Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz MPowerPH #55396 üzenetére

    Én nem azt mondtam, hogy nem lehet 26"-ot fejleszteni már, hanem, hogy az újabb évjáratos alkarészekben egyre inkább mellőzve van. Épp ezért mennek az aprón olyan áron a 26"-os komolyabb cuccok, hogy kapkodod a fejed. :) Azt sem mondtam, hogy nem éri meg a 26", csak annyit mondtam, hogy komolyabb pénzeket nem tennék bele. Egyébként a sima QR-hez és az 1 1/8 hoz se nagyon ragaszkodnék, vastagabb tengely elöl hátul és a tapered is sokat dob a merevségen.

    Persze nem mindenkinek jön be a 29", de azért az elég nagy butaság, hogy csak 190 felett ideális. Az már eleve inkább XL-es váz abból is. Nekem is van ismerősöm aki nem szereti a 29"-et, én sem szeretem nagy rugóúttal, de 120mm-ig szerintem kiváló. Meg azért az sem kell elfelejteni, hogy a 29" tipikusan egy olyan méret ahol a jó vázgeometria hatványozottan számít. nem minden 29"-es lomha, az enyém nem lomha, pedig szeretem csapatni és nem vagyok egy túl magas ember a 178cm-el. Nagyon jól forduló, stabil gép.
    27,5"-nek számomra 140mm és felette van értelme. 140mm alatt csak is 29"-et vennék, persze akkor ha jó a geo és fordulékony.
    Nézd meg az XC maraton versenyeket, hogy mennyien mennek 29"-el.

    zoli03: Én a túra alatt a monti túrát értem, ráadásul AM meg Enduro bicajokról volt szó, maximum egy kisebb vagy közepes hátizsák ami szóba jöhet. Csomagtartók meg kulacsok nem igazán, csak ivózsák. A tipikus csomagtartós, túrazsákos túráktól most tekintsünk el, én nem arra gondoltam. Egy jó monti túrán vannak komolyabb csapatós, meredek részek is, azért vesz az ember Am vagy Enduro gépet, hogy bárhol le tudjon jönni. Ezzel azért vitatkoznék, hogy nem számít a bringa súlya. A pilóta súlyát meg megint felesleges említeni, ha izomban nehezebb akkor feltehetően meg van az ereje a nagyobb testsúlya mozgatásához. Ha nem számítana a bringa súlya ennyire akkor miért lenne annyival drágább a könnyebb? Itt megint csak azt tudom mondani, hogy nincs viszonyítási alap. Próbálj meg 12 kilós bringával hegyet mászni meg 15 kilóssal. Ráadásul az egész bringa irányítása, dinamikája más.
    Sokat mentem az Alpinbike-os csapattal is túrázni, hát fel kell kötni a liberót lefelé is, ha nem akarsz lemaradni. :) Elég komoly túrákat szoktak szervezni, nagyon meredek csapatós szakaszok is vannak. Ha feltüntetik a túraleírásban hogy magasabb technikai szint a követelmény, akkor biztosak lehetünk benne, hogy észnél kell lenni lefelé. :) És akinek nincs meg a kell technikai tudás, meg bringa az csak letolja vagy kikerül bizonyos részeket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák