- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz D.Orion #33700 üzenetére
Köszi a tippet.
Ha gondolod hétvégén Pákozdon összefuthatunk úgyis mennék a tó körül tekerni legalább megnéznék a másik gépét.
Vízszintezés meg beállítás megvolt csak egész egyszerűen túl kemény a szivacsozása a nyergemnek. Mondjuk az már ránézésre látszik hogy kissé egyszerű darab. Még holnap is megyek tekerni próbálgatom hátha megszokja az alfelem bár kételkedem benne. Viszont a Velence bike-ba majd mindenképp elugrom.Més que un club!
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz LonGleY #33704 üzenetére
jajj
dehogy ... miattam ne...legalább csepelen át kell mennem és az is egy külön izgalom-felfedezés újból .-)
odafele meg pont mellette kell elmennem, majd felnézek, hogy miújság .-)
de azért köszönöm!!! .-)))
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Jester01
veterán
válasz Napfénysüti #33701 üzenetére
Majd integessetek amikor elzúgtok egy szerencsétlen kék mtbs mellett
Na most is indulok egy tókörre, még napnyugta előtt haza kell érni.Jester
-
nagyúr
-
törölt tag
32km/h-nal jobb átlagot 2.7-es áttéttel nem tudok menni városban. Úgy néz ki kéne az 50-es lánctányér előre.
[ Szerkesztve ]
-
stevewonder
aktív tag
Sziasztok.
Kellene nekem némi segítség vásárláshoz. Nem igazán vagyok otthonos bringa témában és nem szeretnék melléfogni.
Milyen bringát ajánlanátok (50-50% aszfalt-földút) egy 187cm-es 110kg-os embernek? A mérettel nagyjából tisztában vagyok, de félek, hogy ekkora súlyt csak vmi baromi drága bicó bírhat ki hosszú távon. Sok pénz pedig nincs rá. 50-70k, akár használtan is. Sokat biztosan nem lenne használva. Évi max.500-1000km.
Nézegettem újban kross hexagon/evado és capriolo bringákat, de annyira nem voltak tőle elájulva a tulajdonosok. Érdemes tárcsafékeset választani? Az első teló is nagy kérdés nekem ebben az árban szintén a súly miatt.
Köszönöm előre is, hogy megpróbáltok segíteni![ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz stevewonder #33709 üzenetére
Ennyiért újban 110 kilóhoz kb csak kontrás vagy 3 sebességes agyváltós biciklit kapsz olyan hátsó aggyal ami nem rogyik meg idő előtt.
Szerintem inkább egy régebbi, de jó használt bringát kéne nézned.
Vagy maximum vigyázol a padkákkal kátyúkkal, és később veszel egy jó kereket a biciklibe.
Egyébként CTM eket is nézz ha újban gondolkodsz, idén kezdtük el árulni, eléggé jók ár érték arányban, és nincsenek teli gagyi alkatrésszel. Amiket eddig láttam, azokban a menetes agy is ipari csapágyas volt, cső tengellyel.[ Szerkesztve ]
-
stevewonder
aktív tag
válasz ---Lasali--- #33710 üzenetére
Köszi a megnyugtatást. Használtan mit érdemes?
-
stevewonder
aktív tag
válasz stevewonder #33711 üzenetére
Mármint arra vagyok kíváncsi, hogy mire figyeljek. Gondolom itt az agy rész és a felni ami fontos.
-
D.Orion
veterán
válasz Napfénysüti #33701 üzenetére
Ha összejön apum 50. születésnapja mellett, akkor benne vagyok.
-
rétisün
veterán
válasz ---Lasali--- #33710 üzenetére
CTM?
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz stevewonder #33712 üzenetére
Használtba gyakorlatilag mindenre. Arra is ami nem látszik.
Kerekek tekintetében az lenne a jó ha kazettás rendszerű hátsó agya lenne, rozsdamentes küllők, dupla falú felni, és lehetőleg szegecselt felni. És 3 keresztre fűzve elől hátul. Igazából ez a kombó ad olyan kerékszettet ami ha tényleg jó, akkor nem érzékeny a túlterhelésre.
(#33714) rétisün
Jah, szlovák, nincs nagy nevük, nem rég jöttek be a piacra, ezért nincs is túl árazva.
CTM[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Örülök hogy megleltem ezen topic-ot
Szimplavállas villám van/volt, a vázam A-head csapágyat fogad; ha duplavállas villát vennék akkor ott hogy kell összerakni az A-head os csapágyazást? mert h a teteje pl az FSA The Pig DH-m nak ilyen lekerekített ami takarja ugye a felső csapágysort....akkor? ugyan úgy hagyom az egészet mintha szimpla villám lenne és erre fekszik majd a felső váll?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
belaazallat
addikt
válasz ---Lasali--- #33715 üzenetére
Csak vázat nem tudsz tőlük beszerezni? Keresek merev villás vázat, ami V fékes és elfér benne 35 széles 622-es gumi. Helyben 175cm-hez nem tudnak/nem akarnak beszerezni...
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz belaazallat #33717 üzenetére
Pontosan milyen váz kéne? Valami Fittnes váz? Azokba a 35 már nehezen fér el, a trekking vázak többsége meg már teleszkópos.
-
-
Apollo_21
addikt
válasz ---Lasali--- #33719 üzenetére
Ahamm...tehát nyugodtan feltehető a "csapágy" takaró lekerekített rész, mondjuk gondolhattam volna..
Csak megrémültem picit, mert holnap veszem a villát..és most ittvagyok villa nélkül, és megnéztem hogy épül fel a mostani csapágyam..jött a fejvakarás De köszi!
Dejó + kérdésem is lenne akkor1. integrált stucnival lehet csak ezeket 100% biztonsággal használni? vagy sima mezeivel is elmegy...
2. a felső vállat leszedem..hogy betegyem a telót a vázba..ennek van vmi "végpontja" hogy pont ugyanoda kerüljön..? vagy pont hogy én fogom majd precízen beállítani hogy a váz fejcsővét közrefogja?
3. ha nehéz rider vagyok..és cirka 10-15kilóval könyebb rider-é volt a villa..így nemis használhatom? esetleg elronthatom? vagy ha van lehetőség levegőt fújni bele mindenképp tegyem meg?[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ---Lasali--- #33676 üzenetére
valaki olyan mezt tervezett, hogy messziről olyan, mintha a csajok félmeztelenek lennének.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
joeid
tag
Sziasztok
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Bródy Sándor utca haladási irányát a Múzeum krt. felől csak ideiglenesen változtatták meg ?
Eddig kifelé - a Múzeum krt felé - volt egyirányú, de pénteken jártam arra és már befelé volt és voltak kint mindenféle Bubi táblák isIll. hogy most akkor végig a József körútig egyirányú lett ez a rész (Guttenberg tér-Békési utca) vagy a Pollack- Szentkirályi utca közti rész maradt ahogy volt ?
Tudom "fontos kérdések..." ,de ha esetleg járt arra valaki és tudja annak megköszönném
Máskülönben kénytelen leszek magam megnézni
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Apollo_21 #33720 üzenetére
Össze lehet rakni sima stucnival is nem szokott ezzel a megoldással semmi baj lenni, de nem írtad meg pontosan milyen villáról van szó.
Az a lényeg, hogyha túl nagy a homlokcsöved, plusz a csapágy, és rövid lesz a felső váll felett levő becsúszó rész ahhoz hogy ráfogjon a felső váll teljesen, akkor az alsó vállhoz képest van meghatározva egy maximum, amennyire még feljebb húzhatod benne a becsúszókat. Hogy ne koppanjon fel a szimering a felső vállra!!
Így állítható kicsit a beépítési magasság is. Felül meg mindegy, igazából lógjon túl egy picit a felső vállon a becsúszó az lényeges, hogy ne pont a végére húzd rá.
És vigyázz a meghúzási nyomatékokkal! Meg kell húzni nem azt mondom hogy nem, de láttam már sokat megszakítva! Baromi sokat fog egy darab M6 os csavar is egy ilyen bilinccsel a becsúszón 5Nm körül is már, nem kell félni hogy szétesik. (Igaz ez az átütő tengely rögzítő imbuszaira is!! Könnyű túlhúzni és elrepeszteni a magnézium lábat!!)
Azt pedig hogy melyik becsúszó mennyire jön fel, azt neked kell precízen beállítani ha meglazítod az alsó vállat és elállítódik, vagy az előző tulaj nem jól állította be.
Jah és ne érjen meglepetés ha nem tudod esetleg ráhúzni a felső vállat úgy, hogy az alsó nincs meglazítva, lehetnek akár fél centis eltérések is, ez nem feltétlen baj! (persze adhat gyanút afelől hogy meg van torzulva a villa) Csak ilyenkor fel kell lazítani az alját is.Azt se tudni hogy az előző tulaj alá hogyan volt hangolva a villa, tehát mielőtt elkezdesz vele ugrálni, tesztelni kell hogy mennyit megy, nehogy felütsd.
Meg kell nézni hogyha csak mész a biciklivel akkor mennyit ül be, meg kell nézni hogy ez hány %-a a teljes útnak. Ha a villa jól van összerakva, akkor ha ez 10-25% közt van, akkor nem lehet nagy baj. Ha jobban beül akkor előfordulhat hogy felütöd. Valamint attól is függ mire használod, ha lehet hogy ugrassz vele lapra, meg rohadt nagy ugrókat, akkor lehet hogy rá kell fújni, vagy erősebb rugó kell bele, attól függ milyen villa.
Progresszivitásától függ hogy mennyire felüthető, ez minden villánál más, valamint szervizelésnél az újratöltött olaj mennyiség is befolyásolhatja, és egyéb dolgok, pl hogy összerakásnál vákummal vagy túl nyomással rakták össze.. vagy a külső hőmérséklettől, mert a kerékpár villákon nem szokott lenni légtelenítő szelep, kivéve kb egy két típuson.[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
válasz fpeter07 #33724 üzenetére
Szerénységem úgy tapasztalta, hogy mínuszban max. egy óra tölthető el bringán akkor is, ha nyomod. Megállni pedig tilos.
Mondjuk a sör tényleg segít, még télen is! De leginkább, ha már benn vagy a jó melegben.rétisün: tudod, egy sör nem sör, két sör fél sör, három sör egy sör. Így aztán amikor megvan az egy sör, rájössz megint, hogy egy sör nem sör.......
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz ---Lasali--- #33718 üzenetére
Hali!
Olyasmit, mint a Merida Speeder-je, vagy a Kelly's Psycho. Néztem még cycloceoss vázat is, de a meridából az akciós vázakból már nincs méretem, a helyi Kelly's forgalmazó szerint meg külön nem lehet kapni a Psycho vázát.
Neten találtam egy ilyet, de nem tudom, hogy ez jó méret-e nekem: [link]
(#33727)
"tudod, egy sör nem sör, két sör fél sör,
háromnégy sör egy sör. Így aztán amikor megvan az egy sör, rájössz megint, hogy egy sör nem sör....... "Sőrből nem szabad alkudni!
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
torzo
őstag
válasz belaazallat #33728 üzenetére
Na, ezt a súlyos vitát kibeszélhetnénk egy sör mellett. Csak hát, egy sör nem sör....
[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
Ha két sör fél sör, akkor négy sör egy sör, nem három Három sör az 0,75 sör
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
bandus
veterán
urak, országúti bringák terén is vannak itt szakértők köztetek, vagy főleg mtb téren mozogtok?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz LonGleY #33735 üzenetére
pedig begépeltem, nem tudom hogy sikerült kitörölni
elkezdenék biciklizni és keresnék egy kezdőknek való országúti bringát, amivel olyan 100-150 km-es távokat tekernék maximum. én magamtól gy ktm strada 1000-t néztem ki, de érdekelne, hogy milyen márkák között keresgéljek még. van-e ennél jobb és olcsóbb gép, vagy jobb, de picit drágább. célom a jövő évben teljesíteni egy ironman 70.3-at, ha ez számít valamit nyilván minél drágább a cucc annál jobb, de jó lenne kihozni 250-300 környékén a dolgot.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Solad
addikt
válasz bandus #33736 üzenetére
Nekem nagyon szimpatikusak ezek..
Nem tudom milyen maga a gyártó, nem sok tapasztalatot olvastam eddig róluk, de abban az árkategóriában ahol máshol tiagra/sora van, ők 105-tel szerelt bringákat árulnak. Télen, kora tavasszal meg tavaly is jelentős árcsökkentéssel voltak fenn a tavalyi évi bringák a webshopon, lehet érdemes megnézegetni.
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
---Lasali---
Közösségépítő
Hali
Agyváltóshoz van hasonló vázunk 55 hosszú, de villa nincs hozzá, vagyis egy van, de abba nyakat kéne cserélni, meg nem jó hozzá színben, ezüst, fekete. Váltótartó fül van rajta, szóval meg lehet csinálni váltósnak, de első váltó bowdenház stopper nincs, így ott barkácsolni kell. Magamnak fogok egy ilyet megépíteni a télen.. elvileg.
566mm -t ír hosszra, én 56 hosszú vázakkal megyek és 182 centi vagyok kb. 100 as stucnival.
Tehát neked egy picit hosszú lenne szerintem, de nem ismerem a tested arányait.
De ha szereted a hosszú vázakat és hosszú a felső tested akkor jó lehet, vagy egy rövidebb stucnival, 80 assal pl.[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz ---Lasali--- #33739 üzenetére
A kalkulátor szerint ezek a méretek lennének nekem jó:
-
beleszólok
senior tag
Az első (#1 ) hozzászólást olvasgatva jutott eszembe két dolog.
Az egyik, hogy a tárcsafékhez nem árt olyan első villát választani, ami (szakemberek szerint is) jól bírja a fék által keltett erőket. Gyengébb villák állítólag hamar deformálódnak, különösen, ha nagyobb tárcsa van rajta.
Nem tudom, hogy ez valóban így van-e, pár éve olvastam egy bringás fórumon.A másik a bolt ajánló. Hacsak nincs rendesen update-elve, én kihagynám. Csak abból kiindulva, hogy azokban a boltokban, szervizekben, ahol megfordultam, már többször cserélődött a személyi állomány és tapasztalataim szerint a megbízhatóság inkább az alkalmazottak személyén múlik, mint az üzlet nevén.
(ez annyira így van, higy tudok olyan szervizt, ahol csak egy ember kezébe vagyok hajlandó adni a bringámat)Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
törölt tag
Ár/érték arányban a Rose bringák nagyon megérik és minőségre sincs panasza akinek ilyenje van.
Írtam múltkor a BKK-nak is, a lényeg:
A Károly körút és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében lévő besorolás rendjét jelző tábla kapcsán az alábbi tájékoztatást adjuk:
A Károly körút és a Kossuth Lajos utca kereszteződésénél, a Károly körút külső sávjából járművel szabályosan csak jobbra lehet tovább haladni a Kossuth Lajos utca irányába, egyenesen, a Múzeum körút irányába csak kerékpárral. Jelenleg a burkolati jelek és a besorolás rendjét jelző tábla információi eltérőek, a jelzőtábla helytelenül a járművek és a kerékpárosok egyenes irányú továbbhaladását is engedélyezi. E hibát mi is észleltük és a jelzőtábla cseréjére már felkértük a BKK Közút Zrt.-t. Megvalósulásig szíves türelmét kérjük.[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
Anno valaki itt keresett egy bizonyos sisakot, kép alapján. Akkor nem találtuk meg és már nem emlékszem, hogy ki volt. Most találtam az Alpinbike FB oldalán egy rá hasonlító darabot.
Bontrager OracleBocsánat a kép beszúrásért, de így nagyobb eséllyel veszi észre az illető, hátha ez az amit keresett.
-
nagyúr
Használ valaki itt ilyen B'TWIn C300 kantáros nadrágot: [link]?
Megéri ilyet venni? Voltam ma is tekerni délelőtt és elgondolkodtam hogy nem ártana egy hosszú nadrág az őszi kerékpározáshoz. Persze délutánra meg tök jó idő lett.
Més que un club!
-
Solad
addikt
Háát gyerekek rá kellett ébrednem hogy az én lábszerkezetem nem a pörgetésre van kitalálva.
Az elmúlt 3 hétben próbáltam kicsit szoktatni magam hozzá, 42-13-tel tekertem. Ahhoz hogy egy 3-4 kilométeres sík szakaszon 35 körül tartsam magam, kellett 160 fölötti pulzus és erőteljes lihegés. Ma hazafelé ugyanott 52-12-vel tekertem, és biza 140-es pulzuson teljesen nyugodt légzéssel fáradságérzet nélkül jöttem ugyanazt.
A hosszú kihagyás miatt a lábam picivel kevésbé bírja, de a tapasztalataimból okulva megy ez 1-2 órán keresztül is némi erősödés után.No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
juhiati
aktív tag
válasz Napfénysüti #33744 üzenetére
Hmm ez tetszik nekem is, mondhatná valaki hogy megéri-e.
Battletag: Juhos01#2594 || Steam: juhosati
-
TSanya
aktív tag
válasz Napfénysüti #33744 üzenetére
Itt esett pár szó róla, de
még én sem vettem meg.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Solad
addikt
válasz Napfénysüti #33749 üzenetére
A kesztyűk jól le vannak árazva, térdmelegítő vagy passzos gatya szélálló térddel sajnos nem volt (Miskolc).
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest