-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
repvez
addikt
Valakinek van tapasztalata az alábbi telóval? vagy más alternativát amit egy 120mm-es sountur rugós helyére lehetne tenni?Lehetőleg V-fék felfogatás is legyen rajta, mivel még azt használok és egyszerre nem tudnám lecserélni a fékeket is a telóval együtt.
[link]
Ebből a CX32Tk-ból láttam csak tárcsásat is ezek szerint csak a régebbi kivitel volt mindkettő? vagy létezik még olyan amin mindkét felfogatás megtalálható?
A 120as helyett a 100as mennyire okoz gondot?
egy ilyenbe cserélném -
_BM_
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Neuzer bringát, és az a problémám vele, hogy alumínium darabok fúródnak a fékbetétbe. Hiába távolítom el a szemcséket, pár kilométer után megint tele lesz pöttyökkel a gumibetét. Fékezéskor csikorog, mint a villamos. Én még ilyet nem láttam. Szar a felni? Csak az első keréken csinálja, a hátsó féknél nem.[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
lehet, rossz hozzaallas, de a franc fogja elcsufitani a kis speedyt. Max a kormanycsore, inkabb a nyeregcsore tennem max... ha kisebb lenne a matrica
De lehet nem is fogok reggelni, Ti? Mit szoltok hozza? Lesz ennek hatasa?
[ Szerkesztve ]
-
-
brownus
veterán
válasz ígyvanferi #49057 üzenetére
jah, eléggé. írják a cikkben, hogy kiterjesztik majd egész bpre, majd az országra is.
/állítottak már meg a rendőrök, és ellenőrizték a vázszámot, hogy nem loptam-e a bringámat.de ahogy a többiek is írják, az a biztos, ha minőségi lakattal zárod le (rövid időre, forgalmas helyen, nappal) vagy be/felviszed oda ahová mész... én sem szeretem kint hagyni a gt-ét, max. annyira, hogy beugrok a boltba egy gyors bevásárlásra, ~ 5 percre.
(#49059) parkr, disz iz, madzsarország, mit vártál? a 20 perc még elég jó sztem :d /lásd észtország... ők jól csinálják! online reg szinte mindenre /
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
válasz Napfénysüti #48914 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy az 5800-as 105 és a korábbi 105-ök között egy szűk fényév különbség van. Az 5800 már tökéletes választás hobbi versenyzéshez, USA-ban nagy sláger a kritériumokon például. Persze az árkülönbséget ez nem indokolja.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
csabi94
őstag
Sziasztok! Garmin témában mennyire van otthon a társaság?
Szeretnék beszerezni egy 500-at minimum, de szóba jöhet még az 510, és a 810 is. Mit tanácsoltok, hol nézelődjek, hol lehet kapni jó áron, megbízható forrásból?
Köszönöm a segítséget előre is! -
nagyúr
-
vendingo
veterán
Nagyon rácuppantam az outi témára. Évi 2000-3000km tekeréshez milyen felszereltséget kellene néznem?
Elegendő lehet a Sora, vagy inkább 105 fele nézelődjek?
Eddig Wiliert, spezializedet, cube-ot nézegettem. Egyéb ajánlott jó ár/érték arányú gyártó?
~700 max 1000€ a keret.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Néztem mind a 2 helyet, de csak üléspróba után szeretnék bringát venni. Az általam említett márkák mind kaphatóak a közelemben olcsóbban mint a magyar árak.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
fpeter07
veterán
Mai montis kor is tokeletes volt. Volt minden, ami egy jo tekereshez kell. Sar, teljes utat lefedo pocsolyak (ezt keruld ki hapsikam), hoseg, meredek emelkedok, spd eses, sima eses. 15-20% napsutotte emelkedo feladta a lecket. Olyanannyira, hogy alig birtam feltolni rajta a bringat. Gyakran kellett torokgetni a homlokamrol a veriteket.
-
bandus
veterán
válasz TayRol #49072 üzenetére
Linkelte mar valaki a cannondale akciokat a malinal. 240ert tuti vetel a tiagras szettrs bringa, haromszazba lehet meg a szazot szett is belefer. Kerekparwebshop.eun keresztul veve pedig fizethetsz szap kartyaval.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz TayRol #49074 üzenetére
Ahogy nezem abbol mar nincs sajna, de tiagras meg akad.
http://www.mali.hu/hu/orszaguti-triatlon/cannondale/keszleten/2832-cannondale-caad8-6-tiagra-black-2015
Pont ilyenem van, nagyon szeretem a keves tapasztalat alapjan. Runner meg is dicserte ma az 58as meret szerintem jo lenne neked. En 182 vagyok es 56os a gep."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz TayRol #49076 üzenetére
Hat itt a 105os szett mar 370k-t kostal es ez szerintem meg az 5700as sorozat, bele se merek gondolni, hogy mennyi lesz 5800-zal. Nekem is ezek voltak az igenyeim, de be kellett latni, hogy 300k-ert nem kapni ujonnan ma 105-os szettel bicot, vagy csak nem voltam eleg turelmes. Egy forumtag helyrerakott a felszereltseg teren is, neki egy ultegras es egy tiagras bicoja volt. Azt mondta, hogy az ultegrat sokkal tobbszor kellett allitggatni, szervizelni mint a tiagrat es a ketto kozott annyi a kulonbseg, hogy a turak sprintjein cikibb ultegraval utolsonak lenni ez nyilvan kicsit tulzas, de hobbi felhasznalasra ez is boven megteszi.
-
TayRol
nagyúr
válasz bandus #49077 üzenetére
Gondolkozom én is rajta, hogy csak presztizsből nem kell(ene) feleslegesen szintet lépnem, amatőr felhasználásra lenne.
Solad: ez nagyon jó, de üléspróba nélkül nem merem megvenni. Ugyan így vagyok a Canyonnal és a Radonnal. Pedig tuti, hogy ezekből kerülne ki a győztes. Bár ahogy nézem nincs 58-as méretben.
Ez miért nem 58-as, ejj. Még a szín is tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz TayRol #49079 üzenetére
Ez eredetileg soraval szerelt vaz, bar jo aron van igy is. Szerintem a meretet elneztek, 185 centivel kicsi az 54es vaz szerintem. Ha jarsz a 11. kerulet kornyeken szivesen megmutatom az enyemet, hogy megnezd a vazmeretet, ha gondolod.
-
vendingo
veterán
válasz TayRol #49072 üzenetére
Ausztriában szeretnék majd vásárolni, ott már szoktak lenni 1000€ környékén 105-ös felszereltséggel.
Én nem ragaszkodok a 105höz, beérem egy sora v. tiagra szettel, csak olcsó legyen. Másodlagos bringáért nem szeretnék sokat fizetni.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz JackFeryll #48800 üzenetére
A három közül szerintem csak a cserélhető lencse fontos, hacsak nem egy tó körül akarsz biciklizni, ahol zavaró a sok visszavert szórt fény a vízről. Ami fontos még:
- torzításmentesség
- UV védelem
- minél kevesebb részt takarjon el a keret, és minél nagyobb legyen a lencse, hogy védje a szemet a fénytől és a bogaraktól
- színezésmentesség, hacsak nem tekersz sokat hajnalban vagy alkonyatkor (bár oda jó a clear lencse is)
- ha már cserélhető lencsés, legyen egyszerűen és gyorsan cserélhetőAz a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
vendingo
veterán
válasz TayRol #49087 üzenetére
velodrom Itt az oldalon vannak árlisták is
Radwelt Van magyar ügyfélszolgálat, magyar eladó, magyar szervizes, nagy választék, jó árak, van kipróbálási lehetőség. Én tuti, hogy innen fogok venni, a cube is innen van. Tőlem bringával 30 perc az üzlet
Outisoknak van body scanner, hogy tuti jó legyen a bringa , még segg lenyomatot is vesznek a megfelelő nyereg kiválasztásához.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
reflxx
aktív tag
Sziasztok,
Tudnátok nekem ajánlani egy jó párnázott rövidnadrágot?
Előre is köszi!
-
JackFeryll
őstag
Bringaland által forgalmazott Bicycle Line termékekről van tapasztalat ?
Egész jó akciójuk van amire beneveznék. (mez + nadrág + rudy project sisak -20%) -
Pho3bus
tag
válasz TayRol #49087 üzenetére
Szia!
Bocsi, hogy ismeretlenül közbeszólok, de nem is olyan rég (4-5 hónapja) én is ebben a cipőben jártam. Itt is kérdeztem és nekem is ez a 2 kiszemeltem volt (Canyon és Rose), még itt is megkérdeztem, hogy mit ajánlanak. Akkor végül nem mertem meglépni én sem ezt a lépést látatlanul, de végülis sikerült megtalálnom Őt
(Bocsi a kép minőségéért)
Azért írom le, mert érdemes szétnézni itthon is, mivel ezt 300-ért sikerült elcsípnem és vadonat új volt. Járt rá az 5 éves váz garancia és persze számlát is kaptam hozzá. Igaz ez nem 105-el szerelt, hanem "csak" Veloce-val, de ahogy olvastam alap felhasználásra teljesen elegendő, nem is beszélve arról, hogy karbon vázas. Azóta már rengeteg km-t megtettünk és nem bántam meg, hogy mellette döntöttem. A bicót a konuszbikes-tól vettem, nagyon rendes és segítőkész az eladó és szállít Magyarországon belül, ha messze lenne Pécs.
-
Pho3bus
tag
válasz JackFeryll #49093 üzenetére
Hát igen, mindennek ára van... Èn is minden nap több órát töltöttem a hirdetèsek böngèszèsèvel, mire rátaláltam. A hozzászólásom egyik "mondanivalója" az akart lenni, hogy esetleg èrdemes lenne felhìvni az eladót ès rákèrdezni hátha tud szerezni mèg belőle, feltève, hogy tetszik neki is a kerèkpár.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ismer valaki olcsó univerzális óra tartót kormányra? Mármint karórához valót.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
parkr
őstag
egyik küllőmmel nem stimmelhet valami, mert minden fordulatnál van egy pattogó hangja.
érdemes meghúzgálni a küllőket (egyik sem túl laza, de nem is túl feszesek)? nem fogja elcsavarni a felnit?
lehet biztonsabb lenne, ha a helyi boltra bíznám[ Szerkesztve ]
-
Pho3bus
tag
válasz TayRol #49095 üzenetére
Köszi szépen. Először én is féltem tőle, mert nem ismertem. Picit más a technikája a váltásnak, de van benne pozitívum is, például több fokozat egybeni váltása. Pontosságra azt mondom (volt már ultegrás bicóm is), hogy attól pontatlanabb, viszont a helyi üzletben meg azt mondták, hogy kevesebbszer kell utánaállítani a váltóknak. Ki tudja, nekem hobbi felhasználásra tökéletes volt.
Amúgy itt egy nagyjábóli kép, hogy mi minek felel meg nagyjából:
Annó azt olvastam, hogy kb fél úton van a tiagra és 105 között, ha már hasonlítgatni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest