Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz RexpecT #240957 üzenetére

    Természetesen nincs minden esetben így, valóban vannak olyan szituációk amikor egy XC fully jobb tapadása miatt előnyben lehetünk, de ahogy írtam is, a legtöbb szituációban biztosan a merev a gyorsabb bringa, ideértve a fölfelét és a sík utat is.
    Voltam párszor fatbike-os társasággal bringázni, köves, gyökeres fölfeléken, sokszor láttam, hogy könnyebben felmentek mint normál montikkal akár merev akár fully. Szóval a nagyobb tapadás van amikor jól jön, bár a fatbike esetében a brutális ballonosság is segített, ami átlendít a nehezebb akadályokon.

    #240963 f4lcon
    Összetett dolog ez, nyilván a bringázási tudás és a pálya sem mindegy. De akármennyire is zárod, kis bemozgása akkor is lehet, még az xc fullynak is, az pedig energiát nyel el. Van egy kis súlytöbblete is. Ettől függetlenül a nagyobb tapadás kétségtelenül segít és összességében, főleg technikásabb lefelékkel együtt, kijöhet gyorsabbra is az XC fully. Én azért meg tudom érteni azokat az embereket akik a merev XC mellett teszik le a voksot, én is azt venném, ha XC gép kéne. Fully nekem 130-140mm-től kezdődik, alatta inkább legyen merev.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák