- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Azok betegek. Egypálcás jogsijukkal... Amir már félig ellőtt az előtte próbálkozó.
Mondjuk az érdekes, hogy hütőssel átmentem Bakonyon, semmi baj nem volt, leraktam Győrben, 1 lappal ki kellett mennem Mosonba, erre az 1esen szétdőlt az egész... Agyrém utak vannak.
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
KAMELOT
titán
UTC az 2:00 az után kezdi számolni. Előtte ha indulok akkor az előző hétbe írja.
Kiváncsi leszek, hogy az új Volvo-val tudok e majd ugrálni rámpára és le?Itt van a nagy anglia. Nincs tartályos sofőr, meg úgy általában sem, így nincs benzin a kutakon. Meg a nagy szigorítások, aztán tényleg vonzóvá teszik a fiatalok számára ezt a szakmát. Senki sem megy kamionosnak. Itt is nagy gondok lesznek EU-ban. Szülővárosom 100km körzetében csak 160 helyre keresnek sofőrt!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Qtya123
őstag
Akik azt vizionálják, hogy itt 10-15 éven belül micsoda önvezetés lesz, merthogy a Tesla így meg úgy, azoknak mindig azt szoktam mondani, hogy nézzen szét a világban mennyi olyan vasút, vagy villamos vonal van, ahol vezető nélkül engedik rohangálni azokat a gépeket.
Metróból már akad azért elég sok, de egy villamos, vagy vonat esetén, ahol valamilyen szinten keresztezik egymás útjait a közúttal, na ott igen elenyésző.
Na ezek után megnézem azt, hogy hány évnek kell eltelnie, hogy közútra engedjenek vezető nélkül 40 tonnát. Főleg úgy elképzelhetetlen ez számomra 1-2 évtizeden belül, hogy vegyes közlekedéssel megbirkózzon egy önvezető rendszer. Ha minden egyes jármű önvezet és kommunikál, úgy még talán belátható időn belül működne a dolog szerintem.
De az, hogy van x darab hagyományos vezető az úton, annak minden kiszámíthatatlanságával és közéjük sofőr nélkül bepattintunk önvezető járműveket, na az túl nagy falat.Bár az tény, hogy az elkövetkezendő évtizedek a közlekedés erőteljes átalakulását fogják eredményezni. Most ugye tűzzel vassal mindenki azt próbálja átvinni a szabályozásban, hogy kb 10-20 év múlva ne legyen robbanómotoros új jármű. Ez is érdekes lesz.
KAMELOT: A villanyautóról meg az a véleményem, hogy lehet kisgyermeki mosollyal ajnározni, meg hirdetni az igét, hogy szuperzöldek vagyunk, de ez sallang. Úgy gondolom egyetlen dolog a lényeg: Fel tudod tölteni 5 perc alatt úgy, hogy legyen mondjuk 400-500 km-es hatótávod? Ameddig erre nem a válasz, addig számomra ez mind egy erőlködés. Addig sosem fog elterjedni széles körben a villanyautó, amíg nem veszi fel a versenyt a hagyományos üzemanyag tankolásának idejével.
Ehhez pedig teljesen új akkutechnológia kell. Amíg ez nem lesz meg, addig csak egy vergődés és rétegtermék az egész.
De ha meg is lesz az új technológia? Szálljunk le a földre és nézzünk körül. Magyarországon a lakosság legalább fele párszézezer forintos 15+ éves autókat próbál életben tartani a napi mozgásához, mert nincs másra pénze. Ők majd biztosan tudnak venni szép modern villanyautót.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
-
zsid
senior tag
Volt egy ideig egy diszpósunk akinek fogalma nem volt a munkájáról. Megmagyarázta munkatársamnak, hogy egy óra alatt leér Bernbe. Az megkérdezte: repőlüvel?
A diszpós srác kajak megmagyarázta, hogy simán megy majd meg is mutatta a google maps-en hogy az 1 órát tervez. Akkor már röhögtünk rajta, nem értte meg hogy mi csak 80-nal mehetünk autópályán, a google meg személyautóra tervez, 120km/h-ra. Ráadásul az A1 az minden délután áll.
Az egy órás utat munkatársam közel 2 óra alatt tette meg
<tRucKdriFteR>
-
zsid
senior tag
Pontosan. Az meg a legnagyobb parasztság, hogy ha már így parkolsz akkor a legjobb helyekre állsz. Pl közel a kúthoz, hogy annak véletlenül se jusson Wifi aki ott baxxa az anyját hétvégén, vagy ha esik az eső akkor többet sétálhasson a kútig..
Meg amíg szabadon lehet így parkolni addig sok helyi hülye ( ez a szlovénoknál nagy probléma) nem bérel parkolót/telephelyet, nincs értelme hofot építeni stb.
<tRucKdriFteR>
-
HoTaZo
addikt
Hát, én már jártam olyan oldalakon, de nem mond semmit ez a név (nem mintha, a '90-es évek nevein kívül bármelyiké is mondana valamit) ...
Nem kimondottan a csini pofija miatt néztem meg néhány videóját, inkább az tetszett, hogy milyen ügyesen manőverezik a nagy svéd-norvég szerelvényekkel, mennyire talpraesett vagy ügyesen rakodik magának targoncával. Hasra nem esek tőle, de egy üde színfolt a sofőr világban.
Ha akarom, akkor azzal a mondattal is bizonyítható, hogy az emberek milyen könnyen rávehetők egy klikkelésre.(#13071) AsakuraDave: Szerintem is a topik aktívabb tagja inkább a kormányforgatók közül valóak. Bízom benne, hogy akad pár csendes társ azért, akik tudnak segíteni neked ebben.
Nekem volt néhány évem fuvarszervezői munkakörben, de szakszerűen már (főként a memóriám cserbenhagyása miatt) nem tudnék megbízható tanácsokat, magyarázatokat adni.(#13073) zsid: Látod, ebben egyetértek veled.
#13074 - #13080 : Teljesen érthető a szlovén hatóságok reakciója, még ha kényelmetlen is. Pár hónapja dumáltunk este egy kollégával a kamion előtt, pont jött rendőr, leállítottuk, megkérdeztük, hogy mi merre? Annyit mondott, hogy ha nem lépjük túl az időt és kint a papír, hogy mikor kezdtük el a parkolást, akkor nem lesz gond, se büntetés.
(#13079) Tüzi: Egy közös sztrájkot már pár éve remélek én is. Kell valami, ami helyre rázza a fejeket, mert minden irányból nézve, nagyon rossz irányba halad az egész szállítmányozás.
Ha lenne olyan szakszervezet, ami megtalálná azt a közös nevezőt, ami mind a nyugati, mind a keleti sofőrök jövőjébe pozitív lehet, netán még a kisebb szállítmányozó cégek érdeke is, akkor sokan beállnának mögéjük. De addig utópia a teljes blokád.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Somatom
veterán
Nálunk még a céges tablet is össze van kötve a tachográffal, úgyhogy biztos, hogy mindent látnak bent. Az aktuális vezető és munkaidőimet is tudják. Több autóban a kollégák leragasztják a tablet kameráját, mert az a pletyka, hogy azt is látják. Ezt nem hiszem. Bár technikailag lehetséges és a TeamViewer alapból telepítve van, de sztem a hálózat és a tablet erőforrásai is kevesek ehhez.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
Tudom, hogy megoldható, én is használtam ezt a ficsőrt. De, elég erőforrásigényes, ezek meg még a T5 -ös Huaweiből is a legalja, 2GB RAM -ost vették. Ha háttérbe rakom a céges munkaalkalmazást (Vehco) és előtérben a G Térkép van, akkor újra behívásnál lehal a rendszer. Ki kell lőnöm a Vehco -t a recent listből és nulláról újraindítani. Ez biztos nem tudna kamera élőképet mobilhálón, realtime streamelni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Amennyire én tudom, nincs sok gyár az eu-ban.
Azt írják, hogy lengyel megállt mint a szög, a TC-n még továbbá azt is, hogy a szlovák az takarékon megy (ahogy a németek is), és ahogy hallottam, a szlovák kormány exporttilalmat vezetett be rá
Szóval, hogy egy kőkori klasszikussal éljek:
"A nemzetközi helyzet egyre csak fokozódik"どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Somatom
veterán
Egyik kollégámnak olyan van. Mutatta. Hagyjuk! Különben sem látom a 24V előnyét, ha minden autónkban van szolgálati inverter, ami külön vezetékkel, fixen akkura van kötve. Szivargyújtóról nem vennék le 700 Wattot. 24 Volton az 30 Amper.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Én is kikapcsolva tartom a mergán.
Egyrészt szokott pirossan villogva sikoltozni, holott semmi probléma nincs, másrészt amikor haladok 90-el, és valami barom átvág előttem a lehajtóhoz (mert mögöttem békésen kimenni nem jó neki), akkor van, hogy belefékez, nekem meg borul hátul a cucc.
Anno kismercin (18t) ezt beszívtam, azóta az indítás utáni szertartás, hogy a kúszómódot inaktiválom a sávelhagyó szenzorral, és a ráfutásgátlóval egyetemben...[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Meg úgy, ha a telefont nyomkálja! Mert ha valaki az utat figyeli ilyen nem történik meg!
Volvónál megcsinálták. Ha kicsi a táv ott világít pirosan, ameddig megfelelő távolságra nem mész az előtted lévőtől.
Főleg este jó, világít pirosan az egész ablak.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
KAMELOT
titán
Aztán jön a zsaru és megmondja neki. Húzz innen!
Pont ezért kéne papír vagy érme pénzes fizetés. Még mindig ott tartunk, hogy can 1-2 ilyen parkoló, ahol van 5db hely. Szerinted hány hűtős szeretne így parkolni?!?
Németben egy ilyen helyet sem láttam.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
Igen most már a túlméretesnél automatikusan csekket kapsz és el is küld. Már nem is parkolnak oda.
Múltkor este mentem, mondom megállok 45p, de láttam sehol sincs olyan hely, így volt egy nagyobb hely a túlméretesnél. Beálltam! Látom jön a zsaru 2p után, szépen megkért, hogy álljak máshova. Mondom semmi gond....aztán beálltam a kamionok elé. Utána mindjárt jött valami trafó szállító kamion.Somatom: Az lehet, hogy szabálytalan, de ha máshol nincs hely és nem balesetveszélyes, akkor parkolhatsz. Ezért még nem szólt senki!
A te példádban....biztos fog jönni éjjel hűtős, ezért nem szabad oda parkolni!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
veterán
Nem lesz önvezető kamion. Személyautót sem fogják tudni megcsinálni, akkor egy ekkora böszöm dögöt pláne nem. Euro2+ ról meg ne is beszéljünk, jégen...
Ha szar van, most ráverik a pilótára. Ha ott szar lesz, akkor kire? A gyártóra? Az meg tovább fogja nyomni az alkatrészek beszállítóira... Azok meg...
Álom ez, de nem fog menni. Max telepen belül.Más Van két óra vezetésem 90ig. Kérdezik, hogy hétfő délelőtti lerakás menni fog ugye? Pesten.
Mondom persze. Van egy jópofa gomb itt a műszerfalon, "warp drive", megnyomom és reggel is menni fog. Nem értették a poént.
Pedig szerintem kurva jó volt xD még Stuttgartnál vagyok...[ Szerkesztve ]
-
veterán
Anyjába szakadt volna bele a feje az ilyennek... Tényleg meg kellene állni egy hétre mindenkinek, aztán elgondolkodnának. Ez a szlovén is egyre birkább. Sose felejtem el amikor kivett a rendőr, megállt előttem, de nem húzta be a kéziféket, és csak azért nem gurult nekem mert nyomtam egy rükit... Istenbarmai...
-
Avicularia
veterán
Nem értem, nem tűnik fel az embereknek, hogy ha mostanában összehasonlítasz egy adott napot ugyanazzal a nappal egy évvel korábban amikor még nem volt oltás, akkor azt látod, hogy több ember lett beteg és többen is halnak meg mint egy évvel korábban mikor még nem volt oltás.
-
veterán
-
HoTaZo
addikt
Ilyen esetekre tartogatok egy képet. S, ha kezdődik a sürgetés, akkor elküldöm neki:"Emlékszel erre?" kérdéssel.
A képen a Google térkép által mutatott teljesen lezárt utca van, ahova kellett mennem. Akkor kérdeztem tőle, hogy "- Ide, hogy akarják, hogy bemenjek?
- Aztakurva! Maradj, ahol vagy, már hívom is őket." Volt a válasz.
Ha, a Google se tud segítséget nyújtani, akkor teperjenek az irodában és ne én a szerelvénnyel!Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
veterán
Oké, csak ez nem a te dolgod. Azért van a fuvarszervező, hogy mint a nevében is benne van, szervezze a fuvart. Szerintem nem bonyolult, de lehet (sőt, elég valószínű), hogy én vagyok fordítva bekötve.
Az én munkaköröm nemzetközi nehéz-tehergépjármű vezető. Nem fuvarszervező, nem biztonsági őr, nem rakodó munkás, nem adóügyi szakértő, és nem titkárnő. Én vezetek. Csinálom én a többit is, de akkor a fuvardij sem 1.2-1.3 lesz, hanem 4-5. Aztán akkor csinálok én mindent.
Most is bazmeg', itt vagyok szlovénoknál, mega pótba úgy fér be a cucc, hogy ki kell emelni a tetőt, de beférni már nem férnek be, fél kézzel a tetölécen lógva, másik kézzel spanifert fűzve logók a gép felett, rá lépni nem lehet. Tiszta DonkeyKong. Csak ettől nem több a fuvardíj.
Simán felszámolnék 50 euró akrobatika pótlékot.どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest