Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Piftuka #251254 üzenetére

    Jó irányba indultál el, jól összeszedted, hogy mit szeretnél, jár érte egy pacsi!

    A súllyal különösebben nem kell foglalkoznod, jelentős biztonsági ráhagyással adják meg, annyi, hogy ne terheld nagyon a kerékpárt, azaz semmi padkáról ugrabugra, meg erdei ösvényen lefelé száguldozás, illetve néha nézess rá a kerekekre, küllőkre, valószínű, hogy utóbbiak állítgatásával megoldható a probléma, ha adódik is.

    A méret gyártóként egyedi, mivel nincs rutinod a geometriákban, mindenképpen ki kell próbálni. Érdemes előtte egy bikefitting videót megnézni youtube-on, ami megmutatja, milyen szögben kellene állnia a hátadnak, karjaidnak. Magasságod alapján ezzel együtt szinte biztos, hogy gyakorlatilag a legnagyobb méret kell mindenből, inkább az a kérdés, hogy ezzel együtt beállítható-e neked jól.

    Az anyagiak sajnos egy érzékeny kérdés, egy jó bicikli, amit hosszabb távon, megelégedéssel tudsz használni, az sajnos 300-400e Ft között lesz. Szóval kezdődhetnek a kompromisszumok: súly, váltás, felszereltség, anyagminőség - vagy használt kerékpár, de az ebben a méretben nem lesz egyszerű. A 100e Ft az nagyon alsó határ, nem elképzelhetetlen, hogy találsz valamit, de inkább csak használtan, amit újan ennyiért adnak, azt én mindenképpen kerülném. Előbbi esetben is fel kell készülni egy alapos átnézésre, ha ilyen ‘olcsó’, akkor valószínű, hogy ezt-azt cserélni kell rajta, a mai alkatrész+szervíz árak mellett könnyen beleszalad még egyszer ennyi.

    A konkrét ajánlatok közül én az első hármat mindenképpen hanyagolnám. A Caprine elsőre nem tűnik rossznak, a Gepida klasszikus, de ennyit én sokallok érte, annyira nem tűnik jónak, amennyiért itt adják. Titkos tipp a Decathlon, határozottan nem rosszak a bicajaik manapság, és elég széles a kínálatuk, igényeknek, pénztárcának megfelelően, érdemes benézni, már csak azért is, mert többnyire rögtön ki is tudod próbálni, ami érdekel.

    Jó keresgélést!

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák