Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fulton

    addikt

    Minap eszembe jutott a témázás a Garmin Varia-val kapcsolatban a fórumból. Nevezetesen volt egy utam ahol azt mondtam többször is magamnak: (na most nagyon jól jönne a varia).
    Következő szitu: hátszél, végig főút, haladós 40 feletti tempó, kormány közép fogás-kicsit rádőlve, namost így hátra fele nézegetni nem a legjobb,...balesetveszélyes.
    Összeadódnak már a dolgok: egyrészről ugye sokkal instabilabb a kormányzás a full közép fogás miatt, hozzájön a sebesség (+ menet szél zaj).
    Mikor hátra-hátra néztem a kormány is volt hogy be-bemozdult amit itt már már komoly rizikónak éltem meg (nehéz) - szélső fogásra váltani meg megint csak macera, kiállsz a ritmusból ...stb stb

    Van ebben az útvonalban egy rész, ahol kis dombra haladsz fel, aztán ugye a lejtő...ami egy jobbra ívben kanyarodó (kedvenc részem, nagyon szép a táj is)... ott 50 felettire gyorsítva (a max:57 volt) elég penge él volt közép fogásban. Akkor már "lehetetlen" hátra fordulni...pedig jó lett volna tudni jönnek e mögöttem.

    De az is igaz, ettől a 40 feletti tempótól még nem kell "félni" mivel hátszél nélkül nem tudok tartósan annyival haladni sok km en keresztül..."29-33" környékén (mint utazó) meg semmi gondom nincs ezzel, nem érzem abszolút a hiányát. De ha valami "csoda" folytán spontán tiszta időben is meglenne majd a jövőben egy országútival a 40 es utazó (nem átlag !!) (ami sztem nem lesz országútival sem..) akkor beujjitok én is egy varia-t. (bár ouitinál meg nem középen fogjuk a kormányt, hanem alsó fogásban ami megint csak stabil, de ott már úgy gondolom magam is hogy azért "megérdemli" a stori azt a radart) :K
    nagyon "flow" ez a sebesség...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák