Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _q

    addikt

    Sziasztok!

    Vettem egy új trekking biciklit. A hátsó 1-es tárcsára váltva valami nem az igazi, de nem tudom, hogy mi lehet a gond. Szakszavakat nem fogok tudni használni, ezért előre is elnézést.

    A jelenség az, hogy első tárcsa 1-es, hátsó szintén 2-ről leváltva 1-re nem tudok tekerni, mert a hátsó "kicsi váltó" fogaskerék előre hátra mozog, nem nagyon akar váltani. Ha az első 2-es fogaskeréken van, a hátsót szintén 2-ről váltanám vissza 1-re itt jónak tűnik. Ha első fogaskerék 3-ason van (legkisebb fogaskerék) és a hátsót megint csak 2-ről váltanám vissza 1-re, akkor nem vált fel minden esetben, mint ha az első váltó lánc "igazító" rész nem tudná "behúzni" pozícióba a váltáshoz. Én arra gondolok, hogy a bowdent kellene csak talán megfelelően beállítani (bár az 1-1 fogaskerék állapotot nem biztos, hogy ez megmagyarázza).

    Nem vinném feleslegesen a kb 1 hónapos biciklit szervízbe. Netes rendelés így hiába van garancia, kb 200 km oda és 200 km vissza nem annyira biztos, hogy megérné.

    Kérdés mi lehet a gond és hogy érdemes-e nekem megpróbálni beállítani már ha annyi probléma van csak?

    Az elmúlt időszak "hulladék" vs "drága" bicikli vita miatt belinekelem melyik a bicikliről van szó, talán nem a hulladék kategória, hogy a fenti hiba "normális" legyen: [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák