Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • paljoc

    tag

    válasz And06 #18235 üzenetére

    Nem, nem ebben van a lényeg, hogy bonyolultabb-e átemelni külön gép esetén a kart, mint ennél. Semmiképp sem, de csak ismételni tudom magam, nem is írtam ilyesmit.

    Akárhogy csűrjük csavarjuk, ez a gép kb. akkora mint egy automata és egy darabból áll. Van akinél ez az elhelyezés miatt fontos. Nincs külön daráló ami billeg, itt nyugodtan nekilökheted a kart az indító gombnak meg sem mozdul, tartja a kart, az őrlemény a karba potyog, nem mellé szórja, stb. A készülék ugyanolyan gyorsan üzemkész, mint egy termoblockos automata gép, ez is fontos sokaknak. A műszer segíti a helyes daráló és dózis beállítást. Külseje modern, dizájnos, jól néz ki, akit ez érdekel ez is fontos lehet. Nem egyszer hallottam régi de strapabíró és ennél jobb kávét készítő gépekkel kapcsolatban, hogy "asszony ezt be nem engedné a konyhába", stb. Ugyanennyiszer azt is, hogy "nem, nem akarok külön darálót".
    Csepptálcája, víztartálya elhelyezése és kialakítása százszor átgondoltabb, mint pl. a jelenleg használt Stella gépemé. Hogy a Gaggia Baby-m derékszög alakú agyrém vizvisszaköpőjét a tálcába ne is említsem, ami akadályozza annak kihúzását és ürítését, holott mp-ek alatt megtelik, stb.
    Akit ezek a dolgok jobban érdekelnek, mint hogy mennyire hőstabil, meg hogy milyenre főz le egy kényesebb világosra pörkölt arabikát, no azoknak szól a cikk. Remélem olvassák majd közülük is néhányan.

Új hozzászólás Aktív témák