- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Integrale #49651 üzenetére
A nyerget állítsd vizszintesre mielőtt lecsúszol hátra a gyorsan forgó kerékre. Azt a kalapácsgyűjteményt apám!
(#49649) Tothgera30...a sok kjúbozás után egy Merida?!
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
bandus
veterán
ez is az volt, de egyszerűen nem tudott 6 barnál többet intersport saját márkás pumpája. visszavittem és ráfizettem még egy ötezrest, így elhoztam egy sks márkájút, ezzel gond nélkül felfújtam a gumikat.
viszont későn indultam el és szarrá áztam, a bringa tiszta sár. sajnos karbantartás témában még nem sokat olvastam, nincs is semmim hozzá itthon. mit tudok ilyenkor tenni? megvárom míg megszárad, vizes ronggyal letörlöm róla a sarat és ennyi? vagy meg se várjam?
ezen kívül egy átlagos tekerés után (országúti) mit szükséges még megtenni? ígérem utána olvasok a dolognak, de most megnyugtathattok, hogy ettől még nem lesz baja, hogy most csak tisztára törlöm.
jah, és a schwalbe luganók tényleg nagyon gyengék vizes talajon, csak a szerencsének köszönhettem, hogy nem estem el kb 2-3szor. ez lesz a követekző, amit cserélnem kell azt hiszem.
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
szjoci
őstag
válasz Hasaggymeg #49702 üzenetére
"(#49649) Tothgera30...a sok kjúbozás után egy Merida?! "
Én is furcsállottam olyannyira, hogy hoztam egy keresztet, majd bekentem fokhagymakrémmel a monitort, de csak nem tűnt el. Szóval ez biztos nem ördögtől való
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Addig is holnap nekivágok a fertő megkerülésének.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bandus #49703 üzenetére
Nem lesz semmi baja ne izgulj! Ha nagyon sáros,bár aszfalton nem is lehet olyan,akkor majd mosd le gyenge nyomással,vagy szivaccsal,ne maradjon homok/sár főleg a hajtás/váltásnál.Én ha nagyon sárosnak látom akkor még frissiben leslagozom/mosom,mert rászáradva nehezebb lemosni.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Integrale
veterán
Azert van csak ennyi ott, mert a tobbi nem fer bele abba a BauMaxxos racsba.
"Bad reklám is reklám too"
-
Tothgera30
Ármester
Megtöccet, no. Oszt' tán valami baj vóna?
Őszintén szólva Speci Crave és ez volt kinézve... de még a Big Nine Lite 900-al is szemezek. Bár eddig a flat bar kormánnyal ki voltam békülve, lehetőleg 700mm-ben, de itt ezt a kis keskeny izét nem értem .
#49704 szjoci, #49705 Normi01: Srácok, mióta ilyen pokoli időjárás van, azóta történt ez a döntés. A készletet megrendeltem, sajnos nem látok javulást.
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Tothgera30 #49712 üzenetére
Fájin masina,meg kő hagyni!
-
válasz Tothgera30 #49712 üzenetére
Most komolyan,amúgy semmi bajom a meridával,tényleg.Szép ez a bringa,használd egészséggel!
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
bandus
veterán
válasz Hasaggymeg #49710 üzenetére
outival nyomom, nyilván nem lett nagyon sáros, de még nincs sok tapasztalatom (ma léptük át a 200 km-t), szóval féltem a drágát lemostam mosogatószeres vízzel, így már barátibban néz ki.
lánc, fogaskerekek kenésére mi ajánlott leginkább?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
LordAxwell
senior tag
válasz Tothgera30 #49715 üzenetére
Szia!
Miért vagy ennyire a 29-es kerék mellett?
Ez a merida egy MTB bicajnak számít igaz? Tényleg szép!
[ Szerkesztve ]
Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz bandus #49716 üzenetére
Korábban TF2,most pedig WD40 Specialized PTFE használok. Száraz időbe 100-200km-enként,eső vagy mosás után azonnal.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Hasaggymeg #49718 üzenetére
Bevált a wd40?Csendes a lánc?Én is Tf2-őt használok,de most váltanék.
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Normi™ #49719 üzenetére
Érdekes,mert noha van egy finom kerregése a láncnak (nem olyan csendes mintha valami vastagabb olaj lenne rajta) tökéletesen működik és sokáig eltart vele a lánc.( 8~10e km) Jobb mint a TF2
[ Szerkesztve ]
-
dimola
újonc
válasz bandus #49703 üzenetére
ha meg vizes mikor hazaersz slag, utana mar (gyengen vizes) torlokendo
lanc olajozasara tenyleg jo ilyenkor figyelni, en is most kezdem megtanulni a bico karbantartasat, de tenyleg megeri, jobb erzes rendberakott kerekparral tekerni :-)))
mas: fontos kerdes! meg atfujom a mtb-t eladas elott (ha egyaltalan eladom, de terv szerint 1 hon belul csere), jo minosegu festeket fogok hasznalni... otletek a szinre?? valami igenyes es szepre gondoltam, de nem hivalkodo, pl graphite, vagy a barnanak valami "graphiteos" arnyalata
-
válasz Hasaggymeg #49720 üzenetére
Értelek,itthon vetted?Hol lehet kapni?Eddig csak német webshopokban láttam.
-
válasz Hasaggymeg #49723 üzenetére
Felénk nincs sajna.
-
Edi77
őstag
válasz bandus #49716 üzenetére
A rohloff olaj az, ami nekem nagyon bevált mind útira, mind montira évek óta. WD inkább lazítja a kenést és eléggé gyűjti a port, mint amikor kölyökkorunkban a szülők a Tacskó bicaj láncán varrógép műszerolajjal kenték le
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel, mert különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogy élsz."
-
Tothgera30
Ármester
válasz LordAxwell #49717 üzenetére
Nem csak a 29er mellett vagy, van itthon egy 27,5 is, és az is igencsak állat. Egyrészt magasságomhoz ideális, másrészt ejtőzésnél nem üt akkorát mint kisebb kerekű társai, hátránya hogy mászni nehezebb vele, bár ez is nézőpont kérdése, mert ahol 26-ossal elkapartam, ott ez 2.2-es gumival simán felmászott. Súly szempontjából meg a két kerék húzza a mérleg nyelvét, szóval 29er-nél még ott van mit könnyíteni.
Természetesen MTB.
-
LordAxwell
senior tag
válasz Tothgera30 #49728 üzenetére
Az előző bicajom nekem is 29-es volt, igaz nem sokat használtam, de azon csak 2,1-es gumik voltak és felfelé terepen nem volt a legjobb, igaz a váz is nagy volt nekem, (lehet azért se tetszett a 29-es kerék mert nagynak éreztem az egész bringát magamhoz képest) de most végre megvan a végleges masina, 2,4-es gumikkal
[ Szerkesztve ]
Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
Tothgera30
Ármester
válasz LordAxwell #49729 üzenetére
Ha egy torz kép alakult ki benned, akkor próbálj ki egy megfelelő bicajt. Szerintem meg fog győzni.
-
LordAxwell
senior tag
válasz Tothgera30 #49730 üzenetére
Lehet egy kicsit ez is benne van, de a mostani már egy megfelelő bicaj és 27,5 kerékkel, remélem meg lesz nagyon sokáig.
-
Tothgera30
Ármester
-
LordAxwell
senior tag
válasz Tothgera30 #49732 üzenetére
A 29-es 1 bő hónapig volt meg, előtte 4 évig egy 26-os bicajom volt, az után felülni a 29-re, vicces volt, főleg. hogy a 29-es L-es vázzal volt, a régi 26-os meg 18-as vázzal. A 29-es bicaj L-es vázzal kb jó egy 190 centis embernek is. A mostani M-es váz.
-
greenmukk
tag
Sziasztok!
Van egy Focus Black Forest 1.0 bringám. Erre szeretnék csomagtartót rögzíteni, csak ugye ezen nincsenek a vázon kialakítva rögzítési pontok.
Milyen megoldást javasoltok?
Ha van rá mód akkor mindenképp ilyesmi túratáskával használnám: [link]
-
Igaz,hogy nagyon vonzza a port?Mennyire időre lehet szerinted elég egy 50ml-es,ha hetente tisztítom és kenem a láncot?
-
zoli03
őstag
válasz Vasinger! #49689 üzenetére
Mások már írtak neked, de azért én is megírom a véleményemet. Sajnos nincs igazad. Egyáltalán hogy jön ide az, hogy hátul többet váltasz, és emiatt jobban kopik? Ha többet váltasz, akkor egyenletesebben kopnak a lánckerekek, vagyis lassabban kopik az egész lánckeréksor. Abban viszont igazad van, hogy a kevesebb fog miatt hátul gyorsabban kopik.
Ha 0,75-1% nyúlás között cserélted volna a láncot, akkor megúsztad volna egy lánccserével. De neked már ugrik a lánc, vagyis kb 2% körül lehet a nyúlás. Nyugodtan kipróbálhatod hajtóműcsere nélkül is, ha egyből nem is lesz rossz, garantáltan szétmegy a lánc nagyon hamar.
Az meg, hogy egy fogaskoszorú kibír X láncot, egy hajtómű meg kibír X fogaskoszorút, az csak időben cserélt láncnál érvényes. Ha ugrik a lánc, akkor egy szabály érvényes, kompletten cserélni kell az egész hajtást. -
VIBO
őstag
Hi
Ma hol tudok Budapesten szerezni 2 belsőt?
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
szjoci
őstag
-
greenmukk
tag
válasz Tothgera30 #49740 üzenetére
Ezeket néztem én is, de nem túl bizalomgerjesztő.
Közben találtam egy ilyet: [link] Ez 18kg-ig terhelhető és több ponton rögzíthető. Annyi, hogy ennél a nyeregcső mögötti rögzítést házilag kell megoldani de az már nem gáz.
Köszönöm azért a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- E-roller topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vezeték nélküli fülhallgatók