Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gippazoid

    senior tag

    válasz soldier2 #100097 üzenetére

    Ezt is köszi!

    A korábbi EC156-os Delonghi-nál sokáig jó volt az íz, aztán egyszer csak hihetetlenül savanyú lett, nekiálltam vízkőoldózni de eldugult (citromsav por vízben oldva), majd amíg küzdöttem vele, kiderült, hogy ereszt is a szivattyú és a kazán közti csőrészen. A power gomb mögött folyt ki a víz a gép alá.

    Végül lecseréltem egy EC260-asra amin ez volt az első főzés. Alap tisztítás meg volt rajta, akkor nyilván jó forró volt a bojler 2 liter víz áttolása után, de akkor nem volt időm kávét főzni vele, meg az EC 156-on tapasztaltam hogy már 3-4 csapolás után (csészemelegítési célból) olyan forró lett a víz hogy a kávé megkeseredett. Pár órával később meg csak egy sima bekapcsolás és OK lámpa felvillanás után főztem.

    Nekem azért gyanús az őrlő mert megkóstoltam azt a fél éves kávét (fémdobozban van de oxidálni tud persze), nem volt savanyú. Átnyomtam az őrlőn és akkor ugyan az a kibírhatatlan savanyú íze volt az őrleménynek mint a kávénak korábban.

    Ekkor szedtem szét az őrlőt.

    Tavaly nyáron hónapokig állt az őrlő nem várt események miatt és a kávéfőző szintén.

    De a kávéfőző most vadi új.
    Viszont az új gép alatt találtam vizet. A tartály az alján csatlakozik a géphez és a szelep körül van egy 3 bordás gumi tömítés, ennek ellenére a tartály alatti burkolatban is állt a víz, de ott van egy kifolyó és ott tud kijutni a gép alá. Nem tudom, ez normális-e, jól lenyomtam a tartályt mindig, de most kitöröltem és majd megfigyelem.

    [ Szerkesztve ]

    Gippazoid Novelties Inc.

Új hozzászólás Aktív témák