden beton feszes, nem kotyog. Sőt mikor minimálisan ,vagy sokáig nem használok első féket, akkor a helyén marad, de ma volt egy kemény fékezésem, egyből be is húzta.
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
MODERÁTOR
válasz Hasaggymeg #185029 üzenetére
Bingó. El is törtem. Most vehetek csapágyat - bár nem akartam azt is cserélni de elnézve nem árt. Ajánlott van olcsón?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
senior tag
válasz Hasaggymeg #185028 üzenetére
Most megfigyeltem, meg kivettem egy körre. Én rendesen rakom be, de fekezési erő hatására, megváltozik a poziciója picit. Remélem látszik.
::Trunks:: felhasználónak 26 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! /Régi rendszer szerint, plusz a mostani/
-
senior tag
válasz Hasaggymeg #185037 üzenetére
Úgy nézd ráközelítve, hogy a bal oldalon fent teljesen zár, jobb oldali képen ami amúgy a bal oldal , ott felül van vagy 2mm hézag, ott szürke.
-
őstag
válasz Hasaggymeg #185053 üzenetére
nekem ezt egyből spam-be tette a Gmail....
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #185060 üzenetére
Én is nézegettem, de a 7-8 éves akkor belépőként árult alu montim geoja jobb mint ezeknek, szal ha jó ár/érték arány, akkor még mindíg inkább Radon Jealous (AL), Rose Count Solo .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
bszg@
tag
válasz Hasaggymeg #185057 üzenetére
Mert az komoly?
-
Friczy
senior tag
válasz Hasaggymeg #185066 üzenetére
A Cube-ot én is tőlük vettem.
-
bszg@
tag
válasz Hasaggymeg #185066 üzenetére
Két Cube-ot vettem náluk.
Árban legalább jók. -
Hínár929
tag
válasz Hasaggymeg #185060 üzenetére
De rendesek, Ők azért adnak kedvezményt, hogy a vevőnek jó legyen
A mai világban ilyet?!
Meg is hatódtam#185054 Mindenki elégedett a Shimano országúti fékbetéttel?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Hasaggymeg #185044 üzenetére
Most kipróbáltam másikkal a párom TREKjéről átraktam, de a helyzet nem változik.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #185085 üzenetére
Pedig van, nekem olyan van
#185088 bsh: ha gondolod belinkelheted, a termék alatt írja, hogy van-e készleten, sőt, azt is írja, hogy melyik raktáron. Én jártam úgy Rose rendeléssel, hogy egy rendelésemet két részben hozta két különböző futár úgy, hogy csak egy szállítási költséget fizettem, később utánnanéztem és kiderült, hogy ezért, mert egyik cucc másik raktárról lett elküldve . Részemről ajánlott webshop, eddig sosem szívtam velük.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
senior tag
válasz Hasaggymeg #185099 üzenetére
Igen, másikkal is elhúzza. Az első két állítást biztosan cáfolnám Én is arra gondoltam,hogy valahogy reszelek rajta, hátha.
-
ivana
Ármester
válasz Hasaggymeg #185130 üzenetére
Én egyszer egy exage LX fékváltót akartam megszerelni. Az lett a vége, hogy kidobtam a francba és vettem egy sunrace-t A campa egy fokkal jobb, mert ahhoz van alkatrész és alapvetően egy egyszerűbb szerkezet. De az is alsó hangon egy órás meló, ha már leszedted a fékkart és a kezedbe van (amihez le kell bontani a badázst, és kiszedni a bowdeneket, ami outin nem triviális feladat és szinte biztosan bowden cserével jár).
Ezért nem használok DIY pc-t évek óta, ezerszer kevesebb bajom van a brand gépekkel.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #185130 üzenetére
Akkó nem lesz szétszedve
-
MODERÁTOR
válasz Hasaggymeg #185152 üzenetére
Csak mert konkrétan azt vettem észre, ha a kuplungot ráengedem a 0 km-es váltóra akkor egy kicsit más a hangja ha felpakolom vagy lepakolom ugyanaarra a sebességre... Érdemes akkor a jobb váltókart megvenni?
-
varmi2
nagyúr
Köszönöm. Akkor az a cube lesz, ha nincs más hasonló ajánlat.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #185162 üzenetére
Majd a 200 eurós vàltócserét belealkudom még.
-
Friczy
senior tag
Na meg az elkoszolódott bowden
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #185164 üzenetére
Akkor itt az ideje eladni és venni egy rendes kerékpárt a Dagály utcában.
-
bardi
aktív tag
válasz Hasaggymeg #185193 üzenetére
Ha nagyobb az átmérője, azonos falvastagság mellett merevebb lesz, nagyobb a másodrendű nyomatéka. Ha van elég hely hozzá, egy nagy átmérőjű csővel ugyan olyan merevséget érhetsz el, mint egy tömör rúddal, csak könnyebb lesz. Pl nézd meg ezt az alkatrészt, tudom más kategória, de ez is egy üreges cucc, hogy könnyű legyen és erős.
'92 Honda VFR 750
-
ivana
Ármester
Ez hülyeség, nem véletlen vastagodnak rendesen a vázcsövek is. Minél nagyobb a csőátmérő annál erősebb a cucc, azonos súly mellett.
-
ivana
Ármester
válasz Hasaggymeg #185201 üzenetére
Ha azonos a falvastagság, akkor kb. minden szempontból erősebb a 100mm-es cső. A baj az, hogy azonos falvastagság mellett nehezebb jóval lenne, ezért csökkenteni kell.
Pont, hogy csökkentik a falvastagságot, vagy ha nem akkor erősebbé teszik vele a csövet. Pl. klasszik acél outi vázaknál szokott lenni oversized cső, ami azonos falvastagság mellett nagyobb átmérővel rendelkezik. Általában ilyen 60-as vázaknál gyakori.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Szerintem egy kicsit mindenkinek igaza van, mert ha megnézzük a modern vázakat, azoknak a fala is már lassan hajaz egy sörös dobozra, ennek ellenére nagyon merevek tudnak lenni, megfelelő csőátmérővel. Viszont nem véletlenül olyan sérülékenyek ha oldalról kapnak ütést, alu horpad karbon meg szakad. Biztosan megvan az a tartomány ahol azonos falvastagság mellett a nagyobb átmérő erősebb egy bizonyos méretig, de nyilván ez nem mehet a végtelenségig, egy idő után a falvastagságot is növelni kell, hogy ne legyen kontraproduktív ahogy fogalmaztál. Ez már az a szint amihez komoly számítások kellenek, az sem mindegy milyen anyagról, ötvözetről beszélünk. Egyébként az E-Bike kompatibilis teleszkópoknál pl azt csinálták, hogy megnövelték egy kicsit a teleszkóp becsúszó falvastagságát. Tagnál és villánál is.
-
bardi
aktív tag
válasz Hasaggymeg #185205 üzenetére
Persze, egy idő után nem lehet ezt folytatni, de azért ez nem a 32 mm-ről 40 mm-re váltásnál lesz. Látnád milyen vastagságú lemezekből készülnek az autók, nem aggódnál
'92 Honda VFR 750
-
rétisün
veterán
válasz Hasaggymeg #185214 üzenetére
"Olyan neccesnek tűnik nekem, nem áll fenn a veszély, hogy egyszer elbambulsz, elfáradsz, stb. és legurulsz róla, összetöröd magad?"
de bizony, nem árt a bringára is figyelni közben, nem csak a tévét/monitort bambulni. ilyen szempontból 'könnyebb' a hagyományos görgő, azon akár elengedett kézzel, hátradőlve is mehetsz.
profik ezt szabadgörgőn is tudják, sőt van aki rántottát süt közben (régebben láttam videót, de f***gom sincs, hogy lehetne rákeresni)war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Toobee
veterán
válasz Hasaggymeg #185214 üzenetére
De, az elején érdemes egy ajtótokban gyakorolni, hogy egyből meg tudj támaszkodni, ha baj lenne. Így is előfordult már, hogy a földről tápászkodtam fel. Ha belejössz, akkor azért jól lehet érezni a határait, mert mikor közeledsz a széle felé, akkor megváltozik a sűrlódás hangja, így még vissza tudod hozni a bringát. Ha picit rutinosabb az ember, akkor a "leesés" sem feltétlen jelenti azt, hogy el is dőlsz.
#185215rétisün: kéz nélkül, az megy már nekem is. Mostanában azt próbálgatom, hogy oldalra, esetleg hátrafelé nézek.
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #185225 üzenetére
Ez azért durva, mert nekem talán a legtöbb 2,5-3 óra volt fix görgőn, egy seggel, de akkor körberaktam magam az ellátmánnyal, és ha kellett, akkor hátra nyúltam, töltöttem kulacsot, bontottam csokit... De ott nem kell figyelni semmire, jár a lábad, max figyelsz a pulzusra. Bezzeg itt egyensúlyozni is kell, végig. Sokan kint a bringán sem bontanak csokit menet közben, vagy töltenek ezt azt a kulacsba. Taps!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Hasaggymeg #185227 üzenetére
Közlegény that is, ugyebár.😬
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
bardi
aktív tag
válasz Hasaggymeg #185233 üzenetére
Oh, félreértettem, azt hittem csak a fékbetét új, sorry
'92 Honda VFR 750
-
Hínár929
tag
válasz Hasaggymeg #185238 üzenetére
Nem szépdolog kollégákat ilyen helyre küldeni
-
FeniX-
senior tag
válasz Hasaggymeg #185238 üzenetére
Pfuhh, azthiszem 1-2t anno autóval megjártam, és talán bringával a 16. kereset is.
Idővel talán... ;-) never say never.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- Braun HC5030 hajvágó
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest