Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • (ex)Cat

    senior tag

    Tegnap du.

    Ebben az a megdöbbentő - bár nem, mert hát azért tisztában vagyok vele - hogy 4-5 évvel ezelőtt, ezt egy tök átlagos nyugis tekerésnek éreztem volna, most viszont küzdenem kellett érte (jó azért közel sem 100%-on, de azért a komfort zóna felett).

    Azon gondolkodtam ennek kapcsán, hogy mi adja fel előbb az emberben? Már nem most egy konkrét tekerés kapcsán, hanem úgy általában. Előbb volt, hogy fejben lett elegem ebből és ehhez ugye egy idő után csökkent az erő/állóképesség, hiszen nem is próbáltam azt a tempót hajtani mint korábban, vagy ahogy idősödik az ember (59 múltam) már az izmok/ízületek unják meg a terhelést?

    Én lehet előbb fejben szálltam el. Utoljára 3 éve mentem még - akkor sem az előző tempót már, de még - "jól". Volt egy 300 km-es TdA bő 32-es átlaggal, köv héten a BRM200 itt Szegeden 34.2-vel, (akkor ehhez még hozzájött a nyugisabb tempójú oda-vissza út Vhelyről), aztán szűk 1 hóna pmúlva Ring24 526 km 26.5-ös átlag és végül agusztusban a Tour de Makó közel 40 fokban, 190 km 31+-os átlaggal.

    (Ezek persze a nettó időből képződő átlagok, a megállások nincsenek benne, úgy értelemszerűen sokkal rosszabb számok jönnének ki.)

    Persze közben is mentem, meg még utána is, de abban az évben októberben egyszerűen letettem a bringát és úgy éreztem soha többé nem akarok felülni rá. Aztán persze másként alakult, de közben eltelt bő 7 hónap, eladtam az országútit, megvettem ezt a gravelt. De most már egyszerűen nem tudom magam rávenni arra, hogy igazán "toljam" neki. Épp ezért nem is megyek már a helyi srácokkal a tempós körökre, mert a francnak sincs kedve ebbe belehalni. És ezzel nincs is bajom átlalában, csak néha - mint pl. tegnap - úgy felsír bennem vmi, hogy a f.szért csak ennyit bírok már..

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák