Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zoli03

    őstag

    válasz szjoci #48889 üzenetére

    Nekem van egy (használtam vettem), a kazettája elkezdett szalajtani (előtte azért ment pár hónapot gond nélkül). A kazettatestben az egyik borda roncsolódva volt, a kalapács se volt túl szép állapotban. Helyre lett rakva amennyire lehet, egy ideig jól is ment (pár hét).

    Vettem egyik haveromtól egy kazettatestet, szerinte tökéletes volt, hangra is jó volt. Szétszedtem, az egyik borda ugyanúgy meg volt sérülve (az is meg lett reszelve, hogy ne tegye tönkre a kalapácsot). Az eddig még nem szalajtatott, de nemigazán bízok benne.

    A harmadik egy haverom Cube-jában volt, 2-3 évet bírt, neki is szalajtott, pedig szerintem nem használta olyan sokat, és akkor is nagyjából csak aszfalton hajtotta.

    Előtte egy FH-RM30 volt, az híres arról, hogy szétmegy a kazettája, meglepő módon nekem is szétment.

    Ezekhez majdnem annyi a kazettatest, mint maga az agy, szóval külön nem éri meg megvenni.

    Amúgy ha nincs hangja, az szerintem nem sok jót jelent egy kalapácsos reteszelésű agynál. Én szeretem a hangos reteszelést, nem Silent Clutch reteszelés ez, hogy ne legyen hangja.

    És nem csak alsóbb kategóriás Shimano agyaknál olvasni ilyeneket, pl van, hogy XT-nek is szétmegy a kazettája. Akkor a törő tengelyeket, szarrá kopó golyókat meg sem említem (egyáltalán hogy kophat el egy golyó ennyire, mikor én 5 Ft-os golyókat szoktam rakni az agyakba, és azokból még egy se kopott el).

    Biztos vannak normálisan sikerült Shimano agyak, de én nem fogom mindegyik szériát végigböngészni, hogy melyiknek nincs hibája, inkább messzire elkerülöm mindet. Főleg, hogy tudtommal a magasabb szériákban már nem is kínál agyat 6 csavaros tárcsafék rögzítéssel (csak nagyon régi modelleknél). De nem baj, legalább egy idő után a Centerlockos féktárcsa is elkezdhet kotyogni szegecsnél.

Új hozzászólás Aktív témák