- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
pengemetal
aktív tag
Kalcium és magnézium tabletta!!! Mi akkor jöttünk erre rá, amikor kick-box edző táborban a napi 2x-i edzés + levezető vizilabda és röpi (na meg az esti bulik) után állandó lábizom fájdalom-izomláz volt. Akkor pezsgő tablettáztunk napi 2-t és teljesen elmúlt.
Amúgy én is mindig érzek az izmomban izomlázszerűt, de nem tekerés közben hanem csak sport nélkül, ha pl. befeszítem. (heti 150-170 km bicaj, 1 kosárlabda, 1 thai-box az átlag) Én betudtam annak, hogy nem nagyon van ideje pihenni és állandó terhelés alatt van.[ Szerkesztve ]
"Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
Cheesy
őstag
#10860-ra valaki?
A kérdés az lenne, hogy ilyen váz+fék kombóhoz hátra, illetve a villát figyelembe véve előre lehet-e kapni rávaló sárvédőt? Hátulra majd szeretnék oldaltáskás megoldást, hogy ne kelljen hátizsákkal járnom mindenhova...www.vakbelmutet.hu
-
deicide
veterán
válasz Doki-HUN1978 #10894 üzenetére
Mennék, de elígérkeztem gyalogos túrára szombaton, meg a 1.5-es gumi az MTB-n nem feltétlen megfelelő a feladatra, úgy érzem.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Katsu
aktív tag
válasz Zola007 #10900 üzenetére
Szia,
Inkább tompa, nyomó fájdalomról van szó. Szurkálni, görcsölni még nem szokott. Még a legelején, amikor kezdtem kerékpározni, utána olvastam a helyes pozíció beállításoknak. Reményeim szerint helyesen állítottam be. A fájdalom a combom térd felé eső izomzatában van, ami a comb belső fele felé helyezkedik el.
De ahogy olvasom másnak sem ismeretlen a dolog. Ezek szerint valamit rosszul csinálok vagy nem csinálok.
Mindenképpen megpróbálok többet nyújtani, illetve a pezsgőtablettákat. De abban valahogy nem hiszek.Köszönöm mindenkinek a segítséget, ötleteket.
-
deicide
veterán
Pedig a nem megfelelő ásványi anyag (Ca, Mg) okozhat ilyet, ha nem viszel be a napi étrendeddel megfelelő mennyiséget. Én pl nem szedek, mert napi több, mint 1/2 liter tejet iszom, illetve egyéb módon is viszek be. De hosszú/intenzív edzésnél azért szoktam a biztonság kedvéért. Illetve próbálj meg keresztedzést, futás, gyaloglás, hogy akkor is tapasztalod-e.
-
Katsu
aktív tag
válasz deicide #10905 üzenetére
Nem az ásványi anyagok fontosságában nem hiszek, hanem a pezsgőtablettákban.
Viszont én nem edzeni járok, hanem szimplán munkába és haza, ha egy mód van rá, akkor nem váltanám le gyaloglásra vagy futásra.
Régen próbáltam magamat a futásra szoktatni, de valahogy nem az én világom. -
deicide
veterán
Biztos embere válogatja, én évek óta heti minimum 5 litert iszom, de nem tudok róla, hogy lett volna bármilyen gyulladásom, orvosnál sosem voltam, mióta körzeti orvosi rendszer van, nincs is körzeti orvosom. Idén volt a cégnél ilyen kamionos orvosi vizsgálat, ott mértek mindenfélét, minden érték rendben volt.
-
rii
nagyúr
válasz deicide #10910 üzenetére
ha a testben gyulladás van, azt felerősíti.
plédul torokgyulladás ... gyulladt fog ... nekem valszeg azért durrant be, és kellett kihúzni, mert volr egy hónap, mikor rákaptam, minden nap megittam 1 liter tejet, és az évek óta tartó enyhe kis gyulladást felerősítette ....biztosra nem tudom mondani, de a tejre jót még nem mondott senki .-)
pláne a feldolgozatlan tejre ... joghurt kefír az más.mondom ezt úgy (fájó szívvel), hogy napi 2 liter kakaó nekem nem tétel
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
pengemetal
aktív tag
Beviheted természetes úton vagy sima tablettában. Nekünk akkor ott, a zalaegerszegi tecsóban csak a pezsgőtabletta volt elérhető közelségben. (Tejet nem mertünk inni, nehogy rosszban legyen az elfogyasztott esti fröccsökkel
[ Szerkesztve ]
-
Packersbay
tag
Aki akar holnap reggel 1 jót reggelizni:[link]
Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!
-
rétisün
veterán
válasz pengemetal #10912 üzenetére
te mit kerestél itt minálunk?
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Solad
addikt
Olvastál erről valamiféle publikációt, vagy csak hallomás?
A magam részéről alsó hangom napi egy litert iszom, de nem hiszem/érzem hogy lenne negatív hatása ellenben ennek tudom be, hogy amikor robogóval frontálisan ütköztem egy autóval, még csak egy tisztességes törésem sem lettNo girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Zola007
veterán
Guggolásnál nem kattan a térded?
Ha tompa, nem égő fájdalom, akkor az nem valószínű hogy izomláz. Túledzettség nem valószínű
20km hegymenettől sem kellene ennyi ideig tartania.A térdárok magasságában (behajlított lábnál kitapintható) van vagy feljebb?
Behajtott lábbal nyomogasd óvatosan körbe a területet, főleg a térdkalács melletti keményebb felszíneket.
Arra koncentrálj, hogy bárhol nyomásérzékeny-e vagy hirtelen belenyilall-e nyomkosásraMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
-
Zola007
veterán
válasz ---Lasali--- #10917 üzenetére
Én arra gondolok, hogy vagy az ín van egy kicsit begyulladva (nem megfelelő bemelegítés miatt) vagy a térdkalács belső oldalán vagy egy kis porclágyulás
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
rii
nagyúr
iygekeztem is írni, hogy "jelenlegi tudásom szerint" ... utalva arra hogy az ilyen jellegű infók álllllandóan változnak ... a teflon rákkeltő, mégsem rákkeltő ...
egy olyan csaj mondta aki annak idején eü. iskolába járt és csecsemőgindozó is volt ... szóval lehet köze a témához ... de biztosra nem mondhatok semmit sem ....
de azért az elgondolkoztató, hogy az emberen kívül nincs még egy emlős, amely a másik emlős tejét inná felnőtt korában. Továbbá mondják, hogy a tejben növekedést serkentő hormonok vannak ... "és mit növeszt egy felnőtt szervezetben?" teszik fel a kérdést a paleo-hívők. "Hát a rákos sejteket." - így a válasz.
-
Solad
addikt
Az ilyen hiresztelesekrol mindig az a csoka jut eszembe, aki keresztes hadjaratot hirdetett a kotelezo oltasok ellen. Az nem szamit hogy o valami zenesz, koze nincs az orvostudomanyhoz. Persze amikor a babaja meghalt, aminek kvazi biztos hogy koze volt az oltasok hianyahoz, akkor jott azzal hogy a szemet orvosok megoltek a gyereket a szerveiert...
Felre ne ertsd, nem teged vontalak ezzel parhuzamba az emberkevel, csak eszembe jutott.
Szvsz azert nem csinal ilyet mas emlos, mert nincsen meg ra a lehetosege/fejlettsege/tudasa
En szeretem a tejet, igy iszom, eddig csak pozitiv hatasat erzekeltem magamon
[ Szerkesztve ]
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Zola007
veterán
az emberen kívül nincs másik emlős aki kerékpározna.
akkor ez is káros és dobjam ki a bringám?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
rétisün
veterán
válasz pengemetal #10922 üzenetére
átlag havonta ki szoktunk sétálni néhány sörrel a tóhoz. télen igyekszünk olyankorra időzíteni, amikor a tó közepén, a jégen tudjuk meginni a söröket
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
fpeter07
veterán
-
pengemetal
aktív tag
válasz rétisün #10923 üzenetére
Nagyon szép hely!
Termál víz folyik még a csapból is a kempingben
Tej: a boltban kapható "fehér víz" valószínűleg köszönő viszonyban sincs az igazi tejjel. Emlékszem gyerekkoromban, ha kint maradt a tej megsavanyodott és aludt tej lett belőle. Ezek a mostaniak nem tudnak savanyodni!!! (kivéve a Cserpest)
[ Szerkesztve ]
-
Solad
addikt
válasz pengemetal #10926 üzenetére
Azért nem tudnak megsavanyodni mert a hőkezelés során a benne lévő, az erjedést okozó mikroorganizmusok többsége (UHT tejeknél az összes, de olyat nem iszunk mert gusztustalan az íze ) elpusztul, így kvázi nincs benne semmi amitől megsavanyodna, megaludna.
Attól az még ugyanolyan tej és ugyanúgy a tehénből jön. (Most arról beszélünk, ami tejként van árulva. A reggeli ital meg bársonyföl, és társai fantázianevű termékekről nem nyilatkozom)No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
---Lasali---
Közösségépítő
Ezt a tejes témát egyébként szerintem érdemes lenne itt be is fejezni vagy valami rá illő topicban folytatni, mert ezt a végtelenségig lehet folytatni. Én is olvastam róla egymillió cikket, beszéltem róla edzéssel táplálkozással foglalkozó ismerősökkel, végtelen téma és nem idevaló. Egyébként hogy felhoztad ezt a hőkezelést, az is egy külön fejezet a témába.. az se mindegy hogy hőkezeled, gyorsan melegedik-e fel hány fokra stb.. ettől is módosul a tej, ha szarul van megcsinálva a hőkezelés, akkor is inkább átbillen az egészségtelen felé a mérleg. Embere is nagyon válogatja hogy ki mennyire képes feldolgozni, kit mennyire savasít, stb..
Én is tudok sztorikat, pl barátom azt állítja mióta tejcukor és laktóz érzékeny vagyis nem eszik semmi tej félét, azóta nem lyukadt ki egyetlen foga sem..
Megnézed hogy mi van a tejben, mennyi fehérje, meg mennyi kálcium, ami miatt fel van "márketingelve", az meg elenyésző, viszont fel lehet sorolni tömérdek hátrányát. Én is szoktam néha inni, de próbálom kerülni, nekem egyébként is rettenetes az emésztésem. Reggeli müzlis tejes reggelik után olyanokat gázosodok délelőtt hogy rettenet..[ Szerkesztve ]
-
Solad
addikt
válasz ---Lasali--- #10928 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy bármiről el lehet beszélgetni kismillió irányba, nem is erőltetem a témát, de ha valamivel kapcsolatban azt látom hogy légből kapott információk röppennek fel, arra biza reagálni fogok (itt most jöhet az, hogy én sem linkeltem semmiféle tanulmányt az érveim mellett, de nekem elég a KERMI álláspontja )
Persze mindezek mellett abban egyetértek, hogy nem feltétlenül idevágó téma, maximum nagyon lazán
Szerk: laktóz ÉS tejcukor?
Lehetséges, hogy neked is van valamilyen szintű intoleranciád, a gázosodás egy tipikus tünet.Megérkezett hozzám 10-10 matrica, Borsodiak (főleg Barcika-Miskolc vonal, egyeztetetés esetén persze szinte bárhol), akik szeretnének kapni privátban elérnek
[ Szerkesztve ]
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
rii
nagyúr
hát azért nem légből kapott
nem a nlcafe miatt írtam amit ....és egy oldalt sincs értelme linkelni, mert tudományos érvekkel mindkét oldalt alá lehet támasztani, .... és a tejben is kva sok pénz van, hogy megérje ál-tudományos cikkeket felsorakoztatni mellette
-
B4l!nt
aktív tag
Sziasztok. A shimano center lockos tárcsái felszerelhetőek bármire? Úgy értve, hogy ahol eddig normál 6 csavaros féktárcsa volt (hayes), az helyett.
-
pengemetal
aktív tag
Utolsó tejes hozzászólás részemről: csak a saját tapasztalatomat írtam meg, amely szerint tej és tej között is van, illetve lehet különbség! Ezek sajnos tények, mint ahogy régen más eljárással kezelték a tejet és a friss tehén tejnek is más íze van, mint a bolti "fehér víz"-nek. Félreértés ne essék nem vagyok tej ellenes, iszom amikor kívánom és semmi bajom nincs tőle, de van hogy hónapokig nem iszom.
-
Katsu
aktív tag
válasz Zola007 #10916 üzenetére
A guggolás azért nem zár ki nálam semmit, mert térdficamos voltam. Azóta kattog a térdem.
Én még mindig azt feltételezem, hogy rohadt lusta az izomzatom és nem kap elég időt a pihenésre.
Ezt a 2 hét szabiból vontam le, mivel a szabim második felénél semmi baj nem volt. Viszont nem hagyhatok mindig 1 hetet, hogy pihenjen a lábam.
Most szanaszét nyomkodtam a lábamat. Igazából a combom alsó felé nyomásérzékeny. Ezt akkor is érzem, ha nyújtott lábbal befeszítem az izomzatot. De pontosan nem tudom leírni, hogy milyen jellegű ez a fájdalom. Legközelebb az izomláz szerű érzést tudom párosítani hozzá.
Mindegy, kipróbálom az általatok leírtakat, aztán, ha még mindig megvan, akkor jön a doki. Bár most a hideg is be fog tenni neki szerintem... -
D.Orion
veterán
Csepel Woodlands és Royal 2014-es újdonságok az Eurobike kiállításon
(#10942) deicide: Gyanítom, hogy nagyon sokat köszönhetsz a jól kivitelezett tudatos edzéseidnek, ezért bírod ilyen mértékben. Ezen felül nagyon sok kg-tól szabadultál meg amit az elmúlt években(évtized?) cipelned kellett nap mint nap, biztos, hogy ettől is fellélegzett a szervezeted(a teljes keringésed ama tömeg ellátására állt be) és minden könnyebben gyorsabban megy neki, hát még így, hogy nem kis erőnlétet is ráépítettél pluszban.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
#10940) Katsu:
Sima pedál vagy spd?
le merném fogadni, hogy van egy rövid szakasz abban a 20km-ben ahol meg kell nyomni erősen part miatt vagy kiállva tekerni, jól gondolom?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
HwAdokVeszek
aktív tag
-
HollyBoni
veterán
A szingómra ez van írva: 8-12 bar. 11-et tud a pumpám, de annyira brutál soknak tűnik, hogy kicsit féltem. Tuti bírják ezek az ennyire magas nyomást? Ha nem megyek vele érdemes kicsit ereszteni belőle?
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz HwAdokVeszek #10945 üzenetére
A hideg és a szél gyilkos az ízületekre nézve, ha nem véded megfelelően.
De azért nyáron nem szokott gondot okozni.(#10941) D.Orion
Az Expert eddig is tetszett, de a 27,5"-os Pro is tetszetősre sikeredett.Mondjuk a meg Troopert letakaríthatták volna.
[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Zola007
veterán
válasz HwAdokVeszek #10945 üzenetére
Lehetni lehet, de neki nyár eleje óta fáj, akkor meg azért még nem igazán volt hideg, ha csak nem hajnal 4-re jár dolgozni
Az ízületi rés szűkülhet be hidegben illetve az ízületek "kenése" (lévén keringése a porcnak nincs) nem az igazi.A meleg általában jó tesz az ízületeknek. Rövidtávon. Ugyanis elősegíti a folyadékok áramlását, ezáltal jobban érzi magát az ízület, de egyúttal segíti a gyulladás feléledését is. Ezért szoktak gyulladt szövetre/ízületre jegelés javasolni.
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- BestBuy topik
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- Androidos tablet topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...