Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    válasz jjeahh #120437 üzenetére

    Pedig jobb ha megszokod, nem igazán egészséges szájon keresztül lélegezni, az csak B terv a szuperintenzív megterheléshez.

    Az orr nedvesíti, szűri és melegíti a levegő, továbbá NO-val is dúsítja, aminek sok jó hatása van.
    Egy ideje odafigyelek, hogy sose vegyek a számon levegőt, hacsak nem muszáj. Érdemes az orron be, orron ki légzést használni amikor csak lehet, az orron be szájon ki akkor kell, ha előbbi már kevés és a kilégzés idejét rövidíteni kell, illetve súlyok emelésénél szokás erőlégzést használni.

    Megjegyezném, hogyha ragaszkodik az ember az orrlégzéshez, akkor a szervezet az orr áteresztőképességét igyekezni fog az igényekhez igazítani. (Pl aki szájon át vesz levegőt, annak hajlamos eldugulni az orra). Természetesen lehetnek elváltozások, ami miatt az ember orra kevés levegőt enged át, el kell menni fül-orr-gégészhez kivizsgálásra.

    Fél év odafigyelés és éjszakai szájleragasztás (nem vicc, jó dolog) után azt vettem észre, hogyha influenzás vagyok, akkor a torkom nem gyullad be annyira, mint korábban szokott, csak valamennyire fáj. Jó amúgy horkolás ellen, szaraz száj ellen is.

    Érdemes feljeszteni az aerob energiarendszert, hogy hatékonyabb legyen az oxigén felvétele, szállítása, felhasználasa, bár gondolom ez nem új infó. :D

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák