Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz niemand90 #20339 üzenetére

    Igen, még én hoztam fel a recessziós kérdést.

    Amúgy pont jól is jött "helyzetfelmérésnek", hogy egyik ismerős nemrég végzett a C+E-vel és ugyanúgy másodállásban beugrósként akar dolgozni, mint én tettem.

    5 céghez adta be a jelentkezését, mint 0 km-es csak belföld, csak beugrós igénnyel. Az egyikhez holnap megy próbanapra, Gyöngyösön van a központjuk, azt mondták neki, hogy van ott tesztpályájuk a telepen, ha tudja kezelni a kamiont, akkor dolgozhat náluk.
    A másik 4-től sem kategorikusan kijelentett választ kapott, hogy nincs munka.
    Volt amelyik azt mondta, hogy főállásra keres sofőrt, és volt amelyik azt mondta, hogy beugróst csak 1 év tapasztalattal vesz fel, 0 km-el nem.
    Szóval azért csökkennek a fuvarok, de ezek szerint sofőr kell még.

    Másik érdekesség, hogy pár hónapja jött hozzánk dolgozni egy nő, aki előtte egy kamionos cégnél (beta trans ha jól emlékszem) dolgozott, mint irodai beosztott. Engedélyek kiállítása, napidíjak számolása, stb... volt a feladata.
    Azt mondta, hogy 2 évvel ezelőtt a belföldes sofőrök 12.000 Ft-ot kaptak napidíjra a bejelentett minimálbér mellé. Azóta emelték már.
    Én ezen teljesen ledöbbentem, mert én 2021 szeptemberben kezdtem beugrósként és akkor 22e volt a napidíjam, ami a következő évben 25.000 Ft-ra állt be. Ekkora különbségek tudnak lenni a cégek között?
    Ki a tököm dolgozott ott náluk 2022-ben napi 12 e Ft-ért...? Csoda, hogy volt ember az autóikon.

    Bár ez is egy érdekes dolog, mert volt egy alkalom, mikor mentem vissza a kamionhoz, a mellettem lévő rámpán álló sofőr elkezdett kérdezni, hogy mióta várok, meg panaszkodni, hogy ő itt áll 7 órája és neki eddig -2.000 Ft a napja. Kérdem, hogy miért? Hát mert 0 Ft-ot keresett ma, mert egy métert nem ment, viszont előbb vett ebédet 2.000 Ft-ért a büfében.
    Azt mondja km-ben fizetik. Mondom neki, hogy hát de miért nem megy olyan céghez, ahol napidíj van. Válasz: áhh, mindenhol ez van, máshol se jobb. :F

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák