- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android szakmai topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gravity1234
tag
válasz fragola.6035 #42344 üzenetére
Nem teljesen ertelek, es bocs, hogy ezt irom, de minden mondatodbol szinte sut egyfajta lenezo, majd en megmondom latasmod.
Infot kertel, en adtam amiket annno nekem is irtak, de te megkerdojelezed ki irta. Nem tudom nem ismertem oket, forumon irtak, de nem mindegy? Ezek tapasztalatok amik ha elolvastad olyanoktol jottek akik ossze tudtak hasonlitani massal, nem pedig kitalaltak voltak versenyen vele, stb.Most akkor ha jon egy uj forumozo kerdez valamit es en vagy valaki leirom a sajat tapasztalatom, akkor en sem leszek megbizhato? Csak az akinek kaveszerelo vegzettsege van? Mit akarsz ezzel?
A forumnak pont az a lenyege hogy az ember infot gyujt, megbeszel.Ahogy latom itt a kozel 1 eves jelenletem alatt, te/ es paran tuning orultek vagytok (Van ilyen mindenben, bringatol az autoig, es persze az is igaz hogy nektek sose lesz jo semmi, mert csak a hozzanyult, megfabrikalt, stb) az lehet az igazi, ez sem baj tolem megse hallottal egyszer sem ilyen cinikus, leszolo kommenteket.
A hazisarkanyos reszt nem ertem, hogy jon ez ide? akartal irni valami frappansat....?
En sem szegyellek regit, miert tennem de nem veszek hasznaltat, ennek meg ezer es egy oka van amik szamomra fontosak, Ha ezzel a Lelittel 10 ev mulva is meg leszek elegedve en is jo szivvel fogom hasznalni pedig mar 10 eves lesz, de ettol ha ujat akarok majd venni akkor ujat fogok es nem hasznaltat. Ez a ketto alma es korte,Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
bajnokpityu
félisten
válasz Gravity1234 #42351 üzenetére
vegyél újat, hallgass olyanra, akikben bizol.
én is olyanra hallgatok, és ők kb egyhangúlag leszólják a leliteket. amikor kérdem, akkor elmondják az okokat, és engem meggyőznek.
de ne kezdjünk el személyeskedni. fragolának szélsőséges véleménye van csomó dologról, de ettől még jó szakember. viszont őelőtte sokan mások is elmondták a véleményüket a lelitekről, nem ő volt a fő szószóló.
eladó topping dac
-
fragola.6035
aktív tag
Nekem valóban nem mindegy, hogy a vélemény mögött ki van, van akitől feltétel nélkül elfogadom, van akinél vannak kétségeim.
Így van ez pl. a Kávékorzós kávé tesztekkel is, amiket szívesen olvasok, de max 2 ember véleményére adok.
A Lelit gépekre továbbra is nagyon kíváncsi vagyok, mint ahogy írtam egyes gépeknek biztosan vannak erős korlátai, de nagyobbak akár igen jók is lehetnek.
De lehet, hogy a véleményeim sarkosan vannak fogalmazva, a Lelit gépeket én még le nem szóltam.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #42348 üzenetére
azzal az alfával óvatosan, csak azért érzed úgy, hogy nem olyan nagy gond a javítgatás, mert egy corollából jössz. nekem ingem-gatyám ráment a lancia deltára, utáltam........
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paljoc
tag
Lali, van még ilyen szűrőmagasító karikád, mert kellene egy! Illetve adsz-e annak tudatában, hogy van új ipari hulladék, meg regi olasz autóm is?! :-)))
/amúgy kezd iszonyat idegesítővé válni az indexes fórumozás, mielőtt megvettem a román csodát csak dicshimnuszokat olvastam róla, most hogy indulnék vele nyaralni sorban írják a rémtörténeteket, hogy görögorszagban meg macedoniaban hogy allt meg, mennyibe került a tréleren elvinni a hümmögő emberhez ahol persze beindult és gőze nincs senkinek miért állogat le motorhiba lámpával, aztán meg megy tovább érthetelen módon. Most azt mondanam legszivesebben, amit a csendőr mikor meglátta a szuronyára húzott szilvásgombócokat.../[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Gravity1234 #42335 üzenetére
Ember (barista) legyen a talpán aki két ilyen kisgép között megérzi a különbséget. A rézcsö ezés egy stabilitási plussz, de meg lehet csinálni a Leliten is. A spéci szűrők tudnak plusszt adni, de nem annyira a klasszikus kávéknál. Nincs mindenki számára ideális gép, sokkal többért sem. A te igényeidnek a Lelit felelt meg, másét a Gaggia stb. Kár ezen elmélkedni.
Fragola: kollégám is így gondolta. Majd miután ráköltött egy év alatt fél millánál többet, kevesebbért adta el, mint vette, pedig nagy volt a lelkesedés az elején.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz Gravity1234 #42335 üzenetére
"Egyforma előkészítés mellett a kapott eredmény tekintetében a Lelittel készült kávét ízesebbnek, finomabbnak éreztem, különösen a minőségi, SO kávék esetében. (...) A Lelitben nagyobb a víztartály, meg jobb a hőstabilitása is. Ha most vennék gépet, én a Lelitet venném."
ja, tehát ízesebbnek, finomabbnak érezte. sajnos ezzel nem lehet vitatkozni, hiába tudja az ember, hogy egetverő baromság. lehet, hogy akkor és ott és azzal a kávéval és azzal a darálóval és azzal a shottal ő érzett valamit. de ilyen nettó hülyeséget, hogy a lelcsível minden kávé ízesebb, finomabb, maximum szegeden hisznek el. igen sok gép volt már a kezeim között, a leginkább érvényes állítás, hogy tök változó, hogy minek mi áll jól, mi hogy sikerül. a gaggia vízterítése például elsőosztályú és ez többet számít a hőstabilitásnál. egyrészt. másrészt, pid+rézcső tuninggal sokkal hőstabilabb a lelcsínél. jelen esetben a tuning nem a golf gti-féle gányolást jelenti, hanem tök értelmes és bőven kategóriákat lépkedő tudás hozzáadását.
a réz kontra alu részre nem írok semmit, szegedi demagógia ez is és fura módon épp olyan hatékony mint egy kormányzati propaganda.
"Az 57mm-es méret a te esetedben, ahogy írod, semmit sem jelent. A kávé pont ugyanolyan ízű lesz, valóban, a kiegészítők választéka nagyobb az 58-as esetében. Ennyi."
igen, tényleg csak ennyi. nincs például ims szűrő, felsőszűrő, amik többet számítanak a kioldódásban és így a kávé ízében, mint a lelcsy vélt előnyei.
"elég komoly masina az árához képest. Most hétvégén voltam tesztelésen Szegeden és bizony nem vallott szégyent a több ezer eurós gépek mellett sem."
na, ezt atcéla diktálta vagy saját gondolat? tehát a gaggiánál határozottan jobb, ízesebb a kávé meg minden. de a több ezer eurós gépekkel szemben nem vall szégyent, csak a gaggia. hát persze.
onnan lehet tudni, hogy nettó tapasztalatlan (és akkor nem feltételeztem rosszindulatot) írta az idézeteket, hogy például képtelen volt egy tetszőlegesen jó kávét csinálni a gaggiájával (ilyenkor szokott egyébként kiderülni, hogy ja, az nem volt pid-elve még stb.). ha valaki erre képtelen, akkor egyszerűen tapasztalatlan, ami nem gond, de nem kéne megpróbálnia segíteni a véleményével a tanácstalanokat, mert az ebben az állapotban még nem sokat ér.
és igen, ez a hozzászólás is "személyeskedő", de mégis mi a fenét csináljon az ember, amikor tapasztalatlan újoncok és/vagy anyagilag érdekelt kereskedők állnak neki téríteni és megmondani a frankót?
[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
válasz paljoc #42355 üzenetére
Van magasítóm, majd viszek, úgy is kellene kávé, mert már hányok a repi Hausbrandtól.
Nekem is volt Renault-m, mellé nyúltam vele, több esélyt nálam nem kapnak ezek a szarok. A románokról pedig megvan a véleményem, ahol a mics+puliszka jelenti a csúcsgasztronómiát.https://caffe35.webnode.hu/
-
bl4ze
veterán
válasz fragola.6035 #42358 üzenetére
Ez a magasító jó 41mm-es LM-be is, Lali ?
Ha igen, dobsz róla egy fotót és mennyiért adod ?
Ha van, vennék egyet én is ha paljocnál hagyod úgy jó, meg ha Ő meghitelezi nekem pár napra.:. bl4ze .:.
-
HÁZIGAZDA
ami a lellytnél sokkal érdekesebb: paljoc indian choco, szénre húzva: finom! bizony, ez tök oké ez a kávé, nem keserű, remekül csapolható. ellentétben a black chocóval, úgyhogy szerintem mindenki jobban jár, ha ez utóbbi felvilágosodik és az indiánból lesz a néger
-
bl4ze
veterán
válasz fragola.6035 #42361 üzenetére
Remek, mennyiért kaphatok belőle ? Hagynál egyet nekem paljoc mesternél ?
.:. bl4ze .:.
-
Eladó Gaggia Baby
Full fém az egész ház, a gőzcsöve fix, de nem is fog szivárogni.
Fragola februárban szervizelte, új szivattyú, ipari terítő, tömítések, kipucolás, stb. ami kell, gondolom még megint elmegy egy 20 évet
Elég régi, 2850-es sorszámú, szerintem szép állapotú, de aki akar, talál rajta egy kis leverést a festéken a széleken.
Angol piacra készült, angol csatlakozós, átalakító jár hozzá.Érd: privát.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
Épp írni akartam róla. Ár csak az automatában volt még, szerintem az egyik legjobban hasonlított az otthoni gépen húzott kávé ízére. Az más kérdés, hogy így nem ízlett annyira a társaságnak (kivéve talán engem, egész korrekt csokis kávé volt ami eddig készült belőle), nekik túl keserű. Ma nekifutok megint
Fragola: kösz a rézcsöves infót.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Egy kicsit visszatérve a Gravity féle eredeti problémához. A Kalmár féle Malabra volt nálam nyaraláson, és visszaérve készült 3 dupla az otthoni géppel is, a jelenség ugyanaz volt, gyorsan világosodó crema a cspoláskor. A kávé ízével, a cremával a csészében nem volt baj. Vízterítési gond nálam nincs valószínüleg. Sajnos kisérletezni nem maradt időm, elfogyott, otthonra meg nem a Malabar a befutó nálam.
-
mdav88
aktív tag
Nem szerettem volna, de hozzászólok.
Kis lelit gazdi vagyok.
Sok helyen járok a városba, kóstolgatok kávékat. Hazaérve viszont mindig jól esik otthon összehasonlítgatni.
Vagy én vagyok nagyon ügyes(nem hiszem) vagy a kis lelit mégiscsak jó.Nekem ennyi a szubjektív meglátásom.
(nem, már nem fórumozok odaát)
-
adp
őstag
Egy szűz gaggiát és egy lelitet összehasonlítva lehet, hogy a lelit jobb kávét főz. De a Gaggiát feltuningolva: rézcső,pid, felsőszűrő, szűrő biztos hogy Gaggia lesz jobb és nem utolsó sorban olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
-
von toth
tag
Állítólag a fórumon van valaki, aki felújít használt, jó minőségű gépeket. Valamikor az ősz folyamán vennék, nem tudjátok ki az?
-
HÁZIGAZDA
válasz mdav88 #42372 üzenetére
senki sem mondta, hogy azok a gépek rosszak. ha például úgy hangzik a kérdés, hogy új, pid-es lelcsy vagy új, acélkazános gaggia, akkor inkább az előbbi, egyértelmű. és épp ezt írtam én is, hogy bármelyik géppel lehet jó kávét csinálni, épp ezért hiteltelen, amikor valaki azt írja, hogy a gaggiával nem sikerült, bezzeg a lelkóval. fordítva sem lenne igaz.
annyit azért hozzáteszek, hogy egy rézcső+pid tuningos gaggia technikailag is jobb gép az 58-as leltschinél is. de igen, ehhez szeretni kell a használtat is. én szeretem, autóban akkor sem vettem újat, amikor egyszer régen még pénzem is lett volna rá.
-
mdav88
aktív tag
Én nem ragaszkodok az új cuccokhoz, műszaki beállítottságú vagyok. Hobbin belül simán adok-veszek használt cuccokat.
Nem a saját lovam dicsérem, szeretem, használom és pont. Itt viszont a márka puszta említésével is sikerült a kedélyeket felkorbácsolni.
Fél szóval sem említettem hogy jobb, vagy sem, csak azt hogy jó, elégedetten használom, kiváló kezdőgép.
Kinek mi a hitvallása, hogyan ért hozzá, mennyire látott már ilyen szétszedve, melyiket mennyi ideig használtam, erre nincs rálátásom. -
Ábi
tag
válasz fragola.6035 #42350 üzenetére
Igazad van, szélsőséges a véleményed a Bricolettaról és a Ceedről egyaránt, annélkül hogy bármelyiket használtad volna huzamosabb ideig. Ezzel viszont pont a másoktól számonkért hitelességed játszod el...
Több fórumot olvasva Te egyedül fehér károgó varjúként szídod a Bricolettat, míg más oldalak vagy semleges, inkább dícsérő dolgokat írnak róla, persze ezek használatból fakadóan, nem indulatból!
Nekem volt már kettő is és a minőséggel és produktummal sincs semmi bajom 360 nap után. Egyedül a rotopumpa fáradt el röpke 10 év után, ami egy Giottoval is előfordul. Nem okozott gondot a szerelése!
Ja, egyszer szereltél egy hulladékot, huuuu hova rohanjak!
Ez aztán a tendencia!Ceed, mint ipari hulladék!?!
Ember! Végig gondolod, amit írsz...
A Civicem és apámék Astrája problémásabb volt.
Egy jól összerakott autó. Tudom, mert 8 éve használom. 1.6 Crdi motorral tökéletes erőbajnok is.
Nem csak megtűrt öszvér.Eddig adtam a szavadra, de tájékozatlanságoddal és stílusoddal hiteltelen lettél számomra, de ezt úgyis pont lesz@rod.
Olvass utána, ne adj Isten használd bármelyiket, mielőtt ilyen kemény véleményt fogalmazol meg! -
Ábi
tag
Mikor szűnik meg a 2 fórum közötti szívózás?
Nem kell egy szerencsétlen szóhasználatért bélázni.
(Én sem szívlelem, de gravity kolléga leveléből nem bélánkra asszociáltam)Előítéletektől mentes, jó hétvégét!
Jó kávét kívánok mindenkinek! -
von toth
tag
Egyébként a Gaggia-t leszámítva milyen más jó márkák vannak még otthoni felhasználásra? Karos gép érdekelne.
-
levytee
csendes tag
válasz von toth #42384 üzenetére
Én egy rancilio silviát vettem, de azt még meg kell PID-elned.én ha újra kezdeném akkor is hasonló lenne a választott irány.ami használtan érdekelne az egy rancilio nancy, vagy a faema familly.mert jók és tetszenek is,bár a faema az elején nem tetszett,ma már egyre inkább. :-)
levytee
-
fragola.6035
aktív tag
A cigány is a maga lovát dícséri. Nekem ez nem szokásom.
Bricolettát pedig volt szerencsém használni pár hétig, plusz még szét is túrtam, szerintem akkor mégneked nem is volt. Azt írtam róla, hogy használható, de műszakilag egy silány anygokból összetákolt gép, amit egy nem műszaki beállítottságú felhasználó észre sem vesz.
Azt, hogy valami silány, szerintem nagyon is közzé kell tenni az ilyen fórumokon, mert felháborító, hogy egyes gyártók mekkora szarkupacokat próbálnak eladni.
Látod, csak termékeket pocskondiázok, szerintem joggal, de Te most épp engem.[ Szerkesztve ]
-
Ábi
tag
válasz fragola.6035 #42389 üzenetére
Szerinted minden pozitív Bricoletta vélemény Fiorenzato bérenc, csak azért szeretik, mert fizetnek érte?
Komolyan, csak tőled olvastam ilyen negatív véleményt.
Mind a kettőt szétszedtem és más gépekhez képest sem találtam silánynak. SID kezén is átment pár, de ő sem fogalmazott meg ilyen durva kritikát a bajuszkapcsolón
Akkor most kinek kéne hinnem?
Kinek higgyen egy újonc, neked, vagy a több tucat nemzetközi + véleménynek?
Ez a fórum a te pályád, de máshol helyén kezelik a hölgyet.Hoppá!
Máshol alatt nem azt a délit értettem, mielőtt valaki...[ Szerkesztve ]
-
kaligula
tag
Valaki látott/hallott már Ellimatic főzőről? Ha jól értem, ez valamiféle Nuova Somonelli.
rovidkv.reblog.hu
-
HÁZIGAZDA
amikor elhangzik, hogy "teszteltem szegeden", meg "réz kontra alu el is dönti", akkor azért nehéz nem szegedre asszociálni, na. amúgy boldogan kimaradok a szardobálásból, de szegedi propagandával fényezett lelkóról sem szeretnék itt olvasni. ennyi.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz fragola.6035 #42395 üzenetére
De szerintem a NS Oscar is egy kacat, HB-n van aki arról is áradozik.
-
Ábi
tag
Értelek, de szegedi érintetsége miatt (gép,kávé,"teszt") nem biztos, hogy minden ördögtől való.
Egyre többen vannak az ilyen érintett fórumosok, ami valahol jó a hazai kávézás szempontjából. Hosszú távon viszont nem lehet minden szegedit elhallgattatni.
Szűrje meg minden felnőtt fórumos az infot és kész. -
Ábi
tag
válasz fragola.6035 #42395 üzenetére
Te nem vennéd magadra, ha 1 valaki (másokkal ellentétben) szídna 2 általad használt, mindennapokban bizonyított használati tárgyat?
Kicsit visszaköszön a fórum rákos sejtje, a Gaggia-Lelit harc, amiben neked is biztos helyed van meggyőződésből.
Számomra érthetetlen ez a küzdelem, de 2 naponta feltűnik egy párbajozó valamelyik klánból, aki kész meghalni.
A lényeg, a kávé mindkét félnek ízlik, mégis megy a harc. -
soldier2
őstag
Az a szomorú, hogy az egész onnan indult, hogy mi lehet az oka annak a korai crema kifehéredésnek ami miatt alulkivonatoltnak tűnik a kávé, nagyon gyorsan. Erre született 1-2 érdemleges válsz, majd egy másik érdeklődő kérdése után átment "szegedezésbe" a dolog. Mindenki túlreagálja a dolgot, így újból visszaolvasva egyik (kezdeti) hozzászólás sem volt bántó, vagy propaganda, de mégis lépésről lépésre eszkalálódott a folyamat, totál értelmetlenül. Ilyenkor eszembe jut a klasszikus, miszerint "nem értem miért nem tudnak a zsidók és a palesztinok leülni, és jó keresztények módjára megbeszélni a dolgokat". Ebben a témában már egyszer majdnem konszenzus is volt, mégis annyit ért mint az ukrajnai tűzszünet. Hova menjen tanácsért az, aki Lelit gépet vett, de nem az AVX-től rendel kávét. Ott nem fog a Paljoc (vagy épp Kalmár) kávéval tanácsot kapni, itt meg a Lelit gép miatt???
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest