Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • flash-

    veterán

    válasz zsamiatt #224290 üzenetére

    tudni kellene hogy mik a zónáid, kiszámolás max alapján ad valami eredményt abból lehet kiindulni aztán abból kalkulálhatsz zónákra es probalod hogy a gyakorlatban a megadotthoz képest az sok e vagy kevés, ezután tudsz ennek tükrében korrigálni.
    az alacsony intenzitás nem a legalacsomyabbat jelenti hanem azt amin többet órát kepes vagy tekerni komoly kifáradás nélkul. 70-80az jó eséllyel kevés, én nekem akkor annyi ha csak ulök a bringán:)
    állóképességi sportoknál alapvetően a 80/20 ami követendő.
    az idő 80%-ban alacsony intenzitással kell tekerni(alapozó zóna-Z2, német elnevezésben:Ga1)
    20%ban meg magas intenzitásban ami lehet lthr-vo2max esetleg hiit bár egy kezdőnek aki nem versenyez valószínűleg a az lthr vagyis a laktátküszöbön végzett Intervall hozza a legtöbb hasznot az intenzív edzésfajták közül

    a pörgetes jobban emeli a pulzust mert keringésből mész nem "izomból" de van egy határ ahol már a teljesítmény rovására megy a túl nagy pörögetés. ha pedig adott sebességet inkább erőből tartod fent akkor ott meg a lábizmod fog fáradni, illetve görcsölni(köthiedelemmel szemben nem a magnézium hiány okozza a görcsöt hanem a túl nagy terhelés a lábnak)

    patkófek:
    nekem a gyári Axis 1.0(tektro)patkófek van az outiban, és miota swisstop betétet vettem bele(sotétkék) azóta nagyon komolyan fog pedig 93kiló vagyok.
    a betét többet számít! egyébként van kifejezetten vizes útra is betét meg kettő között de neken azt mondták szakértők hogy felejtsem el a hibrid megoldást, vegyem a klasszikust

    [ Szerkesztve ]

    "Embrace our fellow man, no longer vilified"

Új hozzászólás Aktív témák