Hirdetés
- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 6 Android főverziót ígér a Samsung
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Érkezik a Redmi Watch 5 Lite
ma Szeptember 25-én Indiában lesz az aktivitáskövető premierje, és lehet, hogy marad is azon a piacon.
-
Amazon Fire TV Stick 4K Max
lo A Müncheni Országos Bíróság helybenhagyta a Nokia keresetét. A panasz szerint jogsértést követett el az Amazon. mert...
-
Kidobja a Slacket a Disney
it Miután több mint 1 TB céges adatot szivárogtattak ki egy hackertámadás után, a Disney úgy döntött, hogy beszünteti a Slack használatát.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
Egy kis kávékészítési tanácsot szeretnék kérni, hátha tudnak a tapasztaltabbak segíteni.
Néhány hete vetettem bele magam a hobbi barista világba, tehát még eléggé kezdő vagyok, de nagy élmény az egész. Pides Lelit Annát vettem nemrég Iberital darálóval. (az egyik kezdő szett így, egyelőre oké)
Sötétebb pörkölésű AVX kávékat próbáltam eddig, két-háromfélét még csak mindössze, de az eredmény szépen alakul - köszönhetően stereofan fórumtárs tanácsainak is. Élmény a kávézás már itthon. Presszót, dupla ristrettot, cortadot szeretek inni, a tejkrém elég jól szokott sikerülni.Most egy világos pörkölésű, etióp gyümölcsös arabicát vettem, de a kávé elég savanykás lett, és nem tudom, merre induljak el, hogy jobb legyen az eredmény.
Ugyanazokkal a beállításokkal csináltam most is, mint eddig, és az előző két kávéfajtával remek eredményt kaptam. Persze ez nem vetíti előre azt, hogy egy más fajtával is jó lesz, tudom, de kiindulási pontnak jó volt.
PID 90 fokon, a nyomás a csapolás alatt 10 bar körül, 13,5g őrlemény dupla kosárban (mivel ez most világos őrlemény, valszeg több kell majd), 20-22 mp, korrekt mennyiség lecsapolva, szépen, csöpögve indul, a végén most kissé kiszőkült, már csak ebből is gondolom, hogy kevés volt a kávé. A szűrőben szépen elegyengetve, tamperelve.
De sajnos az íz nagyon nem jött be, nem gyümölcsös volt, hanem kifejezetten savanyú.
Mit változtassak esetleg a világos pörkölésű, gyümölcsös fajtához szerintetek?Előre is köszönöm, ha kapok tanácsot!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen