- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz andrisbandi #241048 üzenetére
Ez a tartó drágább mint a lámpa? ...ami az elemet illeti, gondolom ki lehet valamivel pöckölni...bár én korábbi gagyi kínaim pont szétrázódott a elemcsatlakozásnál.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #241044 üzenetére
Igen, viszont ha eltalálod a megfelelő konzolt, az is univerzális és cserélhető, mint az akku, ez óriási előny. Cserébe a driver nem bringára van kitalálva, nincs váltó mellé szerelhető távvezérlő, a százalékos akku kijelzést elfelejtheted. Szal vannak hátrányok is, de sokkal olcsóbban kapsz normális fényerőt és minőséget, a cserélhető akku meg szerintem megfizethetetlen.
#241051 Hasaggymeg: az első lámpám nekem is valami gagyi kínai volt, zoomolható, kamu cree leddel. Már az is többet tudott, mint amihez szoktam, de a fénye nem volt szórt, max 100 lument ha tudott és hamar tönkrement. Convoy hozzá képest hiperugrás volt minőségben. A Sofirn lámpánál én is tartanék attól, hogy az akkunak csak az egyik végén van rugó, ami gyaloglás közben nem gond, de ha bringán egy bunnyval kikapcsolna, nem lenne vicces. Én talán megelőzném a dolgot azzal, hogy raknék az akkura egy gumigyűrűt vagy valami, hogy meg se moccanjon a lámpában.
#241052 MPowerPH: kézben a Convoyom sem bírja sokáig maxon, mert túlhevül, de bringán soha még langyos sem lett.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
addikt
válasz Hasaggymeg #241047 üzenetére
Nekem van ilyen lámparögzítőm, kettő is. Rakás sz@r, odaadom, ha kell
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
MPowerPH
félisten
válasz jjeahh #241053 üzenetére
A konzolon meg rugozok, addig marad a hazi barkacs es az 1 dolcsis konzolnak csufolt valami. Igazabol en ezt ronam fel hatranyanak.
Akku visszajelzo annyira nem hianyzik, vagyis nem fog, amint lesz potaksim. A taviranyito mondjuk hasznos dolog lenne, ezt alairom.
A mocorgast tegnap azert leprobaltam, 1 m -es szintkulonbseg abszolvalasa sem hatotta meg, es a durva rezgesre sem kapcsolt le. Ettol feltem en is.Lacerta: Igen, valoszinuleg nem tunne fel. Az biztos, hogy turborol high fenyerore soha nem valtott vissza. Eleg nagy a ketto kozott a differencia.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
tacto
aktív tag
-
Lacerta
aktív tag
válasz jjeahh #241053 üzenetére
Még mindig csak ajánlani tudom a kínai alu Gopro tartókat, lámpa adapterrel. Nekem van, és jó.
Az érintkezésre az a megoldás, hogy meg kell nézni, mennyi hely van hosszában, és a driver oldalára is fel kell rakni egy rugót, ha elfér. Ha nem, az sz*pás, de ha elég erős a tailcap rugó, akkor nem is biztos, hogy kell. Illetve azt is meg lehet duplázni ( alátenni egy kisebbet ), izmosabb lámpáknál gyárilag szoktak ilyet csinálni, nem is értem, az SP33S-nél miért hagyták ki. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Dark Archon #241054 üzenetére
Nem kérek kösz, van kettő.
jjeahh...aksi cserélhetőség miért olyan fontos, az időnkénti lemerülés, vagy a teljes kukázásos lemerülés miatt? Első érthető, főleg ha nagyon sokat és hosszúkat mész éjjel (bár erre esetleg ott a külső aksi), de a második már aligha, hisz még ezért nem kellett lámpát eldobnom, legalábbis Sigmát nem...igaz nem is megyek túl sokat éjjel, vagy sötétben. Mondjuk lehet ez amolyan Sigma dolog, nem tudom, de 5+ évesen sem éreztem többet kellett volna tölteni, vagy számottevően gyorsabbban merülne mint újan, még ha tényleg nem is csinál egyik sem nappalt az éjszakából...azt talán csak a külső aksis méregdrága lámpáik tudják.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #241061 üzenetére
Mindkettő miatt. Nálam is már 4 éve bírja a Samsung akksi, de a lámpa valszeg túléli, az kb egy életre készült. Útközben meg nálam már többször lemerült és cserélni kellett. Persze nem mindenkinek fontos.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #241047 üzenetére
Vagy az is lehet, hogy a Cateye féle műanyag-fém kompozitot használja a Sigma is.
-
varsam
őstag
Segítsetek kérlek!
Feleségemnél is kicsit beakadt az új bringa gondolata, konkrétan egy Canyon Neuron 5 vázában.
178cm magas, belső lábhossz 79cm, ha szabad ilyen mondani, akkor átlagnál rövidebb lábak és hosszabb felsőtest, jelenleg egy 19"-os Cube Analogja van ami tök jó méret számára. A Canyon ajánlása alapján S-es váz kell neki, de ha már 80cm-re állítom akkor M-t ajánl, magasság alapján pedig egyértelmű M kellene neki. Szerintetek? A mostani Cube-ot is azért cseréltük, mert az előző 17"-s kicsi volt neki, én is az M-re hajlok, de valamiért még az L-t sem gondolnám nagynak, vagy? -
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #241061 üzenetére
A hosszabb utak miatt jol jon. Ha lemerul, akkor ott van a hatitasiban a csere. De a lenyeg akkor is azon van, hogy milyen fenyerot produkal, es a megvilagitott ter elotted... A 400EUR -os, kulso akkus lampak tudjak ezt. Ha lesz deal ra, rendelj egyet, es probald ki. Nekem a kinai ujev miatt volt 30% offom. Mar banom, nem kertem akkor pot akkut.
Lacerta: Igy ertheto. Akkor valoszinuleg visszavesz, de tenyleg nem eszreveheto.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz varsam #241064 üzenetére
Nem semmi feleséged lehet, hogy ilyen bringára vágyik (vedd is meg neki! ), ugyanakkor rossz mérésre gyanaxom azzal a belső lábhosszal.
MPowerPH ...egyelőre nem hiányzik nagyobb fényerő, aztán persze lehet ez is olyan mint a Reba, karbon váz, vagy 2,35-ös gumi stb., csak akkor hiányozna ha visszalépnék tőle...jobb ha ki sem próbálom.
Fall-N...lehetséges mert elég jó hővezetőnek tűnik (hideg télen mint állat), nem nagyon könnyű sem és olyan kemény,hogy falat lehetne bontani vele.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #241067 üzenetére
Samsung, LG, Panasonic akkuk jók, kínaiból talán a Liitokala, gagyit ne vegyél, mert ráhazudnak 5000mah-t és tud 500-at . Tudom, a tiédbe nem 18650 jár, de vannak ilyen tesztek, ahol nagyjából kiderül, melyik márkák kerülendők: [link] [link]
-
andrisbandi
őstag
válasz Hasaggymeg #241068 üzenetére
Arra tippeltem csak férfiaknál lehet elmérni a belső lábhosszt
A csodatáblázat szerint éppen átlagos. (180 cm magasságnál: 78-83 cm)
https://bikecommuterhero.com/average-inseam-length-height/Szemléltetés, akinek kellene:
Szeméremcsontig feltolt könyv, fal mellett. -
m.lala
aktív tag
Sziasztok.
Belépő szintre kérhetek segítséget? Elolvastam az összefoglalót.
Annyi bicó van, nehezen tudom eldönteni mi a jó.
Tényleg alapszint, havi max pár száz km, 175 cm vagyok. Trekkingben gondolkodom. A keret szűköske 120k.
Ebből kéne valami. Tudtok esetleg valami támpontot adni? Legyen kényelmes, tűrhetően strapabíró. Ehhez a magassághoz vázméret? 54-55?
Minden segítséget nagyon köszönök.Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz m.lala #241071 üzenetére
120 ezerért már aligha szabad újat venni boltból, keresni kell az összefoglalóban is említett apróhírdetéses oldalakon hátha találsz egy jó levedlett darabot, ott jobbak az esélyeid. pl. [link]
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
Szeretnél képet látni, mi, hogy biztos jó tanácsot adj!
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #241073 üzenetére
Én is inkább ezt venném. Az az alap Decathlonos acél vézas, 1x8 MicroSHIFT váltással, V-fékekkel. Biztos nem venném meg.
Közben hajtást takarítottam. De utálom. Barbieri láncmosóval estem neki a láncnak, utána féktisztító és rongy a lánckerekekre elől, majd váltógörgők. Utána autómosó, már csak láncot kell kenni meg féket tisztítani ha megszáradt. Itt 24 fok van most, napsütéssel.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
A mostani SOS -ban a Decaban vett lampam nem volt alkalmas sotetben terepezni, szoval nekem ez oriasi ugras.
Don't Tread On Me
-
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #241074 üzenetére
Így, hogy mondod...🤔. Egy kép többet mond ezer szónál.
Dark Archon...keressen magának, az csak egy példa volt, hogy azért vannak hasonló árban elfogadhatóbbak mint az a 120 ezres hulladék ...de kereshetsz neki ha olyan sok időd van.
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz m.lala #241071 üzenetére
Riverside 500 M-es
Új 160e
- Erre nem kell költeni, esetleg ha az üzembe helyezésért kérnek külön pénzt, nem tudom.
Alu vázas, szerény minőségű.
Gurulgatni tökéletes, komolyabb sportolásra nem való.Használtban 100 körül találni.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Dark Archon #241077 üzenetére
Én sem konkrétan erre a biciklire mondtam. Ott a BikeMag és a testbike apró. A legtöbb bicikli amúgy is átlagos magasságú embernek való, nem hiszem hogy a legtöbb ilyen 190 cm magas embernek való XL-es.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
varsam
őstag
válasz Hasaggymeg #241078 üzenetére
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #241081 üzenetére
850 font a váz, azért az annyira nem a drága kategória, persze a korrózió az nyilván nem okés ennyiért sem.
itt mondjuk sikerült 2 db koncentrikus kört csinálni a vázra, ellentétben a top tier több ezer dolláros karbon bringákkal.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
fulton
addikt
24 h alatt 102 röl 87 re esik a PSI.. ennyi erővel latex is mehetne bele.. az még kevesebbet ereszt gondosobban becsavartam a szelepet hátha amiatt. Ez így nem járja, 2-3 h útnál oda az ellenállas
[ Szerkesztve ]
-
peetie1
aktív tag
válasz fulton #241084 üzenetére
Melyik belső lett végül? Nekem is ereszt mindegyik, a svl20 is a race 28 light is, én úgy csinálom hogy felfújom 8 barra, aztán az kibír akkor 3 napot, utána megint fújom. Ha az ajánlott 6,8barra fújnám akkor azt minden nap fújni kéne. Ez ilyen sztem.
A szelepen a ráhúzás egy kicsit segített nálam is , a napi 1bar soknak tűnik azért.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #241073 üzenetére
Mostani szememmel nézve a dolgokat 120e komplett kerekpar, oly mind1 mit vesz egy kaptafa.
-
fulton
addikt
válasz peetie1 #241085 üzenetére
Sok.
Minden indulasnal ellenörzöm a nyomast szóval...(innen nézve latexel is teszek majd egy kiserletet ha már sok km lesz ezzel a lábamban). Tudni szeretnen lesz e érzetre különbség mint ahogy irják egyesek.
Ezek a latex csodák olyan nagy átlag:0.5 bar engednek 24h alatt. Ha jol remlik , de lehet kavarom annyit olvasgattam anno.
Most Conti 28 wide.[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
válasz varsam #241010 üzenetére
Ilyen látvány is régen volt.
Bakker kicsit gondolkozóba ejtett a stiched 360. Pumpálni és egyéb skillek fejlesztésére látok benne fantáziát. Csak a 3. bicót már nem tudom hol tárolni, erkélyre mégse raknám kitenni az elemeknek.
YT-nél úgy tűnik, hogy nagyon szórják a jeffsy-ket. Szerintem csinlják a helyet az új modellnek és söprik a készletet, mert a capra és tues már megújult, az izzo ugye nem régi, a jeffsy geója 1 generáció mínuszban van a többi géphez képest.
Valaki követi egyébként a híreket, hogy újra útjára indult a YT MOB? EWS és DH world cup-on mennek az új gépekkel, enduro-n átcsábították Jack Moir-t a Canyontól. Nemrég tesztelték a 29-es Capra-kat különböző hosszúságű hátsó háromcsöggel és a colos faszi az amúgy is elég rövid gép esetében a két verzióból a rövidebbet választotta végül (442 vs 437mm) a tesznap végére.
Az még egyébként besz@rás az edzéseket nézve, hogy ezeknek az enduros csávóknak milyen kondijuk van. Addig örüljetek, amíg a környékre nem jönnek edzeni, mert nem csak lefelé, de felelé is minden kom veszélybe kerülne.
Ezzel teljes értelmet nyert, hogy 2022-ben a capra 3. gen esetében miért készült 2 verzió és eltérő kinematikával. A 29-en látszott, hogy annak lienárisabb és keményebb platformja az EWS-re lett velőve és lám lám itt a verseny csapat. Míg nekünk hobbi mugliknak a nagy számban eladásra ott van az MX (mullet verzió) progresszívabb hangolással, kicsit hosszabb rugóúttal. Parkozni és veretni (nem óra ellenében) nekünk ez a játékszer nem a verseny gép. -
varsam
őstag
válasz sebgutkopf #241092 üzenetére
Köszi
Igen, néztem én is, EWS szereplésnek örülök, Moir számomra kedvenc, segít elhinni hogy magasként is lehet gyorsan menni, nincs mire fogni. A másik ilyen colos a Ben Cathro, ő még rám is 3 centit ver és szintén nagyon tud.
Kíváncsi leszek, hogy lesz e új Jeffsy, én már a mostanit is nagyon szeretem, tényleg egy mindenes élménybringa.Várom a Neuront is, kicsit konzervatívabb bringa, de páromnak ez is bőven sok lesz, remélem mégjobban felbátorodik vele.
-
addikt
válasz fulton #241006 üzenetére
Képzeld, ma hazafelé olyat mentem, mint még soha Ha csak ezt mutatom, én is ráfoghatom a külsőkre De, ha megnézzük az odautat is, akkor derül ki igazából, hogy bitang hátszéllel jöttem haza. Szóval, egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés az már mérés. Ahogy a többiek is mondják, oda-vissza. Lehetőleg persze azonnal vissza, míg én csak reménykedtem, hogy nem fordul meg a szél délutánra.
Ámbár, elárulhatom, hogy azért mentem ilyen jót (magamhoz képest), mert most, hogy a gyerek beteg, levettem a légellenállást okozó gyerekülés adaptert, ÉS (!) befordítottam a lámpámat a nyeregcső mögé függőlegesen! Áramvonalasabb vagyok, mint egy Concorde
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz varsam #241082 üzenetére
Anélkül, hogy tanácsot adtunk volna belső lábhosszat illetően?!😱 ...még mindig nem késő!
fulton...szeg ment a tapadba? 🤭...amúgy meg fog az még hátrább is kerülni idővel automatikusan, ahogy érezni fogod majd szükségét.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Dark Archon #241095 üzenetére
Ne adjál ötleteket. Erről fog szólni akkor 10 hsz.
Én meg hogy megtakarítottam a hajtást 0 különbséget fedeztem fel, de legalább tovább bírják a kopó dolgok.
-
addikt
-
Toobee
veterán
Valami jó őszi cipőt tudtok ajánlatni a kifutó téli kínálatból? A Shimano MW701 nagyon bevált, de már túl meleg.
Ezeket néztem:
Northwave Celsius XC GTX
Northwave X-Magma Core
Northwave Magma XC Core
Azért ilyenkor sokszor le kell tenni a lábat a gravelen, mert akkora a sár, ma is telement az SPD ilyen ragadós trutyival, emiatt lehet, hogy az X-Magma sétálós talpkialakítása jobb, de a Celsius XC GTX vízálóbb az NW oldala szerint, tehát inkább ezt gondolnám őszinek. Ez és a Magma karbontalpas, ez mellettük szól.Szóval melyik lehet a legkevésbé téli ezek közül?
-
zodo
nagyúr
Gumik tényleg 1 szezonra vannak tervezve?
Continental Ride Tour reflexcsíkos drótperemes 622/700c gumiköpeny [fekete, 37]
6.300 Ft/db
eBike vásárlás 2021. Október 3. és ma vettem észre hogy ennek is végig van repedezve az oldalfala mint korábban a Schwalbe-nek.
16 hónap ~2500 km és kukaHol vásároljak, milyen típust?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest