Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sztenly

    tag

    válasz Kobe #20646 üzenetére

    Az első bekezdésed szerint akkor Mo vagy nem a fejlett világ része vagy nem ismered a hazai (még ma is domináns) paternalista attitűdöt.

    Írhatnék Keynes-ről, Hayek-ről vagy Marx-ról is meg a különböző társadalmak állami szerepvállalási igényeiről, de ehelyett mivel Mo-n vagyunk, így az alternatívákat úgy elemzem, hogy nálunk mi működhetne ezt vagy azt az intézkedést kicserélve egy másikkal.

    Ha egy rendszer szerinted kiszámíthatatlan és összetett (családpolitikát leszámítva sztem nem az) akkor ne számolj vele, hanem csak a saját munkádra koncentrálj. Bocs, lehet nem alegjobb megfogalmazás, de akkor ne aspirálj rá.

    1) Az h ugyanannyi ideig legyen hazai jogviszonyom mint amennyit a felsőoktatában ingyen tanultam (pont nemrég „törlesztettem”) az azért nem egy vállalhatatlan dolog, úgy hogy 20 éved van rá.
    Egyébként azh a NAV megcsinálja a kis bevallásainkat nem tudom milyen nagy interakciót jelent.
    Most akkor attól függ h szeretem-e az államot h Belga vagy balkáni lakos vagyok? (Belga emberünk szereti a balkáni meg nem? wut?)

    2) Én nem akarok senkire sem mutogatni (persze aki akar az fog) hanem értem a hazai politikát és a policyket is átlátom. Erre a területre kifejezetten igaz, hogy az informáltság csökkenti a konspirációs ’panaszokat’.

    Önműködő állam? Ez vmi sci-fi ahol egy algoritmus hoz meg policy szinten költségvetési döntéseket? :DD

    Most ne menjünk bele h szerinted mindenki december vége után teljesen átrendezi az életét, hogy az új szabályokból a legtöbbet hozzon ki. Gondolj csak a 2.2M nyugellátásban részesülő vagy a 18év alattiakra....stb

    Megértem, hogy sokan vannak akik így vagy úgy nem szimpatizálnak egyik/másik közpolitikával, de a tényekből több értelme van véleményt alkotni, mint frusztrációból. (Akinek nem inge..)

Új hozzászólás Aktív témák