Hirdetés

Hirdetés

  • Érkezik a Redmi Watch 5 Lite

    ma Szeptember 25-én Indiában lesz az aktivitáskövető premierje, és lehet, hogy marad is azon a piacon.

  • Amazon Fire TV Stick 4K Max

    lo A Müncheni Országos Bíróság helybenhagyta a Nokia keresetét. A panasz szerint jogsértést követett el az Amazon. mert...

Új hozzászólás Aktív témák

  • general

    addikt

    Egy kis kávékészítési tanácsot szeretnék kérni, hátha tudnak a tapasztaltabbak segíteni.

    Néhány hete vetettem bele magam a hobbi barista világba, tehát még eléggé kezdő vagyok, de nagy élmény az egész. :B Pides Lelit Annát vettem nemrég Iberital darálóval. (az egyik kezdő szett így, egyelőre oké)
    Sötétebb pörkölésű AVX kávékat próbáltam eddig, két-háromfélét még csak mindössze, de az eredmény szépen alakul - köszönhetően stereofan fórumtárs tanácsainak is. :R Élmény a kávézás már itthon. :) Presszót, dupla ristrettot, cortadot szeretek inni, a tejkrém elég jól szokott sikerülni.

    Most egy világos pörkölésű, etióp gyümölcsös arabicát vettem, de a kávé elég savanykás lett, és nem tudom, merre induljak el, hogy jobb legyen az eredmény.
    Ugyanazokkal a beállításokkal csináltam most is, mint eddig, és az előző két kávéfajtával remek eredményt kaptam. Persze ez nem vetíti előre azt, hogy egy más fajtával is jó lesz, tudom, de kiindulási pontnak jó volt.
    PID 90 fokon, a nyomás a csapolás alatt 10 bar körül, 13,5g őrlemény dupla kosárban (mivel ez most világos őrlemény, valszeg több kell majd), 20-22 mp, korrekt mennyiség lecsapolva, szépen, csöpögve indul, a végén most kissé kiszőkült, már csak ebből is gondolom, hogy kevés volt a kávé. A szűrőben szépen elegyengetve, tamperelve.
    De sajnos az íz nagyon nem jött be, nem gyümölcsös volt, hanem kifejezetten savanyú.
    Mit változtassak esetleg a világos pörkölésű, gyümölcsös fajtához szerintetek? :)

    Előre is köszönöm, ha kapok tanácsot!

Új hozzászólás Aktív témák