Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz INTELligent #194708 üzenetére

    Alapozás mellett szinte bármit lehet csinálni. Nekem a 115-ös körülire állt be az alapozós pulzus az okosgörgőn, 80 körüli pedálfordulaton, 120 watt körüli teljesítménnyel, természetesen síkon. Ez kb 30 kmph (ugye se szembeszél, se forgalom, se kereszteződések, meg szinte teljesen sík a terep). Ezzel kb ki lehet menni a világból, félálomban. Covid utáni regenerációhoz ideális volt, több, majdnem 2 hónapig toltam minden nap, a második hónapban azért mentek kis trükkök is bele.

    Ha rendes edzést csinálsz, akkor viszont koncentrációt igényel: figyelned kell az instrukciókat, benne maradni a kívánt tartományban, és az emelkedők is hamar kirántják az embert zenből: bizony, váltani kell, vagy nem fogod tudni lenyomni a pedált… :U

    Recovery ride-ra ideális még (lásd első bekezdés), illetve én nagyon szeretem a lankásabb, egyenletesebben terhelő terepeket benne, ahol van azért szint is, de csak hogy megtörje a monotonitást, és kicsit meg lehet tolni a teljesítményt olyan közepes intenzitáson.

    Intervallumokra is marha jó, kb mint a spinning, de az iszonyatosan megterhelő, vagy csak szokni kell, mindenesetre készülj fel, hogy ledobaz vagy 2 liter folyadékot egy fél óra alatt, ha rendesen nekifekszel.

    Törölköző, ventilátor, odakészített folyadék mindenképpen kell, ventilátor lehetőleg minél nagyobb lapáttal, mert nem a levegőszállítás teljes mennyisége számít, hanem hogy minél nagyobb felületen kapd, inkább lassabban. Nasit én nagyon ritkán tolok, de ez nálam sajnos mindig így van, be vagyok edzve a hosszabb terhelésre is kaja nélkül, szóval 1,5-2 óra nem téma, meg ugye itthon nincs az, hogy beüt az eléhezés, és akkor még haza kell érni.

    Én is végiggondoltam azt, amit te, és arra jutottam, hogy mivel főleg országútizásra akarok felkészülni vele, nekem mindenképpen kelleni fog az interaktív rész a változatosabb edzések miatt, és nem bántam meg. Ha csak szinten tartáshoz kell, meg téli alapozáshoz, akkor nem feltétlenül. Alapvető koncentráció folyamatosan kell hozzá, youtube még oké lehet, vagy hangoskönyv, de nekem a sorozatnézés vált be igazán, akár pc-ről (nálam a tv-re van kötve, és van hozzá egy tapipados bt bill), akár okostévén netflix-szel. Sima tv-nézés is jó lehet (nekem az kiesik, mert utálom a tv-t), vagy zenehallgatás (esetleg klippek, ha van yt prémiumod, ellenkező esetben több a reklám, mint a videó).

    Ahogy egyébként jelnleg áll a piac, ha valami komolyabb cuccot veszel, szinte biztosan el is tudod adni ugyanannyiért, ha nem jön be, olcsó cuccoknál más kérdés, ott nagyobb a választék. Én 2 hónapot vártam a Flux S-re (közvetlen tacx-os (garminos) rendelés), ár épp vettem volna egy korábbi modellt használtan kb ugyanannyiért, amikor végre megkaptam az emailt, hogy küldik. Persze ez ősszel volt, amikor mindenki görgőt venne, főleg covid idején…

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák