- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #227485 üzenetére
Emlékeim szerint 4-5 euró az Ashima. Az elején picit macera volt a bekopás, de nem vészes. Az új SLX tárcsa picit hangoskodik, fura, mert kétszer is lemostam Monával . Az új betét sem kopott még be rendesen. Van még pár márka, amit ki akarok majd próbálni, de az Ashimára is visszatérnék még, ez is érdekesnek tűnik.
#227502 Gaben92: -30 . 45nrth melegebb cuccai
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
deny330
aktív tag
válasz sebgutkopf #227462 üzenetére
Ha nincs ott ilyen jó haveri társaság, nem lett volna ekkora húzóerő, hogy mindennap felmenjek a hegyre - harmadik nap volt a holtpont, amikor átlendülhettem, mert utána már tényleg mindegy volt, csak menjünk valamelyik pályára. A bringás élményekről majd lehet írok ide egy pár sort, hogy bikepark után hogy érzem az itthoni traileket, meg ma jött meg az "új" enduro vasam, szóval hétvégén betesztelem a bringát is és magamat is.
Szó volt Leogangról az 5 napos "hétvége" folyamán, de végül nem lett belőle semmi - főleg mert nálam a technika sem úgy akarta, már mint a bicón lévő technika. Az infókat köszi amúgy, észben tartom ha a környéken járunk megint! Egyelőre úgy nézki, hogy a társaság egy része (köztük én is) Semmeringbe megy majd október elsején 1 vagy max 2 napra, aztán még meglátjuk.
Egyik gyerekkori haveromat szerettem volna elrángatni amúgy, de ő neki tényleg kevés a technikai tudása, illetve picit félősebb, kevésbé bevállalós mint én, így sajnos nem is jött.
-
Ringman
nagyúr
válasz Gaben92 #227502 üzenetére
-30-ra elképzelhető, hogy 2 réteg kell alulra is, párnázott alsó + akár térdig érő aláöltöző + nadrág kombinációban.
ott már az spd-kompatibilis cipő is érdekes lehet
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #227503 üzenetére
Jó értékelése van és ki is próbálnám ha... nem lennék tökéletesen megelégedve a Shimi organikus betétjeivel. Komolyan nem értem hogyan xar egyeseknek, meglehet, hogy valami hamis? 🤔... vagy az enyémek voltak mind azok az utóbbi... ööö... 7 (!) évben. Csendesek, harapnak mint állat és nem eszik túlságosan a tárcsákat, igaz hamar kopnak 6-7e km alatt ~2,5-3 pár,de olcsók is. Lehet jobb pl. a Swisstop de 2-3x kerül többe.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
deny330
aktív tag
válasz Hasaggymeg #227506 üzenetére
Ha már fékbetét, valaki próbált innen TRICKSTUFF betétet?
-
parandroid
félisten
válasz 6030D #227496 üzenetére
Szerinted nekem miért van 5 bringám?
Amúgy ez a megoldás, én is nagyon gondolkozom rajta: [link] .
Drága, persze, de egy azonos minőségű okosgörgő, meg bele egy alu bicaj sem jön ki olcsóbban.p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #227506 üzenetére
Én is elégedett voltam amúgy a B01S-ekkel, de zavart, hogy gyakran kifényesednek és akkor már nem tökéletes a fékerő, meg persze hamar kopnak. Csak a B03S-el lett elegem, azok nálam szinte azonnak kifényesedtek és soha nem volt normális a fékerőm. Mindíg is agyaltam, hogy ki kéne próbálni valami mást is, de csak a B03S-el lett igazán nyomós indokom is rá.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Kiskopika
senior tag
válasz parandroid #227508 üzenetére
Ha egy ilyennel haza allitanek, asszony addig kergetne amig el nem indulok ezzel is igy is rezeg a léc már, főleg ha nem is lesz jó a bringámhoz a suito. Tényleg olyan van hogy nem jó?
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #227510 üzenetére
Ni egy Twentyniner. Azzal pumpáltad fel a boostert? Csak mert max 6 bart tud, gondolom az nem elég.
#227511 bardi: nem, valszeg a B03S-nél ez valami szériahiba. Nálam két betét csinálta síkon is, kb. ahogy elindultam vele, párat fékezgettem és fényes volt. Ha jól rémlik Gaben92-nél szintén.
[ Szerkesztve ]
-
padzso
tag
válasz Hasaggymeg #227141 üzenetére
Az! Belőlem kijönne kettő is! :-D
Épp mai történettel jöttem panaszkodni, ami ide passzol: hosszú KMC X9 használat után legutóbb Sram PC951-et kaptam, belement már min. 2-3e km, épp azon filóztam, ez lassabban nyúlik, mint az előző. 160m méteres hosszú hágó, átlag 10%, max. 20% részekkel. No, akkor vigyük fel a 28 fogast. Háát, nem tudtam normálisan pörgetni, szakadt rólam a víz, a végére valami fura érzés jött a hátsó sor felől, valami ropogásféle, ráadásul ki is kellett szállnom a nyeregből egy pár másodpercre. Kis lejtő, majd enyhébb emelkedő, kb. 500m, váltás, erre a lánc köszönés nélkül elhagyja a biciklit.
Sikerült elszakítani a gyorsszemet, először életemben, a KMC akármilyen kopott volt, ilyet nem adott elő. Szerencsére volt nálam 1 pót, amúgy nem tudom, ki szedett volna össze a hegyen.
Tanulság: bizony kell a min. 30 fogas hátra a hegyekhez, ha nem akarom leamortizálni mind magam, mind a biciklit. 98 kg össztömeget nem a pillangó visz fel a meredeken![ Szerkesztve ]
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz Hasaggymeg #227482 üzenetére
Hova mennél? Öregek vagyunk mi már bohócnak, hogy tekersz, de nem mész sehova
-
fulton
addikt
Kiváncsi lennék valamire, Nálatok, akik országútiznak, a lényeg hogy nem terepeznek -
1. mennyi szokott lenni a peak pulzus érték?
2. Milyen átlag pulzussal tekertek le egy "edzést". általában
3. Illetve milyen tartományban(pulzus) mentek ha mondjuk azt mondom hogy 30-35 a tempó.Én nézegettem a sajátomat, és érdekelne Másoknál hogy alakul.
Pl átlag pulzus olyan 110-120 szokott lenni, és a peak meg: 150-160
amit megfigyeltem, hogy 30 fölötti tempóra kell a 130 és fölötti pulzus, ami nekem eléggé kimerítő és nem is bírom huzamosabb ideig tartani. nem csak most, máskor se nagyon.[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz fulton #227523 üzenetére
A max pulzus egyedi: adottság, edzettség, kor kérdése. A többi meg mind ebből adódik. Az, hogy másnak ez hogy néz ki, az a te szempontodból nem oszt, nem szoroz.
De ha ez neked segít, nekem így 44 évesen olyan 180 a max pulzusom (hüvelykujj-szabály a 220-életkor, de ezzel azért óvatosan), a 30-35 közötti tempó az kb threshold, olyan 160 körül van, ha tartósan tolom. Edzeni meg általában alacsony pulzuson kell, de az is ritka, hogy egy edzés végig azonos pulzusértéken megy. Ami igen, az többnyire alacsony pulzuson: regeneráló edzés akár 120 alatt, állóképességfejlesztő (nekem) 140 körül. De ezek az értékek a max. pulzus függvényében változnak. Laktátküszöbös (nálam 160+) edzés ritka, az is inkább intervallum, max pulzust meg edzésen gyakorlatilag nem érinted (vagy csak extrém ritkán).
Ha a max pulzusodra vagy kíváncsi, azt ki kell mérni, lehetőleg övvel. Futva egyszerűbb, de bicajjal kb ugyanaz a módszer működhet: keresel egy rövid, de durva emelkedőt, bemelegítesz, aztán nekifutsz telejs erőből. Aztán lemész, és megint. Aztán megint. És megint. Úgy a 4-5. próbálkozásnál már valszeg max pulzuson leszel, mire felérsz, de addig csináld, amíg bírod. Ha hajlamos vagy a rosszullétre a terhelés miatt, akkor ne egyedül menj.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
fulton
addikt
válasz parandroid #227526 üzenetére
-
fulton
addikt
Korábban volt olyan problémám hogy nyekergett valami hátulról, hátha másnál is van hasonló, nálam kivételesen nem a nyeregcső, hanem a hátsó kerék befogásánál volt valami sékság terhelés változáskor út egyeletlenségből fakadóan.... Végül bekentem amit tudtam alátét gyorszár és a villa papucsot karbonpasztával, ez megszüntette a nyekergést. Gondolom a részben zsir segített.
Szörnyű hogy mik tudnak nyekeregni, meg azt megtalálni
Már alig várom hogy megvegyem a felniszalagot és betegyem az első kereket. és reményeim szerint némaság fogad.[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Ezt csak úgy itthagyom
(Aki elsőre nem venné észre, ajánlom figyelmébe a max sebességet - majd a képet a bringáról )Szombaton jön a Stelvio Bike Day, ennek örömére RetekRóka kapott új betéteket előre (na meg mivel elkoptak, az első balnál fordítva elöl volt a toe, úgy nézett ki elölről, hogy még jó, de reggel már a hangjából hallottam, hogy mégis vason van... így ma fék-kímélően jöttem le a hegyről )
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
parandroid
félisten
Amekkora hibákkal rajzolja a tracket a gps-ed, az mondjuk biztosan félremérés. Nem mintha 60-nál én nem szarnám össze magam azzal a bicajjal az első kanyarban.
p
-
fulton
addikt
válasz fulton #227528 üzenetére
am gondolkoztam ezen a "némaságon". lehet mégsem olyan jó hogy annyira halk a szabadonfutó - mert oké csendben lehet suhanni, de ha valaki mögé érek, gyalogos akármi - nem baj az ha éppen hall valamit hogy jövök, és nem kell csengetni (am sem szoktam csak ha úgy ítélem meg) de ugye sose tudni a hirtelen mozgásokat kiszámítani ha épp nem hall valaki...szóval..
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zoliwrc #227522 üzenetére
Ja, ha eddig kibírtuk most már erre a kis időre nem ülünk mókuskerékre ...bár sose mondd, hogy soha. 🤭
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
stickermajom
addikt
Rosebikes-nál milyen átfutással kell számolni visszaküldésnél? Több mint egy hete feladtam, semmilyen email nem jött tőlük egyelőre.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz stickermajom #227533 üzenetére
Kommunikáció nem az erősségük, angol tudásuk meg felér egy nyolcadikoséval....mikor írtam nekik, hogy CB Stamp3 pedálom avétos lett alig fél év múlva és ezt videóval is alátámasztottam, azt írták gyatra angolsággal, hogy szedjem szét és zsírozzam meg. Írom nekik, hogy ez zárt csapágy jó ember és videón látszik ahogy akad és pattog mint egy kávédaráló, ergo xarrá ment benne valami, mire azt javasolták küldjem vissza nekik mind2t...aztán meguntam és vásároltam bele én új csapágyat.😒
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Kiskopika #227512 üzenetére
Én nem tudom elképzelni, hogy ne lehessen megoldani.
Amúgy épp próbálom megfejteni, hogy a régebbi ALAP Direto-t válasszam, vagy a Suito-t, végülis találtam egy árban, a Direto-t tudnám kényelmesebben megvenni, az a régebbi, nagyobb a lendkereke, talán butább a szenzorozása.. VAGY nem butább, hanem pont még kevesebbet spóroltak ki belőle? Állat lenne, ha bizonyos cégek átláthatóan pozícionálnák a termékeiket, és nem lenne ezer változat mindenből.
Én nem néztem egy videót sem, meg doksit, de ami rögtön eszembe jutot, hogy ha 130 az alap legkeskenyebb papucstáv, akkor a 135-ös vázhoz két oldalra kell 1-1 távtartó, SZERINTEM.
[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
flash-
veterán
androidros telefonról mi a leggyorsabb módja a a telefonról a pcre juttatni a fájlokat(kb 10-20gb kép,stb)? (fizetős felhő tárhelyem nincs. másrészt a google drive ra meg annyira buta a megosztás hogy még a feltöltési sebességet se írja ki a telefon, se azt hogy épp hol tart a feltöltés... nevetséges komolyan, ilyenek miatt gondolkodok inkább apple-on )
kábelen nevetségesen lassú a másolás(pedig pocophone f3,)hiába csatlakoztatom usb3-ba,attól nem lesz usb3 as a sebesség..(egyáltlaán 2022 hogyhogy nem lehet kiasználni az usb3 at telefonokon?? nem hiszem el hogy fontosabb a 1000 megapixel meg a 20 mag mint az usb 3 másolás..)[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
nekem nagyon rossz mostanában az edzettségem (betegeskedés meg kulcscsonttörés), ebből következően 30-35 km/h-s tempó jelenleg 170-180 körüli pulzust eredményez (síkon), max pulzus az 191 volt az app mérései alapján.
a 170-180-as pulzusnak le kellene mennie 150-160-ra első körben.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
ZolkoW
őstag
válasz flash- #227536 üzenetére
ha PC-re másolsz, számíthat, hogy milyen progival másolod. Én Total Commander hívő vagyok, de úgy rémlik, anNál is van beállítás erre vonatkozóan, alapból mintha a lassú lenne, sima explorerrel asszem, gyorsabb, de már nem emlékszem. Ha vinyóra akarom eljuttatni, kábelen csinálnám, ha felhőbe, akkor wifin De mikor mostanában másoltam HDD-ről HDD-re, adatmentés céljából, én meglepődtem, miért tart órákig, aztán kiszámoltam, hogy ja, mert már nem 1-2 GB amit másolunk, mint 20 éve..
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
itouchfan
senior tag
A héten pont sikerült egy ilyet menni, kb szélcsend, minimális északkeleti szél (oldalról). De amúgy azért 30 felett huzamosabb ideig 140-145, kis szembeszélben vagy emelkedőn 145-150 körül szokott lenni nekem is (208 max)
De ahogy parandroid írta, nem érdemes másokkal hasonlítgatni, a pulzus teljesen egyedi, nem feltétlenül edzettebb attól valaki, hogy alacsonyabb a pulzusa.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Alabástrom
senior tag
válasz belaazallat #50 üzenetére
Tiszteletem a hölgyeknek/urknak! Van a topiclakók között egri vagy Eger környéki? Tudnátok ajánlani egy jó bicajszervízt, ahol jól (!!!) meg tudnak csinálni egy agycserét, azaz küllőfűzést?
Köszi előre is!Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Maximum1
őstag
-
ZolkoW
őstag
válasz ZolkoW #227535 üzenetére
Oké, szaktársak, lejárt az idő, megrendeltem a Suitót! Mostantól tilos ellenérveket felhozni
A fogsor nélküli változat, 11-es sorom van otthon.
Amúgy bár nem görgő és kerék közti váltás, nekem az ipari csapágyas kerék XD sorral és a kónuszos kerék Sunrace sorral is hibátlanul váltott, nem kellett közben állítanom a váltón. Majd meglátjuk, ennél hogy lesz. De mindenem van otthon az elszántságot és a flexet is beleértve.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok
Szerintetek ez a felületi minimális súrlódás a 3K's carbon kormányon mennyire veszélyes?
Pont középen van, nem törés elméletileg ott nincs nyomásnak kitéve [link][ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Üdv!
Ilyesmi integrált kormány létezik, ami nem karbon, hanem alu és nem horror árban van? -
gulupeti
senior tag
Tegnap megérkeztek a fitness kerékpáromhoz a netről rendelt alkatrészek. BL-MT401-es fékkarok, BR-MT500-as féknyergek, fékcső, stb. M395-ös féket fogják váltani. Többen javasoltátok, hogy a korábbi megoldatlan fék nyűgjeim és a felesleges féktárcsa csere miatt inkább keressek másik szerelőt, amit végül meg is fogadtam, ma reggel leadtam a bicót egy nemrég nyílt műhelyben.
Azonban a reggeli, szerelővel folytatott eszmecsere nem aranyozta be a napomat. Azzal indult, hogy azt mondta, hogy ezek a fékkarok nem is jók ehhez a féknyereghez, pedig Gaben92 fórumtárs segítségével alaposan körbejártuk a témát, tudvalévő, hogy ezzel hiba nem lehet. Miért nem szettben vettem a féket? Úgy olcsóbb lett volna, de ugye ilyen kiépítésben nem is lehet megvenni. Az is elhangzott részéről, hogy a légtelenítés annyira nem egyszerű! A féktisztító pedig nettó marketing bullshit. A roppantógyűrű kötelező cseréjét már nem is említem, azt csak akkor kell, ha folyik, egyébként maradhat a régi!
Szóval most van bennem egy kis para, hogy össze lesz taknyolva a gép, bár lehet ráérek csak utólag idegeskedni... -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #227538 üzenetére
...hogy az off-ot húzzuk vissza az on-ba, a kábeles fájlátvitel Brytonról telefonra (már nem jut eszembe a kábel neve) worx like a charm, ezúttal is köszönöm.
#227546gulupeti...újonnan nyílt szerviz egy ilyen megnyilvánulásokkal operáló szerelővel?! Remélhetőleg te csak a szabályt erősítő kivétel leszel. ...ami a féktisztítókat illeti szerintem ott közelített leginkább a valósághoz, amióta olvastam, hogy a Hayes pl. nem is ajánlja őket én is csak alkohollal végzem.
Mr. Erikszon...szerintem pont annyira veszélyes amennyire látszik a képen, vagyis semennyire.[ Szerkesztve ]
-
ballazol
senior tag
Hali!
Finom cirregést hallok a féléves Riverside 100-asom baloldali hajtókar környékéről.
Vagy talán a tengelyből.
Megnézessem? Szétszedik nekem a Decában?
Lassan úgyis időszerű a 6 hónap utáni első szervíz."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
sebgutkopf
őstag
válasz gulupeti #227546 üzenetére
Nem véletlenül javasoltam a komplett fék beszerzésést, mert az egyrészt működik együtt tutira, másrészt a komplett shimano fék doboznak a része a vágás után szükséges új roppantó gyűrű és minden, ami gond nélküli méretrevágás szükséges (kivéve a kábelvágó és a légtelenítő szett).
Abban viszont nincs igaza a szerelőnek, hogy a légtelenítés olyan bonyolult lenne. Shimano-nál talán a legegyszerűbb. Felül a tölcsér, lentre meg egy fecskendő, alulról átnyomsz a rendszerel kb 25-30ml fékfolyadékot, utána meg a bubus játék van csak hátra a karon, nem egy agysebészet.
Ha marad a meglévő fékkábel, akkor én mindenképpen javasolnám, hogy legalább alul legyen újra vágva a kábel és csatlakoztatva a banjo-hoz mert az a csatlakozás (nem merőleges vágás) is lehet a szivárgás oka.
Új hozzászólás Aktív témák
- Metal topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Weblap készítés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos cigaretta 🔞
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...