-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
deicide
veterán
válasz Napfénysüti #47300 üzenetére
Ne is mondd, már előre parázom szombatra a Jásd-Várpalota szakasztól, mert ugyan rég jártam arra, de húzni kellett a féket Palotára lefelé, mert tényleg kegyetlen szar az út.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Runner_fxr #47296 üzenetére
Igen, az lenne a legegyszerűbb, ha eladnám, de hidd el, nem akarom! Hidd el, bőven elég lesz ez nekem! Nem versenyzésre kell, csak hobbi szintre, kezdőként. Jöhet szimplavállas is, csak jó áron legyen...
Rugóstag befogója? Na ehhez én láma vagyok! Itt van egy pár kép a Monarch-ról, jelöld be, mit is mérjek, ha van időd. A váz tagrögzítési méretei is kellenek?[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
nagyúr
válasz deicide #47301 üzenetére
Melyik irányból mész?
Várpalota felől könnyebb felmenni de Tés mellett nagyon figyelj a lejtmenetre, iszonyú kátyús, szar út nekem szétrázta a belem. Jásd felől Palotára meg hosszabb az emelkedő, fárasztóbb de ott meg a Palota előtti rész rutinosabb outis haverom szerint még az előzőt is alulmúlja minőségben.
Szóval lefelé azért legyél óvatos ezeken a részeken.Més que un club!
-
deicide
veterán
válasz Napfénysüti #47303 üzenetére
Jásd felől megyünk Palotára. Nem fogom ereszteni, mert mikor legutóbb mountival jártam arra, akkor is parás volt lefelé, pedig annak azért szélesebb papucsai vannak...
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
baaka
tag
hi!
Mennyire jó ez a belső?
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #47300 üzenetére
Lehet hülyeségnek hangzik,de részben ezért is félek sisakot venni.Túl nagy lenne a biztonságérzetem és felkenődnék valamelyik kanyarban. Én is imádom a sebességet,még így sisak nélkül és korrekciós szemüveg mögött könnyezve is!
(#47289) K Norbi...versenyen kívűl,ahol autó nem jöhet szemből és minden másodperc számít, hidd el nincs is sok értelme. Csak az életedet kockáztatod egy adrenalinlöketért.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
tacto
aktív tag
Sziasztok, 26-os (regi) Cube-omat (merevvilla) felruhaznam ballonos külsökkel, most, hogy megint lett outim.
Hasznalt-e innen valaki a 26x2.35 meretböl Schwalbe-vonalon Big Apple-t, Super Moto-t, esetleg Fat Frank-et? Ha igen, mi a tapasztalat? Vagy egyeb alternativa, marka, tipus javaslat ebben a meretben, müfajban?
...ha mar, jo lenne a max. defektvedelem is, a külsöcsere, defektjavitas stb. nem egy vilagi elvezet ezekkel...
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
TakiUZ
tag
Köszi, azon leszek.
Tothgera30(47272): egyelőre jó lesz a 3-as rendszer előre
Ha már országútis száguldás:
[ezek állatok]Érdemes megnézni a végét, hol van a srác kamerája
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Hasaggymeg #47309 üzenetére
Köszi! Ez is jól néz ki, ha jól látom ez 2014-es, akkor ennek gondolom már nem megy lefele az ára. Nagyon felkapott idehaza a Cube, nem túlságosan túlárazottak? Ha jól nézem kb hasonló cuccok vannak rajta, mint a Radon-on. Melyik jobb márka közülük, tartósság stb szempontból? Igazándiból túl sokat nem fogok tekerni, heti kb 50km max, amíg jó idő van, van persze mikor messzebbre mennénk. Azért aggódom, mert kb egyiket sem tudom majd kipróbálni előtte, a Radon-t meg pláne hiszen német rendelés lenne. Tapasztalaton kb csak a Gepidában van, tesóm 2014-es 500-as crs-e kb ugyanaz, mint a 2015-ös. Gepida ezen az áron milyen választás lenne? 150-160k (500 crs 2015).
Igazándiból ha csak a kinézet döntene valószínűleg a Radon-t választanám, de azért ennyire nem egyszerű a történet
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz syler123 #47311 üzenetére
A Cube itthon (és nem csak) az egyik legjobb ár/érték arányos kerékpár.Tudtommal a Radon is német,nem lehet nagy különbség közöttük,de mivel érzem,hogy a Gepida felé húzol,ami érthető,hisz abból már van a családban,azt is kivárhatod,annyiért már megéri...feltéve,hogy nem vagy 185 fölötti,mert akkor meglehet kicsinek érzed még a legnagyobb,56-os Gepida vázat is. Én inkább itthonról vásárolnék.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
syler123
veterán
válasz Hasaggymeg #47312 üzenetére
Hmm nem is tudtam hogy jó ár/érték arányban vannak a Cube kerékpárok. Így viszont akkor az is szóba jöhet. Hát nem vagyok túl magas, az 52-es Gepida kb jó is rám, mondjuk Cube-ban ilyen méret nincs csak 50-es meg 54-es, akkor abból inkább a nagyobbat venném.
Felszereltségre kb hasonló az általad linkelt Cube, mint az általam kinézett Gepida? Nagyon nem értek ezekhez a váltókhoz fékekhez, hogy melyik jó melyik nem, kb annyit értek hozzá, hogy már legalább ne V fékes legyen.
Amit linkeltél Cube úgy nézem van neon zöldben, mondjuk lehet nem vállalnám be úgy hogy előtte nem láttam, nehogy nőiesbe menjen át Képről így nehéz megmondani.
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #47307 üzenetére
Én sisakban is próbálok azért ésszerű keretek között menni, Bence hegynek lefelé se eresztem még meg 70 feletti tempóval kanyarban pedig szerintem lehetne annyival csapatni de még nincs elég rutinom hogy bevállaljam.
A MTB mellé nekem se volt még bukó de azzal nem is csapattam viszont az outival még soha nem mentem nélküle.Més que un club!
-
Solad
addikt
válasz Runner_fxr #47292 üzenetére
Valóban, polar RS400/800 úgy ránézésre.
Jön valaki szombaton a Bódva Kupára Szlovákiába?
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Pho3bus
tag
Sziasztok,
Csak egy gyors kérdés, mert tanácstalan vagyok. Tegnap vettem egy aránylag drága sisakot (Rudy Project Zumax). Több helyen olvastam, hogy 4-5 évente érdemes cserélni a sisakot, mivel elhasználódik. A kérdésem az, hogy a 4-5 év a gyártástól értendő, vagy 4-5 év használat után (UV, eső, izzadság, stb miatt), mivel ezt amit kaptam 2011-05-ben gyártották, és ha azért érdemes cserélni, mert az anyag mondjuk megfárad ennyi idő alatt, akkor viszem is vissza az üzletbe, mivel elég drága volt ahhoz, hogy csak egy évig használjam.
-
fpeter07
veterán
válasz Hasaggymeg #47307 üzenetére
Ne viccelj. Egyik Speci sisakom olyan könnyű és kényelmes volt, hogy észre sem vettem, hogy a fejemen van. Meg is sikerült repesztenem, inkább nem használom már. Aki ismeri murphylógiát, annak nem kell kifejtenem miért.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #47314 üzenetére
60-65-el többször ereszkedtem sima gumis montimmal,74,3-al egyszer Pilisszentlászlóról le a Duna irányába,de az vakmerőség volt és csak az utat meg a km-órát néztem mennyi lesz belőle.Szinte biztos vagyok benne,hogy ha vásárolnék egy sisakot és készíttetnék egy dioptriás bringás szemüveget (utóbbi lesz is majd) már nem tudnék ellenállni a kísértésnek és kipróbálnám mennyi az annyi az új Cube-al. Vagy a penci hegy déli oldalán,vagy a már említett Pilisszentlászlói hegyen,vagy valahol Budán,esetleg Dobogókőnél vagy éppen a Mátrában felcsavarodnék valamelyik közlekedési táblára.
(#47318) fpeter07...ne idegesíts,mert tényleg vásárolok egyet és elkezdek őrült módjára ereszkedni!...amúgy nem a súlya ami visszatart,hanem nyáron a szellőzés,mikor már így is szemembe folyik a sós izzadságom és csíp,meg könnyezek mint az állat!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #47319 üzenetére
A cél nekem is a 80km/h lesz majd, remélhetőleg a Stelvióról lefelé. De ott pláne észnél kell majd lenni.
Azért ha már ennyire nyomod neki én mindenképp vennék sisakot mert elég egy hiba és lehet a fejed törik szét a földön ami már nem egy vicces dolog.Més que un club!
-
syler123
veterán
válasz Because #47315 üzenetére
Ehhez a színhez már lábat is kell borotválnom?
Igazándiból ebben a Cube-ban szebb képről a neon zöld, mint a fekete, a matricázás miatt, ha sima matt fekete lenne, akkor nem lenne kérdéses, meg mondjuk a fekete nincs is méretben . Feketében a Radon nagyon tetszik, de az megint külföldi rendelés, zéró tapasztalat a bringáról, nem is ismert idehaza túlzottan.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Rottweiler89 #47302 üzenetére
Majd este bejelölöm pontosan a méreteket.
Versenyzésre eleve nem való All mountain bringa, persze el lehet vele indulni maratonon is meg könnyebb enduro versenyen is, de alapvetően élmény bringa, hobbi kerékpározáshoz.
Tehát minél könnyebb, annál jobban fogod élvezni, mert könnyebb lesz feltekerni vele a hegyre. Szó nincs itt versenyzésről.
Sőt talán kompletten használtan kéne nézelődnöd, de ha te ragaszkodsz a coiler-hez, akkor ez van. Nem rossz kis váz, ha elfogadod azt, hogy kicsit nehezebb lesz a bringa mint az ideális, illetve pedálozásra is jobban bemozdul, meg ugye fejcső is 1/18-ad, akkor el lehet vele lenni. Én tuti nem szívnék vele, de ahogy érzed.
Dupla vállast mindenképpen hagyd ki, csak is szimpla vállasban gondolkozz.
X-Fusion Velvet
Fox Talas rlc
RS Lyrik -
atok666
őstag
válasz Napfénysüti #47303 üzenetére
23 vagy 25-os gumikat hasznalsz?
Atok
-
syler123
veterán
Ez mennyire jellemző a 2014-es Cube szériára?
-
gergo5991
őstag
Szokásomhoz illően megint lenne egy hülye kérdésem, általában mint mindig, ahogy a válaszokat elolvasva nézem. Szóval a kérdésem az lenne, hogy a női bicikliken a váz felső része miért van lentebb? Úgy gondolom, hogy a nők hajlékonyabbak, simán áttudják lépni azt. A férfi bicikliken bezzeg fent van az a rész, aztán gondolom nem minen férfi elég rugalmas hogy simán át tudja lépni + ott a veszély hogy be is üthet egysmást. Az öreg falusi bicikliket még megértem, ott már tényleg a kényelem a szempont, de a női bicikliket nem értem. Inkább fordítva kéne lennie, hogy a férfi bicikliken alacsonyan van a váz felső csöve, a nőin meg magasan. Bár ezt most így elképzelve elég hülyén is nézne ki, de ha kezdettől igy lett volna, talán nem.
syler123:
úgytudom valaki a topikban ezt már kérdezte, emlékezetem szerint az a válasz jött, hogy a shimano direkt csinálja ilyenre, pontos okát nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz syler123 #47331 üzenetére
Ez nem annyira Cube mint agyfüggő.Minél alsóbb kategóriás az agy,annál nagyobb ilyen táncolást figyelhetsz meg.Annyi amit ott látsz nem befolyásol semmiben.Ja és nem direkt van,az agy esztergálásakor keletkezik mint pontatlanság.
(#47332) gergo5991...valószínűleg akkor alakult így mikor még a nők szoknyában lovagoltak és bicikliztek.Szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
és a skótoknál mi a helyzet?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Because #47337 üzenetére
Így jár aki férfi bringával teker...
Ma már üzleti célja lehet a női bringagyártásnak.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Runner_fxr #47326 üzenetére
Óóó, az a Lyrik! Annyi szívást megér! A telót érdemes megvennem előbb, vagy a többi alkatrészt?
Köszi előre is a segítséget!DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
bandus
veterán
válasz Pho3bus #47323 üzenetére
elég sok minden árt neki, főleg a napsütés, izzadtság, de nyilván maga az idő is, ami által elöregedhetnek a ragasztások. tekintve, hogy milyen fontos kiegészítő, szerintem 3-5 évente nyugodtan be lehet vállalni a cserét- egyébként én is zumax sisakot vettem de 4 év múlva mennie kell, belőttem a fenti tartomány közepét.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
TakiUZ
tag
válasz gergo5991 #47341 üzenetére
Én egy olasz mtb fórumon valami olyasmit olvastam, hogy ez egy külön kiadás és online boltok árulják elsősorban.
Érdekes az árazása is, mert az LTD race-el megegyezik a listaára, de magasabb felszereltségű (fék, első váltó, váltókarok + Rock Shox teló). Az LTD sl-meg drágább 200 euroval és csak deore fékes szemben a race one xt-jével, igaz DT kerekei vannak és Reba helyett FOX teló (bár ez nem feltétlen előny).[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Rottweiler89 #47342 üzenetére
Kerékpár építést azt mindig a vázzal érdemes kezdeni, az már megvan, utána jöhet a villa. Aztán a többi alkatrész.
-
vans?
őstag
Tudnatok ajanlani olcso, de normalisan mukodo elso-hatso lampat illetve U lakatot? Nem kell nagy durranas, az elso lampa vilagitson is, a lakat olcso biciklit fog "vedeni", nem nagyon koltenek ra.
hábm bábm
-
Srácok!
Véleményt kérnék szépen....Sram 991 vagy Shimano HG93?
Köszönöm előre is!
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Pho3bus
tag
válasz bandus #47343 üzenetére
De pont emiatt aggódom én is, hogy elég régi a gyártási éve. Igaz még nem használta senki, tehát se napot, se izzadságot nem kapott, mivel vadonat újan ezt kaptam a boltból. Igaz ezt a választ kaptam a magyar rudy project képviseletétől:
Igen, ezeket a legendákat már mi is hallottuk, melyek igazak. Azonban egy picit korrigálnék a dolgon. Ez az 5 év (más forrásokban 2-5 év) ez a tényleges használatban eltöltött idő, amit azt jelenti, hogy ennyi idő után célszerű a sisakot – még akkor is, ha nem volt vele baleset lecserélni. Főként az UV káros hatásai miatt léphet fel anyaggyengeség.
Mivel a boltban a sisakok dobozban, hűvös helyen vannak, nem érintkeznek a napfénnyel, UV-val, így nem kell attól tartani, hogy gyengébb lenne.
Sok más egyéb apró dologra is kell figyelni, pl. nem szabad átalakításokat végezni a sisakon, vagy a fejkamera sisakra szerelése is kimondottan veszélyes lehet.
A tiéd mikori gyártású volt?
-
bandus
veterán
válasz Pho3bus #47348 üzenetére
jahh, e felett elsiklottam, hogy újonnan vetted boltból, de régebbi gyártás. ha hazaérek megírom, hogy az enyémet mikor gyártották. de ez durva, hogy 2011-es sisakot csak most adtak el.
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Toomy
senior tag
Volt egy kis buli a hétvégi Tour de Zalakaroson a Börzöncei 15% -oson.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest