- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli03
őstag
Lidl német oldalán már fent vannak az akciók (oda mindig hamarabb felkerül, mint a hazai oldalra, de kint általában több terméket kapni, mint itthon): [link].
Az állványról: ennyiért szerintem nagyon megéri, de egy valamennyire hozzáértő ember szerintem tudja, hogy mire való. Biciklit mosni, váltót/féket állítani, stb tökéletes, de hajtóművet/monoblokkot (meg olyan dolgokat, amit 40-50 Nm-rel kell lehúzni) nem ezen szerelnék.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz gergo5991 #39235 üzenetére
140/90 a normál vérnyomás felső értéke. Ha rendszeresen ennél magasabb az nem jó, de időnként előfordulhat, hogy kicsit magasabb, ez még nem feltétlenül probléma. Mérd 1 hétig minden nap 2 szer és ha leginkább magasabb mint kéne akkor érdemes megnézetni, ha csak 1-2 alkalommal magasabb és a többi mérés alatta van, akkor nem érdemes vele foglalkozni.
Orvosnál meg sok embernek magas, ezt a vegetatív idegrendszer szabályozza, nem tudsz vele mit csinálni, ha otthon normális akkor nem igényel kezelést. -
Runner_fxr
Ármester
válasz Tothgera30 #39206 üzenetére
-
zoli03
őstag
válasz Because #39253 üzenetére
Ja persze lehet a földön is, de állványon sokkal kényelmesebb és töredék idő alatt megvan. Nem tudom, hogy mennyit szoktál szerelni/biciklit mosni, de állványon egész más dolgozni, összehasonlíthatatlanul gyorsabb és sokkal kényelmesebb is.
Ha olcsón akarsz masszívat, akkor építsél otthon, haverommal közösen nekem is van a pincében egy épített, azon bármit meghúzok gond nélkül, ha rácsimpaszkodok a 90 kilómmal, meg se kottyan neki.
-
D.Orion
veterán
Üdv!
Városi suhanós, munkába járós kerékpár ügyben érdeklődnék. Öcsémnek(190cm/80kg) lassan kéne majd a napi 2x4km távra egy ilyen gép. A mostani 20éves mtb-t hamar szét fogja hajtani(ma is hátsó váltót cseréltem rajta kompletten).
Feltételek/felhasználás:
-napi 2x4km városi jó minőségű frissen átadott útszakasz és új kerékpárút
-hazafele végig enyhe emelkedő, így hátsó váltó kell, első nem.
-teleszkóp és tárcsafék szintén nem kell, szimpla v-fék elegendő
-napi szinten 12órát áll majd szabadban telephelyen, kerítésnek döntve/rögzítve. Ez van ezt kell szeretni.Csepel Torpedo jellegű kerékpár lenne a megfelelő. Érdeklődnék, hogy mely más márkáknál érdemes még nézelődni?
Megmondom őszintén, hogy én sokallom egy faék egyszerű gépért a 80-90K-t. Használtban látott mostanában valaki jót ilyen téren?Ismerős vagyok a topikban, pár éve már itt vagyok így a felesleges körök futását elkerülném. Tisztában vagyok, hogy szabadban nem kéne tartani, meg mit és hogyan kell lezárni. Stb, stb, az ilyen dolgokra nem vagyok kiváncsi. Bocsánat nem bunkóság, csak mostanában a topik kezd elmenni a 10% hasznos infó + 90% felesleges duma és mellébeszélés irányában. Én erre meg nem vagyok vevő.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz Runner_fxr #39255 üzenetére
Elég csábító, még az ára is... de nekem egy hardtail elég lenne... sajnos egyre kevesebb idő marad a bringákra.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Because
őstag
válasz zoli03 #39256 üzenetére
ha pl. esik utána mindig lemosom és így hétvégén alap (rendmániás vagyok )
nálam vicces a szerelés általában vödrökre teszem a bringát és nekitámasztom a falnak. ennél fényévekkel jobb lenne egy szerelő állvány! mondjuk ha a kerekek bent vannak bármit megcsinálok így is könnyedén.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Tothgera30 #39258 üzenetére
Már el is kelt. Legalább is törölték a hirdetést.
Sajnos nekem se olyan sok idő jut a bicózásra, ezért fordult meg a fejemben az ebike project is.
Most azzal járok melóba, nagyon fura, hogy nem izzadok le.[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz Runner_fxr #39261 üzenetére
A jó áron hirdetett dolgok, szezonban hamar elkelnek, és az bizony féláron volt. Nem rossz gondolat az az e-bike, te egész jó áron vetted. Majd írnál róla pár sort, és esetleg saját készítésű képeket is csatolnál az olvasmányhoz? Engem pusztán a súlya, az akkumulátor és a kinézete taszít (nagy akksi, vastag alsó rész), de 29er-ben nagy kaland lehet egy erős villanymotorral.
-
tekeyagd
aktív tag
Utalvány, kerékszett eladóak...
Fórumtársaknak 10% kedvezmény! -
superecneB
őstag
RS Revelation 150mm blackbox-os solo air telómhoz nem találok sehol sem doksit arra vonatkozóan hogy mekkora SAG-et állítsak hozzá? most 13% on van úgy hogy nincs rajtam cucc. ~20% ra állítottam menetfelszereléssel (Táska benne egy-két cucc ami kell, pl víz, imbuszkulcsok, gumibelső, pumpa stb.)
A user manualja nem írja csak az ajánlott szervizeket és az előírt nyomatékokat. -
Runner_fxr
Ármester
válasz Tothgera30 #39262 üzenetére
Ami igazán jó áron kelleti magát arra hamar lecsapnak.
Amikor mentem a Ghost ebike-ért közvetlenül utánam jött egy fickó és már kérdezte is, hogy azt ott meg is veszem, mert őt is érdekelné. Mivel kiváló állapotban volt, baráti ára ellenére, persze el is hoztam, de ha egy fél órával később megyek már valószínű nincs ott.
Egyedül a hátsó gumi volt kopott rajta, amúgy hibátlan, illetve a "leszervizelve" duma egy nagy hazugság volt, de erre számítottam is. Villát már szétszedtük, kipucoltuk, kapott új olajat, 100%-os belülről, semmi kopás.
Amikor elhoztam a fékek befogtak, és a villa becsúszóra kenődött fel a kosz, mert az bizony szétszedve nem volt, de még így is megérte. Most hibátlan a drága.
Még nem sokat használtam, meg nekem még kicsit hűvös van. Hegyen még nem voltam vele, eddig csak városi használatban volt, de nagyon kellemes kis bicaj, 3 fokozatú rásegítés van rajta, 2-es városban mindenhova elég. Tetszik a geometria is, hogy 120-as a villa benne, nem 100mm-es. A tapered fejcső és villanyak is nagyon jó merevséget ad az elejének. Hatótávja 2-3-as rásegítés mellett vegyesen, városban 60-70km. Terepen nagyobb emelkedők mellett szerintem 40-50km lehet. 1-es rásegítés mellett meg 100km körül van a hatótáv, mondjuk az aksija se túl nagy. Azért szerintem egy középmotoros bicaj mindenképpen jobb megoldás terepre, de jól kitalált geoja van ennek is, nem rossz az irányíthatósága és a súlyelosztása.
Az össztömege valóban jelentős, de ezt csak akkor érzékeled ha fel kell cipelni például pár emeletet.
Ha sík úton tekerek elég 1-es rásegítésen használni és emelkedő függvényében állítom 2-es vagy 3-as ra. Így 26-27km/h megyek mindenhol, nem lassulok ez alá emelkedőn se. Azért a 45-ig hajtó motor jobban tetszene, de tulajdonképpen ez is elegendő.A 29"-es ebike valóban más világ lehet, bringaexpón ki is próbáltam párat az új bosch motorral, brutál erős. Mentem merev vázassal is meg össztelóssal is, az össztelósból egy enduro haibike-al, 160mm rugóútja volt úgy emlékszem. Na ez már kicsit sok szerintem az elektromos motornak, persze ezt is meghajtja, de a merev vázas olyat ugrott mint egy szöcske az endurohoz képest, pedig elvileg ugyan az a 60Nm preformance line motor volt bennük, de az enduro kicsit elnyelte azt a teljesítményt. Az ideális fully ebike szerintem 29"-es, 120mm rugóút körül van, ez már jó futóművel rendelkezik, de még nem túl sok a motornak és érzed rajta a teljesítményt. Most úgy néz ki mégiscsak tudok szerezni a bergamont 29"-es ebike-ból. Ez esetben megválok a Ghost-tól, meglátjuk.
Majd ha kicsit több időm lesz, meg kellemesebb hőmérséklet akkor felnézek a hegyre és csinálok pár képet is. Megnézem mit tud a Ghost egy kis terepen.Ja még valami kicsit kifaggattam az ebikeshop-os srácot a bringaexpón, azt mondta 1500m szintet és 80-100km-t 1 töltéssel elmentek a bosch motoros montikkal, 400Wh-s aksival, az azért nem rossz egy töltéssel.
[ Szerkesztve ]
-
cen0bite
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég pattantam újra nyeregbe kb. 4-5 év kihagyás után. Az lenne a kérdésem, hogy ha pl. nem autópályán, de autóúton haladok, akkor milyen biztonsági felszereléseknek kell nálam lenni? Mert anno egy szál pólóban és rövidgatyában letekertünk Nyíregyháza-Tokaj-Nyíregyháza távot és semmi gáz nem volt. Most is tervezem a hosszabb túrákat, ezért érdeklődnék.
Most van bukósisak+láthatósági mellény no és a szükséges világítás. Ez elegendő, vagy "a rendőrnek úgyis mindig igaza van és valami biztos hogy hiányzik" a felállás?
Előre is köszönöm a választ!www.tomituri.hu • cenobite.deviantart.com
-
Because
őstag
válasz cen0bite #39266 üzenetére
azt ugye tilos kerékpárral autóúton (kivéve ahol tábla engedi célforgalom esetén) haladni...
Autópályán és autóúton, valamint az azokra való ráhajtásra szolgáló úton (az előjelző táblától kezdődően) csak olyan gépjárművel, illetőleg gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel szabad közlekedni, amely sík úton legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni; ezeken az utakon más jármű közlekedése tilos.
-
cen0bite
csendes tag
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Anno minket nem igazán érdekelt milyen úton tekerünk. Lehet nem is autóút hanem csak főút? Vagy az még rosszabb? (Bocsánat mint említettem jópár évig ótóztam, és kimaradt a canga. Ma azért megvolt a bemelegítő 25 km) No majd utánanézek.
Köszi mégegyszer!www.tomituri.hu • cenobite.deviantart.com
-
Bornie127
senior tag
Magyar Közlöny 2013 évi 200. szám. 83912-es lap, 10. paragrafustól: [link]
Üdv.
B. -
cen0bite
csendes tag
A biztonsággal részemről soha nem volt gond (canga - robogó - autó - kisteherautó, több mint 100.000 km, 0 baleset), csak maga a szabályozás érdekelt hogy mire figyeljek, és mégegyszer köszönöm Nektek a linkeket!
Jó tekerést mindenkinek!
www.tomituri.hu • cenobite.deviantart.com
-
tekeyagd
aktív tag
Még egy kanyar, a 10% erre is él!
-
Tothgera30
Ármester
Tehát, szerintetek 29er-nél, 38/24-es 2 tányéros, 11-36-os 10-es sorral dolgozó rendszert mekkora egy tányérossal tudok/érdemes kiváltani? Tehát 2x10-es átalakítása lenne 1x10-re, és milyen tányért/mennyi foggal vegyek hozzá? Tegyük hozzá hogy a 38/24-es felállás nekem nagyon patent, csak le akarom spórolni az első váltót, és pár grammot, de csak ha lehetséges.
#39265 Runner_fxr: Köszönöm a korrekt információt. Várom a fejleményeket, és a képeket.
-
addikt
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata vagy ajánlaná esetleg a CYCO márkát kerékpárból?
Konkrétan erről lenne szó, ami az ALDI prospektusában található.Kinéztem már mondjuk magamnak egy hete kb egy Csepel Traction kerékpárt, csak arra is várni kell ott ahonnan venném, mert fekete színben majd csak húsvét környékén lesz.
Szóval pá hetem van még nézelődni 28"-as túra bicajokat.
-
ivana
Ármester
válasz D.Orion #39257 üzenetére
Agyváltós gép szerintem, elpusztíthatalan, ha kint van akkor a lánc váltó nem az igazi.Mennyire durva emelkedő? 3 sebi sturmey vagy dreigang olcsón kijön, a shimanot inkább hagyjuk, főleg a 3 sebit, enyhe áttételezéssel (3-asban legyen a normál). Nagyon olcsón kijön csak le kell szervizelni. Én például most vettem egy hátul pentasport, elöl dobfékes gépet 10k-ért, 622-es masszív alu kerekekkel, mondjuk itt az eladó volt hülye.
-
-
ivana
Ármester
válasz D.Orion #39278 üzenetére
Ilyen szempontból kicsit gágzos a dolog, kell szerezni valami kimunstrált acél kereket dreiganggel, kitakarítani a váltót, és befűzni rendes felnibe, aztán építeni bringát, ez az olcsó megoldás, a drága az, hogy veszel egy sram t3-at mindennel fűzve, meg egy csúszó papucsos bringát és össze házasítod.
-
footy
addikt
Melyik bringát érdemesebb venni?
- Neuzer X2
- Cross Evado 1.0Esetleg más alternatíva? Használt is érdekelne, de 173 centis magassághoz alig találok valamit.
-
jackbacsi87
senior tag
megjelent a lidl újság. érdekes, hogy kihagyták a hosszú gatyát, egyből röviddel meg 3/4-essel kezdenek.
azzal a sportos nyereggel van valakinek tapasztalata?[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
addikt
Tehát a csak városban és országúton használt túra bicajokon az első teló mindenképpen csak hátrány?
Azért kérdem csak, mert alig látok túra bicajokat, amiknél mindkét villa fix lenne, de végülis én is valahol értem ezt az energiaelnyelős dolgot.
Így viszont elkedvtelenít a kinézett Csepel Traction bicó is, mert az is első telós. :/ -
nagyúr
A jelenlegi kb 12 fokos időben ti mit vennétek fel tekeréshez?
Més que un club!
-
Mansi
csendes tag
válasz Napfénysüti #39289 üzenetére
1 hosszú alsó és hosszú alá öltözet felülre a kantáros bringás gatyó és mez alá.
Egy vékonyabb kamásli a cipellőre határeset egyénileg, meg az h hosszú kesztyű vagy nyári kesztyű választás, attól függően, h hidegebben indulsz e vagy sötétedés környéki az érkezés, mert hamar le tud hűlni kint az idő, ha bukóban a nap. -
Upo
addikt
Milyen helyen éltek ti? Itt felénk addig szoktak hányódni (félrerakás, turkálókosár) amíg a végén el nem viszik másik áruházakba jópár hét múlva. Múltkor is voltak tán valami ruhafélék meg bringás telefontok amire emlékszem, azok is ott rohadtak félredobva. Ja igen, nyeregtáska meg szerszámkészlet meg pumpa is rémlik, dettó ugyanaz.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
zoli03
őstag
válasz Napfénysüti #39289 üzenetére
Én ilyenkor már sima rövidnadrágban+pólóban megyek. Maximum 2-3 km-ig fázok, utána tökéletes. Ha jobban felöltöznék, kimelegednék (bár én elég jól bírom a hideget). De persze csak akkor megyek így, ha mondjuk 5 óráig hazaérek, utána ez már kezdene kevés lenni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz zoli03 #39293 üzenetére
Én most azon agyaltam hogy rövid alsó, hosszú felső aláöltözék, rövid mez, rövid kesztyű kombóban menjek-e holnap tekerni.
Hosszú aláöltözékem nincs, hosszú kesztyűm se na meg a cipőre sincs kamásli, max 2 zoknit vennék fel.Csak már nagyon csábító az idő hogy végre kint tekerjek és ne a görgőn.
Més que un club!
-
troland26
őstag
válasz -=RelakS=- #39296 üzenetére
az én vagyok , de megnyugodhatsz számomra semmi érdekes nincs most
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs